Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Kedves Éva !
Két évvel ezelőtt megleptem magam egy kb. 40 cm-es törpe banánfával.Több-kevesebb sikerrel nevelgetem azóta.Többször hozott már fiatal hajtásokat, de nem tudom miről lehet őket leválasztani az anya-növényről.
Szeretnék tanácsot kérni gondozására, szaporítására.Természetes jelenség-e az, hogy az alsó levelek nagyon hamar megbarnulnak, leszáradnak? Milyen tápot kell használni? Mennyi időnként lehet-kell locsolni ? Milyen földbe ültessem át ?
A citromfa saját nevelés, most kb. 60 centi magas, de csak egy szár, nagyon kevés oldalhajtással..Kertészetekben láttam, hogy szép sűrű a levele.Hogyan és hol lehet metszeni ahhoz, hogy kis bokrot lehessen nevelni belőle? Vagy ezzel már elkéstem?
Előre is köszönöm.