Ha CD-n megvan, akkor azt megköszönném. :) Néztem a trophy kiírást. Tavaly ott voltam, de csak annyira, hogy megnéztem 1-2 autó indulását, meg néhány checkpointot. Aztán persze dokkoltam Verőcén még az első befutó előtt. Aztán meg marha sokáig vártunk mert alig találtak oda a versenyzők. :-D
A tavalyi trophy óta nem is voltam Vectraklub talikon (csak B vectra klub talikon, de az más), azóta nem is találkoztam Masonkával. Illetve egyszer szembejött velem, amikor majd kiesetem a kocsiból, úgy integettem, de nem vett észre. :)
Ha CD-n megvan, akkor lemásolom. Elküldöm mindenkinek, akinek szüksége van rá. Igen, a Vectraklub szervezi közösen velünk. A veszprémi Opel Oster-től fog indulni, innét fogja Masonka indítani a kocsikat. Az egyik ellenőrző ponton én leszek, de a helyszín és a feladat titkos. :)
Készítek róla néhány fotót holnap. Gyakorlatilag full gyári állapotban van. A kollégák határozottan ellenzik, sőt megtiltották, hogy módosítsak rajta. :) Nem szeretném széttuningolni. Amit módosítani fogok: szolíd fólia, Irmscher hűtőrács, szemöldök, 16-os felni. Az előző Vectrámon a hűtőmaszkot kivéve ezek a módosítások voltak. Illetve annyi, hogy az még B1-es volt és tettem rá egy B2-es maszkot és hátsó lámpákat. Majd keresek arról is képet.
Október 22-én lesz a Trophy. Veszprémből indul és nagyon szép környéken (Balaton-felvidék) visz majd az útvonal. Különböző ellenőrző pontokat kell megkeresni és érdekes feladatokat kell megoldani. A befutó a Zánkai Gyermekvárosban lesz. Úgy tudom, nevezni már nem lehet, így is 33 Vectra indul rajta. Viszont a befutóra sok szerettel várunk minden A, B, és C Vectra tulajdonost és rajongót! Este bográcsozás, buli, stb... További infó: www.vectraclub.hu
Hello! először is gratulálok a Vectrához! másrészt ha konkrét lámpa árakat akarsz akkor ezen az oldalon "árlista" menüben megtalálod mindenféle fajta árát, és még sokminden mást ablaktörlő lapátokat is meg karosszéria javitáshoz elemeket... stb
Nem hiszem,hogy jo lenne mivel nagyobb szelvedoje van a C-s vekinek....... A champion jo valasztas...... Az olajra ahogy irtam 10 embertol 10 kulonbozo valaszt kapnal..... Ne felj a gyari felnitol birni fogja..... Ha cserelsz vezerlest a vizpumpat se felejtsd el....... Ha bontottan veszel akkor nem hiszem,hogy parban kellene cserelni nem lenne olyan nagy elteres kozte ami indokolna.... A hasznalt olyan 7000-8000 ,az uj v. utangyartott pedig 8000-tol folfele markatol fuggoen....tehat nem veszes....(vateran most is vannak font,de bontoba is mehetsz) A hatso dob lehet cseres lesz nem nagy osszeg.....nekem is 10 helyen fujt ki legalabb,mikor vettem....
Szia! Remélem te tudsz nekem segíteni. Egyetemre járok, és egyik tantárgyból egy választott autó fékrendszerének, futóművének, kormányművének és hajtásláncának leírását, ellenőrzése a cél. Ez egy beadandó. Nah, nekem ehhez kellene egy, kifejezetten szerelőknek, szervízeknek kiadott javítási kézikönyv. ezek olyan adatokat tartalmaznak, melyeket a kokábban itt említett és linkelt javítási kézikönyv nem. Hajtómű főmetsztek, alkatrészek megengedett méretei, fékrendszerben a nyomáseloszlási diagram.
ha bárki tud ilyen könyvet akár csak kölcsönbe, vagy (akár fénymásolat) eladására (értelmes árban), vagy bármilyen más módon, annak nagyon hálás lennék.
Nem tudom, az Opel TIS 2000 tartalmaz valamilyen hasonló adatokat?
Milyen mocival vetted???A km-allas viszont gyanus-tul szep az a 74 ezer,foleg ha azt nezem nekem a masik autoban 2003-as 206-os 171 ezer van es csak masodik autonak hasznaljuk........ A racs tobb mint valoszinu egyben van a kerettel es az ara is eleg jo..... Na mar ket gyari xenonos van(te es Phantom kollega)+mumtaz.....utolagossal. En meg nem tudom bontott gyari v. angel eye+xenon szett lesz......
Szerintem is jó a GM olaj. Norauto-nál asszem, még most is akciós, ~4000 Ft/5l 10w-40.
Ablaktörlőket én próbálgattam, végül a tesóban valami márkátlan aerotwint (vagy mit) találtam, egy olyan fajtát, ami 900Ft/db áron volt és nagyon jó.
Grachow: Azt a rácsot szerintem biztos, hogy kompletten adják. A gyári emblémásnál az embléma belelóg a krómkeretbe, szóval az emblémát kivenni belőle értelmetlen.
B1-es Vectrámat lecseréltem egy 2002-es B2 Elegance-ra 74.000 Km-esre. Nagyon szép állapotban van. Most rendeltem a gyári xenon mellé jégfehér ledes helyzetjelzőket, mert a gyári gagyinak tünik a xenon mellett. Szeretnék venni egy Irmscher jelnéküli hűtőrácsot. Találtam is
itt az Ebayen egyet. Azon gondolkodom, hogy ez csak rács, vagy a krómkeret is jár-e hozzá vajon? Mert, ha csak rács, akkor a gyári krómozott kereten nem marad-e lyuk. Úgy emléxem, hogy a gyári jel belelóg a keretbe. Majd reggel megnézem élőben. :) itt az Ebayen
- Ablaktörlő lapát: Én 2 éve vettem a kék hipermarketben egy Champion ablaktörlőlapátot,akkor olyan 2000 Ft körül asszem, amire rá volt írva, h jó a vecire. Semmi baj nincs vele, tökéletesen töröl, pedig az autó télen-nyáron a szabadban áll.
- Motorolaj: kicsit olvass vissza, volt szó a hígabb/sűrűbb olajak előnyéről/hátrányáról korábban. Egyébként sztem a sima GM-es olaj viszonylag olcsó és megfelelő is. Opel kereskedésben tuti kapsz.
- Könnyűfém felnik: Én erről nem hallottam, szerintem annyi a lényeg, h a hóban nem mindig lehet látni a padkákat, meg meg neki is lehet csúszni, szóval megütheted könnyen a felnit. Meg télen nincs is sok értelme a könnyűfém felninek, úgyis havas lesz (már ha van hó) akkor meg, hogy mutasson is valamit, folyton takarítani kell.
- Rozsda: kókány munka: csiszolás, gitt festék, lakk, Rendes, valamit érő munka: csiszolás,fém kivágás. új fémrész felheggesztése, sziszolás - egyengetés, felületkezelés, festék, lakk. Az ár ilyen max 15e sztem, de akkor nagyon jó lesz
Ja a felnik:az elmult 5 evben a gyari alufelnin vannak a teligumik es kulon van alufelni garnitura a nyarival..... A lemez felni igenytelenebb,de nekem nem tetszik... A gyari felnikrol pedig tudni kell,hogy nagyon strapabiroak es nekem meg semmi gondom nem volt a telet es a sozast illetoen veluk-csak azert takaritani kell oket survebben a teli idoben....
Szal ablaktorlo :en csak legtereloset hasznaltam,mert jobb a leszoritasa-most ataltam az uj autokon levo un.twin air lapatokra es nagyon bejottek... Szal ablaktorlo:Bosc,Champion, amik nekem az elmult 11 evben bejottek....
Motorolaj na mindenki masra eskuszik erdemes jobb minosegu felszintetikusat v. teljesen szintetikusat venni-meghalalja..... En most Mobil-1 -et hasznalok teljesen szintetikusat es megint csak elegedett vagyok vele.... usd be azon markakat a google keresojebe amiket majd ajanlanak es meglatod melyik jon ki a legjobban...... En szivem szerint lebeszelnelek minden nemu motoradalekrol........most is tobb botrany van a Prolong es Metabond korul pedig ezek a legismertebbek...
Lampa:tudod cserelni a burat kulon is,de nem hiszem,hogy barmelyik bontos is bele menne ilyenbe igy celszerubb cserelni az egeszet(mert repedessel amugy is parasodni fog) -nem egy nagy osszeg a vateran is van font mindig.....
Rozsdasodas:-ha valoban olyan elhanyagolhatoan kicsi a felulet akkor az is orvosolhato par ezer forintbol,de ha elviszed egy karosszeriashoz ott pontos osszeget mondanak majd.....
Asszem ennyi.....ha van tobb kerdesed ne tartsd magadban....
Az Ebay-en ugyanez az eladó (cég magánszemély, mit tudom én) is regelve van. Én asszem Angel eyes lámpát láttam tőle. Szóval megnézheted ott is,de ugyanaz az eladó szerintem. (ugyanaz volt az oldalfelépítése, a leírás stílusa, a háttér, és a képek elhelyezése.)
Hasonlo,de en maradok az Ebaysnel,mert az bevalt....... Ott nem nezted??? Nem kell az ebay keresojebe semmi rallysportot irni csak:''100w headlight bulbs''