Kossuth, a 48-as politikusaink zöme, Petőfiék, Pilvax kör, majd Eötvös stb.
Tessék egy kicsit tájékozódni, mielőtt mosdatlan kifejezésekkel dobálózol....az nem PC amúgy sem..és nem is érv.
Kis Jánosról nincs mit mondanod DZS?
Nem mezei Kisz és párttagokról írtam e azredeti okfejtésben, hanem hangsúlyozottan országos vezető testületekben szereplőkről. Azt is leírtam, h nem akarok mezei tagokat felelősségre vonni bármiért is...Tessék figyelmesebben olvasni. és nem szándékosan összemosni dolgokat. Persze én is kollaboráltam, mert pirosnál megálltam, zöldnél átmentem a zebrán...
Cigányok, drogosok és mások felelőtlen és sokszor megalapozatlan uszításáról kellett volna írnom, valóban így pontosabb.
Enzo, azok a kazárok voltak, akik Koestler híres történelmi esszéje szerint felvették a zsidó vallást kb Kr. u. 700-800 között az iszlám és a bizánci nyomás elől kitérve , majd később a magyar törzsekkel együtt bevándoroltak a Kárpát medencébe.
("Az elveszett törzs")
Nem vagyok sumerofil egyébként.
De az ÉS cikk nem a kazár históriáról szól szemlátomást.
szerintem tutkó, hogy viki, a bajszos kövér, áder meg az a lúzer pokorni kiszesek voltak
És még sokan mások... Volt MSZMP tagok is akadnak szép számmal...
Kövér mester pl. az MSZMP Társadalomtudományi Intézetének volt munkatársa... :)))
Vagy pl. a fideszes Nemzeti Inzultáció vezéralakja, Pozsgay, MSZMP KB tag volt. Ez alól még az sem mentesíti, hogy Ő mondta ki először '56-ról, népfelkelés volt...
szerintem tutkó, hogy viki, a bajszos kövér, áder meg az a lúzer pokorni kiszesek voltak. én is akartam kiszes lenni, mert olyan helyes fiúk voltak a kiszben, és akkora bulik...de basszus, pont megszűnt mire be tudtam volna lépni.
ebben az országban egy legalább két generációnak köze volt a szocializmushoz, ha teccik ha nem
azért csak a szociktól vártam volna a bocsánatot 56-ért, mert ők a MSZMP utódpártja. A jelenlegi ellenzéki pártokban nincs egykori állampárti/KISZ-KB-és vezető funkci, aki még 1990-ig is hivatalból az "Ellenforradalom " megítélést és ennek összes következményeit képviselte volna.
Délután majd szolgálok Neked is kis meglepetéssel! Van egy listám róluk.
tanulmányaimból úgy rémlik, hogy belső ázyiában vallási nyomásra indult el népvándorlás, de tudtommal mohamedám hitre akarták téríteni ezeket a népeket.
Az ÉS 2 héttel korábbi számában akadtam rá erre a kis írásra. Segíthetnétek megfejteni, mit akar üzenni/elmondani vele a szerző?
Porscht Frigyes
NÉHÁNY SZÓ MÉG
Intercisa castrumról
A Római Birodalomnak az akkoriban ismert világ úgyszólván minden részén voltak provinciái. Még a Bibliából is ismeretes és köztudott, hogy ezek közé tartozott Judea is, ahol sok lázadás volt a hatalom ellen. Végül is 70-ben Titus császár teljesen lerombolt mindent, ami ezen a vidéken állt, és ezt annyira jelentősnek találta, hogy római diadalívén is megörökítette. Ez ma is látható.
A szörnyű hadjárat után olyan szegénység és éhínség terjedt el az őslakosok között, hogy kénytelenek voltak a Birodalom más részeibe menekülni. Így jutottak el Pannóniába is. Erről sok ókori emlék tanúskodik. Valami - ma már ismeretlen okból - igen sokan telepedtek le Intercisában. Bárki, aki egy kicsit is járatos a zsidó vallásban, tudhatja, hogy hány lakosnak kell lennie egy zsinagóga építéséhez. Itt voltak elegen. Még a 211-ben meghalt Lucius Septimius Severus császár is méltónak találta ennek a közösségnek a meglátogatását. A nagy megtiszteltetés emlékére a zsinagóga elöljárója, Cosmius vámtisztviselő márványtáblát állíttatott, amely mindmáig látható a Nemzeti Múzeumban.
Aztán eltelt néhány évszázad, és megkezdődött a honfoglalás.
terla, a cigányok uszításáról csak ennyit: (kossuth téri felvétel, az indexről)
ezekszerint a romáknak nincs is önálló véleményük a politikáról, csak uszításra mozdulnak rá a politikára, mint ahogy a kossuth téren csápoló társaik is teszik...ugye?
több "szubkultúrát" nem tudsz felsorolni?
(egyébként mi a pöcs lehet az a nemzeti liberalizmus? léteik ilyen fogalom egyáltalán?
Sárkány, azért csak a szociktól vártam volna a bocsánatot 56-ért, mert ők a MSZMP utódpártja. A jelenlegi ellenzéki pártokban nincs egykori állampárti/KISZ-KB-és vezető funkci, aki még 1990-ig is hivatalból az "Ellenforradalom " megítélést és ennek összes következményeit képviselte volna.
Makopa, kösz, hogy belenéztél okfejtésembe. Valóban tagolatlan volt. Pedig híve vagyok a tagolt beszédnek:-)
Okt 23 felé visszatérnék a problémára, örülnék, ha többen is érdemben reagálnátok.
SZDSZ-es olvtársak és más bal-lib elfogultak!
Talán ezt ajánlom vidéken a BP parádék, Melegfesztiválok, Szigetelés a köbön, cigányok felelőtlen uszítása (SZfehérvár Rádió utca, Zámolyi Romák stb stb )alternatívájaként:
(idézet a Tibra által ajánlott Hírszerző írásból)
...Szerinte ugyanakkor a „nemzeti liberalizmust” kellene erőteljesebbé tenni az SZDSZ retorikájában, hiszen az országos témák közül több (például melegjogok) „kevésbé vonzó”.....
Daridazsuzsinak:
A köztársasági elnök okt. 1-jei beszédéhez: az ő "seggelukkát" (betűhíven!) valóban kinyalták sokan. Még Kis János filozófus, minden liberálisok atyja is a MH okt. 2-i, hétfői számában teljes mértékben azonosult vele. Továbbá maga a liberális lap okt. 2- és 3-i számában a szerkesztőségi vezércikk is.
Kuncze egy ilyen választási fiaskót múlt év decemberében már felvázolt arra az esetre, ha 2010-ig nem lesz érezhető javulás a társadalom számára.
Elszámította magát, korábban következett be!
Be kell fejezni végre a köldöknézést, a moralizálást, a terméketlen, öncélú politizálást és munkához kell látni! Vegye már észre az SZDSZ is, ez a gigászi semmittevés kurva sokba kerül, viszont nem vezet sehova!
Amennyiben ezt nem lesznek képesek belátni és a társadalom javára dolgozni végre, a társadalom még durvábban fogja kimondani a verdiktet!
Oda jutnak majd, mint ahova néhány pártnak már sikerült beküzdeni magát, a süllyesztőbe.
A süllyesztőhöz vezető út első lépcsője már megvan, gyakorlatilag budapesti párttá vált az SZDSZ!
Hát nem tom, mindenesetre a kiszivárogtatásnál meg az egymásra mutogatásnál többre értékelnék egy tisztázó kitálalást, úgyis itt van mindjárt a domino day, hadd boruljon.... :)
Hivatkozás történt többször is Konrád György személyével kapcsolatban a fórumokban.
Amit még senki nem említett meg az íróról itt a fórumban.
Konrád György még tartozik azzal a magyarázattal, ami önéletrajzából is hiányzik, miként és miért adta fel Sándor Ernő sógorát a kádári titkosszolgálatnak.
A választások utáni friss élmények hatására kemény hangom bíráltam párttársamat. Saját választási vereségem okán, átgondolatlanul, nem beszéltem elég világosan arról, hogy nem FGy személyével van problémám, hanem azzal az egyébként természetes emberi reakcióval, hogy saját kudarcainkért külső, tőlünk független okokat keresünk. Nos az én lelki komfortomhoz erre nincs szükség. Mivel mindketten hibát követtünk el azzal, hogy a csoport belügyeit a nyilvánosság előtt kezdtük kitárgyalni, tartom magam párttársam, FGY javaslatához és sem beszélek a csoportban történtekről. Azonban nem mehetek el szó nékül amellett, hogy a szolnoki választási eredménytelenséget Gyurcsány beszéde okozta volna. Ugyanis nincs így. Az SZDSZ helyi szervezet, benne én is, aki négy évig helyi képviselő, két évig helyi elnök voltam, már legalább nyolc év óta folyamatosan visszaszorul a helyi közéletben. Ezt a folyamatot most éppen sikerült megállítani. Az egyébként általam javasolt és mindkét párt által elfogadott két mszp-szdsz közös jelöltséggel az szdsz -re leadott szavazatok száma nőtt. Ez azonban nem ment fel bennünket a felelősség alól, sőt engem még inkább megerősít abban a hitemben, hogy az elmult 8 -12 -16 év helyi működésünket alaposan ki kell elemezni. Egyébként a közvéleménykutatási adatok szerint sem a Gyurcsány beszéd okozta a választási vereségünket, bár szerintem is meghatározó szerepe volt az SZDSZ -re nézvést. Sokkal inkább a megszorító intézkedések, illetve a róluk történő felesleges szájtépés (már elnézést a kifejezésért). És természetesen saját hibáink. Ezekkel kellene foglakoznunk, a hibákat keressük magunkban. Hagyjuk a Gyurcsány beszédet, van ma éppen elég politikus, aki ebből a beszédből él. "
Természetesen az EU-támogatást, kormányzati döntést igénylő megaprojektekbe nem sok lehetőségünk van beleszólni, így nem ígérünk sem M4-es autópályát, sem gátépítést, sem milliárdos jégcsarnokot, gyárakat, hajó-, repülő vagy vasúti terminált. De azt megígérhetjük, hogy ha bejutunk a közgyűlésbe, következetesen szorgalmazni fogjuk a lakhatóbb és látogathatóbb Szolnok érdekében a következőket:
- A legeslegfontosabb: a 4-es főút négysávosítása Szolnokig!
- Több kerékpárutat, szélesebb utakon-járdákon kerékpársávokat!
- Most csak az épületeket újítsuk fel a Kossuth téren, az új térelemek beépítését előzze meg új tervpályázat és arról népszavazás, a forgalomcsillapítást pedig előzze meg egy újbelvárosiTiszahíd!
- A Damjanich uszoda átépítését előzze meg a MÁV-strandfelújítása, téliesítése!
- Közbiztonság és köztisztaság fokozása: - parkőrök, városőrök, hulladéksziget-figyelőszolgálat - a csendrendelet következetes betartatása, - szemetelésibírság-rendelet megalkotása és betartatása!
- Újközösségiterek létrehozása: Tüdőkórház (Ormos)-park, Zagyva-park (ártéri arborétum és szabad strand), Indóházi csodapark, Mobil műjégpályák (minden városrészbe), Eötvös téri víztorony (Gőztorony) és MÁV víztorony rehabilitációja! (Újjáépítés, hasznosítás.)
- Bezárt általános iskolák (Kölcsey, Tallinn) újranyitása: Peremkerület nem maradhat iskola nélkül!
- A vendégcsalogató városfesztiválok maximális anyagi és szakmai támogatása: Vízikarnevál, Gulyásfesztivál, Tudományos film-szemle,Tiszavirág fesztivál, Szolnoki csata, Civil kavalkád!