Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
"Ha te egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülsz a biblia számos más pontjával..."
Nem ez történt.
Kaptál már kijelentést?
(nem szükséges válaszolnod a kérdés költői csak...
No, ha kapsz egy kijelentést, és előveszel egy bibliát és kék színű tollal aláhúzod azokat a részeket amik a "kijelentésedet" alátámasztják, a végént azt veszed észre, hogy lesz egy kékszínű Bibliád. a végén.
De ha viszont az "kijelentés" nem az Úrtól van, akkor akadni fog a dolog, és úgy jársz mint az egyszeri ember, aki rájött arra, hogy inkább a fiúkat szereti és azt szerette volna, hogy az Úr majd áldást adja erre fertelmességre, és vett egy rózsaszínű filcet és alá akarta benne húzni azokat az igéket, amely szerint ez a bűn kedves az Isten előtt, de végül le sem kellet végül venni a kupakját...
Ha tovább olvasod a fejezetet kifejti miként vagy miben lett hasonló az Isten fiához. Mit jelent a melkisédek szerinti papság aminek minden hivő részese a mai napig:
Minthogy a törvény semmiben sem szerzett tökéletességet; de beáll a jobb reménység, a mely által közeledünk az Istenhez.
20.
És a mennyiben nem esküvés nélkül való, mert amazok esküvés nélkül lettek papokká,
21.
De ez esküvéssel, az által, a ki azt mondá néki: Megesküdött az Úr, és nem bánja meg, te pap vagy örökké, Melkisédek rendje szerint:
22.
Annyiban jobb szövetségnek lett kezesévé Jézus.
23.
És amazok jóllehet többen lettek papokká, mert a halál miatt meg nem maradhattak:
24.
De ennek, minthogy örökké megmarad, változhatatlan a papsága.
25.
Ennekokáért ő mindenképen idvezítheti is azokat, a kik ő általa járulnak Istenhez, mert mindenha él, hogy esedezzék érettök.
26.
Mert ilyen főpap illet vala minket, szent, ártatlan, szeplőtelen, a bűnösöktől elválasztott, és a ki az egeknél magasságosabb lőn,
"Jézushoz hasonlóan ennek a Melkisedeknek a napjainak kezdete sincs."
Igy van. Mózes nem ir rola semmit. Nem tudjuk a családfáját, vagy hogy kinek a fia, hány éves volt, és hogy mikor halt meg, csak nagyon titokzatosan hogy Salem kiralya és igy alkalmas Jézus előképének(zsoltárok könyve) akinek már szószerinti értelemben sincs kezdete és vége.
Mi keresztények úgy hisszük hogy Isten az egyedüli örökkévaló és önmagában létező. Minden más, emberek vagy angyalok- teremtmények és van kezdetük. Melkisedeknek is.
Ha te egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülsz a biblia számos más pontjával akkor az eretnekség és a magyarázat téves.
Tudtad azt, hogy a tudós bibliakutatók szerint ő isteni személy, vagyis a Fiú megjelenése az ószövetségben?
de hasonlóvá tétetvén az Isten Fiához
Zsidó 7,3
Maradjunk csak az Igénél, na az a tuti.
Tudod mit kedvelek az Úrban legjobban?
Azt, hogy nemszedett tizedet az egyik evangélista leírása alapján sehol, senkitől soha sem.
A Templomnak volt egy olyan része, ahova a pogányok is bemehettek imádkozni, na azt a zsidók azzal csúfították, hogy kipakoltak, vagyis megrántották az odalátogatót, de derekasan.
Csodálkozunk, hogy ezt Ő nem tolerálta még rövidtávon sem?
"Tehát rád, képmutató és sunyi Bodónéra nem áll az, hogy : sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs, de hasonlóvá tétetvén az Isten Fiához, pap marad örökké.
Nem volt rossz ötlet megnyitnod ezt a topikot..."
Na szóval szerinted én képmutató vagyok.
Vagyis látszat keresztény vagyis látszólag keresztény?
Hát az Ervintől egyszer jól megkaptam:
Ő azt mondta, egyszer hogy én még látszatra sem vagyok keresztény.
"Ez a szakasz a bibliábol van idézve. Fejtsd hát ki mit szeretnél alátámasztani vele?"
(figyeled, valamelyik még a Biblia szövegét is minuszolta...)
Jézushoz hasonlóan ennek a Melkisedeknek a napjainak kezdete sincs.
Mert ugyebár az, hogy valakinek életének vége nincs az már az ilyen eltérítő féléle evós csodabogaráknál sem furcsa, de hogy kezdete sem az szemlátomást kevesek tudják megemészteni.
Mert ez a Melkisédek Sálem királya, a felséges Isten papja, a ki a királyok leveréséből visszatérő Ábrahámmal találkozván, őt megáldotta,
A kinek tizedet is adott Ábrahám mindenből: a ki elsőben is magyarázat szerint igazság királya, azután pedig Sálem királya is, azaz békesség királya,
Apa nélkül, anya nélkül, nemzetség nélkül való; sem napjainak kezdete, sem életének vége nincs, de hasonlóvá tétetvén az Isten Fiához, pap marad örökké.
Nézzétek meg pedig, mily nagy ez, a kinek a zsákmányból tizedet is adott Ábrahám, a pátriárka;
"Szerintem az a buzi, aki a péniszét lóbálja az utcán, kevésbé mér-
gező szellemileg, mint a súlyosan képmutató, sunyi, hazug kútásó."
Fúj!
Egyre durvább.
Ebből már nem jössz ki jól szerintem sehogyan sem.
Kimutattad feléjük a szimpátiádat nekem úgy tűnik.
Rám nézve pedig igen csekély dolog, hogy ti tőletek ítéltessem meg...
VagyisSodomában már annyian voltak a ratyik hogyha ott megvalósult volna a népakarat (demokrácia) akkor az Igaz lót, igen csúfosan járt volna a papírforma szerint amikor
a város férfiai, Sodoma férfiai körűlvevék a házat, ifja, örege, mind az egész község egytől egyig...
mondának: Ez egy maga nálunk a jövevény s ő szabja a törvényt? Majd gonoszbul cselekszünk veled, hogy nem azokkal. És reá rohanának a férfiúra, Lótra, felette igen, és azon valának, hogy betörik az ajtót.