Andrisnak és Marcinak élő szerződése van, ha jön Beni és Kristóf, valamelyikük biztos szeretne menni. Sokan lennénk, ráadásul felesleges a magyarokat begyűjteni, mert BL-ben a szintlépés elmaradna újra.
Tolbert felépítése nagyjából annak felel meg, ami Clark volt 2 éve, aki tökéletesen oldotta meg a 3-4 posztot, bár emlékeim szerint Marv azért masszívabb volt. Ilyen fizikumú centerrel nekivágni nemzetközinek komolytalan lenne. Lehet akármilyen rugója, ha hiányzik a magasság és a kilók. 3-as pozícióba bármikor elfogadnám.
Ákossal kiegészítve teljesen komolyan gondolom. Jó rugói vannak, remekül zár ki, elől-hátul is nagyon jó. Keller lenne a biztonsági fal, Tolbert meg a mozgekonyabb, kreatívabb játékos. Valamint ők tudnak együtt is a pályán lenni. Plusz lenne hármasban egy Ford is, nem lenne a palánk alatt sem lehetetlen helyzet.
Ezert írom, hogy egy ilyen magas négyessel a lehetőségek tárháza szinte végtelen.
Szerintem tudna ő picit hátrébb lépni és egyenrangúan dolgozni Zolival, Szegeden is úgy tudom, hogy abszolút vezető volt az öltözőben is és nem voltak sztárallűrjei. Kupadonton is simán hátrébb lépett ellenunk a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, amikor Lockenak minden beesett, de amikor kellett ismét előrelépett. Úgy gondolom, hogy ez működne Perllel oda-vissza alapon.
Az persze egy másik kérdés, hogy egy ilyen csapatra van-e pénzünk, de abban biztos vagyok, hogy ezen játékosokhoz hasonló stílusúakat meg tudunk majd fizetni, meglátjuk Konakov miben gondolkozik.
Az biztos, hogy idén all int kell tenni a BL-re, mert jövőre több magyar játékos szerződése is lejár, ha nem lesz fix csoportkör, akkor nehezebb lesz ezen a terén megtartani őket vagy minőséget igazolni.
Tolbertet komolyan gondolod 5-ös poszton? Ő az a játékos, akit az idei légiósok közül elsőnek tennék a csapatomba, de a faszi klasszikus 3-as, aki tud felfelé is játszani 4-be. Ne abból indulj ki, hogy Körmenden kényszerből játszatták ott. 2m 95kg kezdőcenterrel garantált lenne, hogy csak 6 meccset tervezzünk a BL-ben.
Golomán a spanyol élvonalban 18 perc alatt 8 pontot átlagolt, ami szerintem nagyon jó. Ráadásul nem is a tripláknak köszönhetően. Nem gondolnám, hogy ezek után hazavágyna.
Maronka már esélyesebb, de a litván élvonalban közel 16 percet átlagolt, ami nem rossz, bár a számai gyengék.
Nálam így nézne ki a dolog, mégegyszer írom, a nevek tetszőlegesen cserélhetők, a stílus a lényeg:
Woolridge-Pongó
Perl-Tanoh
Ford-Kovács
Tiby-Krivi ( ha nem marad ide egy tartalék magyart el tudok képzelni)
Tolbert-Keller
Gondold el milyen variacios lehetőségeid lennének magas poszton a Ford-Tiby-Tolbert-Ákos négyessel, fizikálisan nem lenne nagyon ellenfél itthon, nemzetközi szinten is elég erős lenne, Zolinak lenne spacing, mind a négyen nagyon erősek az elzárás-leválás játékban, a tripla is bennük van, valamint védekezésben nem tudnek ennél erősebb sort összetenni jelen pillanatban. Woolridge pedig hozna Zoli mellett az extrát, ha esetleg őt ki tudnak kapcsolni, lenne kinek odaadni a labdát a nehéz pillanatban.
Úgy gondolom, hogy egy ilyen kerettel mindenre lenne valaszunk és a labdát is tudna mindenki használni úgy, amennyire igénye lenne rá.
Kivancsian várom, hogy nektek erről mi a véleményetek.
Nem kellene. Perl-Pongó-Kovács-Tanoh-Keller és 4 légiós bőven elég, ezáltal több pénzed is marad minőségibb legiosok fizetesere. Első körben nem érdemes 6 BL meccsnel többel szamolni, rövidebb de erősebb csapatot lehetne így építeni.
Szerintem a Woolridge, és a hozzá hasonló típusú játékosok nagyon labdaigényesek, és csak akkor tudnak kiteljesedni, ha ezt a lehetőséget megkapják. Ebben a csapatban egy ilyen játkos nem tudná ugyanezt a szintet hozni, és csalódást keltene. Valószínűleg nem is érezné jól magát ebben a szisztémában.
Viszont kíváncsian várom, hogy alakul az uborka szezon.
Ha nincs Beni és esetleg Benke se marad, akkor fejvakarás lehet, hiszen, csak 4 légiós lehet. Szóval ha esetleg Benke távozik, és Beni se jön kell magyart igazolni, viszont sok nincs aki használható is lehet. Nekem hirtelen Golomán jut eszembe.
Tolbert tökéletes 4-5 játékos, aki remekül passzolna Ákos és Tiby mellé. A Te általad írt Gray is remek igazolás lenne szerintem, O’Reilly viszont nem tetszene, mert ő egy igazi kettes, Zoli és Tanoh mellé nehezen tudnám ot elképzelni.
Azon az úton kell menni, amit írtam, ez teljesen egyértelmű. Sajnos idén láthattuk az állandóság nem annyira fontos mint a minőség. Kockázatot kell vállalni a többi 3 légióssal. Ugyanakkor persze ez sem garancia a sikerre, lehet ugyanúgy nem fog bejönni, de meg kell probalni.
Barac helyzetet tökéletesen írtad le, hatalmas koszonet neki, a legnehezebb helyzetekben volt szinte mindig nagyon stabil része a csapatnak. Sok sikert kívánok neki!
Tiby maradásának én örülök, magyar szinten egyértelműen az egyik legjobb négyes játékos, csendben-rendben teszi a dolgát, nála nehéz lenne jobbat találnunk. Hiányzik belőle mondjuk egy Bruinsma szintű feljebb kapcsolás, de én itt biztosan nem kockáztatnék, ha van esély megtartani.
Tudnék örülni egy Tolbert-Ford-Woolridge triónak mellé, de a nevek tetszőlegesen cserélhetők, csak hasonló kepzettsegu és meg inkább fizikális külföldiekBen gondolkoznek.
Beni pedig ha döntőbe jut a csapataval és jól fog játszani ott is akkor kizárt dolog, hogy ne tudjon külföldön még előrébb lépni.
Szerintem a Milosevicnek nem kellett volna erőltetni az utolsó szezonját (s a debrecenit sem), már megközelítően sem tudott azon a szinten játszani, mint előtte szezonok keresztül.