Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1967

Ezzel Izrael biztosan vitatkozna, mert ott pl. mindenkinek kötelező a sorkatonaság.

Előzmény: endrebá (1957)
Megeszi Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1966

sántít a xxi századi fejlett nyugati társadalmakban

annyira azért nem. Jó apropója az erőszakról, a bántalmazásról, a családi dinamikákról, a genderről, gyermekvállalásról, stb-ről való párbeszédnek, felvilágosításnak, ismeretterjesztésnek ... nemsemlegesen ... 

Előzmény: Neingang (1955)
Sevele Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1965

Akkor kezdjük azzal, hogy te mitől/mikor érzed magad erős férfinek? 

Előzmény: endrebá (1963)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1964

Egyetértek a végével, mert ahogy pár napja is írtam: a feminizmus szélsőség és már kontraproduktív. Egyben nem értünk csak egyet, szerintem az antifeminizmus is szélsőség és kontraproduktív. A transzoskodást meg ebben a formában kifejezetten károsnak tartom én is. Addig, hogy fogadjuk el és hagyjuk rájuk, hogy úgy élhessenek (akár öncsonkítás árán is), ahogy szeretnének, teljesen rendben van. Az ő teste, nem szólok én bele, hogy mit csinál vele. De amikor a téma már ott tart, hogy őket érzékenyen érinti, ha menstruálnak és ezért a tampongyártóknak igazodniuk kell ahhoz, hogy a termékeiket nem nőknek, hanem azoknak ajánlják, akik menstruálnak, és aki vicceskedve szóvá teszi, hogy régen erre volt egy szó: nők, azt megcímkézik terfnek -- miközben elfogadja a transznemű embereket, csak egy idióta túlkapáson élcelődik, ami azóta tabuvá vált a polkorrektség jegyében.

Plusz mennyi lehet azok száma, akik nemátalakító kezelésen esnek rá, a méhük eltávolítása nélkül? Annyi biztos, hogy kevesebb, mint a népesség 10%-a, mert az az össz. homoszexuálisok aránya a társadalmunkban. És ha a népesség <1%-a tényelg ezt igényli, akkor a többi 99%-nak ki kell forgatnia a fogalmakat, hogy egy tampont a nőknek árulnak? Nevetséges. Szerintem az a transznemű férfi (nőből férfi), aki még menstruál, nem a tamponnal kéne foglalkozzon, hanem azzal, hogy az ő új péniszük, miért macerásabban működik, mint a transznők péniszből csiklója? Vagy bármi mással, mint azzal, hogy a tampont úgy reklámozzák-e, hogy a női testhez tökéletesen illeszkedik-e. Mert a hüvelyük nekik is a női testük maradványa, és tökmindegy, hogy már nem nők, akkor is olyan, mint egy átlagos női hüvely, amibe jó, ha illeszkedik a tampon...

Előzmény: Neingang (1955)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1963

Nem tudom.. 

Azt szerintem érted, hogy a gyenge nő nem erőtlen - hanem az ő erős férfijánál gyengébb.

És ha gyengéd a nő, akkor a mellé való eddíg erős férfinak mi lenne a helyes jellemzője?

Előzmény: Sevele (1956)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1962

Szerintem egyetértünk abban, hogy a legritkább az A változat. Annak a valószínűségét a "majdnem soha" kategóriába sorolnám. A másik kettő jóval gyakoribb lehet.

Előzmény: Neingang (1954)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1961

Megdícsérlek.. ez elgondolkodtató lett.

Előzmény: Sevele (1956)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1960

Aztaaa..   hát létezik olyan számomra személyesen ismeretlen női elme, aki megért engem is?

Előzmény: Neingang (1954)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1959

Köszönöm, már nem akarom ezt tovább részletezni.

Én is azt látom, hogy jobb neki fénytelennek.

Előzmény: Törölt nick (1948)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1958

A gyenge nő felnéz az erősebb férfira.

Az egyenlő bánásmódot megvalósítók üzlettársak, a férfijánál erősebb nő meg keresheti a nála is erősebb férfiját.

Előzmény: Törölt nick (1947)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1957

Namindegy.

Attól hogy vannak sorozatgyilkos nők, még tuttó vesztes az a hadsereg amelyikben az egyenruhák között nemcsak méretbeli hanem a viselője neme szerinti különbségek is vannak.

És el tudom képzelni hogy te el tudod képzelni hogy teljesen másképpen is lehetséges.

A kiindulás az volt, hogy a cementes zsák méretét le lehet felezni és talicskában is el lehet hordani - de egy roham végén az ellenséges lövészárokhoz szuronnyal érkezve döfni kell.

Előzmény: Törölt nick (1946)
Sevele Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1956

Bocs, hogy belevau, egy kicsit beleolvastam a beszélgetéseitekbe és ezen a "gyenge nő" kifejezéseden már többször megakadt a szemem. 

Nem lehet, hogy a "gyenge" nő helyett inkább "gyengéd" nőt kéne kommunikálnod? 

Előzmény: endrebá (1933)
Neingang Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1955

2: villámsebességgel szoktam le róla, mert kontraproduktív, de látom, ebben a megvágításban neked is beugrott, miért írom. ;D

4: tényt közölni egy tőmondattal jóval hatásosabb, bár, nálad a két soros, bővített mondat még elmegy... :))))

Bottom line: az egész feminizmus, mint eszme azért sántít a xxi századi fejlett nyugati társadalmakban, mert idejét múlt, túlhaladott, túltolt.

Következő körben felkészülnek a transzjogokért harcolók, akik a társadalom töredékszázalékának igen specifikus problémái miatt próbálják annak teljes szövedékét átcsomózni, meglátjuk, mekkora sikerrel. A női olimpiai versenyzők és a gyerekkorban hormonkezelésen emiatt átesettek egy része szerintem már látja, hova fog vezetni ez. Aztán már csak idő kérdése, a szekér hol áll meg...

Előzmény: Törölt nick (1953)
Neingang Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1954

Végeredmény szempontjából a legnagyobb kérdőjel:

Vajon az a zárókép, hogy ...és boldogan éltek még néhány szép évtizedig együtt, míg meg nem haltak,

Vagy az ötvös-ékszerész kigyönyörködte magát a szemkápráztató végeredményben és keresett egy új munkadarabot, vagy újracsiszolta a gyémántot, mert rájött, hogy más formában szívesebben látná.

Cé (érzelemmentes) verzióban (director's cut), az immár tökéletesre csiszolt gyémánt rájön, hogy ilyen formájában kereshet magának egy másik ékszerészt is, aki még többet adhat neki, mert az eddigi időráfordítás ugyan megérte, épp csak neki már nem érdeke további időt beletenni abba a kapcsolatba, amiből neki már nem származik jelentős további előnye.

Előzmény: Törölt nick (1948)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 2 1953

1. Mégis elolvastad, megértetted, összefoglaltad.

2. Baszd meg, Ella, azért a dagályos szövegfalakat pont neked nem kéne felrónod nekem. ;P

3. Mindenkivel a képességei/érdemei szerint kommunikálok. Rólad feltételeztem, hogy ha megszólítasz, érdekel a válaszom, még ha dagályosnak tartod is.

4. Nem szoktam önolvasgatni, egyszerűsíteni akartam, de szájbarágósítottam inkább. Ad absurdum, vesszőhibák és elütések is bennemaradnak emiatt. Előfordul, mea culpa.

Így megfelel? ;P

Előzmény: Neingang (1952)
Neingang Creative Commons License 2021.12.04 -2 0 1952

Ha azzal kezded, hogy leegyszerűsíted, akkor miért lett belőle öt (!) bekezdés? :)))))))

Tudod, ilyenkor a mondanivalód egésze vész el, ha ennyire bő lére eresztve írsz, türelmetlenebbeknek ez tldr lesz egy bizonyos mennyiség átlépése után. Ezt megelőzendő bekezdésenként kivonatoltam neked a saját hsz-od lényegét:

1: b+ ella, alakíts antifeminista pártot.

2: a fotelharcosoknak a szája jár, de van, aki tejel és segít.

3: ha Rómában vagy, tégy úgy, mint a rómaiak. Ha nem, megpurcanhatsz. Segíts inkább az idejövő menekülteken, biztonságosabb.

4: kitérő a hijab és a burka viselhetőségére a nyugati világban

5: adalékként a délkelet-ázsiai bordélyok összetétele, korcsoportra és menthetőségre bontva.

Nem egyszerűbb és áttekinthetőbb így? ;)

Előzmény: Törölt nick (1945)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.04 -15 0 1951

Olyan környezetben, ahol fanatikus feministák teljes komolysággal mondanak ilyeneket, bizony célszerű...

Előzmény: Anyóca99 (1950)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.04 0 2 1950

" ... ebből csináltál egy szalmabábot, mikor valami olyasmit írtál, hogy na most megtudhattuk, hogy mindenben jobbak a férfiak."

Neked is fel kell tartani az irónia táblát ?

Előzmény: Abszolút Igazság (1944)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.04 -16 0 1949

"Szerintem amit egy átlag férfi meg tud csinálni , azt egy átlag nő is ."

Khmmm... a tükörből tolatást, például?!? ;-P

És nem, a kiemelkedő agyak a normál eloszlás nagyobb szórása miatt vannak, nem valamiféle intézményes nőelnyomás miatt.

Igen, számos előnye van, csak azt természetesnek veszitek. Említhetném a férfiak pénzéből megvalósított függetlenséget, vagy hogy minden gyereked garantáltan a sajátod, hogy téged mentenek elsőként katasztrófa esetén, hogy (a szülést kivéve, de annak is megvan a maga oka) sokkal fontosabb a társadalomnak a fájdalmad, panaszod, sirámod, sérelmed, mint a férfiak olykor sokkal komolyabb problémái.

Előzmény: Anyóca99 (1932)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1948

Értem. :)

Hozzáadsz valamit, ami a te szemedben emeli az értékét. Talán még más férfiak szemében is. Talán még maga is rájön, hogy mindig is szeretett volna tűsarkúban járni. De ha te nem vagy hajlandó csiszolódni az ő vágyai tükrében, akkor te nem leszel ám fényes az ő szemében. De ez nem párkapcsolat akkor, hanem munkakapcsolat. Nem a nőbe szerettél bele, hanem a képbe, amit modernkori Pygmalionként bele akarsz csiszolni a kőbe. :)

Nem én döntöm el, hogy neki megfelel-e, hanem a nőd. Amelyiknek megfelel ez így, az majd melletted fog maradni. Én csak kétkedésem fejezem ki, hogy valaha találsz ilyen nőt, aki tűri, hogy formáld, miközben te nem engedsz a formádból.

Előzmény: endrebá (1939)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1947

Nem olvasom az illetőt, minden nickemen ki van X-elve. :)

Előzmény: endrebá (1941)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1946

Mert női sorozatgyilkosok nincsenek, ugye? :) A nőkben ugyanolyan gyilkos indulatok gyúlhatnak és pont ugyanannyira szerethetik a hazájukat, mint a férfiak. Egri nők, mulanok, japán szamurájnők, jeanne d'arcok, kémnők is vannak ám. Hogy nem sokan, azt abban keresném, hogy ha nem lenne kötelező, szerintem épeszű férfi se vonulna be katonának. Még a sorkatonaság alól is megpróbálták kihúzni magukat a férfiak, hát még egy igazi háború alól.

Az egyik osztálytársam amúgy katonanő, szolgált szantitécként Közel-Keleten is, be van oltva minden lófütty ellen, nagyon impozáns a katonai oltási könyve. A katonaság fizeti a képzési díját. :)

Előzmény: endrebá (1937)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1945

Leegyszerűsítem: ha te ezeket a célokat fontosabbnak tartod, nyitott a lehetőség, hogy tégy ellene. Még az is nyitott, hogy arra alapíts civilszervezetet és magad mellé állíts másokat, hogy felvilágosíts mindenkit, hogy a feminizmus tévúton jár. Vagy csak simán ideírhatod. De számonkérni egy szervezetet vagy egy embert, hogy miért ezt vagy azt csinálja, amit, és nem valami tök mást: kontraproduktív és konkrétan leszarható. Ha neked fontos: a te ügyed. Az övé meg az övé.

A végében igazad van, akkor pontosítok rajta: innen senki nem fog meggyőzni vagy tenni semmit a másik országban élő nőért. Nyilván mondhatja, hogy ej már, hát miért nem vezethet autót a szaud-arábiai nő, és miért metélik körül az eritreai kislányt (most csak mondtam valamit, nem tudom, hogy ott is gyakorlat-e), de ettől még semmi nem fog változni az adott országban. Ha nem akar odamenni, akkor még küldhet pénzt vagy másik támogatást. Az is lehet fontos, és elképzelhető, hogy attól, hogy te nem tudsz róla, számos feminista fizet be alapítványoknak, vagy az adott területen működő nőjogi szervezeknek, akiknek a céljával egyetért.

És aki odamegy, tenni akar, annak is be kell tartani az adott ország szokásait. Van ahova oda lehet menni a nők felszabadításának a céljával, és van, ahol a börtönt vagy halált kockáztat, aki elvinné isten szavát a barbárokhoz. :) Ha tud segíteni: akkor jó, hogy odament. Ha nem tud segíteni, akkor viszont inkább ne kockáztasson a nyugati érdekvédő. Aki idejön, azokért is lehet tenni, van a menekülttáborokból prostituálttá avanzsált nőknek is segítség. És az ideérkező megcsonkítatlan lánykákat is lehet védeni törvényekkel, amik kikényszeríthetőek a körülmetélős környékről érkezők esetében is.

A kendő semleges az Európába költöző muszlim nőkön: semmi baja se lesz tőle senkinek, ha kendőt hord, tehát tiszteletben tartható, hogy neki ez fontos. Nem kell és nem is lehet leszedni róluk a törvény erejével (más az arcot is takaró burka, az megindokolható, hogy ha bűncselekményt követne el a nő (vagy burkában egy férfi), akkor nem lenne beazonosítható.

És a thaiföldi gyerekprostituáltakat se akaratuk ellenére megmentik, és örüljenek neki. Ezek a szervezetek azokat mentik meg, akik vagy túl kicsik ahhoz, hogy pro és contra dönthessenek, mint az abortáltatott vagy élve elkapart indiai leánycsecsemők. Vagy azokat a gyerekprostituáltakat, akik segítséget kérve fordulnak hozzájuk. Aki elvan a bordélyban, azt nem emelik, nem is emelhetik ki erővel, mert ők civil szervezet. Bejelentést tehetnek a hatóságoknak, akik vagy eljárnak vagy nem, de ennyi. Ha a kislány kurválkodni akar és jól érzi magát a bordélyban, akkor kénytelenek hagyni. Erre mondom: akarata ellenére nem lehet megmenteni senkit...

Előzmény: Neingang (1936)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.12.04 -17 1 1944

Látod?

Volt egy nyilvánvalóan téves állítás, miszerint csakis a fizikai erőben jobbak a férfiak a nőknél.

Ezt cáfolandó, felsoroltam 6 azaz hat olyan dolgot, amiben speciel jobbak a férfiak.

Te ebből csináltál egy szalmabábot, mikor valami olyasmit írtál, hogy na most megtudhattuk, hogy mindenben jobbak a férfiak.

Pedig mindig világosan fogalmazok, csak oda kéne figyelni arra, hogy mit is írok valójában és azzal vitatkozni, nem mindenféle beleképzelt szalmabábokkal. De amíg te is észreveszed ezt, addig nincs semmi baj ;-)

Előzmény: Anyóca99 (1932)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1943

Üdvözöllek egy kalandos élet hatezer-háromszázadik szerencsés fordulójánál..

Előzmény: Anyóca99 (1938)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1942

Neked is köszönöm hogy itt vagy.

Előzmény: Neingang (1936)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1941

Olvasod, Pókasszony?

Ennyi csak a gyengébb nő - erősebb férfi boldogsága.

Te meg  Abszolút Igazság.. hm.. hogy mennyit segítesz nekem megfogalmazni.. azztalebombázott kutya-atya hétszenthárom..

Előzmény: Abszolút Igazság (1924)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.04 0 1 1940

Ööö! Erre inkább nem kéne mondanom semmit.

Mindenesetre hálás vagyok anyámnak, hogy nem azért szült, hogy majd gondoskodhassak valaki másról, aki előttem született és hálás vagyok a nevelőapámnak, hogy anyám értékét nem így ítélte meg, hogy már nincs is neki, mert megszült engem és az öcsémet. És nagyon szép gyerekéveket köszönhetek neki, jobb apám volt, mint a biológiai.

Nem irigylem. Mások vagyunk, én biztosan nem szülnék meg Down-babát, de megértem azt is, aki képes vállalni az ezzel járó felelősséget és megteszi. Elhiszed, hogy én se lépek hátra a betegeinktől, csak mert a Gondozóotthonból jönnek? Van köztük Down-kóros is természetesen és furcsább, komolyabb esetek is: négyéves szinten ragadt hatvanévesek.

Előzmény: endrebá (1934)
endrebá Creative Commons License 2021.12.04 0 0 1939

Álljunk.

Nem.

Megismerek egy nőt, és elkezdem emelni fölfelé.. a szerintem fölfelé irányba.. ahová az elmondása szerint mindíg is vágyakozott.

Ha neked nemszereted a fekete magassarkú, akkor neki is biztosnemaz?  Ha nembiztos, akkor csak engem akarsz elbizonytalanítani?

Amikor én varázsolok, akkor mit adok cserébe?  Miért kéne cserélgetnem, mikor nem elveszek tőle, hanem hozzáadok?

Nem.. nem lehet.  Én szeretek beszélgetni.  Megbeszélni pláne.

Igen, én az ékszerész vagyok.. szerszámmal, a saját hibáimból és mások tapasztalataiból következő tudással, és vállalkozó kedvvel.

Az utolsó kérdést miért nekem teszed fel?

Előzmény: Törölt nick (1920)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.12.04 0 1 1938

Hmm... ezt nem volt jó olvasni .

Előzmény: endrebá (1934)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!