Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Itt lehet lelki életet élni, szőrmentén moderációval is foglalkozni.
"Újdonánc" nickek a troll témához és kapcsolódókhoz ne szóljanak hozzá !
A fórum mint virtuális világ.
Ez az egész fórumozás egy számítógépes játék, egy szerepjáték egy virtuális világban. Itt nem emberek vannak hanem nickek és nem emberek vitáznak egymással hanem az álarcaik. Az itteni játékszabályok is éppen ezért mások mint a valós életben. Itt a főbenjáró bűn "A király meztelen!" felkiáltás, azaz az IRL adatok kiadása és a moderátorok beazonosítása, s ennek megfelelően a virtuális bűntettre virtuális az igazságszolgáltatás is, az elkövető törlése a felgyülemlett virtuális okosságaival. Aki az IRL és az URL világot összekeveri és ebből kifolyólag problémái támadnak, az kérjen mihamarabb hozzáértő segítséget, ugyanis időben figyelmeztetve is lett
Szerintem az a probléma hogy néhányan megrekedtek azon az evolúciós fokon hogy gyűlölik a másikat. De mi értelme van a gyűlöletnek? Semmi. Max beteggé teszi az embert, a gyűlölet kiváltó miatt időt pazarol rá az életéből. Ezt az időt bármi másra is fordíthatná ami boldoggá teszi. A másik nagy kérdés bennem hogy aki itt gyűlölködik az a való életét is így éli hogy lépten-nyomon a másik arcába üvölti hogy a másik milyen sz@r? Nem hinném. Itt valahol védve van mert a monitorból nem nyúl ki senki, plusz még a haverok is megdicsérik hogy jaj de ügyes jópofa. A fiatal generáció miatt már többször elmondtam hogy megérett ez a világ a pusztulásra, de sajnos van mikor nem kell az életkort nézni....
Én közel 40 sorstársat ismertem meg közelebbről, az elmúlt 6 év folyamán. Ebből több mint a negyedével személyesen is találkoztam. Általuk rengeteget tanultam, párszor adtam és rengeteget kaptam! Ha 2008 nyarán nem találok erre a fórumra, esetleg még mindig csak Szláviám lenne! :-)))
Ez a jó része!
Akkor mi is a probléma? Képesek vagyunk egy jól működő rendszert szarrá cincálni! Miért? Mert csak! Egyre kevesebb a hasznos információ, de annál több a sárdobálás, veszekedés! Sokszor kész kupleráj, ami itt folyik! Most itt tartok.
Nem is kell irkalnod sehova ahogy latom nem nagyon hiányzol senkinek.Majd loveszeten találkozunk ott verbális kommunikációt részesítem előnyben a nonverbalis ak meg ott a PCP
márpedig a virtualitást,ami nem a valóság nem szabad összemosni-keverni a "reality"-vel
elképzelt,mesterséges világban szerepjátékok vannak és a való világban biztosan nem annyira gonosz egyik résztvevője sem ennek a "játéknak",mint ahogy itt előadja magát.pl.tudjuk,hogy egyeseknek mások ,mint bikának a vörös posztó!
Aztán persze meg milyen szépen hangzik leírni,hogy a "személyes gyűlöletnek nincs helye a fórumon"-érdekességképpen meg ha elf.ngja magát egy kétes nick,máris tollvontok..
Az a baj, hogy a kockás abroszos, zónapörköltes, kisfröccsös kiskocsmák a - mint lejjebb fogalmazták - " reality " világban is egyre ritkábbak, a késdobáló meg egyre több.
De azért úgy gondolom, ahogy egyre több olvtársat ismerek meg személyesen is: jó, hogy van ez a fórum ;-)
Egyre többet hallhatjuk manapság ezt a kifejezést, de valószínű csak kevesen vannak tisztában a pontos jelentésével. A szót először Janon Lanier használta. A „virtuális” kifejezés gyakran arra utal, hogy az adott fizikailag létező tárgy számítógéppel előállított másolatáról van szó: „virtuális szoba”, „virtuális kesztyű”, „virtuális szék”.
Ha megvizsgáljuk az angolszász kifejezés első tagjának angol jelentését, három választ kapunk:
1. Tényleges, tulajdonképpeni, lényegbeni
2. Látszólagos, virtuális
3. Benne lappangó, rejlő
A Magyar Nyelv Értelmező Szótára szerint a virtuális jelentése:
1. Látszólagos, nem valódi
2. Lehetőségként élő, lappangó
3. Várható, a jövőben lehetséges
A reality jelentése az angolban: valóság, élethűség.
Fontos, hogy a virtualitást komplex fogalomként kezeljük annak érdekében, hogy elkerüljük a fogalom jelentéskörének redukálásából adódó félreértéseket. Az egyik ilyen félreértés a virtualitás és a valóság ellentétességének a feltételezése. Ha a virtualitást a fentiek szerint értelmezzük, belátható, hogy ez egyáltalán nem szükségszerű.
Egyre inkább azt látom, hogy hiábavaló szélmalomharcot folytatsz! Én napi rutinból elolvasom az éppen esedékes "termést" és ennyi... A légfegyveres fórumok kezdenek egy késdobálóra hasonlítani, holott pár évvel ezelőtt, kockás abroszos-zónapörköltes kiskocsmára hasonlított! Ebben a kocsmában pár virtuális kisfröccs mellett egészen jól éreztem magam! No ennek már vége...! :-(
csak valósan veszi palira azt,aki nem ismeri,nem virtuálisan. de ha virtuális,akkor a gazdálkodj okosan-ból fogok fizetni a megvett cuccokért,játékpénzzel. az jó lesz?
Na a téma: Ez a fórum valós személyek, valós problémáiról szól. Aki bujkál kitalál egy virtuális valóság showt, és úgy próbál hiteltelen érdemeket szerezni! Tehát aki meri vállalni magát, én még a nicknevemben is valós vagyok, az álljon ki!
-Ha esetleg törlésre kerülök, kérem a tiszteletet azzal, hogy megindokolják milyen paragrafust sértettem.
Azt hiszem,a hsz.második részét,nem nekem szántad!(?)
Az elsőről:Engem annyi érdekelt,hogy szerepel-e valahol?Többször hivatkoztatok rá,szerettem volna átböngészni,magam számára is érthetővé csócsálni!! ;-) Keresgéltem,de sehol sem találtam.
Akkor,a "viharokban el is ülepedett kis buksimban a dolog. ;-)
Tegnap,megint megidéztétek a szellemet.Ezen apropóból kezdtem faggatózni.
A szokásjog sem feltétlen törvény,bár szerepel a törvényekben!Itt (érzésem szerint)a szokásjogot kezeltétek(szerintem tévesen)törvény ként,és már szankciókat is rendeltetek mellé!
Gondolom,ez rétegenként rakódott,pedig csak egy apró értelmezési hibából indulhatott.
Írott szabály kell ahhoz is, hogy otthon ne a földre dobáld a szemetet? Ezek szerint, ami nincs leírva azt számodra nem létezik...
Pl. a kocsmákban régen ki volt téve, hogy "A földre köpni tilos'". Egyértelmű...
Itt is le lett írva - Te idézted -, hogy a személyes konfliktusokat nem a fórumon kell kezelni.
Megint megkérdezem: miért kell rögtön kivégeznünk valakit - egy nicket - mert az aki nem szereti - rámutat, habár a nick még semmilyen szabálytalanságot nem követett el.
És továbbra is: nem kell vele beszélgetni. Rögtön intézkedünk, olyat követ el, ami a Moderációs Alapelvekbe üzközik. A jelzéseket köszönjük, de a döntés nálunk van.
Én egy szabályt kerestem(amire többször hivatkoztatok),hogy lássam,értelmezhessem és mint a jól neveltek ,betarthassam!
Nem találtam!!!Te sem!!!
Úgy tűnik,nem is volt!Ha lett volna,kapásból tudtad volna citálni,hiszen Te,ellentétben velem, ismered őket.
Én nagy elégtétellel konstatáltam,hogy nem tévedtem,ezzel uff!
Hálából,hogy felhívtam a figyelmedet egy tévedésetekre(ami valszeg szájhagyomány útján terjedt),kötekedéssel és szinte folyamatosan hazudozással vádolsz.
Ez az egész történet játszódhatott volna így is:Joe,van ilyen szabály,mert én keresem, nem találom?
BAKKER ÉN SEM LELEM!PEDIG......
Ha köll és ragaszkodtok hozzá,mert úgykis megszoktátok-csináljatok egyet-