Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sose szokott életemben talán kétszer volt máj fájdalmam ,meg most ! Máj ártalmak ellen is be vagyok oltva a hepatitisz vagy kétféléje ellen ! Még rég amikor romániába mentem melózni akkor kaptam egy csomó oltást Olyan sokat kaptam itthon a házi orvos adogatta be hetente egyet és azt mondta a faluba se adott be ennyit mint nekem ,hová készülök ,a szomszédos országba mondtam a cég írta elő ezket !
Egy hete jött a NAV-tól a levél, hogy mivel igazoltan nyugdíjas vagyok eltörölték 2011-től a TB tartozásom, bélyegző, igazgató aláírása , stb.
Ma meg jön egy újabb levél tőlük, hogy a december 16-án beadott részletfizetési kérelmem elfogadták és februártól 12 hónapig havi 50270 Ft-ot fizetnek kell. Ezen már 2 aláírás és bélyegző van és természetesen mellékeltek egy nyaláb csekket is hozzá...
Hétfőn mehetek be személyesen, hogy akkor most mi van, melyik a jó? Tartok tőle, hogy az utóbbira szavaznak majd.... :-((((
Ettem ilyen pótlólagos bélflóra pótlót ,hát valamelyest segített de még mindig olyan kő érzésem van ,pedig délelőtt ettem nospát is de hatástalan volt ,nem felfújódás az oka ! Gondolom ez a vírus kínlódik bennem és támad meg mindent !
Egy nyomozó ( ismerem is )de nem azért mert bemutatkozott ott . 2 személy a város rendészetétől ( névtelen 0-ák, de az egyik kolléga nő lakótöbjeben laknak ) meg még két valaki valahonnan . Meg egy akinek a nevét is megtudtuk ő a város kamerás rendszerének üzemeltető cég vezetője . Ő volt aki a háttérben csendben volt végig .
Nos akkor te is letörted a ( képletes) szarvát a kis csapatnak . Ja azért volt aki vette a lapot , hogy mivel ő jött neki illene bemutatkozni és elmondani a jövetele célját . Legalább is így illene szerintem , de lehet rosszul tudom (?).
Biztos túl tanult emberek voltak ( mint ezek itt nálunk) , azok ilyenek álltalában .
Úgy tudom a málnaszöptől nem színeződik el a szonda 🤠🤠🤠🤠
Azért volt ott is csak més mód körülmények. Igaz velem már csak a rendszerváltozés után amikor már nem állami volt a Bóly RT történtek kicsit hasonló pontosabban jogtalan dolgok.(már "ejtőernyős" irányított) Nekem szerencsém volt bár a szerencsét segíteni kell, ráadásul abban az időben hál istennek valahogy nem szerették a nyilvánosságot.
Hát igazán nem tudom mi lett velem az éjjel ha csak álomkóros nem vagyok ,oszt bezabáltam ,meg beittam ! De még mindig fáj a jobb bordaív alatt valamim ,epe máj ! Ma 5 krumplit egy szelet pítóst meg egy kis kenyérvéget ettem ,de még mindig nem vagyok rendben valahogyan megállt a gyomorműködésem is ! De semmi olyat nem ettem tegnap sem ami ezt indokolná ,aránylag keveset eszek .
Aztán az óvi vezetője hívta telefonon a én kis főnökömet , hogy milyen megalázó módon viselkedtek a dolgozókkal és a karbantartóval meg pláne . Ő telefonnal fel is vette a dolgozói szekrények átforgatását . Mert mi van ha most ők raknak pont oda kamerát (?) . S arra gondolt ,hogy eme intézkedés lefolyása miatt jogi útra tereli az ügyet . S ,hogy álljunk melléjük eme dologba .
Erre a főni mondta ,hogy a Gyula semmit nem irt alá és az itteni dolgozói szekremyekbe be sem néztek bele . Jött a kérdés ,hogy hogy nem nézték meg a szekrényeket és a Gyula sem írt alá ?
Elmondta mit mondtam az úraknak , és már nem is feszegettek az ügyet tovább . Volt csodálkozás az óvi vezetőjének .
Ezután a főni elmondta a bölcsis lányoknak mi volt az óviba . Lett is felháborodás egyből , s repkednek a kérdések . Milyen jogon nézték volna a szekrénybe ? Vagy a bugyiba nem akartak volna benezni ? Ez utóbbira én nem tudtam megállni , hogy ne válaszoljak a csíkos felsős (23 éves Nikinek ) . Kicsim ha lehajosz itt előttem szinte odáig látok . 😀😃😄😁😆😅🤣
No volt is nevetes , de azért meg is kaptam a kis tockost a kobakomra . De egyből kaptam is egy ölelest is .
Szóval utánna mindenki engem dicsert ,hogy milyen jól megmondtam nekik . S egyenként állnak ki mellettem ha lessz ennek a dolognak következménye .
De a főnivel pont az előbb beszéltünk telefonon . S mesélte, hogy egy másik bölcsiben mit műveltek az egyik fiatal dolgozó szekrenyénél . Pont piros betűs napok vannak neki és volt a szekrényben váltás alsó is meg piros is . A tiszta tangákat ki vették a szatyorból és azt is nézegették ( ez az ami tényleg megalazás szerintem )s szerinte is . S volt akinek volt a szekrényben egy kamera amit a telefonra lehett csatlakoztatni ( még dobozában volt , a hölgy a férjének vette reggel és ő délutános volt ) , jegyzőkönyvezték az esetet egyből ,meg bizony a hölgyet elég jól ki is faggatták.
Ezután mondta a főni ez amit csináltam nagyon remek ötlet volt ( a rokontól kértem felvilágosítást az ilyen körülnezésre vonatkozóan ) s ha tényleg valami gond lessz akkor ő magára vállalja s azt kell mondani az ő utasítasára cselekedtem így . Mert félt ,hogy nehogy ennek következmenye legyen , s ő mint egy főnök megis nagyobb tekinþj mit én a kis karbantartó . Erre én azt mondtam főni köszi ,hogy ilyen feláldozó vagy . De amint tettem azt mindenkiért tettem és önmagamért is . Ezért én ki is állok és vállalom is a felelősséget ha lessz . Ezután elhanzott az , hogy ezért is sz...lek téged meg ................ . No itt viszont én szóltam közbe , szerintem már ezt mi megbeszéltük s van is egy . a végén számomra. Azóta viszont jönnek az üzik is ,mert a főni írt a dologról a bölcsis zárt csopiba . S mindenki örül ,hogy milyen jól tettem és ki állnak mellettem ,sött holnap kapok piskótát és máglyarakást is .
Nos ez a mai nap történései számomra. Izgatottan vágok majd bele a holnapra, de legalább téli pocakkal 😀😃
Volt cégömnél 1 hívtak az irodába, de éppen pótoltam az ebédidőt, mert csak 1 körül értem be a géppel. Utána indultam is, hogy mögnézzem mi a gondjuk. Ahogy beköszöntem, rögtön nekömesött egy ficsúr, hogy én miért várakoztatom mög őket, nekik még sok dolguk van. Közben a kezembe is akart adni egy szonda szerűségöt, de valahogy nem volt ínyömre a dolog.
Akkor kérdöztem én is, hogy nem-e előbb kéne köszönni és bemutatkozni, ha már idejött hozzánk latogatóba.
Mert én itthon vagyok a cégnél, régebb óta mint te, de azt is tudom hogy mi a dolgom és el is végzöm azt maradék nélkül jó ideje már. Ekkor a főnököm már erősen bólogatott és helyösölt is.
Mire szóhoz jutott volna a fütyi hogy csak ellenőrizni jöttek a szondával, rákérdöztem hogy milyen jogon, mert nem mutatott sömmiféle dokumentumot erről eddig. Amúgy is honnan tudjam hogy ő nem ivott alkoholt a közelmúltban, mert én fél éve már biztosan nem.
Ekkor jött oda a főnöke kezetfogni velem és bemutatkozott közben. Fogott egy kis üvegpálcikaszerű szondát és hosszan fújta,de nem lött nemtudom én milyen színű. Utána adott neköm is egyet. Csak annyit mondtam hogy kár érte, ha már ilyen drága. Persze hogy az enyém se mutatott alkohol nyomot és ezt mög is jegyözte. Csoda is lönne ha mutatna valamit és elköszöntem, mert már indulnom köllött volna a géppel.
Voltak máskor is állítólag, de sosem voltak rám kíváncsiak többé.
Igen , Vác összes intézményébe voltak vagy mennek . .
A szomszéd óvi karbantartót kérdeztem mi volt náluk ?
Alá írattak vele a papírt és aztán minden helyiségbe bemenetek és az ott dolgozók szekrenyeit is ki nyittaták és bele nézték ( még egy kicsit bele is túrtak ) , a gyerekek öltöző szekrenyeit is végig nézték ( bele is túrtak ) . Aztán a karbantartó srác helyiséget is górcső alá vették elég becsülettel .
Nem ártott az mög nekik a mihöztartás végett, szokják csak a röndöt !
Akkor nem csak te löttél a célpont, ha möntek más helyekre is.
Azért jó kapaszkodót adtak a kezedbe ezzel, hiszen bármikor hivatkozhatsz arra, hogy a böcsületödbe is gázoltak ezzel a diszkriminatív lépésükkel, bármilyen létező ok nélkül. Még jó, ha eltekintesz a kártérítéstől... 😁
Ma hosszú lett a nap . Bevalaltam az uzsit is és az utána elmosogatast . Így 4 óra előtt pár perccel végeztem . Akkor már úgy voltam megvarom anyát 16 ³⁰ ra ért Vácra . Addig ott el bohockodtam az időt . Aztán volt egy kis bevásárlás is .
Én meg reggel beszéltem egy bíöttek rónővel ( rokonom ) .
Nos aztán ahogy megnőttek , pont a főnivel akadtak elsőnek össze . Eddig még rendben is volt minden . Aztán mondták neki ,hogy a karbantartó ÚR kell nekik . No innentől lett izgalmasabb a történet . Mert jöttek az emlegetett papírral . Vagyis hogy büntetőjogilag bármilyen felvétel készítésűe tilos , s nem lehet semmilyen tv stb részére bocsátani .
Elsőnek az orruk alá dugtam azt amikor beleptem és alá kellett írni egy papírt amin pont a fordítottja van . Nézték is elég rendessen ezt a papírt . S feltettem egy kérdést feléjük . Most akkor másnak lehet , nekem nem ? Ha már ennyire ellenem irányul ez a szemle . A főni kért, hogy írjam alá s engedtem el ezt az ügyet . De én csapattól vártam a választ. Persze választ nem tudtak adni mi van ilyen esetben ( pont erre számítottam a rokonom ( bírónő ) is pont ezt mondta erre hivatkozhatok . Aztán azt is mondta csak is azon helyeken lehet nézelődni ahova a szülök be mehetnek . Mert ha az épület többi részébe is be akarnak menni akkor ott már kell vagy feljelentést lenni , vagy egy határozatnak . S mivel ezek nem voltak így bizony csak az épület két gyermek öltozöjebe es az adójukba mentek be és utanna el is mentek a szomszéd óviba .
Főni azt mondta nem.kellett volna velük kötözködni mert biztos lessz következménye .