Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Igen. Meg nem mondom, melyik nap, de meló után volt, 18-19 óra körül.
30-as/42-es átszállás azért elég necces a Nagyállomáson, csak pár perc van rá
Talán 2 volt :D
Egy 46-os is ki volt nézve, át akartam rá szállni a MÁV rendelőnél, de a Salétrom utcától 3 perc is kevés volt, hogy odaérjen a busz. Mázlim volt, hogy épp odaért egy 42-es.
Egyébként a Segneren is átszállhattál volna a 42-esre, oda egyszerűbb kimenni, mint a Nagyállomásra.
Az biztos, de 30-as jött legelőször, és nem is nézegettem a többi menetrendet. Plusz a Segner téren kellett volna bevárnom a 42-est (vagy a 46-ost, ami 2-3 perccel hamarabb indult).
Az átszálláshoz szerencse meg idő kell. A nagyobb lefedettség jobb lenne, plusz nem kell 5-6 egy irányba közlekedő viszonylat a nagyobb utakra, inkább több, de másfele közlekedő. Az Egyetem sugárút erre az egyik legjobb példa, onnan is csak két végállomás érhető el: Nagyállomás és Segner tér. Ez visszaesés a korábbi hálózathoz képest, akárcsak a Kishegyesi úton.
Csúcsidőben még elmegy az átszállás, de azon kívül tényleg szívás.
Most megnéztem (hétköznapról van szó?), a 30-as/42-es átszállás azért elég necces a Nagyállomáson, csak pár perc van rá. Egyébként a Segneren is átszállhattál volna a 42-esre, oda egyszerűbb kimenni, mint a Nagyállomásra. Másik megoldás: 12-es Vendég utcáig, és ott átszállni a 43-asra, bár ott is várni kellene bő negyedórát.
szia! köszönöm,igen épp most találtam egy helyi tömegközlekedési lapot,énis az 1es villamost találtam megfelelőnek,a leszállási helyben nem voltam biztos. A nagyállomás a villamos "nagyállomása" vagy a vasúté? még azt nem sikerült kinéznem hol is fogunk leszállni a vonatról,gondolom sok lehetőség van arra is. Szolnok-Debrecen vasúttal megyünk majd.
1-es villamosra felszálltok a Nagyállomás előtt és leszálltok az Aquaticum megállónál, ott van egy nagyobb szökőkút (ködszínház) a megállónál látni fogjátok annak az irányába induljatok el, és ott látni fogtok egy zöld kerítést az lesz az állatkert (Ady Endre úton) Visszafele a Nagyállomásra ugyanúgy abban a megállóban kell felszállni a villamosra mint ahol leszálltatok, mert körjárat, hiába van ott másik vágány azt csak üzemzavar idején használják
sziasztok! véletlenül találtam erre a topicra,de remélem tudtok nekem segíteni.Július 1.jén vonattal érkeznék debrecenbe a fiammal,ez lesz a rövidke nyaralásunk,és az állatkertbe tartunk. Elég sok mindent körbenéztem már a neten,az állatpark azt irja megy oda az 1es villamos,meg a 10,12,13,22,24es buszok. Na de a vasútállomástól melyiikel lehet eljutni oda?mert gyalog majd 1 órányi út.Segítsetek légyszi
Na ez egy remek ötlet legalább, mert így pl a tócósból nem is tudom, hogy lehet az Auchanba eljutni pl. 17-es és 42-es ???
Ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg, amikor koraeste, jóval túl a csúcsidőn akartam hazamenni (a Pósa utca megállóig) a Vincellér utcai Aldiból. Lett volna lehetőségem arra, hogy a 12-24-25-25Y valamelyikével utazzak a Gyepűsor utcáig, onnan pedig a 17/46 család valamelyikével, de a 46-os pont olyan rosszul indult volna, hogy gyorsabb volt a 30-assal kimenni a Nagyállomásig, és onnan 42-essel haza. Nagyon szeretne a DKV az átszállásra alapozni, de pont az ilyen apróságok miatt nem tud.
Az én példám persze elhanyagolható, de ugyanígy járnak azok, akik a Határ úti ipari park környékén dolgoznak. Simán elbírna a Derék utca egy külső Kishegyesi út felé közlekedő viszonylatot, de szerintem még az István út is.
Már régóta kellene egy "bevásárlójárat" ami feldobná az Auchan forgalmát
Volt is, A2 néven élt 1-2 évvel ezelőttig, elvileg a politika közbeszólt, mondván, hogy a Tóci lakói inkább vásároljanak a konkurenciánál.
A Nyíl utca környékével ugyanez a baj, nincs kiszámítható busz a 40-es óta le is szoktak a buszról.
Azért előtte se vitték túlzásba, és nincs is nagyon mit. Nem túl sűrűn lakott út, és nem is a leggyorsabb közlekedési folyosó. Ezt tovább fogja segíteni a két új lámpa is (meg majd a harmadik a Hadházi útnál). A 40-es sem volt sikeresebb viszonylat mint a 23-as vagy a 23Y-os, oda olyan viszonylat kéne, ami vezet valahonnan valahová.
a másik hogy a Balmazújvárosi út ellátottsága katasztrófa
Tényleg az, és sajnos nincs egyedül. Kivették onnan a 20-ast és a 23-ast is. Nem nagy kunszt, hogy cserébe gyakrabban jár a 33E, mivel eljutni kevesebb helyre lehet.
a Tócóskertből igazán közlekedhetne valami ami a Derékről balra kanyarodik
Ez nekem is a vesszőparipám, a 29-es óta semmi nem kanyarodik balra a Kishegyesi útra (az is valamikor a 80-as évek végén volt, amikor 29 és 29A is létezett). Ide vehetjük még az A2-es járatot az Auchan-hoz, ami nem is igazán tudom, miért szűnt meg. Az Auchan viszonylatok is sokkal jobbak voltak régen; most, hogy azokat (illetve csak azt) is a DKV üzemelteti, nem kéne ez a rossz "21Y" útvonal. A második útvonal volt a legjobb a C1-nek, amikor a Nagyállomás - Piac utca - Széchenyi utca - István út - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca - Cora útvonalon közlekedett. Egy olyan viszonylat közlekedhetne egyébként is, nem céljáratként.
elég szomorú, hogy hétvégén az István útról nem lehet eljutni a belvárosba
Az. A 45-össel kezdeni kellene valamit, hogy ne csak a 25-ös betétjárata legyen. Erre már akkor gondolniuk kellett volna, amikor meghosszabbították a 25-25Y-t a Vincellérig. Korábban már említettem a 45-37 összevonást. Csak abban látom a megoldást, illetve abban, hogy a 45-ös az Antall Józsaf utcán át közlekedve érintse a Nagyállomást, mert akkor tényleg növekedne a kihasználtság, mert új összekötés születne.
Ez esetben a 25 25Y közlekedhetne a Nagyállomásig, hogy a Veres Péter kert felől érkezőknek is legyen összeköttetése az állomással, a Tóci fele átlehetne szállnia belvárosban az előző posztomban említett körjáratra, persze ehhez az kellene hogy a csatlakozás is megfelelő legyen. A 30-asnak elengedő lenne a Nagyállomástól közlekedni-e Bénk felé. Ha ez a körjárat a tóciba megvalósulna, akkor a 45-s feleslegessé válna az István útra, mehetne a Vincellér - Déli sor stb. majd Antall József utca - és tovább az eredeti útvonalon.
Nem rossz ötlet bár mondjuk nem tudom lenne-e olyan valaki aki a tóciból a tóciba busszal menne :D
De mondjuk ha egy olyan útvonal lenne hogy Nagyállomás - Belváros - Segner - István - Vincellér - Derék - Kishegyesi - Segner - Bwlváros - Nagyállomás, annak több értelmét látnám én, és ellentétesen lehetne egy párja ami fordítva kerüli meg a tócit. Ezzel kiváltható lenne pár viszonylat a tócóskertből.
Na igen ez már jó ötlet :), de a tócoskertben kellene gondolkodni, mondjuk egy sima körjáraton, pl midi busszal vincellér- istván - kishegyesi - derék - vincellér szerintem az is jó lenne
Az én fejemben valami ilyesmi pattant ki: Segner tér - István út - Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Pósa utca - Balmazújvárosi út - Füredi út - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - Kartács utca - Doberdó utca
Ezzel ellene látva az Újkert is a Tócós is, de még a Segnertől se kellene olyan sokat utazni az Auchanig így mint az A1-sel
A 45-s helyett legalább hétvégente a 3A járhatna a Vincellérig az István úton át, a semmitől jobb lenne.
Erre a problémára már korábban javasoltam egy járatot: 23-as meghosszabbítása a régi útvonalán a NYIP-ig és a Vincellér utcáig. Így javulna a Balmazújvárosi út ellátása és a Tócóskertnek is lenne járata az Auchan és egyebek felé.
Na ez egy remek ötlet legalább, mert így pl a tócósból nem is tudom, hogy lehet az Auchanba eljutni pl. 17-es és 42-es ??? vagy be a belvárosba és 43-as ? Már régóta kellene egy "bevásárlójárat" ami feldobná az Auchan forgalmát, a Metro forgalmát is, meg mindent ami ott van. Meg mondjuk a volt Gábor Dénes kiszolgálása is jobb lenne, ha nem csak a 11-es mászkálna arra, hanem mondjuk egy kiszámíthatóbb járat. A Nyíl utca környékével ugyanez a baj, nincs kiszámítható busz a 40-es óta le is szoktak a buszról.
De mondjuk lehetne javítani a Doberdó és az Auchan kapcsolatát is a volt 22-eshez hasonló járattal, csak mehetne mondjuk a Füredin- Balmazújvárosi úton, Kishatár utca, Pósa utcán - Kishegyesi úton, István úton - Vincelléren -
Ami szerintem nagyon jó lenne, hogyha a Nagyállomásig közlekedő járatok nagy része legalább a Segner térig közlekedne a belváros érintésével, a másik hogy a Balmazújvárosi út ellátottsága katasztrófa, ezen szerintem nem lenne rossz változtatni tekintve, hogy egyre több áruház is van arra pl Mömax, Decathlon, hamarosan nyit a Lidl is, a 21-es nagyon ritkán jár de az A1 és a 33 33E is. A harmadik dolog, hogy a Tócóskertből igazán közlekedhetne valami ami a Derékről balra kanyarodik, akár ezt a Balmazújvárosi út - Pósa utca - Kishegyesi - Derék útvonalon is lehetne. A negyedik dolog pedig, hogy elég szomorú, hogy hétvégén az István útról nem lehet eljutni a belvárosba.
Nem lenne az már nagyon hosszú? Vagy ezt most hogyan?
Nem. Hétvégén a 17 és a 33 most is egy fordában van, miért ne járhatna menetrend szerint is így?
Egyébként összehasonlításképp. Nézd végig Edinburgh autóbuszvonalait. Egyrészt egy vonalnak 50 - 100 megállója is lehet irányonként (igaz ott 100-150 méterenként vannak a megállók...) Menetidő irányonként 50-70 között alakul. Szinte minden átmenő vonal, csak néhány spéci járat végállomása van a belvárosban.
Az állomás átépítése után szerintem megérné meghosszabbítani. Összevonni mással meg hülyeség őket. Így is elég hosszúak, a Nagyállomásnál tovább vinni meg nincs értelme.
Nem hiszem, hogy tovább akarják terhelni a Nagyállomás környékét, pláne, ha a Piac utca eleje is le lesz zárva, és nem lesz átmenő forgalom. Ez esetben a 42-es kapásból megy az Antall József utcára. Az összes Segner téren állomásozó buszt nem fogják, és nem is kell az állomásig hosszabbítani. Amit lehet, össze kell vonni, de pl. egy 33-ast lehet a helyén hagyni.
Az ott végállomásozó buszokat viszont mindenképp meg kell hosszabbítani a Nagyállomásig. Ha ez megtörténne, akkor a Segner tér szerintem csak addig marad életben, ameddig maradnak a trolik (legalábbis a forduló biztosan).
Szerintem teljesen nem kell (és nem is fogják) megszüntetni a Segner teret, első sorban a trolik miatt. Megszüntetni nem merik a hálózatot, meghosszabbítani pedig nem akarják.
A 17-33 jobban hangzik, ha ezek közül kéne választani, de akkor szükség lesz több betétjáratra, pl. ami csak Nagymacs és a Segner tér között közlekedik, vagy csak Ondód és a Segner közt.
Én a lefedettséget néztem, mert nem okés hogy az ipartelephez már nincs közvetlen viszonylat, miközben elég sokat bővült, és még fog is.