Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5646

Nizzàtol nincs messze Aubagne...... A Francia Idegenlégio toborzo irodàja....

:-)

Előzmény: Biffy (5640)
Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5645

Köszönöm Nicsinyo!

Előzmény: Nicsinyo (5644)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5644

A Facebook-on is van 1 "Magyarok Franciaorszàgban" nevû csoport. Màr 72-en vagyunk és làttam olyanokat, akik Pàrizs környékiek (én sajnos màr régòta nem lakom arrafelé és nem maradt sok kapcsolatom). Szerintem iratkozz be oda is, több szem többet làt !

http://href.hu/x/ihby

Előzmény: Robert Salgo (5632)
Biffy Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5643

Köszönöm szépen a segitségeteket!Már hívtam a francia magyar nagy követséget,de nemtudnak semmit róla :(.Sajnos a nyelvet nemtudom nemtudok telefonálni.Minden nap hívom,remélem sikerül majd valmit megtudnom.Még 1x köszönöm a segitséget!

Juditclara Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5642

pfuuuu :-(

ha beszél vki franciául, hívjátok fel a nice-i rendőrséget (Commissariat Central de Police de Nice1 avenue marechal foch 06000 Nice) tel: 04.92.17.22.22 Magyarországról így: +33 4.92.17.22.22

ha nem, akkor hívjátok a franciaországi magyar konzult, ők beszélnek magyarul (már a telefonban is így mutakoznak be, franciául üdvözölnek aztán magyarul) mondjátok el mi a szitu, ők majd felveszik az illetékes rendőrséggel a kapcsolatot és tartják veletek is. 

tel: +33 1 56 81 02 31 vagy + 33 1 56 81 02 32

vagy esetleg a magyarországi francia követséget, de gyorsabb ha azonnal kintre telefonáltok, azért itt a budapesti szám: +36 1 374 1100

a legjobbakat

Pista0 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5641

Sok lehetőség  nincs szerintem, az itteni magyar nagykövetséggel lehet célszerű kapcsolatba lépni, ők tudják megmondani hogy mit lehet tenni, vagy hogy milyen esetben lépnek kapcsolatba a helyi hatóságokkal és kérnek körözést.

Biffy Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5640

Sziasztok!Nekem egy olyan kérésem lenne hozzátok kint élö magyarok,hogy a barátom 3 hete kiment nizzába és 5 napja ki van kapcsolva,nemtudom elérni és azok is akikel ki ment.Segitségeteket szeretném kérni hogy mit tegyek!Köszönöm

Maitréja buddha Creative Commons License 2012.09.27 0 0 5639

Nihil novi sub sole.

Ez a pingvinekre is vonatkozik.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.26 0 0 5638

Szemetes még él??? Merde !

Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.26 0 0 5637

Köszönöm Glattfelder!Sajnos igazad van!

Előzmény: Törölt nick (5636)
Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.26 0 0 5635

Tetszik a cinizmusod, de inkább segíts ha birsz!

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.26 0 0 5634

Stílusodról itélve, te a "magasabb szférák"-hoz tartozhattál valamikor ! ;DD

Előzmény: Robert Salgo (5633)
Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.25 0 0 5633

AZ EMBER SZARBA ISMRERI MEG A MÁSIKAT közmondás érvényes ránk is magyarokra !

Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.25 0 0 5632

Köszönöm Pista0 a címeket!Ezeket az oldalakat már ismerem, kérem szépen olyan Magyarok jelentkezennek akiknek kemény munkás legény kell, mert 2 lányomat ki kell iskoláztatni,ez nem szégyen a szegény ember oda megy ahol többet fizetnek,Pista0 ha erre jársz okvetlenül hívjál fel.Köszönöm!

Pista0 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 5631

1.: Pole emploi-ban lehet ingyen nyomtatni, nyomtass annyi CV-t meg LM-et amennyit tudsz és kezd házalni. Pizzériákban, éttermekben, takarító cégeknél, ha látsz építkezést felújítást menj oda a főnökhöz, stb.

2.: qapa.fr , objectifemploi.fr , indeed.fr oldalakra tessék regisztrálni, be lehet állítani alert mail-t több kategóriára, minden nap elküldik e-mail-ben a friss hirdetéseket.

Előzmény: Robert Salgo (5630)
Robert Salgo Creative Commons License 2012.09.25 0 0 5630

Sziasztok!1 hónapja költöztem Aulnay-sous-bois-ba, 70éves nagynénémmel lakom eggyütt aki mozgásképtelen,1 francia család segít C.V- et meg lettre de motivation-t írni 4 helyre adtam be, pole- emploi-ba be vagyok jelentkezve oktober 2 -án megyek,4 agence interimbe is be adtam,de eddig még sehol nem jártam sikerrel azt mondták 1 páran hogy nehezen vesznek fel ha nincs Carte Vitalom de ha jól tudom azt a munkaadó csináltatja, kérlek benneteket ha valaki tud melót szerezni szóljon, pizzasütés, takarítás,kertészkedés,hideg burkolás(keramikus),konyhasegéd,szobafestés,ezeket tudom csinálni de bármilyen fizikai munkát elvállalok cserébe csinálunk 1 bográcsos bulit nálam,telefon számom.01 48 66 74 85     email címem:posti42@citromail.hu

Pista0 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5629

Köszi! :)

Előzmény: Törölt nick (5628)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5628

1 : Mindenképpen be kell vallanod, még ha csak 1 honapot is dolgozol, csak, ha a 6 havi kereseted elosztva az évre nem haladja meg a minimàl keresetet, akkor természetesen nem adozol....

2 : Igen mint ahogy irtam a kôzvetlen hozzàtartozoknak lehet kûldeni... van egy éves összeg, ami felett nem fogadjàk el.... és természetesen nem hiszik el, hogy a kereseted 99.5 %-àt hazaküldöd !!!! :-)

Billy

Előzmény: Pista0 (5627)
Pista0 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5627

Köszi, valami ilyesmire gondoltam. :)

Még két kérdés ezzel kapcsolatban:

1.: Ha az év fele után kezdtem dolgozni akkor tényleg nem kell bevallani? Vagy csak fizetni nem kell ilyen esetben? Barátnőm tavaly június legvégén kezdett dolgozni, tehát pont az év fele előtt pár nappal, akkor neki többen is ezt mondták. Én július 4-én kezdtem, tehát érint a dolog.

2.: Úgy tudom hogy családsegítés címén lehet hazaküldeni pénzt, és ez csökkenti az adóalapot. Ez pontosan hogy működik? Kinek lehet otthon küldeni? Csak szülőknek és/vagy fiatalkorú testvérnek, vagy felnőtt testvér is szóba jöhet. Részemről már csak az utóbbi lehetőség adott, de szeretnék elni ezzel a dologgal.

Előzmény: Törölt nick (5619)
piela Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5626

Szuper, köszönöm Billy!

Előzmény: Törölt nick (5625)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5625

Hello,

Amit én tudok : www.caf.fr

Allocation familiale = csalàdi potlék : 2 gyermek utàn, keresettöl fûggetlenûl....

APJE : Allocation pour jeune enfant = kb GYES ? 5. havi terhességtöl egészen 3 éves korig (vigyàzat, kereset függö)

APE : Allocation Parentales d'education = GYED ? a 2. gyermektöl vehetö igénybe, kompenzàlja a gyermekek oktatàsa miatti kereset kiesést (igy irja le röviden....)

részletesebben itt : http://www.maminou.com/art_allocation-pour-jeune-enfant-APJE_11_31.html

Billy

Előzmény: piela (5623)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5624

Salut Judit,

Látom, formában vagy :) Néhány nappal ezelőtt azt mondtam volna, hogy hozz egy kis felhőt Mo.-ról, mert már nagyon hiányzott ! Ma viszont megváltozott a helyzet. Dél felé iszonyatosan megeredt az eső! Úgyhogy ebből az árúból pillanatnyilag elég ! Kösz. :-))

Nézd meg azért, hogy minden a helyén van-e. (A Keleti, a Nyugati és főleg az Országház).

Még valamit. Majdnem elfelejtettem: egyél sok dobostortát a nevemben ! Majd elmondod milyen volt. 

Jó utat! Ciao.  

Előzmény: Juditclara (5622)
piela Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5623

Sziasztok,

valaki aki képben van ezekkel kapcsolatban, megmondaná nekem a magyarországi GYES/GYED illetve családi pótlék

pontos francia megfelelőjét?

Előre is köszönöm!

Juditclara Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5622

ha már ráérek és végre géphez ültem:

Robbolito? még várom a válaszod ;-) (mert azt látom, hogy jelen vagy) esetleg megsértettelek az én válaszommal? ha igen bocsánat! még van egy kis időd így esélyed, ha vmire nagyon vágynál Magyarországról. még itthon vagyok, de max. pár nap és megyek haza. vagyis vissza. 

pfuuu... akkor most hogy is van ez? itthon, otthon, haza....itt is, ott is... ;-)

Juditclara Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5621

más, egészen földi téma, de eddig a válaszok száma: 0  :-(

hát megpróbálom újra: Menton és Nice közötti nyelviskolák érdekelnének, akár tapasztalatok is. én eddig kettőt próbáltam, de hátha vki tud jobbat, olcsóbbat -persze kinek mi a jó + az olcsó :-) - , egyszóval minden érdekel, az sem baj, ha vmi turbó intenzív, sőt, azt hiszem arra lenne igazán szükségem (meg talán több önszorgalomra)

pl. próbálta pl. vki a nice-i egyetemen vagy fősulin a külföldieknek szánt francia nyelvi kurzust?

aztán a tánciskola... ezt (is) tök komolyan kérdezem: tud vki olyat, ahol sztepptáncot is oktatnak? vagy ha a környékbeliek vennék a fáradtságot és lennétek olyan szívesek, hogy amikor megpillantotok egy táncsulit munkába vagy boltba vagy bármerre menet és esetleg betérnétek egy kérdés erejéig... 

hátha akad olyan kis eldugott suli, ami internet ide vagy oda, de nem fellelhető a neten vagy deeee, csak a google a 201. oldalán.

előre is köszi mindenkinek

Juditclara Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5620

sziasztok :-) régen olvastalak benneteket. jó látni, hogy normális, emberekhez méltó párbeszéd, segítségnyújtás, tapasztalat átadás folyik.... hogy én pont ilyenkor nem vagyok jelen ;-)

"Amennyiben nem akarsz itt nyugdijat, nem akarsz itt letelepedni, akkor lehet hazàrdirozni, és semmit nem fizetni, de szerintem megéri, fôleg, ha komolyak a szàndékaid itt franciàban....."

vagy bárhol a világban... elgondolkodtatott... érzelmi vonalon.

sokan, sok okból költöznek külföldre: munka, jobb jövedelem, jobb élet reménye, kiküldetés, kalandvágy, szerelem vagy csak ha már bárhol élhetünk, miért ne próbálnánk meg máshol is, akár több kontinensen, több országot bejárva, aztán majd meglátjuk mi lesz...

és idővel biztosan mindenkiben felmerül  a kérdés, hogy akkor tényleg, most hogyan is legyen? mert jó hazamenni, jó otthon - ismered az utcákat, szereted az ismerős illatokat, minden szót értesz (persze néha jobb lenne nem érteni :-D ), minden jó viccen tudsz nevetni, itt van a család (még ha olykor pár nap után már az agyadra mennek, de amikor meg nem vagy velük, hiányoznak), itt vannak a gyerekkori, ifjúkori barátok, a régi szomszédok, akik talán sokszor bosszantottak de sok kellemes találkozás, beszélgetés is feldereng, ízek, amik hiányoznak... és rengeteg egyéb.

de a másik országban is jó, és itt is sorolható lenne... ezért meg azért... 

nem tudom, ki hogy van vagy volt ezzel? mennyi idő után vagy mi mindennek kellett megtörténnie ahhoz, hogy biztosan tudjon dönteni: igen, maradok, egész életen át; vagy: nem, elég volt, én hazaköltözöm. 

sokszor jó lenne biztosan látni a jövőt, előre igazolást kérni az élettől, hogy a döntésünk, az áldozat (mert akár megy, akár marad az ember, sokat áldoz és feláldoz) megéri. minden téren, legyen szó érzelemről, anyagiakról, karrierről.

na persze, ha tudnánk előre a jövőnket, hol maradna az élet izgalma... az élet nagy meglepetései, amik hol mosolyt csalnak elő, hol meg könnyeket.

talán csak én gondolkodom, hezitálok túl sokat. és bocsi, ha vkit ez untat, vagy túl csöpögősnek érzi, de ez is egy olyan dolog, amiről csak azokkal lehet beszélgetni, akik benne vannak, akik átélték vagy épp most élik át. én kiváncsi lennék ezen a téren is történetekre, tapasztalatokra, szívesen olvasnék sztorikat. 

és ha az idézett mondat kérdésként hangzott volna el? mindenki tudna rá határozottan válaszolni? mit is akar? egy egész életen át... 

ennyi :-) befejeztem ;-) kellemes hetet

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.24 0 0 5619

Hello,

Màr reggel irtam egy hsz-t, csak az Index elnyelte.... Szoval röviden :

Itt francia orzàgban ônadozàs van (ezért van az, hogy : "Miért van az hogy nem annyit vonnak le amennyit kell?")

Amennyiben francia cégnél dolgozol, van fizetés lapod.

Ezen szerepel a brutto béred, a netto, amit kézhezkapsz, egy csomo levonàs, hozzàiràs és a legaljàn valahol van egy olyan rubrika, hogy : "Montant IMPOSABLE".

Ez az adozando kereseted ! (egy picivel tôbb, mint a nettod.....)

Ezeket az összegeket automatikusan ôsszeadjàk havonta, és a decembreri fizulapodon (vagy épp az utolso havin, ha év kôzben leszàmolsz, vagy hazamész....) szerepelni fog az az ôsszeg, amit be kell vallanod !

Ez ugy mûködik, hogy elmész a lakhely szerint illetékes Centre des finances-be (Hôtel des Impôts néhàny helyen), és kérsz egy ûres ûrlapot (akik màr régebbota vannak itt, azok kapnak elôre kitôltôttet... Nekem példàul még az adozando ôsszeg is rà van irva, csak helyeselnem kell...) kitöltöd, leadod (màjusi hatàridö) és ugy julius végén, augusztus elején megjôn a fizetendô ôsszeg, amit novembreig kell rendezni.

Amennyiben arànylag jol keresel (2 000 - 2 500 €) és egyedûlàllo vagy, akkor szàmithatsz ugy 2 100 - 2 600 €-nyi adora !

Ha van csalàdod, gyermekkel (kekkel), akkor akàr 0-àsra is kijôhet ugyan ez a fizetés !

Ha esetleg tul sokat kell fizetned, nincs pànik, mert lehet részletfizetést kérni (10 havi)....

Ha meg màr régebbota itt dolgozol, és még soha nem vallottàl adot, akkor az utolso 3 évet reklamàlhatjàk tôled és még a késedelmi kamatot is meguszhatod, ha Te mész bejelenteni !

Amennyiben nem akarsz itt nyugdijat, nem akarsz itt letelepedni, akkor lehet hazàrdirozni, és semmit nem fizetni, de szerintem megéri, fôleg, ha komolyak a szàndékaid itt franciàban.....

En példàul màr hasznàltam arra is az itteni adopapirjaimat (1993-ota megvan mind.... :-) ) hogy leàllitsam az otthoni APEH-et, hogy ne szarakodjanak Velem !

A francia àllampolgàrsàghoz is kôtelezô az adofizetés.....

Màs :

Valaki kérdezte lejjebb a nyugdijjàrulék visszatéritést....

2 modja van, mindkettô nagyon kôrülményes és lassu, de jàrhato !

1 - Vagy csak kérsz rola egy igazolàst, hogy ettöl - eddig Te fizetted itt a kôtelezô jàrulékokat, és jovàiratod otthon a nyugdijfolyositonàl (ez a kônnyebb ut)

2 - Vagy visszatéritteted, amit el is intéznek, csak nagyon lassan.....

Billy

Ps : Nem vayok ezekbn az ûgyekben szakértö, biztos van olyan, aki ezeket a dolgokat jobban tudja, én csak ezeket a dolgokat làttam, vagy tapasztaltam......

Előzmény: Pista0 (5616)
Bibince Creative Commons License 2012.09.23 0 0 5618

rendben

Előzmény: Eu.vonal (5617)
Eu.vonal Creative Commons License 2012.09.23 0 0 5617

Itteni mail cím él .

Előzmény: Bibince (5609)
Pista0 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 5616

Bruttó-nettó bérrel kapcsolatban van nekem is kérdésem. Miért van az hogy nem annyit vonnak le amennyit kell? Minden ismerősöm azt mondja hogy bevallás után még kb 1 havi bérnek megfelelő összeget be kell még fizetni. Ez hogy működik pontosan? Jó lenne ha valaki röviden le tudná írni magyararul ide egy link helyett. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!