Keresés

Részletes keresés

Laurendilla Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2661
Legjobbakat! Várjuk a híreket :)) és persze drukk!!!
Előzmény: veron3 (2658)
fantaghiro Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2660
Hú de izgis :) Mennek a drukkok itt is shaish :)
Allia Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2659
Jaj de izgi! :-) Drukkolok nekik!
veron3 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2658
Lányok! Shaish szülőszobán! :) Ma végre kiderül, hogy Tamás fiúk, vagy Veronika lányuk lett :))))
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2657

Sziasztok!

Verity, Te mindig aggódsz valamin? :-)

Szerintem nem gond, ha sokat mozog, a méhben érzékelt tevékenységeik, vehemenciájuk tapasztalatom szerint a pocaklét után folytatódik .-) Legalábbis a lányaimnál totálisan így volt. De ha teljesen meg akarsz nyugodni, beszélj a dokiddal!

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2656

Az én fiam a 7. hónaptól kezdve nagyon gyakran csuklott.

Érdekes, hogy ő megmaradt ilyen "csuklós" gyereknek és sajnos refluxa is van, de állítólag azt ki fogja nőni.

Előzmény: verity777 (2651)
verity777 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2655
:)
Előzmény: adrenka (2654)
adrenka Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2654
Ha mocorog, csuklik, akkor tuti jól van!!!!!!!!!!!!!! :-)
Előzmény: verity777 (2653)
verity777 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2653
Kb. 18. hét óta élénken fészkelődik. De szerintem már a 16. héttől éreztem valamit, amit előtte nem. A 32. héttől meg igazán élénk. (A hasam is "szétrúgta", pedig kenegettem, nem híztam sokat stb.)
A férjem kérdezi mindig, hogy ez vajon azt jelenti, hogy minden OK, vagy nem...
Előzmény: Allia (2652)
Allia Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2652
igen, nem, vagy-vagy :-) Nyugi, most már megszülethet, a fészkelődés jelezheti azt is, hogy épp készülődik, de azt is, hogy még van hátra pár hét. A csuklás normális.
Előzmény: verity777 (2651)
verity777 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 2651
SziaSztok!
Megint jövök a hülyeségeimmel.
Normális az, hogy a baba szinte naponta csuklik a pocakomban? Vagy nem is csuklik, hanem rángatóziik? Nem árt neki? Semmi rendszert nem vettem észre benne, előfordult már bármelyik napszakban, testhelyzetben, kaja előtt és után... 37 hetes vagyok.
És az, hogy sokat mozog, fészkelődik, rugdos, vajon azt jelenti, hogy köszöni, jól van, vagy épp az ellenkezőjét?
adrenka Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2650
Sajna Ő már nincs ott. Házidoktornéni lett. Rákoscsabán. ( A pici (15 éves) lánya a keresztlányom, innen az infó!)
Előzmény: Törölt nick (2649)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2649

Szőke dokinővel én is találkoztam, ő kedves volt és segítőkész.

Ő magyarázta el nekem, hogy a fiamnak A1-es vércsoportja van, azért sárgult be annyira. Tudtátok, hogy A-s vércsoporton belül két alcsoport van: A1 és A2???

Viszont az idős és molett doktornő is ott dolgozik, de talán javult a modora.

Aki először szül és találkozik egy ilyen satrafával, annak nagyon tudnak fájni a szurka-piszkák, de aki többször szült, az nagy ívben le tudja tojni. Én is ezt fogom tenni, ha paraszt lesz. Bár, odáig még el kell jutni. :) Elvégre még csak 9. hetes leszek holnap...

shaish Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2648

Köszi:).

Gyerekdoki, akikkel én találkoztam az két szőke kedves dokinő volt, de mondták(mások) h szerencsém van, mert van egy idősebb dokinő is, aki nem ilyen kedves:). Csak őt eddig elkerültem. (2006, 2007)

Remélem most is a rendesebbeket fogom majd ki, és hamar szabadlábon leszünk. (ja, előbb be kéne menni:D)

Cara, jól vagytok?

Előzmény: cara77 (2647)
cara77 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2647
taxi vs mentő: én mindkét szülés előtt kétszer utaztam taxival - mert reggel még hazaküldött a doki, este viszont megvolt a gyerek. Csak jó élményem volt velük kapcsolatban, de tényleg igaz, hogy mondani kell a diszpécsernek, hogy szülni mész, így nem fordulhat elő, hogy esetleg nem akar elvinni.

sway: szerintem 6 év óta már cserélődhetett a csecsemős doki az Istvánban, nekem már mindkét gyereknél egy szőke, fiatal dokinő volt, igen-igen aranyos, kedves, türelmesen segített és látszott rajta, hogy imádja a gyerekeket!

shaish: sok-sok drukk++++++++++++
shaish Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2646

Persze, nem is mondtam h kötelező program:).

Ja, én sem fogtam meg, csak néztem a lepényt.

Remélem most megkapod majd a kis ragacsost:)).

Igenisértettem, mennék én már.....

Hmmm, én nem éreztem különösebb szagot....ami a ragacs miatt lett volna, nem emlékszem ilyesmire..

Előzmény: Zoya77 (2645)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2645

Igen, szépek. De vannak véleménykülönbségek, és én világéletemben irtóztam a nyálkás, ragacsos akármiktől. És első gyerek előtt ez az érzés még megvolt, míg a pocakban volt, nem volt semmiféle tapasztalat érzésileg, hogy ez qvára nem fog érdekelni, csak az, hogy mielőbb megkaphassam.:)))

Szóval rá kellett készülnöm.

Ez pont olyan, mint az apukák bentléte. Nem mindnek természetes, és erőltetni nem szabad, az ember magával kell letisztázza, meddig szeretne elmenni, aztán már könnyebb. És a végén közlik, hogy ki nem hagyták volna.

Én is ezt éreztem, a végén, hogy adják ide, bármilyen szutykos, de nem kaptam meg, és akkor ez akkora csalódás volt.:((( Remélem, most erről szó sem lesz, és a legnagyobb bajom az lesz, hogy koszos lett a hálóingem.:)))

Te meg ma éjjel vonulj be a szülőszobára. És ragadj össze a csemetéddel.:)))))

Előzmény: shaish (2641)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2644

Morbid.:))))

Ezek után a férjed bement egyáltalán a szülőszobába, vagy azt hitte, ezzel fogják üldözni?:))))

Előzmény: Törölt nick (2643)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2643

Szaguk is van? :)

Ami a méhlepényt illeti, előző gyermeknél azzal riogattam a férjemet, hogy muszáj ennie a méhlepényemből. Pont akkor olvastam egy könyvet, ahol egy hippi családba megszületett az aktuális (talán 8-ik?) gyermek és mindenki evett a lepényből.

A férjem teljesen kikészült ettől a bizarr ötlettől, persze én nem gondoltam komolyan, de jó volt szivatni egy kicsit.

Előzmény: shaish (2641)
adrenka Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2642

Nekem most megmutatták. Picike volt, mint a babó. Doki szerint arányba voltak. :-)

Régen azt ajánlotta valami okos ember, hogy szárítsuk ki, és abból kell enni, naponta egy kanállal. Ez vagy 20 éve volt.......... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Előzmény: verity777 (2637)
shaish Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2641

Az a lényeg:))  (mmint a gyerek:)). Sztem szépek maszatosan is, olyan kis "frissek".

Bárcsak már kint lenne az enyém is!:)))

Előzmény: Zoya77 (2640)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2640
Én még most is úgy érzem, nekem elég a gyerek.:))) Arra is hetekbe telt örömmel gondolnom, hogy mindenmázasan-csatakosan kezembe kapom.
Előzmény: shaish (2638)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2639
Az enyém olyan volt, mint egy lepényhal : ) jóó nagy. Kicsit engem a májra emlékeztetett... én is finnyás vagyok, a csirkemájat pl. meg nem fognám semmi pénzért, henteshez utálok járni, de ezt kértem, h mutassák meg ( a sima szülésemnél). Nem bántam meg ; )
Előzmény: shaish (2638)
shaish Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2638

Hihi, a lepényt nekem is megmutogatták:). Sztem izgi volt.

(és állítólag kicsit kicsi, de azért 3.45re feltápláltam rajta keresztül a csajomat)

Előzmény: millefolium (2636)
verity777 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2637
Engem érdekel. Én kíváncsi típus vagyok... :) de nem valószínű, hogy magam kérném, hogy mutassák meg. Ha megmutatják, megnézem.
Nagynéném végig akarta nézni, amikor a csuklóját varrták, de direkt úgy fektették, hogy ne lásson semmit, amikor mondta, hogy megnézné, azt mondták neki, hogy nem...
Előzmény: millefolium (2636)
millefolium Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2636
Juj, nem vagyok egy finnyás típus, de a méhlepényt nem szeretném közelről nézegetni, ezt inkább meghagyom a dokinak-szülészőnek :)
Előzmény: Timszike (2634)
verity777 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2635
Meggyőztetek. Már vettem is a DM-ben eldobható bugyit, meg szerzek hozzá TENA betétet a patikából.
Most megyek lecsót főzni. Ciki, én még meg sem kóstoltam soha, a férjem meg szereti és megígértem neki. Kb. 30féle receptet ttaláltam, össze is zavart jól, erre megpróbáltam felhívni az anyját, hogy ő hogy csinálja, de az meg esküvőn van és nem vette fel :(
Mindegy, kotyvasztok valamit, neki biztos ízleni fog, én meg a szagát sem állom, úgyhogy mindegy... :)
Timszike Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2634
Abszolut R.O.-bol belepof. a 2008 masodik felevesbol :)

A mehlepeny kinyomasa utan a szuleszno ragaszkodott hozza, h ha mar Apuka elvagta a koldokzsinort, en is nezzek korul kicsit, tapizzam meg a zsinort es nezzem meg a lepenyt (jo fej volt egyebkent, az erotlen tiltakozasomat elhessegette:))
Szoval a lepeny meglepoen nagy, masfel kilos, ezt tudjuk, de latni megis mas! Olyan, mint egy oriasi vastag ovalis palacsinta (csak mas szinu:D) hosszra kb. mint a szegycsontodtol a lagyekod tavolsaga, egyik oldala elenkvoros, a masik nekem gyongyhazas kekes lilas feheres hatasunak tunt. A lenyeg, h az egyik oldalaval tapad a mehre, (az elenkvorossel) es a szules kozben valik le onnan, maga utan hagyva egy oriasi, nyilt sebet. Ez verzik, es ennek kell begyogyulnia, kozben huzodik ossze a meh (szoptatasnal foleg) szoval a verzes valoban igen nagy, de a rutinszeru betetcserevel kordaban lehet tartani :)
Előzmény: verity777 (2623)
veron3 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2633
Én a mérlegelést jó játéknak vettem egy nap után :) Mert nálunk dettó ugyanez volt a helyzet :) Plusz a lányom baromira nem érdekelte, hogy neki tulajdonképpen 3 óránként kéne ennie, 4 óránál gyakrabban ritkán kért :D

Ami még fontos mindenkinek, mindenhol: Ha strepto kenet pozitív, akkor nagyon-nagyon figyeljetek arra, hogy az információ a szülőszobáról felkerüljön a csecsemősökhöz, hogy levegyék a vért, megkapta-e a pici. Erre engem is úgy figyelmeztettek, és mennyire bejött, néztem a papírját, kérdeztem vettek-e vért ők meg néztek rám értetlenül. Egy telefon, némi gépezés, és vettek vért a picitől. Szerencsére nem kapta el, de nagyobb baj meg hosszú kórház lehet belőle, ha elkapta, de nem nézték meg, és hazaengedés után kell visszamenni 5-7-10 napos antibió kúrára a bébivel.
Előzmény: kisbabi (2631)
kisbabi Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2632
Én amikor szülőszobát mentünk nézni egyszerűen megkérdeztem a dokit, hogy mennyibe fog kerülni a szülés. (Nekem azt mondta amennyit gondolok, 2 gyereket szültem nála nem elégedetlenkedett, pedig nem adtam sokat a mostani árakhoz képest)viszont a választott szülésznő fix tarifás volt, ezt mondta is. a tarifát is.
Előzmény: Lili228 (2630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!