A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Sikerult ropke 10 ora alatt ideernem, horror volt.
Kezdodott azzal, hogy Kielbol nem indult el az altalam kinezett ICE vonat. Mit nem indult, meg sem erkezett. Ekkor meg nem volt gyanus semmi. 1 ora dekkolas a kieli palyaudvaron csontig hatolo hideg, nutellas palacsinta 1 db.
13.30kor egy Regional Expresszel mentem Hamburga. Ami feluton megallt, mivel elottunk a sinen hatalmas baleset tortent. Egy CARGO vonat kisiklott. Buszozas Pinneberge (vajon hallottatok errol a bajos kis falucskarol?), majd ezzel a lendulettel lekestem a Hamburg-Mannheim ICE vonatot.
Pinnebergben az allomason a penztaros egy szo nelkul cserli ki az ICE helyjegyemet. MAV? Na hagyjuk.
Ujabb negyvenperces ut S Bahn Hamburg HBF, majd negyvenperces dekkolas. Egy brezel (perec) lemegy.
Jon a vonat, ropke 5 oras ut Mannheim. Idokitoltokent Rambo III a laptopon, a kalauz mellem ul es nezi. Mannheimben este 9 kor nagyon hideg van, szeles, holnap jon a ho.
A csapat 12 km-re lakik a centrumtol egy autopalya mellett. Bravo. Mer nem lehetett Kielben maradni? A csarnok is az autopalya mellett.
Herbert Gabi befutott. Holnap delelott kozos videozas. Oda nem megyek, alszom.
FONTOS: Radiokozvetitesek Mannheimbol:PETOFI
szerda: 16.15-16.50: 3*2 perc bejelentkezes (ne duhongjetek...)
17.10-17.40: teljes kozvetites.
csut: 18.15-20.00: vegig az egesz
szombat: 18.15-20.00: vegig az egesz (Himnusszal)
vasarnap: 18.15-20.00: vegig az egesz (Himnusszal)
Nagyon szoritsatok, hogy bemenjunk a 8ba majd a 4-be.
Ma a következő levél jutott el hozzám: Ati73 a feladója és Kristóf volt a "démon" cím: mivel láthatóan időben tippelt javaslom a"fordítás" elkészülte után tippjeit figyelembe venni, hisz akart időben játszani csak valamit elbaltázott. A személyes adatokat én töröltem ki.
köszi ! naggyából értem akkor. de elég szar a rendszer, meg mintha még athénba 16 csapat lett volna de nem vagyok benne biztos. egyébként én végigolvastam a topikot de nem láttam ezt sehol biztos átszaladtam rajta.
12 csapat jut ki. Automatikusan: házigazda (Kína), világbajnok, kontinensbajnokok (afrika, ázsia, európa, amerika) A maradék hat pedig kvalifikációs tornán kerül ki, ahol 3db 4-es csoport lesz és minden csoport első 2 helyezettje kerül ki. A vb 2-7. helyezettje bekerül a kvalifikációs tornára automatikusan. A kvalifikációs tornán fennmaradó 6 hely nem tudom, hogyan oszlik meg, de gyanítom, hogy minden konteninensről indulhat egy csapat, de még így is marad kettő szabad hely. Vannak itt kompetensebb hozzászólok is ebben a témában, de pár oldallal arrébb nagyjából kitárgyalásra került a téma.
hány csapat jut ki egyáltalán pekingbe? meg van ilyen alamizsna hogy minden földrészről legyen egy csapat mint a fociban?:S meg pl igy a svédeknek semmi sanszuk nincs kijutni az olimpiára csak ha megnyerik az eb-t. meg az eb győztes kvótájával mivan ha azt mongyuk ugyan az nyeri mint most a vb-t?
Ha megverjük a cseheket, akkor a dánoknak a cseheken kivül a spanyol-horvát-orosz hármasból kéne kettőt megvernie úgy, hogy mi ettől a hármastól 0 pontot hozunk. (Hiszen ha mindkettőnknek négy pontja van, mi vagyunk a jobbak).
Szóval szvsz, ha holnap leverjük a cseheket fél lábbal a legjobb 8 között vagyunk.
Nem is tudtam, hogy magyar nője van Puljezevicsnek... A gyerekei is tőle vannak? Bízzunk benne, hogy a horvátok ellen iszonyatosan felspannolja magát: "A szívemnek legkedvesebb védést viszont a horvátok elleni csatára tartogatom."
Nem is olyan régi emlék, amikor a gyengébb csapat elleni sok gólos győzelem volt sokak szerint az oka a magyar csapat későbbi gyengélkedésének. (magyar-osztrák tavaly decemberben Svédországban)
Elkezdtem megamban egy kicsit elemezgetni a középdöntős esélyeinket. A csehek elleni meccset holnap hozni kell, mert ha nem, nagyon kevés esély marad a 8 közé jutásra. Ha nyerünk holnap, akkor 4 pontunk van, és ekkor - a papírforma alapján - a cseheket és a dánokat magunk mögött tudjuk tartani. Én ugyanis - bevallom - nem tartom valószínűnek, hogy a spanyol-horvát-orosz hármasból bárki ellen is pontot tudnánk szerezni (erre halovány esély talán az oroszok ellen van). Papírforma szerint a cseh-dán kettős is csak egymás ellen tud majd pontokat szerezni, s ha megverjük a cseheket, bármilyen eredmény születik is majd azon a meccsen, mi a 4 pontunkkal biztosan negyedikek vagyunk a középdöntős csoportunkban. Ez csak akkor borulhat, ha a dánok (komoly sportdiplomáciájuk segítségével is) pl. az oroszokat el tudják kapni. Lehet persze olyan körbeverés is a csoportunkban, hogy 4 ponttal sem leszünk benne a négyben, de remélem, ez nem következik be...
Ha negyedikek vagyunk a csoportban, akkor a másik ágról (ahol a németeknek, sorsolás ide, vagy oda, valahogy csak sikerült kiharcolniuk, hogy könnyű ág legyen...), amennyiben nem a német-francia kettős közül kapunk valakit, hanem a Szlovénia-Lengyelo.-Izland-Tunézia négyesből, annak bármely tagja ellen van esélyünk arra, hogy a hetedik helyért játszandó meccset megnyerjük. Akkor pedig tettünk egy lépést az olimpia felé...
Szerintem ez egy reális forgatókönyv a továbbiakra nézve, persze, nem bánnám, sőt, ha mondjuk két-három győzelmet követően elődöntőt játszanánk...
No, szép napot! Nem szóltam még hozzá a témához, de ez nem azt jelenti hogy nem izgultam végig a meccseket :)
Sok okosságot ellenben nem tudok hozzászólni, max annyit, hogy a tegnapi meccs bár idegtépő volt, de lényegtelen- bár kétségtelen, hogy izgulós vagyok, és durván szitkozódtam a meccs egy szakaszában.
Amúgy érdekelne, hogy a másik csoport az most tényleg olyan vicc kategória, ahogy én látom?Tunézia (tudom, VB 4., de akkor is.Ráadásul otthon VB 4.), Szlovénia, Lengyel, Izland, és ahogy ezt a német-drancia duót elnézem...hát...
Bár emlékezhetünk az olimpiára, ahol vertük a németeket csoportmeccseken, mégis ők játszották a döntőt.
Fazekas gyenge teljesítménye némileg aggaszt, Pulje nem fogja végigvédeni a VB-t ilyen formában, arra a nyakamat teszem. Ha meg mégis, akkor felveszem a Nenad nevet.
Valóban semmi értelme ezzel a meccsel folglalkozni. Ott vannak pl. a franciák, vasárnap 37 góllal verték ausztráliát, tegnap meg kikaptak 8al izlandtól (mindezt európa bajnokként). Pedig biztos rengeteg önbizalmat gyűjtöttek a kenguru alázás közben...
„Mondtam egy csapatot aki nem lazsal a gyengebb csapat ellen, magyar csapatot. Azt mondtad nincs ilyen, nem?” - nem, de lendüljünk ezen túl. Lazsálni és kiengedni pedig igenis lehet (azt már csak csöndben mondom, hogy erről szó sem volt angola ellen, mindösssze arról,.hogy 5 fix játékos nem játszott), csak tudni kell mikor. Részemről a témát lezártam.