Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Üdv:ezt én is ismerem,nálam is vannak a fürdőszobában.cematoxal kell befújni a mosdokagyló légnyílását,valamint a padlón lévő összefolyót is,és ha van wc-tartály azt is le kell fújni,egyépként én a porszívó csővel szoktam összegyűjteni őket,fognak mint a grafit a falon ha lecsapod...
Kiirtásban nem tudok segíteni, de ez lepkeszúnyog, valszeg Clogmia albipunctata. A lefolyóban lerakódott trutyiban élnek a lárvái elvileg, azt pucold ki, akkor elvileg nem nagyon lesz hol felnőniük.
A segítségeteket kérném egy felettébb zavaró repülő lény beazonosítására.
Nem vagyok rovarszakértő, de még csak metippelni sem tudom miféle bogár ez.
Fog a szárnya, mint a lepkének, a mozgása a muslincára emlékeztet, lehetne moly is, de őt csak a fény érdekli. Illetve nem találtunk még rágott ruhát, szövetet. Ha valamelyikhez hasonlít, akkor meg nem értjük, hogy miért ilyen kicsi (max. 0.5 mm).
A vizesblokkok, illetve a fali rések körül rajzanak. Hiába tömök be mindent csak jönnek. Nem érdekli őket az ennivaló sem. Csak a fény. A rajzás, megjelenés után pár órán belül elpusztulnak.
A legfontosabb a kiirtásuk lenne. Ha volna rá ötlet, megköszönném.
A bogárölő darazsak családjába (más néven is illetik a családot magyarul, így jobb a latin néven nevezni: Bethylidae) tartozik, valószínűleg a Scleroderma nemzetség egyik faja, talán a Scleroderma domesticum). Fában élő lárvákat parazitál. Az ágy vázában nem élnek ilyen lárvák? Vagy nincs más fa a szobában? Önvédelemből tényleg szúrhatnak. Lefekvés előtt rázd ki az ágyneműt (olyan helyen, ahol leesve békében elsétálhatnak, például növényes udvarban, kertben, lehetőleg olyan fa közelében, amiben lárvák élhetnek), hogy ne keveredjetek összetűzésbe! Ha találsz párat, tedd ki a kertbe, parkba!
A fürkészdarazsak nagy többsége akkora, mint a hangya... Szárnyuk azonban nekik is van, a Te kis lényecskédnek nem látom, hogy lenne. Egy család van, aminek van szárnyatlan tagja, ez a Gelinae, él is belőlük itthon, de továbbra sem értem, mit keres lakásban.