Talán... így kezdtem a szövegemet. Aztán egy képtelenséget fogalmaztam meg (másfél év alatt ugyanis nem változhat meg egy jelkép jelentése). Innen gyanakodhattál volna, hogy az irónia terepén járunk amelyre nem szokás idézetet kérni. Valójában van persze idézet, de nem szeretem ezeket a percemberke-megnyilvánulásokat évek múltán előkotorni....
Cseppet sem. Fórumozom, s szeretnék megérni egy - az írországihoz hasonló - részleges belső megbékélést, ahol a nemzeti érdekek és a nemzeti jelképek nem a napi érdekek játékszereként forognak. Ezért a fórumon e témákkal foglalkozom, a magánéletemet máshol bonyolítom. A nick-témát ezzel Veled is lezártam.
Nem jár erre. Nem jár, mert összeszarozzák. Én is csak messziről, csipesszel olvasom, mert hagyni kell őket egymással. Úgy csak egymást szarozzák. Elvannak nélkülünk is.
Ráadásul a mocsok ballibek nem átallanak olyanokat leírni, hogy "Tájékoztatni kellett volna az embereket a történésekről, akkor csak azok mentek volna a Deák tér felé, akik tüntetni akarnak, a többiek mentek volna a másik irányba." Meg hogy "Miert nem oszlatta fel magat a fidesz gyules? Miert nem mondtak azt orbanek, hogy most ennyi, mert baj lesz, holnap folytatjuk."
Beugrott, hogy hol olvastam. :o)) (A törölt topikban)
Szóval tessék gondolkodni, hogy ki mit mire alapoz, mert ezeket én tényekként vagyok kénytelen kezelni. Ehhez még hozzáveszem, hogy a videón (hova töltsem?) egyértelműen látható, hogy a Madách térnél békésen sétálgatónak látszó emberek hogyan támadták oldalba az érkező lovasrendőröket. Vagyis a beírásokból tényként kezelem, hogy a Fidesz szervezők nem értesítették azokat, akikért ők is felelősséggel tartoztak, mert ők hívták egybe őket. És azt is, hogy emiatt sokan szembementek a rohammal. A videó alapján pedig azt, hogy voltak a közelben olyanok, akik fel voltak készülve arra, hogy jönnek a rendőrök. Ugyanakkor a HírTV-ből felvett video folytatásán (azt sajnos valószínűleg nem tettem el, de határozottan emlékszem) látható volt, hogy a lovasroham elkanyarodott balra a Dohány utca felé, vagyis elsősorban nem az Astoria felé nyomták a tömeget.
És akkor is felrótták a rendőrségnek, hogy nem védte meg őket. De hogy ezt hogyan lehetséges megoldani, ara még senki nem adott technikai leírást. Mert vagy mindenkit átengedek egy vonalon, vagy szűrni kell. Ha szűrök, az mi alapján történhet egy békés tömegtüntetésen? Mi biztosítja, hogy nem zárok ki olyat, aki odatartozó, és átengedek olyat, akit nem kellett volna? Első esetben a rendőrség a "diktatúra bérence", a másodikban meg "provokátor". Senkinek nincs ráírva a homlokára, hogy nem csinál-e balhét. És rég nem igaz, hogy egy fideszes tüntetésre csak a "baloldali" vagy "kormány által felbérelt" provokátorok jelenthetnek veszélyt. Aki nem hiszi, olvasson szélsőjobbos portálokat!
Ez a menetrend azért a tényekkel elég távoli összefüggésben áll.
Javaslom, olvasd el az Indexen a történések kronológiáját mégegyszer. Különösen onnan ajánlom figyelmedbe, mikor a békés, jámbor, ünneplő tömeg áttörte a kordont az Alkotmány utcánál és megkezdődött a tettleges csata. Ez sok órával megelőzte a naggyűlést!!
Amikor ezeket az Index élőben leírta, percről percre történtek a dolgok. Mivel még akkor kora délután senki nem tudta mi fog történni, tényszerűek a történések.
Vesd össze a Bajcsy-n, meg a Deák térnél történtek időpontját tól-ig a Fidesz gyűlés időpontjaival.
Aki azt állítja, hogy a rendezők nem tudták, hogy 500 méterrel odébb órák óta barikádharc folyik, az hazudik.
"Talán a XII. kerületi turul jelentése is módosult... Legalábbis mostanában nem hallom, hogy veszedelmes szélsőjobbos gyülekezőhely volna, pedig amikor még ott sem volt, akkor ezt sokan bizonygatták... az érdi fórumokon is..."
Érdekes, én pedig nem emlékszem, olyanra meg pláne nem, amikor még ott sem volt. Hozol rá példát is, ugye? Lécci... Már csak ezért is: "...akkor miről beszélünk, ha nem támasztjuk alá állításainkat?" 2845. alatt, hozzászólás Tőled.
Valóban elgondolkodtató, hogy régi fórumozásod ellenére így rejtőzködsz. Mi itt, mint összeszokott társaság, nemcsak névvel, titulussal, de arccal is vállaltuk magunkat, itt mindenki tudja a többi törzstagról, hogy kicsoda (sőt, még a motivációját is sejti). Te vagy az egyetlen régi, aki ezt elrejti. Nem furcsa?
Van egy topik a PoliDilin, az a címe, hogy "Kérdezz bátran", a topikgazda pedig egy rendőr (és jobboldalinak vallja magát amúgy, de elsősorban rendőr). Nos, őszerinte nemcsak hogy értesültek a Fidesz-rendezvény szervezői a rendőrség és a hőzöngők közeledtéről, de - ahogy a rendőrség kérte - be is mondták, hogy közelednek és hogy kérnek mindenkit, ne menjenek a Deák tér felé. Valószínűleg sokan nem hallották, mert a rendőrség szóra a tömeg hangos ÁVH,ÁVH-zásba és fújolásba kezdett. Valamiért hiszek neki, hiszen ő ott volt a helyszínen. Amúgy a Philip is mintha azt mondta volna, hogy bemondták. Akkor miről beszéltek?
Talán a XII. kerületi turul jelentése is módosult... Legalábbis mostanában nem hallom, hogy veszedelmes szélsőjobbos gyülekezőhely volna, pedig amikor még ott sem volt, akkor ezt sokan bizonygatták... az érdi fórumokon is...
Azt mondod: "A Fidesz szervezők meg egyáltalán nem teljesítették a feladatukat, mert ha teljesítették volna, akkor a tömeg nem a Deák tér felé indul meg az Astoriától."
A nagygyűlés részvevői a Blaha felé indultak meg, kisebb rész ment a Kálvin-tér és a Deák-tér felé. Vagyis ez a tömeg kezdett oszlani. A rendőrségnek azonban mintha nem sikerült volna a délelőtt még a Kossuth-térnél, később a Nyugatinál jelentkező tömeget - köztük jónéhány támadó fellépésű figurát - órákon át feloszlatnia, s pont akkor léptek komolyan akcióba, amikor a Fidesz-gyűlésről távozók is megjelentek a színen. Egy ilyen, addig nem látott, ezer mozzanatában törvénytelen fejlemény miatt hibáztatod azokat a szervezőket?
Amúgy a jelképek jelentése azt hiszem, megérne egy külön eszmefuttatást, mert a régen használtak közül a legtöbbnek a jelentése folyamatosan módosult a történelem során. Nem ritkán úgy is, hogy az utódok azon keresztül próbáltak azonosulni az általuk dicsőnek tekintett (sokszor csak vélt) ősökhöz (akik persze már nem tudtak tiltakozni a számukra megszégyenítő összevetés ellen).
Szvasztika: rosszul fogalmaztam. Keveset tudok a témáról, gondolom, az általános szabálytól való kivételt testesíti meg, vagyishogy ez esetben a történelmi múltját felülírta az utóélete - de tudtommal ez a kivétel, s nem a főszabály. A pár napot azért mondtam, mert ennyit láttam, egy ideig nem fórumoztam. Nyilvánvalóan önkényes határ. Visszatérünk a rendőri beavatkozás ügyére?
(És a "próbáltál személyes adataimhoz jutni" sem igazán fedi a dolgokat, ugyanis számomra ez nem azonos a "megkérdeztem, ki vagy"-gyal, de legalább nem elfogadható módszereket sejtet, vagyis javaslom a kerülését.)
Ja! Ez a baj! Erre nem gondoltam. Valóban meg tudom állapítani, hogy milyen IP címről töltik le a videót, tehát ez teljesen indolkolt felvetés (de miért nem lehet ezt simán leírni egyből?) Amúgy meg ha a korábbi vádak igazak lettek volna, akkor viszont tudnod kéne, hogy már rég tudhatnám az IP-det. Vagyis ezzel bizonyítottad, hogy azokat nem hitted el, köszönöm. De tudod mit? Hova tegyem fel azt a videót (kb. 2MB), ahol nyilvánvalóan nem tudom meg, hogy honnan nézed meg? (persze ha valóban érdekel) (Jut eszembe! Én nem a munkahelyed, hanem a kiléted iránt érdeklődtem, viszont ezek szerint munkahelyről netezel. Ezzel jelentősen beszűkültek a lehetőségek, légy óvatosabb, ha titkolózni akarsz! :DDD)
Paranoid volna az is, ha egy szakértő azt mondaná, hogy adathalászatra vagy személyes információk egyéb fajta gyűjtésére alkalmas az a link, amit az imént nekem felkínáltál? Miközben vagy ötször próbáltál személyes adataimhoz jutni, holott ettől eleve elzárkóztam?
"Szvasztika: nekem ne írogass erről." Miért pont erről ne? Ezen az alapon mondhatnám azt is, nekem meg semmiről ne írogass! Ha zavar, hogy érveket hozok egy jelkép eredeti tartalmától való durván eltérő felhasználására és emiatti jelentésváltozására, akkor ne kérj érveket! Az meg, hogy elfogadom, hogy Neked más a véleményed, nem jelenti azt, hogy nem jelzem, hogy szerintem tévedsz, vagy rosszul látod a dolgot. Az utóbbi két napban meghúzott határ meg szerintem erősen önkéntes, ráadásul nem is igazán indokolható egy hónapok óta húzódó hozzászólásfolyamban.
Helyénvaló a pontosítás, ha félreértésgyanús a helyzet. Sorjában. Szvasztika: nekem ne írogass erről. Fasisztázás: 2830, 2829, 2822, 2704 - csak az utóbbi két napból. Nemzeti jelkép: Neked a trikolór, nekem mindkettő. Szerintem tartsuk tiszteletben egymás véleményét.
Az a topiktárs azon kívül, hogy paranoid volt, marha nagyokat tévedett is. Nem óhajtom elárulni, hogy mi mindenben, de az általa leírtakból és az általa ismeretlen tényekből egyértelműen kiderül, hogy a vádjai az igazságnak még a közelében sem jártak. Arról meg nem tudok, hogy azért zárták volna ki, amit írsz. Vagyis ez is nagyon téves. A munkahely iránti érdeklődésre vonatkozó szöveget meg nem értem. Vagy épp az a lényeg, hogy minél zavarosabb legyen a dolog, de később lehessen hivatkozni rá?
OFF érdekeset álmodtam... volt egyszer egy topiktársunk, aki folyton a webhelyének feltörését emlegette... meg azt is, hogy egy topiktásunk inkognitójának közvetett felfedéséért kizárták... aztán egy topiktársunk érdeklődni kezdett egy topiktársunk munkahelye iránt... majd bedobott egy csalit... talán azt is látja, hogy ki harap majd a horogra? ON