Én meg annyira figyeltem és szép lassan mentem. Oszt észbe se kaptam és már Metkovicnál álltam a sor végén. Szídtam magam, mit egy ökröt és azon gondolkodtam, hogy visszafordulok.
Azért kíváncsi lennék, hogy itt szúrtam e el. A videón 1 perc 00 környékén, ahol a kék kombi (ford?) akar kijönni, ott kellett volna jobbra kunkorodni? VIDEO
Capljina után bal oldalon INA kút, aztán jobb oldalon kék színű no name benzinkút, onnan száz méterre kerszteződés nagy sárga pekar táblával. Itt jobbra és mész amerre lehet. Még észbe se kaptál és a Gabela Polje határállomáson vagy.
Tavaly óta nem jártam itt, mert úgy volt, hogy az idei nyaralásunk Erdélyben lesz, de a fele társaság visszamondta, így elmarad az erdélyi utazás. Most utolsó pillanatban kapkodva kerestem helyet és baromi szerencsés módon júli 22-től, aug 4-ig felszabadult egy stúdió a tavalyi helyünkön, így ismét Dalmácia, ismét Blace lesz az úticél. :) Megint Bosznián keresztül. Mivel tavaly baromi jól éreztük magunkat, így nem bánom a dolgot. De tavaly vasárnap délután értünk a metkovici átkelőhöz és így is jó fél órát várakoztunk. Most ugyanez szombaton lesz és már előre félek. Tavaly nem találtuk meg a Gabela polje-i átkelőt. Figyeltem baromira, oszt egyszer csak már Metkovicnál találtam magamat. Remélem idén szerencsésebb leszek. Tavaly jártunk először Boszniában. Köszönhetően ennek a topiknak és idén már nem is gondolkodok a horvát autópályán. Útvonalunk a tavalyival megegyezik: LINK A júli 21-e, péntek éjszakát ismét a jajcei Plivsko Jezero kempingben töltjük, ahogy tavaly is.
Kérdezném az öreg motorosoktól, hogy tavaly óta van e valami, amire jobban oda kell figyelni az utazás során?
Szia emoj! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Neked!!
Az arab témára visszakanyarodva, beszélnek róla, néha felröppen a téma, télen a híradóban is napokon keresztül riportoztak az ügyről. Sarajevo és környékén arab nyelvű hirdetésekkel csábítják az ingatlanosok a leendő vásárlóikat, de sok esetben a tulajdonos maga is kiírja az eladó házára az arab nyelvű szöveget is. Arról is beszéltek, hogy zárt telepeken élnek, senki nem léphet be oda, de olyan is volt, aki azt hallotta, hogy a személyzet helyi... És semmi sem drága ahogy hallom! Mostar-ból is hallottam hasonlót, Jajce-ból is, de Montenegróból is lehetett hallani befektetésekről ( Mamula sziget, Plavi Horizonti ) Igen, a spájzban vannak...
Én az első útvonalat javasolnám, talán kicsit gyorsabb, mint a másik, igaz, Mostar-Ljubinje között, kicsit meredek és néhol szűkebb az út, ha kifogsz egy kamiont, követheted, de ez benne van a pakliban, ha arra autózol.. ez is a "feling" része :)
Érdemes Stolacban megállni a bogumil sírköveket megnézni, de két éve csak 15 óráig volt nyitva, nem tudom változott-e,útmentén van, kb. fél óra, pár KM a belépő, pihenésnek sem rossz! :)
Nem igazán értem, hogy Eszék és Szarajevó között miért merült fel két alternatív útvonal. Ha az egyszerűség a kérdés, akkor egyértelműen Samac-Doboj-Zenica-Szarejevó.
Innen lehet kérdés a merre. Ugyan kb. 6 éve jártam a Foca - Gacko közötti úton, de akkor az katasztrofális volt. Gyönyörű, de nagyon lassú.
Szia The Rible. Itt az ideje, hogy aktivizáljam magam, de csak óvatosan, ugyanis egy súlyos betegség letaglózott és most tartok a javulás útján, ami hosszabb folyamat. Valóban én is hiányolom a régi társakat, hiszen mint írod is, sokan eltűntek a fórumról. Ez a most indított arab téma nem új, csak most került elő újra. A You Tube tele van vele. Egy tegnapi hír, amiről a mai bosnyák lapok nagy terjedelemben írnak - gondolom az olvasók tudják majd azonosítani- ugyanis a Mostar felé utazókat érinti és megszoktak állni az M17 es melletti Bingó bevásárlási központnál egy kis bevásárlásra. Nos, ez tegnap este kigyulladt és ma reggelre totál leégett. Óriási a kár több millió euró, semmi nem maradt belőle. Talán a hazai sajtó is megemlékezik róla. Hazafelé jövet látni fogod. Üdv.
Szevasz Emoj. Hiányoltalak, régen hallottam felőled. Nem tudom mi lehet a régi fórumtársakkal, akikkel sok évvel ezelőtt megbeszéltük a balkáni afférokat.
2014 márciusában tűntek fel nekem először ezek az idegenek. Úgy emlékszem, hogy beszéltünk mi már erről annakidején, de most nem találtam meg azokat a hozzászólásokat.
Úgy tűnik, mi pontosabbak és gyorsabbak vagyunk, mint bármelyik sajtó, vagy titkosszolgálat.
Városi közlekedéssel elérhető? Szívesen megnézném. A video alapján legalább 10 évesre saccolom és szépen megtervezett/kivitelezett épületek, környezet.
A barátaimmal majd június elején megyünk egy hosszú hétvégére raftingolni a Neretvára, és sok hasznos infót találtam itt. Mivel repülővel mennénk a közlekedéshez szeretnénk majd autót, ill. kisbuszt bérelni, olyan kérdésem lenne, hogy tud valaki megbízható helyi autókölcsönzőt? Ha nincsen, akkor majd marad valamelyik nagy nemzetközi cég.
Szevasz The Rible. Fején találtad a szeget. Találkozásod az ott lévő arabokkal, nem volt véletlen. Még néhány hónapja, hogy a bosnyák lapok kezdik lassan felfedni, gazdag arabok felvásárolják a környéken lévő területet és saját falvakat építenek maguknak. Itt aztán egymás között jól el vannak, még a helyi bosnyák, vagy muszlimokat sem engedik maguk közé. Ezeket a híreket igen megszűrten adják le a helyi sajtóban. Szóval nem meglepő , amit írtál. Láttad a véres valóságot. Itt vannak a spájzban.
Nem vettem kritikának, meg nem is szoktam megsértődni, ha kritizálnak, akkor sem. Mindig azt teszem és mondok, ami szerintem helyes, akár tetszik ez másoknak, akár nem.
Tényleg bátrak vagytok. Sajnos a helyzet inkább romlik, mint javul, úgyhogy azért csak óvatosan. Nem vagyok nyugodt én sem, amikor a hegyek között eldugott helyeken terepjárós fiatal arab férfiakkal találklozok márciusban. Nem akarom tudni, mit keresnek ott. Egyedül mászkáltam, mert raftingolós helyet kerestem, ahova a családot elhozhatom majd nyáron. Igen meglepődtem, hogy nem én vagyok az egyetlen külföldi arrafelé kora tavasszal. Nyáron meg egész arab családok raftingoltak, burkás nők a gumicsónakban gyerekekkel. (nem muszlim bosnyákok, hanem igazi arabok)