Korábban mindig Agip kúton tankoltam, de most hogy már megvette a Mol, ugyanúgy rángat a lacsi mintha egy Mol kúton tankoltam volna. Értem én, hogy eddig is a Moltól vásárolta az üzemanyagot, de valami mégis változott, adalékolás, stb... így inkább a 20km-re lévő OMV-hez járok.
Egészen biztosan obd2 van benne, mivel egy csomó autógyárnál 1996-tól obd2 van minden autóban. Mivel elm kiolvasóval működik a Lacetti, tehát a kódokon kívül a sebesség jelet is kiadja, ez a HUD valószínű működni fog benne. Ha gondolod, holnap megnézem pontosan, megy-e az OBD-s sebesség, de emlékeim szerint 99%-hogy megy.
Annyit hozzátennék, hogy a műanyag tartó a hidegben + az évek hatására eléggé rideggé válhat, óvatossan közelítsétek meg.
Más: az utolsó tank benzint Lukoil kúton tankoltam. Ez az első alkalom, amióta adalékolják a benzint. Lett is hibám, olyan dzsuva rakódott az 1 hónapos gyertyákra, hogy sírni tudtam volna. A kúton megkérdeztem, hogy netán a tartály majdnem üres volt és úgy tankoltam-e, ezt tagadták. Akkor meg az adalékuk hibás. Hasonló okból nem tankolok MOL és Shell anyagot, rángat és hisztis tőle a batár.
Sziasztok,üdvözlöm a fórum tagokat még új vagyok itt mint ahogy az első lacetti az udvaromon alig egy hete vettem az 1.8 as chevrole lacetti platinum-ot ami 2005 decemberi kiadású, és máris szembesülnöm kelet az első hibájával,reggel indultam volna átíratni nagy boldogan beleugrottam és indításra beindult de azonnal le is állt majd hosszanti tekerésre sem indult többszöri indításra sem akart indulni majd a sokadiknál elkezdett úgy indulni mint ha 1-2 henger menne de végül is nehezen de felpörgött,a közúton simán ment nem volt semmi probléma de az indulások hosszanti tekerések és 1-2 hengeres pöfögéssel kezdődtek, mi lehet vajon a baj válaszokat előre is köszönöm
Tenyleg nem tudja senki ezt az OBD-dolgot? Egymasnak ellentmondo infokat talalok kulonfele szedett-vedett oldalakon; a szervizkonyvben nincs errol semmi...
Nem kodokat akarok olvasgatni, lehet kapni nagyon jopofa HUD-kutyut, arra faj a fogam. De az ebayes elado se tud (akar?) tanacsot adni. :-/
Tudom, ez nem vigasztal, de nekem semmi problémám a hőfokkal, fűtéssel. Pont ma délután néztük, üzemi hőfok 85, a termosztát teljesen rendben működik. Azért megjegyezném, rigorózusan maximum 24 havonta cserélek hűtővizet. Egészen biztos, hogy nincsenek eltömődve a vízrendszerem rései.
Na megint van időm ide benézni, ennek az egyik oka, hogy foglalkoznom kell a 3 db Lacettimmel, mert valami nem kerek, itt a hideg idő, észrevenni az apró dolgokat is.
Mindháromban cseréltem a termosztátot, mert úgy a biztos, új hűtőfolyadékot ia kaptak, mentek egy kört hűtőtisztítóval a csere előtt, kettőben a régi műanyag házas termosztát volt, ott komplett fémházas gates került be, a harmadikon már fémházas volt, oda csak egy gates termosztát kerül.
Kettőben hőgombát is cseréltem, delphi került be, az egyik csalt kb 15°C-ot lefelé, a másik csak szivárgott, sebaj, legalább ez is jó lesz.
Na onnantól, hogy ezek a termosztátok le lettek cserélve, valami nem kerek, leginkább azt sejtem a termosztáttal lesz a baj, kettőnél a 70-es értéket is nehezen hagyja el a mutató, mennem kell 4-5 km-t, hogy a 70-en rendesen túllépjünk, hosszabb távon, 10 km után áll be az alig 80-ra. Mellé 45-50°C-os, nagyon lassan megjövő fűtés társul, tehát ott még egy fűtőradiátor- öblítés is lesz, nagyon nagy a kifújt levegő, és a mért vízhőfok között a különbség.
Érdekes, hogy ez kettőnél bajos, egynél viszont nincs ilyen gond, fűt, de ott is 75°C körül van a vízhő, obd és műszer szerint is 81-81˛C, és már nyit is a termosztát, leesik 75-re, kúszik fel 80-ig, nyit ismét...
A kék jó, fűt, de a termosztát ott is 80-nál nyit:
A másik kettő tragédia, 80°C körüli vízhő érhető el 50-60-70 km után is, a befújt levegő 46-60˛C, ami semmi, mennyi lesz, ha a kinti -10°C-os levegőt kell átereszteni a fűtőradiátoron?
Az 1.4 16v és 1.6 16v benzines Lacettik nyomatékszegények 3000-es fordulatszám alatt a gyári beállításokkal, és a tompa gázpedálreakció is elég zavaró.
Motoroptimalizálással a teljesítmény és forgatónyomaték gyári tartalékokon belüli növelése mellett ezeken a problémákon is lehet segíteni.
Chevrolet Lacetti chiptuning utáni visszajelzésekről is olvashattok itt
Már ráálltam arra,hogy a legolcsóbb nem áruházit veszem és ahogy elkerüli a 2 évet megy a háztól.Autókereskedő megveszi féláron,én meg az újat.Így nem kell kidobnom 2,5-4 éves korára,meg nincs az hogy nemindul az autó.Évente így az akku 5 E Ft-ba van max.Ennyit megér nekem.
Ha rendesen megakarod csinálni, akkor ki kell szedni a kilincset, és fényezőnek odaadni. Otthon nem tudod úgy előkészíteni a felületet és szárítani, lakkozni.