Keresés

Részletes keresés

YCSM Creative Commons License 2008.02.11 0 0 447
 Bocsi, a kicsit off témáért, de úgy látom, hogy ide főleg billentyűsök járnak.

Egy munka utáni, hobbi szinten működő zenekarba keresünk billentyűst.

Pink Floyd, Dire Straits, és egyébb blues-os dalokat játszunk, szerintem elég jól.

Alkalmanként fellépési lehetőségeink is vannak, vagy volnának, de egy állandó billentyűs hiánya már meghiúsitott néhányat.

Próba hely van. Bp-en a használtcikk piac (ecseri) környékén, és a próbákon a hangszer is megoldott.(Roland JV-90)

Ha valakit érdekel egy kis együtt zenés, minden elkötelezettség nélkül, dobjon egy mail a nickemre kattintva.

janikaka Creative Commons License 2008.01.25 0 0 446
A Vovan-os mp3-ak most valahogy nem akarnak nekem bejönni, de sejtem hogy sokkal jobb a hangjuk mint a Casio gyári hangja.

Én arra gondoltam, hogy HA a Casio van olyan jó, vagy majdnem olyan jó midi kontroller, mint a Fatar, akkor megveszem azt, és már kezdhetek is zongorázni tanulni, aztán később azt is rá tudom kötni PC-re, ha nogyon gáz a hangja.
(0-ról kezdenék zongorázni tanulni)

Szal csak azt nem tudom hogy tényleg gáz-e a hangja, és hogy Fatarhoz képest milyen a billentése, hogy szuperál midi kontrollerként.

Tudom tudom próbáljam ki személyesen, de pöckölhetem én a boltban a gombokat, ha nem értek hozzá...
Előzmény: trafalgar (445)
trafalgar Creative Commons License 2008.01.25 0 0 445
ehh ami egy vonallal van aláhúzva azokat linkeltem én be.
Előzmény: trafalgar (443)
janikaka Creative Commons License 2008.01.25 0 0 444
130
Előzmény: Törölt nick (442)
trafalgar Creative Commons License 2008.01.25 0 0 443
Én a pcs megoldáshoz fatart venném személy szerint. A The Grand 2-vel biztosan nagyon szépen lehet játszani, ami ebben a progiban benne van ,azt a fatarral ki is lehet belőle hozni, sztem. Ha nem akarsz Pczni, akkor érdemes a casio, de nem vennék ilyesmit kipróbálás nélkül.

Nézd meg ezt az oldalt amin egy Vovan nevű zongorista bemutatja hogy hogyan szól a cucc. Nem rossz. a lap alja felé van két belinkelt mp3 , hallgasd meg.

Casio-ról nem tudok semmit, de találtam demót arról is itt a hangja.

Így el tudod dönteni hogy melyik hangzásvilág tetszik jobban, a billentést meg úgyis csak személyesen tudod megnézni.

Előzmény: janikaka (441)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 442
mennyi a casio?

Én a DGX-620-at 140e-ért vettem fél évesen. Időnkint láttam hirdetni használtan. 2 év rá a garancia, még mindegyik garanaciális.
Előzmény: janikaka (441)
janikaka Creative Commons License 2008.01.24 0 0 441
Üdv

Most azon filózom, melyiket vegyem.
Fatar SL 990 XP
Casio CDP-100
A Casio egy kicsit drágább, de abban már van hang, állvány, pedál, a Fatar meg csak egy mesterbill.

Na most mindkettőnek csak dicsérték a billentését, de azt nem tudom hogy egymáshoz képest milyenek lehetnek.

Gondoltam ha a Casio billentése jó, akkor megveszem azt, és később ha lesz lé, és ha tényleg annyira gyenge a hangja, mint amilyennek mondják, akkor még mindíg a gépre tudom kötni vagy venni hangmodult.

Tapasztalat? Tanács? PLS Help.
janikaka Creative Commons License 2008.01.22 0 0 440
Köszi, most már mindent értek
Előzmény: trafalgar (439)
trafalgar Creative Commons License 2008.01.22 0 0 439
ja bocs ha esetleg félreértetted: a "The Grand 2" az nem kártya hanem egy program ami 2 db hangversenyzongorát modellez. a Soundfont helyett ajánlottam.
Előzmény: janikaka (437)
trafalgar Creative Commons License 2008.01.22 0 0 438
van a karin egy mittoménhánytűs csatlakozó amihez adnak egy kábelt, és ki lehet vezetni a hátlapra egy szabad kártyahelyen keresztül ha szükséged van rá. De kérdezd meg mielőtt megveszed hogy adnak-e hozzá.
Előzmény: janikaka (437)
janikaka Creative Commons License 2008.01.22 0 0 437
Az Audigy 2-nek szimpatikusabb az ára, de biztos hogy van ezen game port?
A neten nézelődeve én csak egy Firewire portot látok.
Előzmény: trafalgar (436)
trafalgar Creative Commons License 2008.01.22 0 0 436
Soundfonttal "normális" zongorahangot nem nagyon lehet. (próbáltam én is)

The Grand 2 kb 37eft
SB Audigy 2. kb 13 eft

Nem egy speciálisan zenei kártya, de 10 mseccel már lehet játszogatni rajta, és nem szól olyan rosszul. Kezeli a soundfontot , és van rajta gameport.

Előzmény: janikaka (435)
janikaka Creative Commons License 2008.01.22 0 0 435
Hi, megin én.
Segítsetek, hogy lehet a legolcsóbban kijönni.
Olyan hangkártya kéne, ami már kezeli a soundfontokat és van rajta game port (mert az alaplapomon nincs - Asus P5B). Annyi lenne vele a célom, hogy normális zongorahangot csiholjak ki belőle.
Szóval olcsón szeretnék jót.
Celtis Creative Commons License 2008.01.15 0 0 434

Mi is Gabor1970 írásán felbuzdulva néztük meg a DGX-620-at. Mikor a gyerek kipróbálta, nem maradt kétség a választás felől. Mechanikába ugyanazt tudja, mint az YDP. Egyetlen hiányossága, hogy csak 32-szeres a polifónia.

Én egyáltalán nem tartom randának, sőt. A modern szín és forma sokkal jobban is mutat egy gyerekszobában, mint egy klasszikus fazon.

Gyereknek, tanuláshoz ideális.

Előzmény: LEX (432)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.14 0 0 433
tudom, már talán unásig leírogattam, de nem győzöm elégszer: A DGX-620 annyira játékos hangszer, hogy a gyerek beleszeret! Imádja a sokszínűségét, és napi min 2 órát ül előtte minden felszólítás nélkül. épp most is :-) Mi nagyon örülünk, hogy ezt vettük. Ha majd komolyra fordulna a zenetanulás, akkor lehet venni magasabb kategóriás hangszert. Bár eljönne az az idő, nem sajnálnám a rávalót.....
Előzmény: LEX (432)
LEX Creative Commons License 2008.01.08 0 0 432

Sziasztok,

Gyerek részére tanuló hangszernek kéne digitális pianínót vennünk. Eddig alapvetően a Yamaha YDP-131 volt a favorit, de szóba került még az YDP-S30 is.

A dolgo azért érdekes, mert hangra mindkét cucc ugyanazt tudja, viszont nem sikerült mindkettőt még kipróbálni. Valahol azt mondták, hogy a két hangszer billentyűzete eltér, van ahol azt állították, azonos. A Yamaha site alapján sem lettem okosabb..

Kérdezem továbbá, hogy a Roland F-50 vagy Korg PS250 hangszerekkel van-e valakinek tapasztalata? Ezek is szimpatikusak, nem kell feltétlen szekrényes cucc (nem kinézetre gyúrunk, hanem billentésre ill. hangra)

Végül az érdekelne, hogy létezik-e a Yamaha DGX-620nál, hogy ugyanaz a billentyűzet van benne, mint az YDP-131-ben? Randa egy hangszer a 620-as, de tudásra nagyon szimpatikus, az is szóba jöhetne esetleg

MidiTom Creative Commons License 2007.12.22 0 0 431
"Még az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy mesterbillentyűzetet és rákötöm a számítógépre, akkor hogy lesz szebb a hangja, saját cserélhető sounfontokkal vagy szoft szintivel? Csak a zongora hang érdekel."

Mindkét módszererel lehet jó és rossz hangokat betöltögetni.

"Javítsatok ki, ha rosszul tudom, az első esetben csak annyi a lényeg, hogy cserélhető legyen a soundfont, a másodiknál már fontos az alacsony latency is(akár mi is legyen az)."

Ha olyan hangkártyát használsz, amelyik eleve kezeli a soundfontokat, akkor nem kell a latencyvel foglalkozni. Minden más esetben igen. A latency az a késés, ami a billentyű leütése és a hang megszólalása között eltelik.
Jó gépen, alkalmasan beállított Windows-zal és megfelelő hangkártyával minden alkalmazás alacsony latencyvel (2-10 ms) használható.

"És még egy kérdés. A billentyűzetet hogyan érdemes a gépre kötni? A hangkártya gameport-ján keresztül, midi-USB átalakítós kábellal, vagy esetleg tök mindegy?"

Amelyik gépen van gameport, azon egyszerűbb és olcsóbb annak a használata, ráadásul némelyik USB-s midi interfész néha elég furán viselkedik. De léteznek USB csatlakozós midi billentyűzetek is, azok általában jól szuperálnak.
Előzmény: janikaka (430)
janikaka Creative Commons License 2007.12.22 0 0 430
Sziasztok, köszi a válaszokat.

Még az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy mesterbillentyűzetet és rákötöm a számítógépre, akkor hogy lesz szebb a hangja, saját cserélhető sounfontokkal vagy szoft szintivel? Csak a zongora hang érdekel.
Javítsatok ki, ha rosszul tudom, az első esetben csak annyi a lényeg, hogy cserélhető legyen a soundfont, a másodiknál már fontos az alacsony latency is(akár mi is legyen az).

És még egy kérdés. A billentyűzetet hogyan érdemes a gépre kötni? A hangkártya gameport-ján keresztül, midi-USB átalakítós kábellal, vagy esetleg tök mindegy?
MidiTom Creative Commons License 2007.12.19 0 0 429
A kalapácsmechanikás billentyűzet próbálja modellezni a hagyományos zongora billentyűzetét, ahol ugye nem a billentyű üti meg a húrt, hanem a kilendülő kalapács. A kalapács egy ponton túl elveszíti a kapcsolatot a leütött billentyűvel, ezért a játékérzet teljesen más egy ilyen hangszeren, mint egy szintetizátoron. A különféle gyártók persze elég sokféleképpen modellezik a kalapácsmechanikát. Az igazán jó billentyűzeteket arról lehet felismerni, hogy baromi drágák :)
Létezik olyan digitális zongora is, amelyben valódi kalapácsmechanika van, vagyis akár átszerelhető lenne egy "rendes" zongorába is.
pgyalog9 Creative Commons License 2007.12.19 0 0 428
A súlyozott billentyűzetet könnyebbnek érzed, egyfajta átmenet a szintibillentés és a kalapácsmechanika között - bár inkább a szintimechanikára emlékeztet. Mindegyiknek megvan a maga bája, próbálj ki minél többet!

Gabor1970 válasza nem teljesen fedi a valóságot, hiszen amit leírt, nem csak a kalapácsmechanikás egyedek kiváltsága (értem, mit akartál kifejezni).
Előzmény: janikaka (425)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 427
csak annyi infót mondanék, hogy a kalapácsmechanikásat ha elég gyengén ütöd (inkább ez már csak enyhe lenyomás) még abban az esetben sem szólal meg, ha ütközésig alsó helyzetbe került.
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.12.18 0 0 426
Nagyvonalakban esetleg igen. Mivel súlyozott billentyűzet és súlyozott billentyűzet, kalapácsmechanika és kalapácsmechanika között is elég nagy a különbség,  az egésznek így nem sok értelme van. Tessék elmenni és kipróbálni !
janikaka Creative Commons License 2007.12.18 0 0 425
Szasztok.

Le tudná valaki írni, érzetre miben különbözik a súlyozott billentyűzet a kalapács mechanikástól.
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 424
Zalában merre laksz?

Szerintem menj el Bagodba a Syncopa hangszerboltba. Ott dolgozik is egy hölgy, aki zenetanár, illetve biztosan tudnak Neked ajánlani tanárt! Mellesleg kipróbálhatsz néhány digitális pianinot, és nagyon barátságosak, segítőkészek!
Előzmény: adam0606 (422)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.12.17 0 0 423

Őszintén irigyellek, szeretnék 20 éves lenni ilyen motivációval meg lelkesedéssel!

Sajnos Zalában nem vagyok ismerős, de semmiképp se add fel!

Sok sikert és kitartást!

:-)

Előzmény: adam0606 (422)
adam0606 Creative Commons License 2007.12.15 0 0 422
Üdv

Szeretnék kérni egy kis helpet. Van egy viszonylag nagyobb szintim
amin nemrég elég komolyan elkezdtem zongorázni alap kottaismeretekkel, csak
le szeretném cserélni digit. zongorára. A Casio és Yamaha hangszereket nézegettem, de jó lenne tudni mások véleményét is. Hangja mindkettőnek tetszik, de a Casio-nak könnyebben járnak a billentyűi...

Ez lenne az egyik.
A másik (kissé nem épp idevágó dolog), hogy kellene egy jó tanár. Most kezdtem el zongorázni kb. 1 éve és most már a Chopin Heroic Polonaise-nél tartok, de a jazz is érdekel, meg boogie-woogie (azokból is játszok) Őszintén szólva az utóbbi időben elgondolkoztam a zenei karrierben, csak hogyan tovább. Amúgy zalában élek, 20 éves vagyok és csak szakmunkásbizim van, de nem hittem volna hogy az egy éve csak hobbiszintre vett szintetizátoron így megtanulok zongorázni. És amikor akusztikus pianínó elé tudok ülni, valami iszonyat jó érzés játszani a megtanult darabokat rajta, csak úgy lesnek a rokonok. :) teljesen lelköt már a zene és a zongorázás élménye. Szal ez van. De nem szeretnék csak magamnak játszani... itt a mail címem, ha valaki tudna segíteni, annak nagyon meg köszönöm.
adam0606@djuice.hu
Beer-ci Creative Commons License 2007.11.26 0 0 421
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 420
gondolom a Yamaha honlapjáról a demókat már meghallgattad...
További felvételek a youtube-on. csak írjad a keresőjébe: DGX-620
Előzmény: Beer-ci (418)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 419
mind az 500-at????
Előzmény: Beer-ci (418)
Beer-ci Creative Commons License 2007.11.24 0 0 418
Sziasztok!
Tud valaki segíteni?
Sürgősen kellene egy link. ahol meg tudnám hallgatni a dgx 620 hangjait.....
Köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!