sziasztok,
én inditottam ezt a topicot. Már nagyon régen jártam itt és örömmel látom, h nem veszett el. Sajnos nekem már nincs gekkóm, egy pár hete halt meg szegény :(
A Párom találta ki neki a Lajos nevet.. én nagyon ágáltam ellene, így először Louis lett (amit ugye Lui-nak ejtettem), végül hogy egyszerüsítsünk Lui lett belőle:)))
Mi ki szoktuk venni őkelmét és mondom nagyon nyugisan elüldögél a kezünkön.. Múltkor átmászott a kezemből a vállamra és ott üldögélt - esze ágában sem volt ugrándozni:)
Bár arra mindig ügyelek, hogy figyeljek rá + a görik is vagy aludjanak, vagy el legyenek zárva.. mert a földön lévő gyors gekkó nem tom mit váltana ki belőlük, de valszeg nem lenne hosszú életü Gyulia a görik között. Bár Lui még csak éticsigát evett, de az nagyon izlett neki..
Kimarta a só? Szegény! Utálom én is nagyon, mi bérházban lakunk, minden járdát sózni kell. Otthon meg lapátszámra söpröm a ropogós sószemeket!
Szerencsére Lustinak nem okoz gondot.
Egyáltalán nem antiszoci. Minden kutyához oda lehet engedni (kan, szuka, sőt szuka labdával/bottal). Egyetlen alkalommal láttam játszani (kergetőzőst) egy francia bulldi szukával. Na erre varrjatok gombot.
A házban lakik egy kan dobi, szoktunk együtt kirándulni is, de játék ott sincs.
Viszont a mániája a nála magasabb sötét színű kutyák. ezekhez úgy rohan, mintha rég nem látott ismerősök lennének. (imádottja egy fekete nj, de rotihoz, berni pásztorhoz ugyanúgy rohan).
Arra gondoltunk, hogy annak idején ilyen típusú kutyával lehetett pozitív élménye. (3 évig nem nálunk volt, nem ismerjük a múltját)
Igen, felhúzhatót, a kis sebes mancsaira. Egész jól tűri. :-)) Sőt tud benne menni. Ahhoz képest, amit a vásárlásnál művelt, otthon meglepően gyorsan kb. fél perc elteltével már rá is állt, aztán már jött-ment benne. :-))
Hát ha nem viselkedik antiszociálisan (rögtön támadás, ilyesmi) akkor sztem nem gond. Mondjuk, ha szeretnéd, hogy játszon, akkor érdemes egy ismerőssel megbeszélni sűrűbb találkozásokat, egy kedves kutyussal, akit megszokik, hátha elkezd mégis játszani. Medi vagy támad, (lásd kiállításon: bordeauxi dogot, cane corsot) vagy ismerkedik, játszik (lásd: labik, dobik, nj-k) én nem mindíg tudom kiszámítani nála. :-(
Medi is öleb:
Persze ezt annyira nem szereti, mint ő is otthon a földön ülve belefekszik, beleül az ölembe. Nekem ez tök jó érzés, mert a nj-om ilyet nemigen csinált, max a fenekét rakta oda, hogy vakargassuk, de ezt is csak kiskorában. Medi viszont imád testközelben lenni. :-)
De féltem:) azért álltam ott mellette (főleg, hogy a barátnőm mondta, hogy nagyot ugrik és fürge:), de nem óhajtott bungee-jumpingozni az asztalról - illetve én is figyeltem rá nagyon - nem hagytam ott egyedül:)
A növény neve passz, este próbálok feltenni képet róluk:) Szép zöldek, nagy husos levéllek:)
Te Farkas... Nem féltél hogy amikor kivetted a gekkot és az asztalra tetted, hogy elszökik? Én nem merném kivenni. Ugyan is a szekrény alol elég nehéz lehet kiszedni.:)))
Milyen növényeket tettél be a kővirózsa helyett? Bár nállam nagyon birják azok is. Csak egy men félig tönkre.
én a göriknek vettem csipogót. A srác teljesen hülyének nézett, mert kb fél óráig válogattunk:)
Csipogós legyen (de jó éles hangja, mert azt szeretik), erős legyen (mert kb 5 perc alatt széttépik), de emészthető is legyen, mert ha lenyelik...
A fiú végül megkérdezte, hogy minek veszem, bullterriernek?:) De imádták.. és jót választottunk, azóta sem tudták még széttépni - viszont éjjel nappal csipogásban vagyunk (bár kicsit felüdítő a sok tücsökciripelés után:) - a szomszédokat pedig nem kérdeztem:)
Kiváncsi lettem volna a malidra:) Ha tudom, hogy kinn vagytok, biztos megkerestelek volna:)
Mi csak kint voltunk az ebbel vásárolni vasárnap. :-))) Kapott sok szépet és jót. Lasztikat, frizbit, cipőt, rágcsálni valót. Ezeket kapta szülinapjára. :-))
De nekem bent is külön művészet volt megfogni, nem csak kint. :-/
Volt, akivel egész barátságos volt, de sajnos nem tetszett neki a folyamatos inzultus, úgyhogy eléggé elszállt... az agya is. :-/
A mókás az volt, amikor az egyik bordeauxi dogot próbálta "megenni".
néni befoghatta volna őket a bob elé.... :-))))) még a kutyák is élvezték volna. :-)))
off nekem is: hétvégén szokás szerint ligeteztünk. 3 óra séta. (otthon még egy óra volt, mire fölengedtünk. :-)))) )
találkoztunk egy cuki 10 hónapos bordeaux-i doggal. játszásiból nekem jött, azt hittem visszafelé törik a térdkalácsom. :-)))
Lusti mindig kapar, ha elvégzi a dolgát. persze folyton rájelöl a kanok nyomaira. tegnap a kis b.dog eltanulta a kaparást!!! mondta is a gazdája, hogy eddig ilyet nem csinált.
on:
hétvégén megszórtuk a gekkókat tücsökkel, hadd vadásszanak alapon.
hallom ám, hogy van egy nyomorult hím csücsök, aki veszettül zenél. arra ébredtem tegnap. (amúgy sem bírom a hangjukat, de így egymagába kifejezetten rémes volt).
ott káromkodtam, hogy mi a fenének nem eszik meg ezek a bélpoklosok. nem lehet, hogy jóllaktak.
erre kiderült, hogy a ciripelő dög bentmaradt a dobozban!! valahogy elbújt.
csúszkálás off: a hétvégén a CACIB-n dolgoztam kinn és elég jeges volt a terület (mármint a BNV külső része). Éppen a pavilonba mentem be, amikor mellettem jött egy hölgy ír farkasokkal és skót szarvasagarakkal körülvéve.. hát még úgy is nehéz lehetett megtartani őket, ha sima aszfalton mentek volna, de a jégen már tiszta művészet volt:)
erre tippeltem én is, de jobban hangzott a "puszit ad" verzió:)
ültettem neki be új zöldeket - ezek strapabíróbbak, mint a kövirózsa volt (és jobban is néz ki:). A virágosnál teljesen hülyének néztek, hogy nem mérgező, nem növő magasra és nem tüskés pozsgást kerestem:)
Gyulia első körben végigmászta - de még így sem tudott kárt tenni benne:) Tegnap már nem is érdekelte:)
nekem az utóbbi időben egyre kevésbé szottyan a csúszkálás. a házban nagyon csúszós keramitkockából van a talaj. a kapualjban leoldom a pórázt, hadd kocogjon haza (át a belső udvaron). fenének van kedve jót taknyolni, és pont a lakás előtt. :-)))))
nálunk végig hátterezett a terkó, van egy plató is. ott eljátszák a nappali gekkót. :-)))
persze muris, amikor az üvegen akarnak felmászni. egy darabig sikerül is, mert a tolóajtó szegélyén még fel tudnak kapaszkodni. aztán már csak csiszitolják az üveget. :-)))))
annyira azért nem törékenyek, jól fel vannak építve.
a múltkori etetésnél a hím ráharapott az egyik nőci farkára, láttam hogy jó erősen fogja, mert a nőci még rángatta is ezerrel, hogy engedje már el. (kemény lehetett, mert engem is harapott már meg, és meglepően erős a harapásuk a méretükhöz képest. persze semmi sérülésem nem volt, annyira azért nem raptor. :-))) csak jól megszorította az ujjam).
már akkor gondoltam, hogy biztosan eltört, de semmi extrát nem láttam. külsérülés nem volt.
most már csak annyi látszik, hogy egy kicsit furán álla a farokvég (de nem természetellenes szögben, csak kicsi ív van benne).
szóval elég strapabírók. (a nőci nem hagyott el semmit a farkából, ezt csak tájékoztatásul közlöm. )
Ez mire mondod? az ugrásra? gondolom, hogy jó a látása:) nekem a pupillaváltozása tetszik nagyon, a nappal és az éjszaka között - teljesen megváltozik a tekintete:)
De ami nagyon aranyos, ha a kezemen tartom és odarakom az orromhoz, akkor ad rá puszit:) (na jó, ezt most eléggé elhumaziáltam:), csak a nyelvét az orromhoz érinti:)
Hát egy mali sokkal könyebb. Én a malimat össze vissza pakolgatom, a nj-t már nem (bár ő kifejezetten nagy), az egyik 31 kg a másik 41kg. Viszont az nj soha nem tudott csak úgy elhúzni. A mali simán :-)))) Hó és jég nélkül is síelhetek, ha ahhoz szottyan kedve. :-)
Malinak az a kedvenc szokása, hogy a laszti visszahozásnál felhívja a figyelmet magára, mégpedig úgy, hogy ha hátulról jön hátba lök, előlről jön hasba. Innentől a borulás ténye a lökés erősségétől függ. :-))
Nekem a térdemet szokták a kutyák összetörni. :-) Anno egyszer volt egy olyan érzésem amikor a (néhai)dobink, meg az nj közösen nekem rohantak, hogy mostantól a térdkalácsomat a térdhajlatomban fogom hordani. :-))))
Nektek szoktak akrobatikázni a gekkovicsok? Nálunk főleg a nagyobbik lány rendszeresen megpróbál nappali gekkó lenni. :-))) Üvegen szeretne mászkálni. Így rendszerint az a vége, hogy kezdhet újra felmászni. Eleinte nagyon figyeltünk, hogy: Te jó ég! - most már lassan fel sem figyelünk rá.
Mondjuk mindíg attól félünk, hogy egyszer eltöri valamilyét, vagy ott marad a dilis, de eddig még szerencsére semmi. :-) A ca port kapják (korvimint). :-))
nekem is tök mindegy lenne:) nekem az is kb 1 hetes lilulást zöldülést okozott, amikor a 96-s világkiállításon a diszkörbe rohantam be (hülye voltam, mert ugye kutyák között nem rohangászik az ember - de sürgös dolgom volt:) és a belépésre várakozó kuvaszok egyike kiugrott és a szájkosarával rávágott a karomra (mázlim volt, ha nem szájkosár van rajta és nincs jó reflexe a gazdinak, akkor csúnyább eset is lehetett volna..). Azóta soha sehol semmiért nem futok kutyák között:)
A nj univerzálisabb, kevésbé érzékeny lelkületű, de a mali gyorsabb, pattentabb( gyorsabb a reakciója az érzékenységénél fogva), talán még keményebb is, mindenesetre sokkal vakmerőbb az nj-nél. Ezt elmondani nem lehet, sajnos, látni kell. Kb. olyan különbség van gyorsaságban, mint mondjuk egy nj- és egy roti között. Tény, a súlya kisebb, mint a nj-knek, ezáltal talán néhányan nem tartják elégnek őket egy feltartóztatáshoz, vagy döntéshez, de én már érzem a különbséget. A nj a súlyával dönt, a mali a lendületével. :-) Meg van a maga saját jól bevált fegyvere. :-))
munka közben még nem láttam, viszont feltünt, hogy a külföldi újságokban a fegyveres testületeknél, meg esetleg a kommandós egységeknél egyre inkább malit látni német juhász helyett - ezért kérdeztem:) de akkor tényeg igy is van:)