Keresés

Részletes keresés

fricc Creative Commons License 2007.10.17 0 0 438

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.

Egy 3,5 millós használt lakást szeretnék venni, vidéken. Nulla forint önerővel. A ház eléggé lepusztult, de igazából a telek miatt történne a vásárlás.

Az ingatlan értéke nem lesz elég a hitel fedezezéhez, így valószínűleg a szüleim lakását kell fedezetként megterhelni.

max Havi 20.000 Ft-os törlesztőrészlet tudnék bevállalni.

Pár szóban tudnátok valamit ajánlani, hogy merre induljak el?

Köszi

.

Faszilla_Magic Creative Commons License 2007.10.12 0 0 437

Szia podani!

Ezt a jo haverodat nem mutatnad be nekem? Jol jonne most nekem is egy ilyen "athidalo hitel". Hatha meg tudnek egyezni a sraccal a feltetelekben.

Elore is koszi!

Előzmény: podani (426)
Sándor Dr. Creative Commons License 2007.10.11 0 0 436

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy házidolgozat megírásában!

Közgazdaság tárgyból kellene összehoznom pár oldalt.

Témám a magyarországi bankrendszerek illetve a hitelkonstrukciók hatása a társadalomra a gazdaságra.

Arra gondolok, hogy bárki könnyedén hitelhez juthat, sőt igencsak kiterjesztették a konstrukciókat mindenféle árura.

Így árucikké vált a hitel, sokan eladósodnak, kamatokra költik azt amit megtakaríthatnának vagy más termékekre költhetnének. Persze másik oldala, hogy olyan cikkekhez is hozzá juthatunk így, amikhez e segítség nélkül nem biztosan.

Kérném véleményteket, gondolataitokat?

Milyen hatásai vannak ennek makro és mikro szinten?

Milyen várható következményei lesznek rövid, hosszútávon?

Min lenne érdemes változtatni, mi az ami pozitív?

Előre is köszönöm: tothzo
podani Creative Commons License 2007.10.11 0 0 435
Aztán már látod mi lett :)
Előzmény: Pee60 (433)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 434
Ja a 2.-nál folyamatosan csökken a hozam kifizetések arányában a tőkéd, így a fizetendő kamat+kktg is...
Előzmény: Pee60 (433)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 433

Egy biztos a Bnetet kihagynám mindenképp... :)

tudtommal 2 féleképp tudod ezt intézni:

1. Az annuitásos hitelből kérsz halasztottat 10 évig, adig csak kamatot kezelési ktg-t fizetsz a bank felé. A 10 évben AXA-s bizti első hozam kifizetése megtörténik. Abból akár elő törleszted a hitel vagy autót veszel vagy akármi...mert itt nincs összekombinálva. Itt, ha előtörlesztett természetesen van díja!

2. A kimondottan kombinált hiteleknél a bank felé a futamidő alatt végig kamat+kktg-et fizetsz, a biztosító felé meg a bizti díjat, de mivel itt kombizva van és engedményezve a bankra a biztosításod, így nem lesz előtörlesztési díj!

Természetesen ez akkor működik ilyen formában, ha a hitel összeg meg egyezik a bizti összegével.

Ezt még lehet tovább is kombiznipl: 5 M hitel kell, de a bizti összeged 3 M. Ilyen esetben 3 M lépcsős kifizetésű bizti melletti hitel, 2 M annuitásos.

Assszem ennyi...

Előzmény: podani (425)
podani Creative Commons License 2007.10.10 0 0 432
Úgy értettem hogy van olyan hitelük ahol meg van adva hogy 1-6 hónapban ennyi utána annyi...
Előzmény: hgw308 (430)
podani Creative Commons License 2007.10.10 0 0 431
Jó hát persze hogy 6 hónapos, más nem nagyon van CHF-ben...
Előzmény: hgw308 (430)
hgw308 Creative Commons License 2007.10.10 0 0 430
nono!
nem végig, 6 hó a kamatperiódus
ez most a piaci átlag alattinak tűnik nekem
tehát nem kizárt egy emelés a hetedik hónaptól
sztem
fhb, ella is ezt csinálja, azok közül, akiket ismerek
Előzmény: podani (429)
podani Creative Commons License 2007.10.09 0 0 429
Ez nem akckiós kamatos, van olyan is. Ez végig 5.49 kamat 0 kezelési.
Előzmény: hgw308 (428)
hgw308 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 428
sztem ez a legjobb megoldás
nem ismerem az erstét, ez már az akció utáni kamat?
a kezelési költség futamidő végéig nincs?
Előzmény: podani (427)
podani Creative Commons License 2007.10.09 0 0 427
Na megfogadtam tanácsod, és normál Erste hitel lesz (5.49%, 0 kezelési, CHF), és 30eft-ért bármikor betörleszthet? toke. Pár ezer forinttal drágább csak mnt a türelmi idovel a másik, és így nem függök annyira az AXA hozamától, viszont ha jól megy akkor hamarabb zárul a hitel.
Előzmény: hgw308 (420)
podani Creative Commons License 2007.10.08 0 0 426
Intéztem egy gyors 500k HUF áthidaló hitelt. 0% kamat, 0 kezelési, és 0 folyósítási díj, 15 perces kézhez folyósítás :D Na nem provident nyugi, csak egy jó haver, mondom kéne 500 pár hétre. Kérdezi mikor? Mondom mikor tudsz? Aszondja 10 perc múlva erre jár, van nála annyi. Mondom OK :))))) Kárhogy 20 évre nem tudja adni, meg mondjuk 16x ennyit, és ilyen gyorsan :)
podani Creative Commons License 2007.10.08 0 0 425
Alapvetően úgy van tervezve hogy 10 év türelmi idős hitel mellett fut az életbiztosítás. Betörlesztésnél fizetni kell így is úgyis. Csak a B_Net úgy összekombinálta nekem, hogy a sikerdíjukért cserébe, még magasabb is lenne a törlesztő részlet, mint ha utcáról bemenve kötök ilyet :P Most az a kérdés hogy érdemes-e 6-7eft-al olcsóbb türelmi idős hitelt felvenni, vagy fogyjon a tőke is, és a normálba is betörleszthetek bármikor bármennyit az életbiztosításból...
Előzmény: Pee60 (424)
Pee60 Creative Commons License 2007.10.08 0 0 424

podani!

Én ezt nem annyira értem.

Szerintem olcsóbban jössz ki, ha eleve összekompinálod az életbiztit a hitellel, mint hogy egymás mellett futtatsz egy annuitásos hitelt és egy életbiztit.

Plusz, ha jól tudom előtörlesztési díj sincs, ha a kettő össze van kombizva.

Ergo fizeted a bank felé a kamatot+kez költséget, a biztosító felé a biztosítási díjat. A 10. évben amikor meg a biztosító kifizeti az első hozamot, akkor meg előtörlesztődik a hiteled egy része.

Bár összegszerűen most nem volt időm kiszámolni, de általában így jobb...

hgw308 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 423
nem kell mindenáron, ellenőrizhetetlen "menő" vállalkozó a bankoknak, akik tele vannak lével, évente 50 milliárdot forgalmaznak, aztán meg 2 milla személyi kölcsön kell nekik
sztem
Előzmény: mastercard (421)
Híd Creative Commons License 2007.10.05 0 0 422

Figyi, ha az egész könyvelésed arra épül, hogy az APEH-nek bizonygatod, hogy kilg a segged a gatyából, akkor hogy bizonyítod be a banknak, hogy kurva gazdag vagy?

Amúgy 3 havi bankszámlakivonatot kérnek. Adjon magának három hónapig rendes fizut, ennyi extra költséget kibír. Legalább ő is beszáll ezekbe a szép országutakban, hidakba, iskolákba, kórházakba meg az öreganyja nyugdíjába egy kicsit.

Előzmény: mastercard (421)
mastercard Creative Commons License 2007.10.05 0 0 421
Azt hittem a profit minden szempontot megelőz. Lehet,hogy tévedtem...? Ebben az esetben jó pár milliárd forintot hagynak veszni,mert adócsalás ide vagy oda ettől függetlenül jó adós volna az ügyfél.

A másik dologban igazad van de úgy gondolom,hogy ez a topic nem erről szól. Az egy hosszabb filozófikus témakör,amiben szvsz jócskán hibás a mindenkori pénzügypolitika is.
Előzmény: Híd (418)
hgw308 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 420
ahol csökken a tőke is
Előzmény: podani (407)
Híd Creative Commons License 2007.10.05 0 0 419
Te vagy az eladó? Akkor ügyvéddel kell íratnotok közösen a vevővel egy adásvételit. Más dolgod szerintem nincs. A folyósításnál, mondjuk, jó, ha te is bemégy a bankba.
Előzmény: Losits Róbert (417)
Híd Creative Commons License 2007.10.05 0 0 418

Nem tudok róla, hogy lenne. Meg amúgy sem hinném, hogy egy bank imázsának túlságosan jót tenne, ha adócsalókat támogatna.

(A haverod meg süllyedjen el szégyenében, kap ő elég kölcsönt tőlem meg a becsületes emberektől a kölyke taníttatására meg az útra, amin a verdáját járatja, mert ezt mind mi fizetjük meg helyette. )

Előzmény: mastercard (415)
Losits Róbert Creative Commons License 2007.10.05 0 0 417
Köszönöm a válaszokat!

És hogy működik ez a gyakorlatban? Milyen papírt kell iratni, és kivel, hoyg az egész legális legyen? Egyáltalán mi a folyamata egy ilyen procedúrának?
Előzmény: Híd (412)
mastercard Creative Commons License 2007.10.05 0 0 416
természetesen.:)
Előzmény: podani (414)
mastercard Creative Commons License 2007.10.05 0 0 415

Egészen normális,igen.:)  És te?

Járkálsz emberek között néha? Van még egy pár 10.000 ember aki hasonló módon működik.

Szóval nincs?

Előzmény: Híd (413)
podani Creative Commons License 2007.10.05 0 0 414
Gondolom papíron minimálbér :)
Előzmény: Híd (413)
Híd Creative Commons License 2007.10.05 0 0 413
Nem, és nem is szeretnék tudni ilyenről. Minimálbéresnek 2-3 millió személyi kölcsön. Normális vagy?
Előzmény: mastercard (409)
Híd Creative Commons License 2007.10.05 0 0 412
Az eladónak nem lehet kellemetlensége, hiszen az ő bankszámlaszámára érkezik a hitel összege. A maradékot meg, gondolom, fizeti a vevő. A lakáshitel amúgy így működik, a megvásárolandó ingatlant terhelik meg.
Előzmény: Losits Róbert (410)
podani Creative Commons License 2007.10.05 0 0 411
Hát minden jelzáloghitel így működik :) Ha már van lakásod akkor minek kéne rá hitel?
Előzmény: Losits Róbert (410)
Losits Róbert Creative Commons License 2007.10.05 0 0 410
Az lenne a kérdésem, hogy egy házra hogy lehet jelzáloghitelt felvenni egy vásárolónak, ha a ház nem az övé?
Pontosabban, ha van egy eladó ház, amit valaki meg szeretne vásárolni, de nincs pénze, felvehet-e jelzáloghitelt rá, úgy, hogy nem az övé, hanem azé, aki el akarja adni? Egyáltalán van-e ilyen gyakorlat, vagy amolyan lakásmaffiás dolog ez? jogszerű, vagy sem, lehet-e az eladónak bármilyen kellemetlensége belőle, hiszen az ő házára kerülne a hitel.

Köszönöm a válaszokat!
mastercard Creative Commons License 2007.10.05 0 0 409

Sziasztok!

Egy ismerősöm ügyében nyomozok,aki minimálbéres vállalkozó,illetve Kft tulajdonos. Szüksége lett volna kb 12 millióra de a jelzáloghitelre bevont házra csak 7 milliót kapott.

Most próbálkozik még fedezet nélküli személyi kölcsönökkel de a legtöbb helyen elvárás,hogy a lakossági bankszámlán is megjelenjen az átutalt fizetés.

Tudtok olyan pénzintézetről,ahol enélkül is átcsúszna egy 2-3 milliós szem.kölcsön?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!