Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3021

Köszönöm szépen :)

Előzmény: bbmagdi (3020)
bbmagdi Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3020

Meg lehet szakítani, ha jól emlékszem a neten vásárolt jegynek + 3 óra az érvényessége, a pénztárban vásároltnak talán +6 óra.

Előzmény: Törölt nick (3019)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3019

Köszi, már csak az a kérdésem maradt, hogy meg lehet-e szakítani az utazást, hogy visszafelé Lecco-ban is körülnézhessünk?

Előzmény: bbmagdi (3017)
bbmagdi Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3018

Hát Ravennába biztos nem tudsz átkompozni esetleg Varennába. :)

A kocsi díja 17,2 € return

http://www.navlaghi.it/c_download/Prezzi%20veicoli%20NLC_ING_15_04_2012.pdf

utasok díja: http://www.navlaghi.it/c_download/TARIFFE_viaggiatori_dal_15_04_eng.pdf

Komptársaság honlapja: http://www.navlaghi.it/eng/c_tariffe.asp

Előzmény: rebkaa (3013)
bbmagdi Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3017

Bergamoban fogod a jegyet megvenni Varennába, tehát Bergamoban kell kezelni, Leccoban már nem. Retúrt vegyél, mert Varennában nem tudsz jegyet venni az állomáson csak valami újságárusnál a városban. Én a trenitalia honlapján megvettem előre a jegyeket, azokat kezelni sem kell csak kinyomtatni és magaddal vinni.

Előzmény: Törölt nick (3011)
karirobi Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3016

nos holnap indulunk és most tudtam csak jönni a fórumra

köszi előre is a segítséget főleg CampoDF-nak és Someginek ,majd írok hogy hogyan sikerült

még egy kicsit böngészgetek azért ma itt hátha esetleg valami feltűnik ami eddig nem...

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.04 0 0 3015

Igen, most láttam :)

Te mikor mész? Esetleg, ha előbb, mint én (szept. 29) akkor megoszthanád a vonatozásról a tapasztalataidat :)

Előzmény: auray1 (3014)
auray1 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3014

Úgy látom,másnak is van ilyen ötlete (-:

Előzmény: Törölt nick (3011)
rebkaa Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3013

Tudnátok-e segíteni Comó-i tó kompjáratokban. Egyet fogunk aludni Menaggióban a nyugati part kb. közepén . Innen,. hogy ne kelljen körbekerülni a tavat, Ravennába gondoltunk átkompozni.  Vagy felejtsem el, olyan drága dolog autó+5 személy?

Hol lehet ennek utánanézni. Próbáltam a google-t, de nem tudom eldönteni melyek szállítanak kocsit és mennyibe kerül?

napsugi2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3012

Köszönöm a segítséget! Someginek is! :) Már csak egy kérdésem lenne. Bocs h ilyen értetlen vagyok, de akkor ha metróval utazom és át kell szállnom a városi vasútvonalon közlekedő járműre (kék vonallal jelölt), ami vonat, vagy mi, :) akkor oda már új jegyet kell venenm ugye?

Előzmény: KirályLászló (2976)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3011

Tudom, hogy nem Milánó, de nem tudom hol kérdezhetném meg és hátha tudjátok a választ. Varennába szeretnék átvonatozni Bergamoból. Azt már láttam, hogy át kell szállni Leccoban és azt is, hogy kezelni kell a jegyet az állomáson. 

Átszállásnál Varennában is kell kezelni a jegyet, vagy elég Leccoban? 

Illetve meg lehet szakítani az utazást? Gondolok arra, hogy visszafelé megnéznénk Leccot is.

somegi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3010

Üdv ! Malpensáról jóval drágább bejutni Milánóba, mint Bergamóból. Alapvetően 3 féle lehetőség van. Első a közv shuttle busz Malpensa- Milano Centrale közt. A második a Malpensa express. Ez a Trenord üzemeltette reptéri gyosvasút közv Malpensa 1-es terminál és Milanó Cadorna pu valamint Malpensa és P. Garibaldi- Centrale között közlekedik. Úgy tudom, hogy az egy útra érv közvetlen buszjegy 10, vonatjegy pedig 10-11€. A buszra váltható kedvezményes retúrjegy is 16€-ért. Bár van a Malpensa expessre is ilyen retúr-15€-ért, de azt még aznap fel kell használni visszautazásra. Ha, olcsóbban- 6-7€-ért akarsz bejutni Milánóba, akkor az átszállásos (3.variáció) busz-vonat utat kell választanod. Erről itt írtam .

Megéri ezt az átszállásos utazást választani akkor is, ha pl 3 napos  Io viaggio bérletet veszel, amivel aztán bebarangolhatod egész Lombardiát 30 €-ért...

Előzmény: -Al Capone- (3009)
-Al Capone- Creative Commons License 2012.09.03 0 0 3009

Sziasztok!

Október végén megyünk meccsre Milanóba, kérdésem az, hogy a MALPENSA reptérről, hogyan tudunk bejutni a belvárosba... olcsó verzió???

Linkeket kérök:)

Üdv

gyzozo Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3008

Én is csak ajánlom.   Egy kis izelítő:  http://www.turismo.bergamo.it/turismobergamo/  a sok kis kocka az mind külön video. 

Előzmény: liticarb (3007)
liticarb Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3007

Bergamot éni s csak ajánlani tudom.

CampoDeiFiori Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3006

Két városrész van: az alsó város a modernebb, itt van a világ legjobb fagyizója :D és nagyon jó éttermet is találtunk. Kellemes környezet, parkok, terek.

A felső városba sikló visz fel, itt van a legtöbb látnivaló, hangulatos, igazi olasz középkori hangulat, templomok, szűk utcák, vendéglők, bárok.

Innen a felső városból indul még egy sikló San Vigilioba, innen gyönyörű a kilátás Bergamora.

Szerintem egy kis Milánói éjszakai élet is beleférhet, vonattal be tudtok menni Milánóba.

Igazából attól függ mit szeretnétek csinálni.

Egy kis ízelítő, remélem meg tudod nyitni, nem csak Bergamo:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.420374141333295.85508.100000821391620&type=3

Előzmény: Coryn1987 (3004)
Coryn1987 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3005

Te voltál már ott? 

Előzmény: CampoDeiFiori (3002)
Coryn1987 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3004

Nah miért?? én még egyáltalán nem vagyok ismerős Olaszországban.. úgy hogy minden érdekel.. Győzz meg.. arra miért jó? milyen lehetőségek vannak? vagy ott mit érdemes?

liticarb Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3003

Ha BGY-be érkezik a gép, akkor 9€ a retur busz.

Előzmény: Coryn1987 (3001)
CampoDeiFiori Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3002

Ha Bergamoba érkeztek én Bergamoban maradnék, de ez a magánvéleményem, minden Milánó imádótól bocs :)

Előzmény: Coryn1987 (3001)
Coryn1987 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3001

Na ez már egy jó hír, ha a nyelvvel nem lesz gond..igazából ettől az egytől tartok picit, mert alapjáraton elég talpra esett vagyok és szoktam boldogulni.. :D

Amúgy a Bergamo reptérre fogunk érkezni és onnan néztem ezeket a Suttle buszokat.. arra írta a net,hogy 14 euró a returjegy..

Előzmény: liticarb (3000)
liticarb Creative Commons License 2012.09.01 0 0 3000

A nyelv miatt nem kell aggódni, nem lesz gond, beszélnek angolul, persze ha akarnak :).

Előzmény: Coryn1987 (2998)
CampoDeiFiori Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2999

Az éjszakát nem tudom...néhány olasz szóval és az angollal elvoltunk remekül.

Én csak gyanítottam, hogy MXP (a 16 euros árból), ha nem így van akkor nem érvényes a busz amit írtam.

Előzmény: Coryn1987 (2998)
Coryn1987 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2998

CampoDeiFiorio köszönöm az eddigi tájékoztatást.. :)

igazából még olyan kérdésem lenne,hogy milyen az éjszakai élet? mivel csak másnap hajnalban megyünk vissza a reptérre.. Klubbok? Bárok? ahova érdemes bemenni? És esetleg ott van a központban.. Ilettve a nyelv.. :) beszélnek az ottaniak angolt? vagy esetleg németet?

Előzmény: CampoDeiFiori (2996)
liticarb Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2997

Az sem mindegy melyik géppel mész, BGY-ból a retur busz 9€, MXP-ről több.

Előzmény: Coryn1987 (2995)
CampoDeiFiori Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2996

Szia!

Ha van időd érdemes utánaolvasni néhány információnak a fórumon!

A buszjegyet bármikor felhasználhatod a vissza útra.

Ha Milánóban töltitek az időt akkor a belvárosban érdemes sétálni szerintem, Dóm (ha fel szeretnél menni a tetőre lépcsőn 7 euro, lifftel és lépcsőn 12 euro) Galleria Vittorio Emanuele II a dóm mellett nyílik, egy fedett "sétálóutca" a világ legdrágább üzleteivel, Milánói Operaház, Santa Maria delle Grazie templom, Az Utolsó Vacsora (időpontot ill. jegyet kell foglalni előre 8 euro) Castello Sforzesco ingyenes, kivéve a múzeumok ebből tudsz válogatni.

Napi jegy: 4,5 euro, automatákban, jegypénztárban, de ajándékboltokban is lehet kapni.

Fagyi: 2 eurotol kezdődik, ne hagyjátok ki :)

Pizza: 5-6 eurotol 10-12-ig, kb. a tészták is hasonló áron mennek, a főételek, húsételek ennél drágábbak. Vannak éttermek ahol felszámolják a szervízdíjat, kenyeret.

Kávé: 1 euro körül van az espresso, 1,2-től a capuccino. A Dóm mögött, a dóm jegyirodája melletti Dóm kávézót nem ajánlom, 8 euro volt két capuccino és rettenetes a wc-je.

Előzmény: Coryn1987 (2995)
Coryn1987 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2995

Sziasztok!

Nekem most októberben lesz a szülinapom és úgy gondoltam,h meglepem magam és átugrom egy napra Milánóba a barátnőkkel. Szombaton reggel mennénk vasárnap reggel jönnénk.. úgyhogy igazából 24 órát töltenénk Milánóban.. de mivel most először látogatok oda szükségem lenne pár hasznos információra.. Mivel az olaszt nem beszélem jó lenne tudni,h hogyan lehet majd megértetni magam.. :) hogy esetleg milyen nyelven beszélnek még az emberek..? Olvastam,hogy a reptérről be lehet jutni busszal is, és 16 euró körül van ha retur jegyet veszek..Ezeket a jegyeket akkor is fel lehet használni,ha másnap reggel utazom vissza a reptérre? Aztán mi az amit ha már ott vagyok semmi esetre se hagyjak ki? Gondolok én itt látványosságra.. ételekre.. italokra.. És megköszönném ha tájékoztató jeleggel ezeknek az árát is megírnátok.. Vagy hogy egyébként Milánó mennyire drága? Ha egy 24 órát tartózkodom ott..és számolok azzal,hogy ott eszem, iszom, közlekedek.. mennyi az a költőpénz amit vigyek magammal? Olvastam,hogy a metróra 5 euró körül van a napijegy.. ezeket hol lehet megvenni? gondolok itt autómatákra.. És szívesen fogadok bármi nemü tanácsot, vagy információt.. amire úgy gondoljátok,hogy szükségem lehet.. ! :) 

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.. és további szép napot nektek!! :)

somegi Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2994

Milánóban a Porta Garibaldiról és a Cadorna pu-ról is indulnak Varesebe vonatok, amint írtam is. Valamint áthaladnak a városon a Passante földalatti vonalon az Suburbano vonatok is, az S5 vonalon. Az fs és a Trenord mentrendje és díjszabása integrálva van. Tehát ugyanazt mutatja mindegyik honlapja. Megjegyezném, hogy ezt Trenord-ot 2011-ben hozta létre egész Lombardia regionális vasútjainak közös üzemeltetésére az fs és a LeNord magán vasút.

Vareseben a belvárosban nincsenek nagyobb távolságok, az említett két vasútállomás is egymástól talán 300-400 m-re van. A Nord állomás előtt egy nagy Carrefour hipermarket található. Olcsó árakkal. A C jelű busz útvonala nem érinti a vasútállomásokat, hanem a külvárosból indul és a fő utca –fötéren át megy fel a Sacro Monte hegyre. Javaslom a belinkelt buszmenetrendben levő megállóit próbáld beazonosítani a google mapson!

Előzmény: szeva2008 (2993)
szeva2008 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 2993

Hali!

Köszönöm! Összehasonlítottam a Trenitaliát, a Trenordot és a "te menetrendedet". Vannak eltétések, de azért találtam a P. Garibaldiról olyan reggeli járatot, amit azonosan mutat a Trenitalia és a Trenord is, a vonatszám is egyezik.

Mekkorák a városban a távolságok? A vasútállomásról sétálhatunk vagy igénybe kell venni valami itömeg közlekedési eszközt?

Előzmény: somegi (2992)
somegi Creative Commons License 2012.08.30 0 0 2992

Üdv ! Nos, biztosan elnézted:) Olvasd csak el még egyszer a Varese kirándulási ajánlatomat és abban kattints a Cadorna linkre!

Előzmény: szeva2008 (2990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!