Akkor nézd meg az összes többi részt is, és Lucas mindegyiknél oda van írva. Azt meg szerintem teljes bizonyossággal ki lehet jelenteni hogy nem GL írta az egészet. Ő nem is író. Pláne nem áll neki rajzfilmepizódokat irogatni éveken keresztül, mikor megmondta hogy nem igazán tud írni.
Ergo, a legvalószínűbb hogy nem írt ebből egy betűt sem, csak mondott néhány dolgot néhány megbeszélésen, és a kreditet adják neki valamiért.
A wikipedia jobb forrás ebben az esetben. Filoni írta ezt is.
És honnan tudták, hogy éppen ez a kiképzetlen gyerek lesz a befutó?
Ez olyan, mintha valaki azt mondaná Brazíliában, hogy hagyjuk a fenébe Neymart és Richarlisont, mert majd a nagy Ronaldo jelenleg még serdülő fia hozza el a világbajnoki címet.
Hát most, az Ahsoka sorozatban (meg a Mandalorianban is) folyamatosan jedinek hívják, és vele van a jedi rend egyetlen (?) túlélő instruktor droidja is, szóval valahogy újra jedi lett...
A Rebels szerint pedig Yoda kommunikált az erőn keresztül a túlélő jedikkel, így pl. Ezrával is.
És? Nem pragmatikus már, mert kilépett? Szerinted mikor Yoda és Obi-wan kéri hogy csatlakozzon legyőzni a gonoszakat nemet mond, mert már kilépett? Hát én meg nem hinném. Pláne, hogy akkor miért csatlakozott néhány lázadóhoz.
"aki túlélte, joggal gondolhatta, hogy egyedül maradt"
Hát szerintem pont az ellenkezője igaz. De próbálj meggyőzni, hogy miért gondolná bárki is inkább ezt.
"Baylan meg az Erő tudja, hol tekergett"
"És ne felejtsük el azt az automata üzenetet sem"
Tök mindegy, de biztosan nem egy másik galaxisban. És nem felejtettük.
"Until the time is right, disappear we will."
De akkor arra adjál magyarázatot, hogy mégis hogyan gondolja ezt Yoda? Mert ahhoz hogy a Jedi rend újra előbukkanjon, csak lennie kell egy módnak amivel kapcsolatba lépnek egymással. Mert az nem tűnik túl értelmes elképzelésnek, hogy Yoda azt gondolta ekkor, hogy már senki sem lesz életben, mikor eljön az a megfelelő idő. Azaz úgy kellett hogy gondolja hogy még lesznek Jedik. Azaz kellett lennie valaminek, amivel kapcsolatba lépnek egymással. Lehetséges hogy volt az automata üzenetben valami erről, amit csak a Jedik értenek meg.
Ettől függetlenül minden szereplő Jedinek tartotta.
Lásd: Din Djarin egy Jedit keres, erre Bo-Katan Ahsokához küldi.
Az ahsokás részben Morgan magisztrátus is Jedinek nevezi őt (az epizód címe is A Jedi, nem pedig Az Ex-Jedi).
Most ebben a fos sorozatban az éjnővérek megérzik, hogy egy Jedi közeledik a bolygóhoz.
Szóval Ahsoka egy Jedi, bárki bármit is mond. :)
Továbbá: az Új reményben Obi-Wan Kenobi azt mondja Luke-nak: "valaha én is Jedi-lovag voltam, akárcsak apád". Tehát nyelvtanilag már nem Jedi, de szerintem a rajongók közt nincs egyetlen ember sem, aki az öreg Bent nem tartja Jedinek. ;)
Ahsoka ekkor már kilépett a Rendből, Baylan meg az Erő tudja, hol tekergett, miután beleroppant a Rend összeomlásába.
És ne felejtsük el azt az automata üzenetet sem, amit a Jedi Főtemplom adója sugárzott minden túlélőnek - rejtőzzetek el!
És egyébként is - aki túlélte, joggal gondolhatta, hogy egyedül maradt, hiszen honnan is tudta volna, hogy Yoda és Kenobi (vagy akárki a Jedik közül) életben maradt?
Az Erővel kutakodni nem lett volna túl jó ötlet...
Ugyan Obi-wan csak mákkal győzte le Anakint, de Yoda nagyjából ikszelt Palpival. Ha ehhez hozzáadod Ahsokat és Baylant, akik erősek, akkor lett volna esélyük. Meg még ott van Kanan is.
Továbbá a Jedi pragmatikusak, és azt teszik amit tenniük kell. Ez többször is ki lett jelentve a filmekben. És itt a pragmatikus lépés az, hogy ha van esélyük akkor mennek.
Ezáltal az egyetlen logikus magyarázat, hogy sem Baylan sem Ahsoka nem élték túl a tisztogatást.
Pontosan. Ha ezek a Jedik éltek, Ahsoka, Baylan, Kanan Jarrus meg faszom tudja még ki, mégis miért nem álltak össze Yodával és Kenobival, hogy lenyomják Palpit és Vadert? Kutya kötelességük lett volna, és együtt jó esélyük lett volna.
A Deadline évadzáró kapcsán megjelent cikkében az értesüléseik nyomán azt írták, hogy beszélnek ugyan az Ahsoka sorozat esetleges második évadáról a Lucasfilmnél, de egyelőre még nincs kőbe vésve a dolog. Magyarul a széria folytatása jelenleg bizonytalan. (Korábban egyébként arról szóltak a hírek, hogy az Ahsokát akkor folytatják, ha sikeresnek ítélik, azaz megfelelő nézettséget hoz; azonban arról nincs hivatalos információ, hogy a Disney Plusnál mit tapasztaltak, és elégedettek-e a széria teljesítményével.)
azért ez is mennyire szánalmas. belekezdenek egy történetbe, aminek lényege pont lemarad és a második évadra tevődik át, de az, hogy ezt láthassuk a nézettségtől függ! még szerencse, hogy én nem vagyok kiváncsi a lényegre:)
Mondjuk Yoda és Obi-wan olyan jedit keresett, aki le tudja győzni az Uralkodót, erre a PT-ben sem volt elég egy jedi hadsereg.
Anakin utódja volt az egyetlen reménység erre.
Jude Law által játszott szereplő sem lesz jedi, csak erőérzékeny. Egyébként nekem tetszik ez a Spielberg-es/Robinson családos köntös, meglátjuk mi lesz belőle.
Így utólag nézve nem értem Yodát és Obi-Want, miért csináltak akkora hűhót az ep4-ben a kiképzetlen Luke iránt, az utolsó reménységnek tartva, amikor a Galaxisban le-föl grasszáló túlélő Jedikből egy komplett hadsereget építhettek volna fel.
Tükörfordításban tényleg "szablya", csak azzal van egy kis gond: a szablyák hajlított pengéjűek, a fénykard meg ugye... egyenes. A "pallos" ebből a szempontból már pontosabb fordítás lett volna, de az meg elég avíttasan hangzik egy sci-fibe.
A "kard" viszont - gyűjtőfogalomként - lefedi mindkettőt. Így ugyan nem tűpontos a fordítás, de legalább szakszerű.