Keresés

Részletes keresés

jucusvp74 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5987

Igen,igen! Köszi a kiigazitást! Kicsit rosszul látszott a cserép oldalán a neve...

Húúú, és ha nem kerül sziklakertbe, az probléma???

egyelőre csak egy nagyobb cserépben lenne átültetve. Viszont a kertben vannak kitéve. A "nem túl nedves helyen" mit értesz? Hogy ritkábban locsoljuk?

Bocsi a sok kérdésért?? ;-)

Előzmény: nbanna (5983)
hannabori Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5986

Szivesen!

Nálam már futnak, van pár 1,5-2 méteres hajtásuk, ezeket valahogy le kelleve gyökereztetni, de hogy hogyan??!!!

Előzmény: bombaba (5982)
hannabori Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5985

Annyira szépek!!!!!!

Nekem egyszer volt, még az oviban kaptam anyáknapjára a kisfiamtól egy szép egyszerű kék virágosat. 2 évig gyönyörű volt, de csak levele volt, aztán eggyik percről a másikra elpusztult:(  A zöld szélűek meseszépek!!!

Előzmény: Onriett (5984)
Onriett Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5984

jucusvp74

A képek a fökföldi ibolyáim virágzó példányairól készültek.

nbanna Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5983
Platycodon grandiflorum - hírharang - erről lehet szó, sziklakerti évelő, napos, meleg, nem túl nedves helyet szeret.
Előzmény: jucusvp74 (5981)
bombaba Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5982
Nálam a multiflórum, amit tavasszal vettem, úgy tűnik, virágot hoz. Kb 20 cm magas, ki kákabelű.
A dpladeniaval kapcsolatos válaszod köszi, most félárnyékban van, nő, mint a gaz.
Előzmény: hannabori (5978)
jucusvp74 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5981

Sziasztok!

GYÖNYÖRÜEK a virágaitok!!!!

Onriette ezek a fotók milyen szépségekről vannak?

Egy újabb segitségért fordulnék hozzátok. Anyunak vettem egy cserepes(szerintem kinti növénykét),de nem tudom hogy bánjunk vele?

A neve PLATVECODOM

Szép közepes méretü levelei vannak,és a virága olyan csillag alaku (ha jól emlékszem) :-)

ELőre is köszi :-)

Onriett Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5980
Onriett Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5979
Hannabori

Nagyon szépek.

Itt vannak a nagy kedvenceim. Ezek az éppen virágzók:
hannabori Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5978

Szivecskék sorban.

A legutolsó saját gyökereztetés!!:))

hannabori Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5977

Hát igen, fokozatosan.

Én április első, második hetében szoktam őket kitenni, mikor már a kinti hőmérséklet megeggyezik nálunk a garázséval...olyan 10-14 fok van.

Ha süt a nap egy hétig egy régi csúfos cérnafüggönyt terítek rájuk...elég randa de nem égnek meg, nem fakulnak. Egyébként most sincsenek tűző napon, a rózsaszín a pici bordóval egy félig fedett teraszon van, délelőtti napot kapnak, a nagyobb bordót pedig fedi a pergola a csüngő muskátlik, fuksziák és a napraforgó.

Előzmény: bombaba (5972)
leptopelis Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5976
Ha élnek és virulnak, akkor ne változtass! Jól csinálod! Tapasztalatból tudom, ha jó, akkor jó, még akkor is, ha ellenkezik a szakirodalommal, és nem jó változtatni. :D
Előzmény: lzleo (5975)
lzleo Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5975

Ok. Köszi a választ! Akkor inkább kicsit ritkítom a locsolást.

"Milyen növényeid vannak? " - A nevekkel hadilábon állok, úgyhogy belelapoztam egy szobanövényes könyvbe, és amit megtaláltam, azt írom: Szobapáfrány, Kúszófutóka, Sugárarália, Afrikai kúszóka, Csavartpálma, Kúszóka, Csüngő csokrosinda, Flamingóvirág, Vitorlavirág, Pletyka, Hibiszkusz, Fikuszok (4 féle), Narancsvirágfa, stb. (A latin neveket nem akartam kiírni, mert órákig tartott volna pontosan mind bepötyögni.)

"Ha a felszín soha sem száraz, az nem túl jó, mert akkor mélyben lehet, hogy nincs elég levegő." - Szerencsére a növények többsége él és virul, tehát nagy gond azért nincsen, de megpróbálom kikísérletezni, hogy kevesebbel is kibírják-e.

Előzmény: leptopelis (5974)
leptopelis Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5974

Milyen növényeid vannak? Nagy melegben sokat tudnak inni a növények, de ha bizonytalan vagy, hogy kell-e nekik víz, akkor ne locsold meg! Inkább száradjon el, mert a kiszáradóban lévő növényeket sokszor még meg lehet menteni, de a rothadó növény már menthetetlen. De ha nincs bajuk, akkor jól csinálod. Ha lehűl az idő, akkor fogd vissza a locsolást, ha nagy a meleg, akkor bátrabban lehet. De nem mindegy, milyen növények. És természetesen ne álljanak vízben!

Ha a felszín soha sem száraz, az nem túl jó, mert akkor mélyben lehet, hogy nincs elég levegő.

Előzmény: lzleo (5973)
lzleo Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5973

Sziasztok!

Csak egy-két kérdés:

Milyen gyakran locsoljátok ilyenkor nyáron az "általános" (nem pozsgás) szobanövényeket? (én kétnaponta)

És inkább a sűrűn keveset vagy ritkábban sokat elvet követitek? (sok helyen azt írják, hogy a gyökérrothadás elkerülése végett jobb a ritkább alaposabb öntözés) Lehet, hogy ritkábban is elég lenne locsolnom? (nálam a virágföld felszíne sosem száraz, pedig azt is javasolják, hogy meg kéne várni)

bombaba Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5972
Nagyon szépek. Nemrég vettem egy pirosat. Akitől vettem, azt mondta, szobanövény. Kiraktam a napra, egy nap alatt kifakul a virága. Fokozatosan kellene szoktatni?
Előzmény: hannabori (5968)
növénybubus Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5971
hát akkor szerintem beruházok néhányra!  ennél jobb ötletem nekem sincs, és habár nagyon sok növényem van, asszem 240 cserépben,+vagy 30 kiültetven, ezek a szobanövények, +leanderek, muskátlik....... szóval van néhány, de valahogy csak olyanok vannak,amik nem szeretik a mélyárnyékot, szóval ilyen lesz:D
Előzmény: hannabori (5970)
hannabori Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5970

Hát tényleg nagyon megtévesztő, én meg is fogdoztam, ugyanolyan bársonyos "rugós" tapintása van mint a pozsgásoknak.

Az Interspár virágboltjában láttam, 1200 ft körül volt az áruk, nem is kicsikék, 30-40 centisek. Szerintem sok virágboltban van már ilyen.

Előzmény: növénybubus (5969)
növénybubus Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5969
jó ötlet,és elsöre engem is megtévesztett, elég élethűek. hol lehet ilyet beszerezni?
Előzmény: hannabori (5967)
hannabori Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5968

Diphladenia:

Előzmény: hannabori (5950)
hannabori Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5967

Ha a sima zöldre gondolsz, ok. A világos szélű már nálunk "nyújtózkodik" kifelé, holott dupla üveg teraszajtónk van, és max. üveg bejárati abban a térben ahol ez van.

Én fikuszt tartanék, bár ha nappal is égetni kell a villanyt, vennék pár szép képet, könyvet, azzal dekorálnék...az tuti nem megy tönkre....virágdíszes faliszőnyeg?

Sötét szobába hosszú távon pénzkidobás...csak szenved minden növény:(

Láttam most pár nagyon élethű művirágot, pozsgást. Én olyan vennék...képek:

30-40 cm-es növények, tuti hogy nem "kínoznék" 1 növényt sem, hiszen mindegyik lételeme a fény, ki mondaná meg hogy ezek szépen elüoltetve művirágok? Fogtam őket, olyan mind mint az igazi.

Előzmény: bombaba (5965)
hannabori Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5966

Szétültettem ezt:

A hoya kerri kissebb volt mikor vetem, akkora szinte a bujtás mint az anyanövény.

A stargazer végigfutja szinte az egy méteres drótot, pár hónapja 2 leveles 6 centis hajtást dugtam a földbe.

Most ilyekek:

bombaba Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5965
Most hirtelen nem néztem utána, de valószínű széles határok között van a tűrőképessége. Pesten a gangos bérházakban, ahol a lakások többsége nem igazán volt túl napfényes, a leggyakoribban tartott szobanövény volt.
Előzmény: növénybubus (5963)
empT Creative Commons License 2009.08.02 0 0 5964
Sziasztok!

Van egy Marantha leuconeura Massangeana-m és nagyon sok virága volt.Nyár elején abbahagyta a virágzást és az elszáradt virágok + a hozzá tartozó szár még mindig ott csüng és nem esik le.
A kérdésem,hogy mit csináljak?próbáltam finoman leszedni,de nem jött le.Levágjam, vagy mit tegyek?

Ilyen a növény: nyílgyökér
növénybubus Creative Commons License 2009.08.02 0 0 5963
köszönöm a gyors választ. de a sansevieria nem a tűző napot kedveli? az enyémeket egész nap tűzi, kint vannak az udvaron, és olyan szépek:D majd lefényképezem öket, és felteszem
Előzmény: bombaba (5962)
bombaba Creative Commons License 2009.08.02 0 0 5962
Aspidistra, sansevieria.
Előzmény: növénybubus (5961)
növénybubus Creative Commons License 2009.08.02 0 0 5961

sziasztok, egy kis segitslget szeretnék kérni! milyen növényt tehetek egy olyan szobába, amelyik keleti tájolásu, és elötte 2 hatalmas fenyö van, és emiatt nagyon sötét van?tudom, münövényt:D de nem szeretem a müanyag virágokat, és arra lennék kiváncsi, hogy milyen növények viselnék el ezt a fényviszonyt

a szoba annyira sötét, hogy a legerösebbnapsütésben van olyan sötét. hogy lámpát kell gyujtani! köszönöm elöre is a válszokat 

5w Creative Commons License 2009.08.02 0 0 5960
Szió!Köszönöm a válaszokat!Nagyon szép növény:)Heni:igen megmaradtak:)
hannabori Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5959

Sedum burrito. Az enyém is akkora mint Henié, viszont ilyen lesz:

Legalábbis haladunk afelé..:)

Előzmény: 5w (5957)
Onriett Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5958
Szia 5w! A leanderhajtások megmaradtak? /kissneheni :)/
Igen pozsgás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!