Attól, hogy valaki nem kedvel egy embercsoprtot - mindegy, hogy zsidókról, cigányokról, négerekről vagy biciglistákról van szó - még nem rasszista. Nem sok olyan ember szaladgál a világon, aki mindenféle-fajta embert egyformán szeret. Én például nem csipem a - manapság népszerű - tetováltakat. Ettől még nem gondolom, hogy rasszista lennék. Rasszizmussá akkor válik a dolog, amikor a vélemény átmegy kirekesztésbe, agresszióba stb.
Azt hiszem komoly szövegértelmezési gondjaid vannak... de tudod mit, amiket az utóbbi 2-3 hozzászólásodban írtál, azok után nem is bánom, ha így értetted.
Eleször akartam írni egy hosszbb választ, de aztán töröltem nagyon messze megy az már a témától.
Ennyi maradt:
1/antiszemitázni, azzal vádolni legalább akkora bűn, mint zsidózni.
2/szerinted a nem szeretett és a gyűlölet között nincs átmenet ?
Magyarul szerinted aki nem imádja/szereti a zsidóságot az mind antiszemita? Úristen.
3/ Sok olyan magyat zsidó él itt kivel senkinek sincs semmi gondja.
A baj azokkal van, kik látványosna lépnek fel jobboldali kormányok idején és valahogy mind zsidók. Lehet B. Zsoltot szídni, de nem az ő írása miatt lehet valaki antiszemita, hanem a ténytől.
Ilyenkor kéne olyan zsidó ki azt jelzi a magyarság felé, hogy van más vélemény is, de ez már a ti dolgotok.
a szar antiszemitára most nem is reagálnék.
Szerintem hagyjuk ezt a témát, ezt sSOHA sehol sem lehet kibeszélni címkék nélkül, meg is van az eredménye.....
Amíg nem lesz tisztázva a magyar XX.-i századi történelem, benne a magyarság bűnével a zsidóság ellen és benne a zsidóság bűnével a magyarság ellen, addig itt pokol lesz ezen a téren.
Látva a fiatalokat, és a fiatal értelmiséget(ők a lényeg, a tömeg őket követi), sok gondotok lesz. El lehet gondolkodni ki lehet a baj okozója.
Én címkézés, gyülőlködés helyett ezen gondolkodnék és megoldáson amíg nem lesz komoly gond főleg egy olyan Európában ahol 30-40 év múlva már muszlim többség lesz és ami ezzel jár főleg rátok nézve.........
(Maribor a megmondhatója, nem sok Fradista írogathat baj nélkül a lilák topicjába, én megtehetem),
Azért ne bizd el magad, többször elindultunk érted, hogy megúsztassunk a Dunában, csak előtte ittunk egy felest, mindenki fizetett egy kört, 30 ember, gondolhatod mi lett a vége.
Még a hidegháború időszakában egy nagy nemzetközi zenei konferencián találkozott a legnagyobb new york-i és a legnagyobb moszkvai zenekar karmestere. Beszélgetni kezdtek, és az antiszemitizmusra terelődött a szó. Az orosz büszkén mondta:
- Nálunk annyira nincs antiszemitizmus, hogy nálunk a zenekar 50%-a zsidókból áll.
Erre az amerikai:
- Tudod, mi meg nem tudjuk, hogy a zenekarban hány zsidó játszik.
Ha megnézed a beírásaimat, néha az FTC és Ftc-nek írom, sőt, ha sietek akkor ftcnek (igaz nagyon ritka).
Abba meg ne menjünk bele, hogy itt egyesek MINDIG kisbetűvel írják az FTC-t......
A barát szót meg még időzejelesen is hagyjuk, mert röhejes.
El kéne azon gondolkodni, hogy miért ez az egyetlen topic ahova senki sem jön be idegen.
El vagytok itt együtt üldözési mániában és nácikutatásban.
Na pá !
Ja és az antiszemitizmus elleni kiállás egyik eszköze az lenne, ha nem lennének gyűlölködő zsidók akik azt érik el, hogy tisztességes társaik kapják meg ártatlanul a szidalmakat helyettük.
Lásd véletlenül mind az öt nemzet ellen EU ban író zsidó származású, ha nem fogod fel, hogy ez okoz igazi antiszemitimust és nem egy két hülye szövegelése, akkor semmit sem értesz.
Sokat járok egyetemre, kettőre, mind a kettőn kiborította diákokat ez a tény, sokkal nagyobb hatással van rájuk, mint ahogy kis agyaddal fel tudnád fogni. Itt nem Csurka, vagy a jobbik, vagy mit tudom én íráűsai, beszédei a lényegek, hanem ezek.
Az állandó rettegők, kik összecsomagolva rettegnek nap, mint nap, és ebből nagyon jól megélnek, nemzeti oldali kormány idején pocskondiázzák a kormányt és az országot.
Arról írnak, hogy itt zsidók rettegnek, verik őket rendszeresen. Az, hogy ez mekkora felháborodást okoz, fogalmad sincs.
Ilyenkor nagyon jól jönne egy-két zsidó származású/vallású magyar ember kiállása, mert tompítja az indulatokat, de minek is írom.....
Az antiszemitizmus nem betegség, hogy ragályos és terjed csak magától.
Gondolom, mi soha nem leszünk puszi pajtások. Még én sem felejtettem el néhány régebben írt hozzászólásodat, ami finoman szólva sem volt szimpatikus nekem. Ezzel szemben én nem éreztem, hogy olyan durva dolgokat mondtál volna, ami azt indokolná, hogy megkérjünk ne írj ide. (Nem olvastam most vissza, lehet hogy nem mindenre emlékszem pontosan.)
Amit az utóbbi napokban írtál, azzal többé-kevésbé még egyet is lehet érteni. Szerintem nyugodtan írj ide amikor van kedved.
Off, de most nagyon ide tartozik. Tisztázni kéne az antiszemitizmus vagy kiterjesztve a rasszizmus fogalmát. Attól, hogy valaki nem kedvel egy embercsoprtot - mindegy, hogy zsidókról, cigányokról, négerekről vagy biciglistákról van szó - még nem rasszista. Nem sok olyan ember szaladgál a világon, aki mindenféle-fajta embert egyformán szeret. Én például nem csipem a - manapság népszerű - tetováltakat. Ettől még nem gondolom, hogy rasszista lennék. Rasszizmussá akkor válik a dolog, amikor a vélemény átmegy kirekesztésbe, agresszióba stb. Ha kiállnák az utcasarokra és azt kiabálnám, hogy szarházi tetováltak, akkor rasszista lennék. Ha mondjuk nem ülnék le egy asztalhoz valakivel mert tetovált akkor is. De amíg ilyeneket nem teszek, addig ez csak egy vélemény. Persze sokkal könnyebb tolerálni, a minket nem érintő véleményeket, mint a minket érintőket.
Próbáljuk más nézőpontból nézni az esetet. Vagy inkább mások nézőpontjából. Vegyünk két egyébként igaz állítást:
1. Halder nem szereti a zsidókat.
2. A BB rendszeresen büdös parasztozza Vác teljes lakosságát.
Zsidóként lehet úgy érezni, hogy Halder egy szar antiszemita. De pl. keresztény váciként gondolom egészen más következtetésre is lehet jutni.
Te azok közé tartozol, akinek érdemes válaszolni. Nos, szerintem az antiszemitizmus elleni kiállás elsősorban nem a zsidók dolga, ez a többség feladata lenne, őket sározzák be a judeofóbok, mert látszatra a nevükben is beszélnek. Szaporíthatnám a kapcsolódó érveket, de gondolom így is világos. Neked biztosan. Ami az idelátogató "barátunkat" illeti, ő még az FTC-Mtk mondatrészben sem hajlandó MTK-t írni. Akit ez sem zavar, az társalogjon vele.
Nem kell elnézést kérned, és nem okozol kellemetlenséget!
1. Ez a buszos dolog tényleg nagy dolog!
2. Ezt rosszul értetted, ha megtehetem, Fradi-MTK-ra kimegyek az Üllôi útra is, csakúgy mint Újpest-MTK-ra a Megyerire. Egy Fradi-Újpestre viszont már nem megyek ki. Órákkal a meccs elôtt ott kell lenni, nehézkes a bejutás, stb.
Ez mind szep es jo, csak az emberi termeszetet hagyod figyelmen kivul...kotve hiszem, hogy az emberek hajlamosak a valtozasra...azert csak olvasd vissza a joember regebben ide irt dolgait, es akkor eldontheted, hogy hol a hatara ennek a filozofianak...
Az eloiteletrol...
Ezzel akkor vadolhacc, ha a jopofarol kiderul, hogy papirja van arrol, hogy skizo...akkor nyilvanosan megkovetem, es nagyon el fogom magam szegyelni...
Nincs bennem semmilyen eloitelet, azon keves koze tartozom, aki ide is beirta, hogy Hajra Fradi! (nemzetkozi noi kezimeccs, kaptam is a pofamra...;D)...sokat jarunk a gyerkocokkel ezekre az idegenbeli meccsekre, de a Fradi meccseire kizart, hogy elmennenk (pedig szivesen tennem, jo kis csapat), mert a frizurak (mar, ha erted...;DD), ha epp olyan kedvuk van, siman felgyujtjak az uleseket, v barmit...es ez akkor is gaz, ha ott latom oket eloszor...;DD
Elnézést mégis írok, bár nem akarok neked itt kellemetlenséget ezzel.
De szeretnénk növelni a nézőszámot. Néhány elindították a Fradi buszhálózatot teljesen önállóan, fantasztikus teljesítmény 1500-2000 embert is hozhat a csúcson majd.
Le a kalappal elöttük. Sikeresen elindult a Vidi ellen.
Én filozófiából megtanultam, állj minden emberhez úgy, mintha elôször találkoznál vele (hogy mindenki értse, ne légy elôítéletes). Halderrel amúgy sincs szerintem semmi gond, mégha a gondolkodásunk sokszor igen távol áll egymástól. Milyen szép is lenne a világ, ha ô lenne a legnagyobb probléma...
Nekem a legrosszab élményem a Népstadionban volt, elsô vagy második forduló 3-0ra nyertünk. A Fradi-kispad mögött ültünk (amúgy ez a Fradi BL indulás után év volt), Novák Dezsôt 45 percen keresztül oylan szidalmazások érték, hogy a szünetben kénytelen voltam elmenni onnan. Elképesztôen ocsmány volt. Ja, a félreértések elkerülése végett Fradi "szurkolóktól" kapta. Borzalmas volt.
Mert a skizo baratunknak most eppen ilyenje van, es nem olyanja, mint amikor hosszasan magyarazta, hogy miert nem vagy magyar???
En meeg at is lepnek felette (nem nehez...;D), csak a topik tulnyomo reszt zsido szarmazasu-vallasu tagjait nem ertem...ugy latszik, nem zsidokent, engem jobban zavar a dolog...
Én egyszer voltam az Üllőin a vendégszektorban, de semmi rosszat nem tapasztaltam, azon a meccsen a fradi szurkolók inkább a saját csapatukkal foglalkoztak. Nyertünk 1-4-re, ennek ellenére az MTK-t nem szidták. Ez talán 97-ben lehetett, utolsó fordulós meccs.
viszont Hungária körúti meccsen volt rossz tapasztalatom. Egy 2-2-es meccsen (talán Béla 100. bajnoki gólja is ekkor volt, de ez nem biztos) a fradisták még az "A" lelátó melletti félkanyarban voltak, tele volt az a szektoruk, és sokszor volt verbális inzultus, hogy finoman fogalmazzak, nem is kórusban kiabáltak antiszemita rigmusokat, hanem az egyes emberek, de ők úgy mint az állatok.
Egy Fradi-Újpestre ma már nem mennék ki. Egyszerűen nem éri meg a tortúra. Tudom hogy régen is volt viszálykodás, anyázás, majmozás, de valahogy mégis egyszerűbb volt kimenni. És emlékszem, mondjuk a Megyeri úton hokimeccsen a szünetben a lelátó mögött ment a duma - nem boksz - zöldek és lilák között. Vagy focimeccsen a szünetben a táborok átvándorlása a másik kapu mögé. De 20 éve simán kimentem Fradi-MTK meccsre az Üllőire, a Nagyvárad tér felöli kapu mögé is. Jó, nem szurkoltam hangosan hogy Hajrá MTK, az kétségtelen...
Ha nem csak a saját gyűleletedből indulnál ki akkor tudhanád, hogy a Fradi topicban és máshol is annak szervezője vagyok (mások jobban), hogy legyen amennyire lehet normális világ nálunk.
Egyik legtöbbet támadott alak vagyok ott, kik azért nem kedvelnek egyesek, mert én szurkolóinkban is látok sok hibát és ezzel kivívtam sok ember haragját. Ennyit erről. Nyilván csak álcából csinálom, de közben építem az új náci mozgalmat.
"ilyen világ van"
Én arról irtam, hogy amíg az iskolában az megy ami, és olyan generációk jönnek ki amik, az a kor mikor én voltam gyerek már nem jön vissza. Ha valaki úgy mocskolódhat a suliban, ahogy mi nem, de most gond nélkül, akkor az a lelátón is fogja, ez van. Ez nem jó, de tény, korszellem.
És a lényeg én nem jöttem ide fecsegni, én egy embertől jöttem kérdezni ez Tompus, kit a Fradi topicban is legtöbbre tartanak közületek, mert egyenes, van gerinc ami rólad és másokról nem mondható el. Tőle még a kritikát is elfogadom.
Ami meg a fajelméletet illeti.
Érdekes elméletem lehet, ami alapból mindig úgy kezdődik, hogy ebben az orszgban senkinek sem lehet baja származása és vallása miatt.
Hát mit ne mondjak, ez már veszélyes, ki tudja mi alakulhat ki ebből...
Én soha sem tagadtam meg gondolataimat, ezért is fogadnak el sok helyen (Maribor a megmondhatója, nem sok Fradista írogathat baj nélkül a lilák topicjába, én megtehetem), iagz nem is szeretnek sok helyen.
Nem szoktam fröcsögni, amit mondom vállalom.
Nem szeretem a fajtádat, és itt nem a származásod csoportja a lényeg, hanem a magatartásodból eredő csoport. Ilyen alapon Tompust(és két három embert itt) is utálnom kéne, és a hozzám hasonlóknak, de tiszteljük, hogy is van ez ?
Soha sem mondtam, hogy szeretem a zsidóságot, nyiltan mondtam, hogy nekem Trianon fontosabb, mint a holokauszt, mert az engem nem érintett, nem hazudok, nem beszélek mellé, de nem én vagyok a nácizmus maga.
Ezen az indexen én legyek nektek a legnagyobb problémátok, jól járnátok.
Én nem barátkozni jöttem ide(ott nem tartok, hogy a hozzád hasonlókat újra és újra el kelljen viselni), egy témában ami most nálunk fontos, a magyar foci jövője szóltam hozzá (hátha olvasok valami fontosat)és alakult ki egy normális beszélgetés, de mindig addig míg te és két másik meg nem jelenik.
Én Tompustól kérdeztem alapból valamit, mert kíváncsi voltam rá. Ennyi.
De húzok is, nem zavarok itt bestiális nácizmusommal.
Jó gyűlölködést !!!
Tompus ha még hajlandó vagy a kérdésre válaszolni csak kíváncsi vagyok rá, mert ez konkrétan szóba került egy Fradista megbeszélésen a vendégszektort érintő ügyekben, én már nem írok rá választ ide. Előre is köszönöm a választ, ha nem akkor sincs gond megértem.
Két éve vagy három éve volt egy riport a magyar egyen, mtk szurkolókat kérdezték hol érzik magukat legbiztonságosabban, két három pálya volt felsorolva, köztük a Fradi pálya.
Nem kell félnie jobban egy Mtk szurkolónak, mint egy Paks szurkolónak.
Helyzet nem normális, de az hogy valakinek az életét kéne féltenie, csak olyan írhat ki még nem volt ott, vagy hazudik.....
Vazze, te nyilvan orvosi eset vagy, esetleg elkepeszto a borod vastagsaga...legalabb az itteni szarsagaidat olvasd vissza, mielott meeg gyereket beszelsz a topik hasaba...
Volna otletem, hogy hova dugd az itt ecsetelt fajelmeletedet, meg hogy "ilyen vilag van"...