Keresés

Részletes keresés

Kolcsak Creative Commons License 2000.10.23 0 0 684
Eleinte reménytelennek látszott a falra erősített Intracom NetMod beidomítása, a 1212-t számtalanszor hívtam, de célravezető tanács helyett csak egyéni vélemények tarka sokaságával bódítottak. A Fórum segedelmével jutottam a http://netmod.borsodweb.hu/ címre ahol tüstént megleltem a hibátlan installáláshoz szükséges hiányzó varázsigét. Egyéb nehézségek furfangos leküzdése után maradt még valami, amivel nem boldogulok. A (régi szép) analóg korszakban kiválóan bevált automata ébresztés: *55*óópp# nem működik, *55 után visszajön a vonal. A hibabejelentő és a 1212 e kérdés tárgyában adott rögtönzött mellébeszéléseit a legdörzsöltebb diplomaták is tátott szájjal hallgathatnák végig. Ismét Hozzátok fordulok, érdekelne, vajon másnak is van-e ilyen gondja, tud-e valaki megoldást az analóg vonal visszaállítása, vagy egy vekker vásárlásán kívül ?
Solt Creative Commons License 2000.10.23 0 0 683
Szeptember legelején kaptuk az első Netmodunkat, aminek RS232 portján egy jó hétig sikerült nyomulni, azután meghalt. Kiküldtek egy laptopos járőrt, hogy nézzék már meg. Én oda sem néztem (vindózzal versenyzett) de azt mondta, és biztosan úgy is volt, fel tudott csatlakozni. Érdekes mondtam, az analóg modemmel rendesen működünk ugyanannak a Netmodnak az egyik analóg kimenetét használva, de ezek szerint csak nálunk van valami rejtély, majd körbenézek. 2-3 hétre rá hoztak egy újabb Netmodot a másik ISDN vonalhoz, én meg egyből kipróbáltam, azzal sikerül-e. Sikerült. Az újjal jó vagyok, a régi meg szek szerint tényleg hibás. Szóltam, hogy mi a helyzet és kértem, hogy forduljanak már megint erre. Most már ők sem tudtak mit kezdeni a régebbi Netmoddal, és szó nélkül le is cserélték. Kipróbáltam, minden működött mindkét Netmoddal. Három napra rá megint nem tudtam csatlakozni, a jelenség ugyanaz volt, mint előzőleg. (Nincs itt a log, de ha valaki ért hozzá, akkor odabent minden megvan, a lényege olyasmi, hogy minden kiküldött csomag vagy bitre ugyanúgy jött vissza, vagy nem jött vissza semmi.)
Amikor át akartam dugni a másik Netmodba a kábel végét a készülék majdnem megégette a kezem.
Két kérdésem lenne az itt egybegyűlt, e témában járatos t.asztalosokhoz:
1. Normális dolog az, hogy olyan forró egy ilyen készülék, hogy nem bírom rajta tartani a kezemet? (A két dobozt egymásra tették a szerelők, és leginkább az alsó teteje és a felső alja volt forró.)
2. Mennyire gyakran hibásodik meg egy RS232-őn használt Netmod?
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.22 0 0 682
Szia Helpdesk! És persze MINDENKI :-)))

Köszi a "megszólítást"! Nem vesztem el - csak kissé kiestem a formámból:-(((

Azért amennyire bele-bele néztem a különböző topikokba, úgy látom, hogy egyrészt a MatávNet routereinek volt valami szoftver bibije(állítólag már megoldották) másrészt az NT-k konfigurálása is külön művészet - amit itt sokan magas szinten művelnek is!

Viszont mivel saját magamnak eddig nem sikerült ISDN-re átnyergelnem, ezért hagyom kibontakozni azokat, akik testközelből szerzik a tapasztalataikat :-)

Kapcsolástechnikai probléma (a telefonközpontok és tranzitok szintjén) szvsz nem tapasztalható manapság, ezért a leszakadások (megszakadások) vélhetően nem szolgáltató-eredetűek (legalábbis a MATÁV-on belül). A MatávNet már más tészta...

A lehető legnagyobb sikereket és végtelen száguldást mindenlkinek!

Maus Róbert Péter

Előzmény: HelpDesk (679)
oplab Creative Commons License 2000.10.22 0 0 681
Helpdesk:

> Szerintem nézd át a szerz.kieg-et, mert ott kell lennie az adatátviteli szorzó, és szövegbemondás környékén a hangpostának is.

Hat ott nincs egy betu se rola.

A Szerzodes-kiegeszites 2. pontja az alabbi temaju alpontokat tartalmazza:

A/ vonalcsere
B/ Netprofi
C/ 2500 Ft
D/ Matavnet
E/ vegberendezes
F/ adatforgalmi felar - adatatviteli szorzo
G/ hangbemondas
H/ kabelezes

A legvegen felsorolja tetelesen a NET profi tartozekait, ott sincs kozte. Szoval nem tunik ingyenesnek a hangposta.

> Különben ezzel sincs gond, ha az 1212-t felhívod, elvileg még most is rögzítik Neked, ugyanúgy két évig díjmentesen.

Ha megtenned, hogy utananezel, megkoszonnem. Nem biztos, hogy elvi forintot elfogad a MATAV fizetsegul :-)

> A díjazási infokat tekintve szerintem ezek nem ingyenesek -akkor automatikusan belekerültek volna a csomagokba- de ennek jobban utána nézünk, mert ha nem így van, én is megrendelem.

Innen veszem, hogy ingyen van:

ISDN szolgaltatasok dijai

Ez oktober elejen kerult ki.

Amugy a februar ota kint levo (most mar csak kerulouton elerheto) regi artajekoztatoban is 0 Ft-tal szerepelt.

Előzmény: HelpDesk (680)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.22 0 0 680
Hi oplab!

Szerintem nézd át a szerz.kieg-et, mert ott kell lennie az adatátviteli szorzó, és szövegbemondás környékén a hangpostának is. Különben ezzel sincs gond, ha az 1212-t felhívod, elvileg még most is rögzítik Neked, ugyanúgy két évig díjmentesen.
A díjazási infokat tekintve szerintem ezek nem ingyenesek -akkor automatikusan belekerültek volna a csomagokba- de ennek jobban utána nézünk, mert ha nem így van, én is megrendelem.
Sajnos a MATÁV rendszerét nem túl régen okosították fel úgy, hogy egy nyitott megrendelésre újat lehessen ráhúzni, hát erről pont az 1212-t nem tájékoztatták, viszont jó néhányan maguktól rájöttek a bill.kombinációra. Ennek van még egy hátránya, ha az előző megrendelés még nem jutott el a műszakhoz, akkor lehetséges, hogy sosem fog, ezért nem nagyon forszírozzák mostanában az eljárást...
Amúgy a WESTEL és a MATÁV rendszerének semmi köze egymáshoz -hacsak nem GSM RLL-ről van szó- viszont a PANNON-nak ugyanaz a számlázó rendszere van.
Erről a hívásforg.info-ról meg megpróbálok összevakarni valamit, felkeltetted az érdeklődésemet...

Üdv: HelpDesk

Előzmény: oplab (678)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.22 0 0 679
Kedves Barnetto!

Hozzászólásom elején azokat a kedvezményeket próbáltam megvilágítani anyagi szempontból, amelyek ezzel az akcióval -sőt többnyire bármely most megrendelt ISDN csatlakozással- együtt járnak. Ezek mind olyan szolgáltatások, amelyek analóg vonalon külön havidíjért lehetett igénybe venni. Ha nincs jóváírás -akár töredékhavi is- call 1212, mert valami nagyon szétcsúszott... Ha jól veszem ki a szavaidból, még mindig analóg modemet használsz, nem próbálod ki az RS232-t? Hidd, el nem rossz. (többnyire) Már csak azért is merem ezt állítani, mert ha valódi ISDN hozzáférésen keresztül netezel (PC kártya, RS232), akkor a legtöbb ISP-nél ezt valóban jelezni kell, ugyanis teljesen más szerverre kell bejelentkezni.
A megszakadásokra csak annyit tudok mondani, hogy részvétem, ezen én is átestem, mára már stabilizálódott a helyzet. Hogy ez technikailag miért van nem tudom, (hol vagy mikimaus!!!)
olyanról már hallottam, hogyha az ISP szerver le van terhelve, akkor először mindig az új felhasználókat vágja ki. Sajnos ha az üzletkötőnek vakon hiszel az ellen nem lehet mit tenni, ő is azt mondd felelősségre vonáskor, amit akar. Viszont: Ha felhívod az 1212, és ott is megerősítik a "baromságokat", akkor ez már egy rögzített beszélgetés, csak felírod az ügyintéző nevét, időpontot, és mehet a reklamáció. (Amúgy ilyen is csak elvétve akad. Az 1212-n nincs közvetlen anyagi érdek a félretájékoztatáshoz.)
Első ránézésre valóban furcsa egy ISDN számla, de ha már az egész hoónap az ISDN-ről szól, akkor látszik, hogy mégsem kerül többe.

Előzmény: barnetto (677)
oplab Creative Commons License 2000.10.22 0 0 678
Azt irod Barnettonak, hogy: Persze a 2 éves díjmentes hangpostára nem tartasz igényt... (24*200=4800 HUF)

A Csak Onnek akcio (mert a parameterek alapjan csak ez johet szamitasba) szamomra nem tartalmazta a hangpostat. Nem kevered a szeptember 11-tol ervenyes akcioval? Vagy velem sikerult kiszurni valakinek? (Az en szerzodesemben nyoma sincs.)

Aztan azt irod: Az üzletkötôk mentalitásához nincs mit hozzászólnom,

Egyetertek. Ha az uzletkotore hagyatkoztam volna, meg mindig csak felvaltva telefonalgatnek a 1212-nek es az uzletkotonek, hogy meghallgassam az egymasramutogatas legujabb szoviragait. (Mivel uzletkoto "csalt lepre", igy a 1212 csak annyit mond, hogy akkor az uzletkoto csinalja is vegig.) A leprecsalas azok utan, hogy vegre, augusztus 24-i inditas utan minden hasfajasom csillapodni latszik, talan nem tulzas. Ehhez viszont kulonleges ugyintezes kellett. (Itt koszonom meg az illetekes holgynek, akinek a nevet nem irom ide).

Csak a tortenet vege: kertem negyedik szamot, ezzel egyidejuleg AOC-D-t is akartam kerni, ami, bar nincs benne a csomagokban, de dijmentes. 1212 madam aszongya, hogy 350 Ft/ho. Mondom: interneten nem igy van. Jo, akkor tovabbitja a reklamaciot az internet oldal kijavitasa erdekeben. Negyedik szam megrendelve. Masnap reggel friss, ude kisasszony a 1212-n nemi utanaerdeklodes utan kozli, hogy a 350 Ft 1995-ben(!!!) volt, es analog vonalra. Az AOC-D es AOC-E dijmentes. Jo, akkor kerem. Azt nem lehet, mert van egy lezaratlan ugy, es nem tudja felvinni, de 72 ora a hatarido, abbol fel nap mar elmult, varjam ki. 72 ora letelte elott 8 oraval telefon 1212-re, istenbizony meglesz, de azert megsurgeti. Nem lett meg. 131. oraban veletlenul beszeltem illetekessel. 2 oran belul elt, es amikor felhivott, hogy mar mukodik, kozolte, hogy a kollegak nem ertettek, miert nem tudott a masodik kisasszony meg valamit hozzatenni a folyamatban levo megrendeleshez. Egyben turelmemet kerte, mert az ISDN-atszervezes miatt kisse be vannak havazva a kollegai, igy egy het is beletelik, mig meglesz a (na most elarulom): beszelgetes kozbeni es vegi dijkijelzes. Akinek szukseges, az, ha a 1212-n keri, kozolje, hogy a 6401-es termekszamrol van szo (az AOC-D eseten, a masikat botor modon nem kerdeztem meg), es ne hagyja elhajtani magat.

"Elofizetési díj kedvezmények":

Barnetto:
Elkepzelheto, hogy az elso teljes honapban kapod majd bissza a toredeket.

Na akkor meg valami szep es jo: szamlaallas lekerdezese (1777)

Egy napos ISDN-es idoben felhivtam, valami 1900 Ft-ot mondott. Huha. Irany 1212: szerintuk az analogon megtermelt is benne van. (csak akkor miert az ISDN felszerelesi datumtol mondja?)
Ujabb proba kb. 10 nappal szamlazaras elott: oktober 10-en az oktober 4-it mondja. *(&*)&$_) kezcsokom a mamanak. 32.50 a MATAV joleti alapba ment. Nem is akadtam volna ki rajta nagyon, ha nem kellett volna bunkofonalnom majdnem fel orat Nemetorszaggal, igy azt is lekerdeztem, a Westel900 is 5 nappal el van maradva. Jo, varunk par napot. Oktober 16-an is az oktober 9-it mondja. Telefon szugyfelszolgalatnak, jovairtak. Innen viszont megindult bennem a kisordog: lehet, hogy a DT mostohagyermekei ugyanazt a szamlanyekergo rendszert hasznaljak, netan kozos (es fakez okokbol kifolyolag nem frissitett adatbazisbol?)

Előzmény: HelpDesk (676)
barnetto Creative Commons License 2000.10.22 0 0 677
Hello!
Nem sertettel meg, mert az elejet az irasodnak nem is ertem. A szamlan, igaz csak egy felhavit lattam meg csak, nem szerepelt 2 x 450 Ft jovairas. Es az 1 x 450 Ft sem szerepelt a szerzodesben.
A programcsere telefonvonalon keresztul zajlott, a szemem lattara villogtak a jelzofenyek. Akik ezt meg tudjak csinalni, azok bizonnyal ertenek a szgepekhez is. Bejelenteni (ISP?) nem kellett sehova, egyszeruen nem volt jo a modem programozasa, utana jo lett.
Ja, es azt el is felejtettem, hogy 3 hetig allamdoan szetkapcsolt, vonalat bontott, internet es beszed kozben is, ami igazan bosszanto a jelenlegi dijszerkezet mellet. Ez ugyan a napokban megszunt, de nem novelte a bizalmamat a rendszer irant.
Hazudtak, miutan tobbszor rakerdeztem a feltetelekre, es azt a valaszt kaptam, hogy semmi plussz koltsegem nem lesz. A bvonalszakadasokkal egyutt ezt mar nem tudom toleralni. Balkan.
Koszi a valaszt!

barnetto

Előzmény: HelpDesk (676)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.22 0 0 676
Szia Barnetto!

Mivel ezzel az akcióval kerestek fel, nyilván a számlád több, mint 8000 Ft. Ezért tekintve a 4875 (ISDNNet előfizetés) - 2500 (forgalmi kedvezmény) az 2375 HUF, ami az előfizetési díjat illeti. Persze a 2 éves díjmentes hangpostára nem tartasz igényt... (24*200=4800 HUF) Azonkívűl nem használod a hívásátirányítás feltétel nélkül/foglaltság /nem felel -t sem (3*67,...*24=4824 HUF). Mivel nincs ISDN készüléked, ezért a hszazonosítást (24*200=4800 HUF) sem fogod igénybe venni... Továbbá nincs szükséged az ISDN Klubkártyára sem, ami egyszeri 90%-os havi előfizetési díj kedvezményt jelent minden olyan ISDN vonal létesítéséért, ami a Te kártyádra való hivatkozással történt meg. És meg is vagy elégedve az analóg fővonal HIF&KHVM által elrendelt majdnem 8Kb/s átviteli sebességével (ennél többre ugyanis a koncessziós szerződés alapján nem kötelezhető a MATÁV)
Na ennyit ironikusan...
Az üzletkötők mentalitásához nincs mit hozzászólnom, többnyire mindig igazat mondanak, azonban nem mindig közlik az ügyfél számára nem éppen előnyös dolgokat... Viszont! A két vonal az két vonal, a 128Kb az 128Kb. Ebben nincs semmi tévedés. A szereléskor meg lehetett volna mondani a szerelőknek, hogy Te még nem kéred a bekötést, amíg nem látod a szerződést. Ebben semmi rendkívüli nincs. Viszont hagytad, hogy felszereljék, aláírtad a szer.lapot, ezzel -ráutaló magatartással- beleegyeztél az ISDN létesítésébe. A gépedben semmikképp nem matatnak, egyrészt, mert nem értenek hozzá (többnyire), másrészt mert a gépekre érvényes garancia elvész, ha a szerelők belenyúlnak. A net természetes, hogy nem ment, hiszen az ISP-nél is át kell jelentened ISDN-re. A létesítés eltarthat 1-2 napig, némi műszak fennakadást okozva, azonkívül a programozás sem elhanyagolható...
A szerződésről:
Ez a "15%-os verzió" azt jelenti, hogy a MATÁV év végéig nem változtat az előfizetési díjon, és biztosítja, hogy azután 15%-al a mindenkor érvényes listaárnál olcsóbban biztosítja a hozzáférést. A két évig 2500 ft kedvezmény megmarad. A 128K-s hozzáférést egyébként egy előfizetési díjjal is meg lehet oldani, lásd lentebb, vagy ha nem, akkor van más ISP is...
A számlát nézd meg jól, van lentebb egy ilyesmi, hogy "Előfizetési díj kedvezmények", itt megtalálod jóváírásként a 2*450 forintot.
Remélem az elején nem sértettelek meg, tényleg nem állt szándékomban!
Maradok tisztelettel!

Előzmény: barnetto (675)
barnetto Creative Commons License 2000.10.22 0 0 675
Udv a T. Tarsasagnak!
Hello matav! Igy, csupa kisbetuvel. Ocsmany modon vert at az uzletkoto augusztus 29-en, mikoris felhivott telefonon, es megprobalt rabeszelni az isdn vonalra. Irasbeli tajekoztatot kertem a feltetelekrol, de azt mondta a holgy, erre nincs ido, mert csak a honap vegeig tart az akcio, de legyek nyugodt, a magasabb elofizetes mellett ket evig kapok havi 2500 Ft engedmenyt, es igy csak par szaz Ft-tal kerul tobbe nekem. Es milyen szuper, 128 k, meg 2 vonal, meg harom szam. Gyanus volt a dolog, tobbszor is rakerdeztem a parameterekre, koltsegekre, de aztan gondoltam ugyis kuldenek egy szerzodest, abban le lesz irva minden, es majd eldontom a dolgot. Ehhez kepest egyszercsak hopp!, es felszereltek a berendezest. Persze rogton nem ment az internet, masnap a tavolbol lecsereltek a modem programjat. Ez megint nem tetszett, ennyi erovel a gepemben is matathattak volna. A fax nem mukodott, a sebesseg persze csak 64 k. Aztan megjott a szerzodes, hogyazonnyombanalairvakuggyemvissza. A szerzodesben a ket eves kedvezmeny elbol kontrazva van valami 15 %-os verzioval. Na, mindegy ezt meg vallalom. A 128 k-ra 11 e forintert/ho elofizethetek, ha akarok. Ez mar durva, az uzletkoto holgy errol nem tett emlitest. De jol van, meglatjuk, meg nem kuldom vissza a papirt.
Aztan megjott az elso felhavi szamla, es benne hivoszamonkent 450 Ft+Afa idoaranyosan. Errol a szerzodesben sincs egy hang sem. Huhh, ez mar tul volt a turokepessegemen.
SZANDEKOSAN hazudtak nekem, megprobaltak atverni. Nem sokkal, ugy evi 20 e forinttal. Hat, nem fog sikerulni, nem irtam ala, most kertem az eredeti vonal visszaallitasat. Ilyen uzletpolitikaval a matav hamar megerositi a majdani konkurenciajat.

barnetto

Előzmény: MATÁV Rt. (665)
VaLaki Creative Commons License 2000.10.21 0 0 674
hát az MM-PPP at COM1 modem választása tuti vagy a speciális sorba egy parancs, eddíg 4 félét láttam , egyet próbáltam (talán B31 ?), részletek itt a topicban (vannak jó WEB címek is)
Előzmény: VSP (673)
VSP Creative Commons License 2000.10.20 0 0 673
Üdv mindenkinek!

Már lassan fél éve vagyok Matán ISDN-es, és az elején tök jó volt a 64kbps sebesség, de ez mára már kezd lassú lenni.
Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a 2-B csatornát összekötve 128kbps sebességet tudjak elérni? ELCON NT1+2a/b+V.24 es modem.
Aki tudja/tudná a megoldást az válaszoljon!
Kösz.

VSP

upalong Creative Commons License 2000.10.20 0 0 672
köszi:)
Előzmény: HelpDesk (671)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.20 0 0 671
Ezt sikerült ritka értelmetlenül megfogalmazni...

Tehát: Ha ISDN készülékről hívsz, egy állomást, amit átirányítottak valahova, akkor az a szám jelenik meg, amire átirányították a hívást.

Így már érthetőbb talán.
Bocsi!!!!

Előzmény: HelpDesk (670)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.20 0 0 670
Ha felhívsz valakit, és az át van irányítva egy másik számra, akkor az átirányított szám jelenik meg.

Előzmény: upalong (669)
upalong Creative Commons License 2000.10.20 0 0 669
Azt meg tudja mondani valaki mit jelent a kapcsoltszám-azonosítás?
snowman Creative Commons License 2000.10.20 0 0 668
Remélem a 666. hozzászólás segít a Matáv monopólium mihamarabbi megszűnésén. :o)))
blr Creative Commons License 2000.10.20 0 0 667
A szerződésben csak kedvezményről van szó, annak mértéke (elég ötletesen) nincs deklarálva, lehet az 0,5% is...
Előzmény: Macika (666)
Macika Creative Commons License 2000.10.20 0 0 666
Először is köszönöm a választ.

Csak a kisördög motoszkál bennem: biztos, hogy márciusban a szerződésben ezt írtam alá (mármint ezt a – emelés esetén – 15 %-os kedvezményt)?? Mert én erre nem így emlékszem!

Bár ezt Önök biztos jobban tudják, lusta vagyok előkeresni a szerződésem saját példányát.

Előzmény: MATÁV Rt. (665)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.10.19 0 0 665
Tisztelt "Macika"!

Azokra az elöfizetökre, akik idén kötnek(kötöttek) 2 éves szerződést a MATÁV Rt.-vel
ISDN vonalra a jövö évi áremelés a következöképpen fog vonatkozni:

- A MATÁV Rt. 2000.december 31.-ig vállalja a szerzödésben foglalt árat
- 2001.01.01-töl az aktuális listaárból minden esetben 15 százalékkal kevesebbért
nyujtja a szolgáltatást régi elöfizetöinek.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat (ugyfelkapcsolat@matavnet.hu)

Előzmény: Macika (642)
Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.10.19 0 0 664
Szia!
Más már írta ez egy ISDN2 Net
Üdv
BZs
Előzmény: upalong (651)
upalong Creative Commons License 2000.10.19 0 0 663
Köszönöm!
Előzmény: HelpDesk (662)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.19 0 0 662
upalong!

Lényegében igazad van... Szerintem a Te helyedben én is ezt választanám.
A standard és a profi csomag közötti különbeség valóban csak a hívószámokban van + az alácímzés. Ez lényegében azt jelenti, hogy híváskor különböző nem beszédcélú info-t küldjön a végberendezésre. Ezt lehet használni ISDN telefonon akár szöveges üzenet megjelenítésére (azt hiszem), vagy mondjuk egy tárcsázott számítógépen le lehet futtatni egy progit. Én még nem nagyon láttam, hogy használták volna, szerintem nekem sem lesz rá egy jó ideig szükségem...

Mindenesetre sok sikert a megrendeléshez!

Előzmény: upalong (661)
upalong Creative Commons License 2000.10.18 0 0 661
Már-már elköteleztem magam az ISDN Net+Siemens
kombináció(30000Ft) mellett amikor tegnap meghallottam az OTP-Matáv kombinációt. Jé, nekem július óta van Házibank szerződésem, és baromira tetszik. Sokkal kényelmesebb mint akár a Telebank. Hála nektek már tisztul is a kép: Így csak 10000Ft az egész, amit vesztek az ISDN telefon, meg profi helyett standard csomag. Viszont 20000Ft-al az egész olcsóbb. Van egy rakat analóg telefonom itthon, azok is felhasználhatók hozzá.
Jó, ez azt jelenti 20000Ft-ért hozzájutnék egy fasza ISDN telefonhoz, amire azonban nincs ÉGETŐEN szükségem, szemben a digitális vonallal.
Már csak a következőre szeretnék választ kapni:
Jól értem, hogy a standard és a profi csomag között az az egyetlen különbség, hogy 2 vagy 3 hívószám van benne? Láttam ilyet, hogy alácímzés(SUB) de nem tudom az mit jelent...
Van valami más is amiért inkább a profi csomagot kéne választanom?
Köszi a segítséget.
Előzmény: HelpDesk (654)
BrumbiE Creative Commons License 2000.10.18 0 0 660
Tisztelt Matáv Rt!

Kérem legyenek szivesek megmondani, hogy miért nem lehetséges az - ami egyébként lehetséges és az országban több száz helyen működik félig meddig fű alatt feketén - , hogy x db ISDN2 előfizetést pont-többpont PBX-be kapcsoljanak!!!

Üdvözlettel egy Haragos (mégkénytelen) MATÁV előfizető.

MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.10.18 0 0 659
Tisztelt Fórum!

Az OTP Bank -MATÁV közös ISDN2 értékesítési akciójáról röviden...

Időtartama: 2000.október 01.-december 31.

ISDN HáziB@nk csomag: ISDN Net csatlakozás Standard előfizetéssel.
Belépési díj: 10000 Ft. Vonalcsere nélkül: 24000 Ft.
Havi díj: 4500 Ft.

A kedvezmény mértéke:

A MATÁV az ISDN Net csatlakozás Standard előfizetéssel havi díjából a 2
éves szerződés időtartamára kedvezményt biztosít.
2000.dec.31.-ig Listaár:6250 Ft.
Kedvezményes csomagár: 4500 Ft. A kedvezmény mértéke:1750 Ft.

2001. jan. 01-től : a mindenkori listaárból 25 % kedvezményt biztosít a
MATÁV.

Az akció igénybevételének feltételei:

-A MATÁV szolgáltatási területén.
- Az előfizető nem rendelkezik díjtartozással.
- Az OTP Banknál HáziB@nk szolgáltatási szerződéssel rendelkezik.

Szerződéskötési feltételek:

- A kedvezményes árak 24 hónapos, határozott idejű ISDN2 előfizetői
szerződés aláírása esetén érvényesek.

A további felmerülö kérdésekre szívesen válaszolok.

Tisztelettel:

MATÁV Rt. Ügyfélkapcsolat
ugyfelkapcsolat@matavnet.hu

Előzmény: HelpDesk (658)
HelpDesk Creative Commons License 2000.10.18 0 0 658
Elég meredek dolog...
Az OTP-s akció feltétele a MATÁVNet előfizetés, bár ebben nem vagyok biztos, délután utána nézek. De ha mindenáron most szertnél ISDN-t, akkor a Netprofi+készülék jön be szerintem. Az áthelyezés és a migráció egyszerre semmiképpen nem fog menni, mivel migrációt csak meglévő ÉLŐ vonalra lehet indítani, viszont az új helyen a Te vonalad még nem él. Ráadásul jogilag sem túl tiszta ez a dolog, hiszen mindegyik egy-egy szerződés módosítás, és az áthelyezésre vonakozó szerződésednek vissza kell érnie. (elvileg) Tehát javaslat:
Rendeld meg most az áthelyezést, mindenképpen folyamatos üzemmel!!! Ekkor nagyjából egyszerre szűnik meg a régi helyen, és éled az újon. Mondd meg, hogy küldjék a szerződést, megjelölöd a bekötés kért időpontját, és nov18-ra már vissza is ért a szerződés, hajrá ISDN! Pár nap múlva már meg is lehet rendelni.
Ennek az OTP-s akciónak meg még utána nézünk.

Előzmény: szilva (655)
blr Creative Commons License 2000.10.18 0 0 657
Csak a technikai részhez tudok hozzászólni (átalakítás):
1. lehetőség: átviszed az új lakásba az analóg vonalat (ócsóér'), aztán kéred az ISDN-re átállást
2. lehetőség: átalakíttatod a vonalad ISDN-re, aztán elviszed az új lakásba (drágáér')
3. lehetőség: miközben átviszed a régi vonalad az új lakásba, közben átrakatod ISDN-re: NA, EZT NEM LEHET! :( (Ugyanúgy, az átépítéssel egyszerre nem írathatod új névre sem...)

Ha a 3. változott május óta, akkor szerencséd van, de nem hiszem, mert akkor nem tudna a Matáv kétszer pénzt akasztani tőlünk...

Előzmény: szilva (655)
Big Blaster Creative Commons License 2000.10.18 0 0 656
Hello!

Tudja valaki a MATÁV szerverének az IP címét (nem a DNS)? Linux alatt kellene megoldanom az ISDN cstalakozást, de valami még mindig nem jó. Hátha segít, ha megadom a remote IP címet. Előre is kössz.

Bye! Big Blaster

szilva Creative Commons License 2000.10.18 0 0 655
Sikerülhet-e az ISDN-re áttérés az OTP-s akción belül, a következőkkel feltételek mellett:
- nem kell MatávNET előfizu, mert van az is (start csomag, amivel egy fél éve be sem léptem), és van egy másik szolgáltatónál is előfizum
- két hete kötöttem meg az OTP-vel a Házib@nk szerződést (műxik)
- szerződés szerint november 18-án költözöm az új helyemre, tehát ez után az idő után kellene áthelyezni a vonalat (szerencsés lenne, ha egybekötnék az átalakítással az áthelyezést)
- mindenkinek csomagom van szeretném továbbvinni

Mennyibe kerülne ez nekem (ha megoldható), és a havi 4500Ft tartalmaz-e lebeszélhetőt?

Előre is kösz a választ:

szilva

Előzmény: HelpDesk (654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!