Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Ez csak a trollkodás egy újabb formája lehet. Szerintem pont az a cél, hogy ezzel valamiféle reakciót váltson ki, és ezzel te megadtad neki. Nem érdemes foglalkozni vele. :)
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy közvetlenül mellműtét után ( szektor és őrszem nyirokcsomó) milyen melltartót érdemes viselni? Igaz hogy a sportmelltartók jók?
( Nem én vagyok az érintett hanem anyukám.)
Ja sajnos nem, mert ez pont az, amit nem szeretnek mammográfián látni. Hát most megpróbálok nem egyfolytában ezen pörögni, aztán az más kérdés, hogy sikerül-e...
Sziasztok
Nagyon rég jelentkeztem ontopik témában, szerencsére. Ezt most úgy néz ki, hogy sajnos megtöröm. Találtam a bal mellemben valamit, amit a mammográfia is megtalált és "csillag-alakú" kalcium-halmozódásként írta le. Lehet, hogy nem pont így van magyarul, németről fordítottam, mert külföldön élek. A hónaljamban is van néhány, NEM kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó. A tavaly novemberi mammo-val összehasonlítva látszik a változás. Majd meglátjuk, mi lesz ebből, most kicsit aggódom.
Kérdezz rá nyugodtan, nem tudom mi most a protokoll, mert gyakran változtatják.
Nálunk anyunál nagy és sok áttét volt, esélytelen a műtétre, a túlélés max. 3-5% volt, szerencsére a kezeléssel felére/harmadára zsugorodtak a daganatok, műthető lett, és most épp itt ül mellettem, ez a legfontosabb :)
Nagyon szorítok Neked Látens, szinte kezdetektől fogva követem a sorsod (illetve amióta ide kerültem a fórumra)!! Sok segítséget és sok erőt adsz másoknak is.
197475: Nem kell magánban a génvizsgálatot, az onkológus küldi tovább a szövetet, 3 gént vizsgáltak, KRAS, NRAS, BRAF és EGFR immunhisztokémia, ez TBre megy. Elég volt a mintavételi szövet, amit kolonoszkópiánál vettek kis mintát.
Nálunk szimultán jelent meg a primer daganat és az áttét (vagyis mire kiderült már áttétes volt) az a vizsgálat azért kellett, hogyha a KRAS vad, azaz nem mutálódott, akkor hatékony tud lenni az egyik célzott biológiai gyógyszer (Erbitux).
Ha már mutálódott, akkor biztosan hatástalan és mivel elég drága gyógyszer, a TB csak akkor fizeti, ha fennállnak bizonyos feltételek.
Viszont ezt csak áttétes vastagbéldaganat esetén alkalmazzák, apudnál szerencsére még szó sincs erről.