Nekem megvannak zipelve, ha adsz egy e-mailcimet elkuldom
Ha nagyon kell elmeletileg meg tudom keresni, hogy honnan szedtem e oket, de el fog tartani egy ket napot ismerve engem
AMugy az elozmenyek (sorrendben (es minosegben szerintem))
House Atreides
House Harkonen
House Corrino
WestEnd, ha jól emléxem, ha a metró felől mész be alant, akkor balkéz felé van egy könyvesbolt. A nevét ne kérdezd, sima könyvesbolt. Speciel ez a mű angol nyelven íródott, már bánom, hogy nem jegyeztem fel a címét. Lényeg, hogy a Dűne hátteréről szólt.
Tud valaaki letölthető Dűne köteteket? Akár angolul is. A karácsonyi könyvvásáron találtam néhány díszesebb példányt (többek között az egyes Házak kultúráját, vallását és történelmét bemutató háttérinformációs vaskos kötetet), de horribile drága mindegyik. Előre is köszi.
Oh, az kar. nem tudjatok a Szabo Ervin konyvtarba nincs-e? mert a legelso Dune benne van a katalogusa, de mar tapasztaltam, hogy ami ott van az nem jelenti azt, hogy a konyvtarba is van.
Hi mf2hd!
Sajnálattal közlöm, de a Kruspér utcában Dűne könyv nincs...
A Valhalla kiadót keresd föl: ők kiadták 94-ben az egészet ha jól tudom
Antikváriumokban meg ne is reménykegyj, bár a Keletinél van egy Antikvárium kihelyezett sci-fi pavilonja, esetleg ott van. De voltam ott már, de nem volt nekik.
Meg a Szukits is kiadta az alapkötetet-állítólag (Szegedi kiadó)
de én még nem láttam tőlük csak a Harkonnen- és az Atreides házát meg a Messiását
Egy jó tanács: ne az előkötetekkel kezd!
Univerzum könyvesbolt a neve, Kruspér utca a BME területére meröleges utca, felfele közlekedve balra fehér-kék tábla, és a föld alá kell lemenni. a legjobb hely régi scifit és fantasyt vadászni :)
Lassan haladok a Harkonnen házban... vizsgaidöszak sukkz.
a XI. kerület pont jó,mert a Kruspér utcában van egy scifi antikvárium.
Frank Herbert dűne könyvei:
A Dűne
Dűne messiása
Dűne gyermekei
Dűne Isten-császára
Dűne eretnekei
Dűne Káptalanház
Brian Herbert és Kevin J. Anderson féle utólag megírt előzmények:
House Atreides
House Harkonnen
House Corrino
Hello kedves topiclakok!
en meg nem olvastam a Dunet(valahogy egyszeruen elkerulte a figyelmemet), de nagyon szeretnem megismerni ezt a vilagot. fel tudnatok nekem sorolni a Dune konyveket idorendi sorrend szerint(vagy irasi sorrend)?? es azt hogy hol talalom(konyvesbolt, konyvtar, antikvarium), csak ha lehet ne nagyon legyen messze a XI. kerulettol. Ha megtennetek legalabb csak a felet akkor nagyon orulnek, koszi, es BUEK mindenkinek.
OK, ha ennyieket erdekel, akkor szepen lassan bedigizem. mondjuk januar kozepe elott nem valoszinu, hogy meglesz (bocsi, de eppen gepet kell vennem) de amint megvan irok
Ja jut eszembe magamrol, meg a VHS rol, ha valakit erdekel, nekem megvan angolul VHS kazettan a Dune, director' cut. Magyarul az a verzio amit David Lynch eredetileg moziba szant, csak a 3 oras terjedeelm miatt tovabb vagdostak.
Ha valakit erdekel irjon, vagy esetleg (es kicsit sokara) valahova mpegben is felteszem.
nemtudom, lehet-e meg kapni, de a media markt-ban az eredeti dune-t vhs-en, mas boltokban meg dvd-n is meg lehet venni.
Minosege enyhen masolt kazira hasonlitott, a magyar szinkronban stilt-oltozet van itt is, valamint meglepett engem a "modulator" beleszovese a tortenetbe...
Sok-sok evvel ezelott lattam meg valamelyik gagyi kabeltv-n a jolly-joker helyett egyszer a filmet, ugyhogy nem sok emlekem maradt rola. Meglepett, mennyire megvagdosta lynch a tortenetet, mennyire eltuntetett dolgokat, es mennyire kiemelt masokat.
A mini-series tenyleg mintha a konyvet hasznalta volna forgatokonyvnek, de ettol fuggetlenul meg mindig a regi valtozat hangulata a jobb.
Egyik kedvenc íróm F.H., a Dűne-ciklus könyvespolcom ékessége. Páran gondolom itt a topicban szintén így vagytok ezzel. Tegnap végre, elég sok keresés után le tudtam tölteni mind a 6 kötetet eredeti nyelven pdf formátumban. Ha valakit érdekel leírom, hogy hol találtam meg: a Morpheus fájl-megosztó rendszerben volt. http://www.musiccity.com -)innen le kell tölteni a kliensprogramot, (tök ingyenes) felrakjátok, rákapcsolódtok a hálózatra, rákerestek és már le is lehet tölteni (sok mást is egyébként!).
De hat vegulis egy atlagos Sci-Fi sorozatnak nem volt rossz. Mi itt a topicban azert nem szeretjuk mert a forgatokonyv nagyon eltert a konyvtol es azok az aprosagok amik hitelesse es "szeppe" teszik a Dune vilagat abszolut kimaradtak a filmbol (Pl.: vizfegyelem vs. Jessica kisestelyiben flangal a sivatagban).
Megertem ha neked tetszik mert sem a lynch filmet nem lattad sem a konyvet nem olvastad. A minisorozat onmagaban nem lett volna rossz csak nem neveztek volna Dune-nek:-)
Nem az effektek miatt tetszett a miniseries sem...Sot ha csak arra figyelek, lehet nem is tetszene...Sajnalom hogy nem ismerem a konyvet, de ahogy en ertelmezem a spicet, es annak hatasat, ahhoz megfelelo volt.Lehet hogy mas mint a konyv, de nekem igy tetszett..ja es a jellemabrazolasok...Dehat kinek a pap, kinek a papne.
En is ezt mondtam nem?
Egyebkent szerintem kevesbe ter el a regenytol mint a miniserires. Habar lehet, hogy azert gondolom igy mert mar regen lattam a Lynch filmet.