Mafrában egy újklasszikus stílusban épült hatalmas királyi palota látható, ahova öfelsége télre vonult vissza.
A király és a királyné hálószobáját 180 m választja el egymástól. A nyirkos és hideg téli hónapokban meggondolja a király, hogy bebújjon-e a felesége ágyába és gyarapítsa-e a nemes családot.
Én is csak kivülről néztem a kaszinót Estorilban, de be lehet menni ez Európa legnagyobb kaszinója és van egy hatalmas park is ott.Mafra: ez egy kisváros,talán 30 km-re Lisszabontól, busszal mentem,a királyi palota szinte hihetetlenül nagy, látni kell ha már ott van.
Mafráról nem hallottam. Jó sok palotát építgettek arrafelé. Mindig elszórták a pénzeket, hiába hordták tonnaszám az aranyat Amerikából. Nem sok maradt belőle.
Jó napot.Kétszer voltam Sintrában, amit lehet meg kell nézni, busz az állomás mellől.Estorilban a kaszinót,Cascaisban is van sokminden, Esetleg még Mafra, Lisszabontól nem messze ahol szintén van egy hatalmas palota.
Én sem szeretek rohangálni, mert nem azért megyek valahova, hogy elmondhassam, hogy itt is, ott is voltam, valójában meg lehet, hogy csak fél óráig volt egy városban az illető.
Queluzt én külön gondoltam elmenni. Eddig a Pena palota tetszett nagyon, de most látom ezt a Monserratot a rózsaszín faragott köveivel. Egy halom virágot faragtak ki, az oszlopok tiszta virág, gyönyörű. Meg a kertje is szép lehet.
Belém után el tudom képzelni milyen szép dolgok vannak Sintrában. Még jó, hogy 11 napot leszek Portugáliában.
Ha szeretsz elidőzni ( mi szerettünk mert azt ott nem nehéz ) akkor könnyen előfordulhat, hogy nem tudsz megnézni mindent egy nap alatt. Mi pl. lent a városban a Palacio Nacionalt már nem tudtuk megnézni mert mire leértünk a hegyről + megkajáltunk már bezárt:-) De annyi baj legyen, lesz miért visszamenni. Megnéztük a Pena palotát, a Pena palota kertjét, a Mórok várát és lent a városban is egy nagyon szép vagyis inkább érdekes parkot, a neve Parque da Liberdade. És még ezeken kívül is vannak egyéb paloták, parkok.
Hangsúlyozom, ráérősre vettük, leültünk, nézelődtünk vagy csak úgy bámultunk itt is, ott is. Gyorsabb tempóban közlekedve, korán reggel indulva Lisszabonból nyilván beleférhet mondjuk eggyel több palota vagy kert mert úgy emlékszem mi délelőtt 10 és 11 között értünk oda valamikor, de ha tényleg mindet akarsz látni az lehet inkább két nap.
Ráadásul Lisszabon és Sintra között félúton is van egy látogatásra érdemes palota Queluzban, megáll ott a vonat. Sajnos már az sem fért bele, pedig egyébként 6 teljes napig voltunk Lisszabonban:-) Van látnivaló arrafelé.
De nem csak egy palota van ott. Én meg akarom nézni a Pena palotát, a Monserrate palotát és még ami belefér egy napba, a mór várat például. Nem tudom mennyi fér bele, ezért kérdem.
Én már megjártam többször is egy nap alatt különféle vendégekkel. Csak vigyázz, mert ha jól emlékszem, a hét egy napján be van zárva a palota, nehogy hiába menjél el oda.
Aki járt már Sintrában az írja már meg nekem legyen szíves, hogy lehet annyi látnivalót megnézni egy nap alatt? Vagy mennyi fér egy napba? Annyi gyönyörű palota van ott, még gyönyörűbb kertekkel, hogy oda idő kell. Lehet, hogy kétszer megyek el?
Ki tudja még, olyan messze van. Lisszabonban pár nap aztán onnan elmegyek egy hétre valahova, Azori szigetekre, Madeirára vagy ahova épp lesz jó áron jegy. Még meg se jelentek azok a járatok .
Valaki-valahol a fórumról már említette a varsói LIS-járat kapcsán, hogy még nagyon drágák a jegyek.
Meglovagolják a nagy érdeklődést a BUD-ról való nyitással is, de le fog ez még csendesedni, 7 hónapra van a kezdés, remélem akad majd 9-10e ft-ért is a későbbiekben.
Sziasztok! Csak gondoltam beköszönök Lisszabonból :) Évek óta szemeztünk a várossal, most úgy döntöttünk eljövünk végre. Pénteken érkeztünk és jövő csütörtökig még itt leszünk, így kényelmesem van időnk élvezni az itt levést. Szép ez a város, rengeteget gyalogolunk, de még többet tömegközlekedünk is, azért a dombok elég kemények :)
Az ásványvíz valóban keserű, nem találtunk olyat, mint otthon. Még a Nestlé víz is olyan, azt hittük az majd ugyan az lesz, mint otthon, de nem. Mindegy, a 1,5 literes Sangria az csak 1,49 EUR :)))
A TAP idefelé óramű pontos volt, szerencsénk volt vele. Remélem jövő csütörtökön is az lesz :)
A metró jegy automata persze semmilyen kártyánkkal nem ment, pedig van debit, credit, de csak a kess jó neki :) Ezzel sokan szopnak is az érkezésnél.
Voltunk tegnap Caparicán, azért nem semmi, hogy mekkora az a part (és, hogy mennyi tangás csaj van :)) Megyünk majd más strandokra is, a városnézés mellett ez is belefér a 2 hétbe. Az idő igen jó volt az elmúlt napokban, holnapra kicsit hűvösebbet mondanak, várost nézni az is jó lesz.
Majd még jelentkezem, ha ér valami erősebb benyomás, de csak módjával, mert telefonról pötyögök :)
decemberre terveznék valami nyaralós utat és esetleg szoba jönne Portugália,
olvasgattam pár helyen de megoszlanak a vélemények hány fok van ,ezért kérném a segítségét olyannak aki esetleg volt kint decemberben nyaralni vagy kint él mégis mi a valós hőmérséklet merre felé érdemes menni ahol a tenger part is szép és esetleg olcsó repülőjárat Budapestről esetleg Bécsből .