Mi oszt-szoroz az, hogy milyen markaju ora van a kezeden? Ha kinezet a fontos, akkor mindegy. Ha fel akarsz vagni, akkor meg gyüjts Rolexre. Ha az elerhetetlen, akkor esetleg valami hasonlo küllemü Seiko, ha az is sok, akkor teljesen mindegy.
Sokban hasonlít pedig, szerintem. Na és úgy sem viselhető, ha nem jelenek meg benne olyan rendezvényeken, ahol valaki megnézheti alaposan, szóvá teheti? Mondjuk ilyen az utazás autóban, utcán, bevásárlóközpontban, itthon.
Úgy olvastam, hogy annyira nem szarak már, mint régen voltak, ugyanis már a kínai órapiac sem az, mint, ami az általános vélekedés szerint. Vagyis éveket is mennek, mert ugyanaz a szerkezet mint amit Fossilokba, Police és más divatórákba raknak. Kidolgozásban pedig tényleg nem annyira gagyik, láttam már élőben.
A buntetokonyvet nezegetve a hamis ora eladasa tunik.buncslekmenynek. A vasarlas es a viseles nem, meg ha tudja is a tulaj hogy hamis orat visel. Elso oram nekem egy umf ruhla eredeti ndk karora volt amit lehetetlen volt hamisitani, mert a haisitvany legalabb ketszer annyiba kerult volna:-)
Tudom, nem igazán illik a topikhoz a kérdésem, de azért mégiscsak ide kapcsolódik. Mint órákat szerető emberektől kérdezem, hogy szerintetek rettentően égő az, ha egy hamisítvány órát veszek fel?
Személy szerint nem vagyok egy túlzottan óra mániás, azonban a Rolex Submarinerek és ez a fajta diver típus nagyon bejön, ezért gondoltam arra, hogy veszek magamnak (nem másnak mutogatásból, menőzésből) egy jobb minőségű hamisítványt, automata szerkezettel olyan 35-40 ezerért. Úgy gondoltam, hogy ez nekem bőven megfelel, Miyota szerkezet, néhány évig működik is, aztán meg veszek valami másikat, esetleg komolyabb búvár órát, ha több pénzem lesz. Nekem megfelelne egy Steinhart Ocean 1 is, vagy egy Invicta, de azok is bőven 100 ezer felett vannak, és tökre olyanok mint a Submariner, de annyim fölöslegesen most nincs órára. Úgy gondoltam, hogy úgyse figyel rá a kutya sem, hogy mi van a kezemen, ki néz annyira egy órát, de több helyen olvastam, hogy emiatt fognak nézni az étterembe, hogy nehogy lelépjek fizetés nélkül, meg leltárt tartanak utánam a szállodába stb. merthogy hamis ember vagyok...
Hát nem tudom, én egy óra miatt, ha nem kérkedik vele nem mondanék rosszat senkiről.
Egyébként van egy Casio Edifice órám, felváltva hordanám, nem igazán hegyezném ki ezt, hogy nézzétek milyen gazdag vagyok stb.
Mondanátok véleményt? Nem is csak az óra viseléséről, hanem arról is, hogy milyenek ezek a hamisítványok.
Nem tragikus eltérés, ugyanakkor sok oka lehet. Akár szó szerint egy kóbor szöszmösz is, felmágneseződés - a csap sérülésére azért nem gondolnék, mert az nem igen így jelentkezne. De látatlanba, távgyógyítással nem próbálkoznék...
ez az óra kb 10-15 éve biztos, hogy lezárt fiókban állt, de előtte semmit nem tudok a sorsáról. Gondolom a 2000-es években már ment ez a felújítás történet.
Szerintem sokkal egyszerűbb a dolog megfejtése - ez a számlap már első ránézésre is gyanús, hogy felújított (percindexek, a nyomatok kinézete - én konkrétan simán P.Kissre tippelek). A három csillag valószínűleg ekkor került fel, az eredeti órán nem volt rajta. Így persze némileg sérül az autentikusság, de amúgy ez egy korrekt Longines, sem nem hamis, sem nem gagyi - inkább olyan, mint ha egy veterán autó a felújítás során gyárilag sosem létező színkombinációt kapott volna - nyilván a "puristákat" ez nagyon zavarja, de ettől ez még ugyanaz az autó, és ha a tulajnak így tetszik jobban?
"Erika topictárstól kaptam egy 'A karóra mint kultusztárgy' vagy valami hasonló című filmet, a leghíresebb svájci óragyártók képviselői, kereskedők, aukciós házak emberei meg órabolondok szólaltak meg benne. Egy svájci órakészítő mester megerősítette: a svájci karóra már rég nem a pontos idő mérésére szolgál, hiszen a telefonon, a rádión, a PC-n, a videon, az autóban, az utcán lépten-nyomon, de még a konyhai gáztűzhelyen is ott a pontos idő. A svájci óra a mestermunka, a presztízs, a kultusz, a státuszszimbólum megtestesítője és szerepe már rég nem az idő mérése. Ezt a gondolatot vitte az abszurdumig az a megrendelő, aki olyan (csillagászati árú) órát rendelt a mestertől, amin nincsenek mutatók... Minden ott van, minden működik, de nincsenek mutatók."
Amúgy ennyi pénzből quartzban biztos nem svájci órát keresnék, hanem egy japánt olcsóbban. Ezek sem fogják tartani az árukat, nem olyan órák, amikre évekkel később bárki elismerően csettintene, hogy "haja, a svácji minőség".
Most vagy a világ legritkább Longines-ét fogtam ki (azért ezt nem hiszem), vagy ez nem is eredeti (már ha létezett akkoriban hamisítvány :)), mert nem nagyon találok még hasonló elosztású órát sem, pedig a google-ön végig néztem kismillió képet a főként a werkkeel keresve, esetleg a small seconddal próbálkozva.
A flagship-ek általában 1db csillaggal jelöltek, ahol 3db csillagot találtam, ott is mindig a számlap alján van. Ilyen félkör ívű indexeket sem látok sehol, még egy arany darab hasonlított a leginkább erre, de ez tuti nem az.
Nem látok különbséget sem a tokok, sem a szerkezetek között csak a számlapokon található márkajelzésekben van eltérés (szerintem). Esetleg a kettő közül valamelyik márka megbízhatóbb, precízebb az összeszerelés?
Egy pontos és megbízható órát szeretnék a hétköznapokra, dolgozni és sportolásra.
Az ár-érték aránya rendben van? A szerkezet javítható?
...illetve conquest-en is megjelenik a 3 csillag és ahhoz a vonalhoz talán jobban is passzol a szám használata a 12-es index helyén. Szóval okosat nem tudtam mondani, de valami kiderül, engem is érdekelne :-)
Szvsz. vmilyen Flagship változat lehet - ha jól emlékszem azokon van 3 csillag. Férfi órák 30-35mm körül szórtak, akkoriban, amikor ez új lehetett. Elég jó állapotban van a számlap... A korona jelzett?