Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Hát, szerintem a befolyó összegre (nászajándék - menyasszonytánc) számítani, hogy este kifizethesd a számlát, az elég gáz. Mi van, ha alábecsülöd? Kiszaladsz a sarki bankautomatához?
Mi sosem fogadjuk el az utólagos fizetést, sőt. Ha a pár komolyan gondolja, akkor 200.000,- Ft foglalót kell letennie, és ha meggondolja magát, akkor ezt az összeget bukta. 72 órával az esküvő előtt pedig ki kell kompletten fizetni az egészet. Mondjuk mi olyan minőségű hely is vagyunk.
Sajnos Magyarországon az üzleti kultúra néha még mindig a béka popója alatt van, nagyon sokszor jön privát e-mail címről lekérés, ami persze nem gond, de egy cicusmicus335@....hu vagy lettibaba@...hu címet elég nehéz komolyan venni. Sokszor még telefonszámot sem képesek megadni, lekérik az ajánlatot, és utána annyira sem veszik a fáradságot, hogy visszaírjanak, hogy bocs, mégsem.
Amúgy polgárira max. fél évvel előbb lehet HIVATALOSAN bejelentkezni, persze sok helyen van "ceruzás" előfoglalás, de az is csak fél évvel előtte lesz fix.
Hálisten, én egyet tudok biztosan, hogy ki lesz az az anyakönyvvezető, akit majd egyszer, ha ennyire komolyra fordulna a dolog, választani fogok :)! Az időponttal sem lesz gondom, mert ismervén magam akár péntek vagy vasárnap este is bevállalom, a lényeg az, hogy víz legyen (Duna), hajó és naplemente :). És persze simán télen :). De persze ő nekem akár előtte egy hónappal is megoldja.
Ha pesten keresel, állóhajót tudok javasolni, (Erzsébet híd lábánál, kilátás a Gellért-hegyre és a várra) nálunk jól sikerült minden, sokat segítettek (a dekorációt Ők ratkák fel, a kaja nagyon fini volt. Árban 7300 Ft vol, 3 féle főétel éjfélkor 2 féle kaja, valamint korlátlan üdítő, sör, bor, kávé.)
Ha érdekel esetleg, írj mailt, és válaszolok minden kérdésre szívesen!
sok étteremben megengedik, hogy ne fizessél előleget, (vagy csak egy minimális összeget), és a többit az esküvő után. mi épp ezért pénzt kértünk nászajándékba, szerencsére nem is volt vele probléma, mert eléggé a köztudatban van már, és így azért egyszerűbb finanszírozni a dolgokat.
Szerintem a pasik hozzáállása ehez az egészhez alapjáraton más, mert a ffiak nagy többségének a szervezéshez nincsen érzéke, és ez nem bántás, hanem ők genetikailag ilyenek.Az én (most már férjem) is otthon mindenben segít, de érzéke nijncsen ahhoz, hogy hogyan lehetne pl. az adott helyet feldekorálni, milyen anyagot kell venni asztaljözépnek stb.. Persze ha megkéred, biztos elintéz ezt-azt (zenekar választás, önkormányzatnál időpont lefoglalása stb..). Szerintem ilyen dolgok miatt nem szabad összeveszni, majd idővel szerintem ő is belejön!!
A szervezési részét sztm kezdjétek azzal, hogy lefoglaljátok a polgári, templomi időpontot, és elkezditek keresgélni hozzá az éttermet, zenekart. Egy évvel hamarabb még biztos bőven tudtok válogatni minden közül :)
nem riogatás, hanem jótanács. :) jó az ha vki más figyel oda előre megbeszélt dolgokra, nem az ifjú párnak kell mondjuk odamenni a felszolgálókhoz, h kicsit ül a buli, fél órával előbb kéne a torta vagy pont ellenkezőleg, állati jól táncolunk, mi lenne ha nem tolná be a pogó közepébe a szervízkocsit... azonkívül a menyasszonytáncnál vkinek csak kongatni kell azt a fazekat a fakanállal..!
természetesen szétnézek, semmiképpen nem vennék ennyiért ilyesmit. sőt az sem biztos, h kell, mert júli közepén valszeg rámolvadva az egész a ruhával együtt... :))
sőőőőt, még az is lehet, h melltartót sem veszek fel... :D
ok 4 fontert vallalnak kiszallitast europaba, de a suly alapjan merik, es minden extra darabhoz meg 1 fontot szamolnak fel postakoltsegkent.
Ha most eppen azon fundalkozol hogy megnyisd-e vagy sem, akkor annyit az oldalrol hogy Ann Summers holgyike kitalalta egyszer hogy noknek, ferfiaknak szabadon hozza kell jutnia a vibratorokhoz, es kulonfele jelmezekhez, anelkul hogy kellemetlenul ereznek magukat. Gyonyoru es nagyon csabos fehernemuik (is) vannak, arrol meg mar nem is beszelve, hogyha eppen baratnonek, vagy baratoknak naszajandekba keresel orultseget ITT biztos megtalalod! :)
Ha barkinek baja gyulik az angol nyelvu oldalakkal szivesen segitek!
nem tudom hogy a parod hogy all hozza. En semmikeppen sem engedtem volna (engednem) hogy akarmelyik szulo is adjon bele penzt. Nalunk ugyan pont forditott a helyzet: az en szuleim megtehetnek hogy besegitenek, de a volegenyeme egyaltalan nem.
Eppen ezert nem akarjuk egyik felet sem kenyelmetlen helyzetbe hozni, es tobbek kozott ezert is varatott az eljegyzes magara. Addig nem akartuk amig nem voltunk abban a helyzetben hogy magunk fizessunk.
Nem tudom hogy all ehhez a parod? elkepzelheto hogy leszogezzetek hogy a szulei ne szalljanak bele?
Nyaralas: nem ismerem az anyagi helyzetet pontosan, ezert remelem nem mondok nagy butasagot, de szerintem sem kell lemondani a gorogorszagi utazasrol. Allitolag az eskuvo koruli stressz eleg hamar elkezdodik, es akkor ugysem mennetek sehova. Jol johet egy pihenes, mielott elkezdodik az egesz szervezes!
Esetleg (ha mar ugyis minden rad van hagyva) javasoljal olcsobb utakat, pl szeptemberi korfu, vagy last minute (vagy szeptemberi last minute korfu). Ezek mar viszonylag olcsok, foleg a foszezoni arakhoz kepest. Esetleg ha nem bantok buszozni, akkor nezz utana mondjuk a Mariella Apartmannak! A hurranyaralunk.hu-n most lattam hogy ketten tudnatok menni 98ezer forintert 10 napra (ebben nincs ellatas, csak a szallas meg az utazas van benne).
a diszruharol meg ne mondjal le addig amig nem tudsz konkret arakat!!! Es meg akkor is lehet masbol visszacsipni ha annyira olyan ruhat szeretnel...
felteszem egy vidéki hagyományörző lagzi, ahol van huszanhatféle szokás, teljesen más tészta. de én azokat egyrészt nem ismerem, következésképp nem is igénylem, sőt a párom sem, és mivel ez rólunk szól, gyakorlatilag annyi lesz amit lent leírtam
csupán helyszínt szeretnénk találni, de a searching nagyon desperate :)
lehet hogy én vagyok tudatlan, de mégis mi a búbánatot kell irányítani meg szervezni? a kaja egyértelmű. kell tortavágás meg kiosztás, meg vmikor menasszonytánc, aztán csókolom. erre megbeszélünk fix időpontokat. ha ezek lementek, akkor meg tánc kifulladásig, egy jó DJ úgyis beszél és érzi a közönséget. nem látom át mi igényel ebben olyan marha nagy szervezést...
helló, ez a mieder megütötte a szemem... szerintem szét kell nézni, nem biztos, hogy a felkapott belvárosi boltok a legjobbak. párom most vett triumph-ot 3990ért márkaboltban... csak azért mert esküvő nem kell ész nélkül megvenni mindent, szerintem...
nekem férfiszemmel sem tetszik a vőlegényed hozzáállása azok alapján, amit mesélsz. nem ragozom vagy elemzem tovább, mert nem ismerem a többi körülményt, csak így ez nem jól van szerintem.
Köszönöm, amit írtál. Pont ma találkoztam egy barátnőmmel, és megkértem,hogy segítsen majd. A párom mindenben segít, vasal is , ha kell, főz, takarít, ilyenekkel nincs gond. De itt az esküvő. Elég stresszes munkám van, mellette egyedül nem fogom tudni megszervezni, ez hétszentség. És ma felmerült még egy nagy probléma. A pénz téma. Alapszitu: az én részemről sajnos szülők már nincsenek, van egy tesó, akire nem számíthatok, vagy egy másik, akire számíthatok,de ott gyerkőc van, úgyhogy tuti nem fogok anyagi segítséget kérni. Meg alapban nem vagyok olyan. Párom szüleinek van félretett pénzük, de úgy gondolom,hogy ha ők beleadnak, akkor ott gáz lesz. Mert akkor jön majd az,hogy az én pénzem,akkor a szervezésbe is beleszólok,és mindent olyanra formálok, ami nekem tetszik. Ezt megint nem akarom. Megbeszéltük még régebben,hogy idén kimegyünk Görögbe nyaralni, ezért elkezdtünk gyüjtögetni. Ma feldobtam a témát,hogy mi lenne, ha idén mondjuk egy hét Balcsi, aztán a pénzt ami maradt tovább gyűjtenénk az esküvőre, ami jövőre lesz. Kész, le lettem hurrogva. Még azt is kitaláltam,hogy esetleg legyen a nászút Görögbe. Nagyon le lettem hurrogva,hogy ő idén akart kimenni, és ha jövőre esküvő lesz,akkor jövőre sem megyünk ki. Én meg rávágtam,hogy így nem lesz esküvő jövőre , az tuti... Főleg,hogy ő nem egy gyüjtögetős típus.... Hát, vannak problémák. Azt hiszem kezdem feladni. Plusz azt sem tudom mivel kéne kezdeni az egész szervezést. ... :( Ma sétáltunk barátnőmmel, és erről beszélgettünk, amikor egy oszlopon megláttuk a kövi feliratot: ha nem tudod hogy szervezd meg az esküvődet Székesfehérváron, akkor látogass el a www.albaeskuvo.hu-ra. Isteni jel? elég sok infó van ott. Árak, hogy kell pl. a polgárit intézni, és a templomit, stb... Ez legalább vígasz volt a mai napra... A díszruháról meg már totál lemondtam. Vhol eldöntöttem,hogy most én sem fogok foglalkozni ezzel(úgysem sikerül:) ) , és akkor majd a párom fog égni a családja előtt, hogy nem lesz jövőre esküvő, mert ő mondta mindenkinek,hogy jövőre....
jajj nem, nem az en volegenyem a problemas, hanem zsike1983-e! :)
Az enyem egyenlore tisztaban van vele hogy mivel jar. Mivel egyfolytaban errol beszelek. De azert nem aggodom erte - bizom benne. Ha valami valtozik, ugyis tudni fogtok rola! ;)
ha jól emléxem, jövőre tervezitek csak a lagzit. kivánom, h ne csalódj a párod hozzáállásában, én személy szerint (asszem) supersonica-val értek egyet. bár imád a párom, de önállóan nem szervezne semmit. tehát megtbeszéltük, h az őt érintő részletekben közösen döntünk - én keresgélek - a többivel meg nem fárasztom. tehát együtt kerestünk gyűrűt, dj-t, ceremóniamestert, cateringet és öltönyt neki.
olvastam valahol, h csak 2 rossz van, ha segíteni akar a vőlegény és ha nem... :) van benne vmi!
más:
voltam végül a nyugati átjáróban lévő fehérnemű üzletben, szerintem elég drága, bár tény, h nagyon szépek. de egy mieder-ért 20,000?! hát, nemtom. :)
viszont van mellette egy kiegészítős bolt, oda sztem érdemes beugrani.
Abban igaza van Supersonicanak, hogy a volegenynek ugy tetszik majd minden ahogy te csinalod, de en tuti nem hagynam hogy csak vegigvonuljon a sorok kozott, amikor kell jol hallhatoan bekialtsa hogy AKAROM, meg hogy IGEN, es utana visszajojjon, asztalhoz uljon, egyen-igyon reggelig, mert akkor milyen elet var RAD??
OK, vannak az alfahimek akik hozza nem nyulnanak a szennyeshez, meg mosogatnivalohoz (ne adj isten vasalas!), de en azt hittem hogy ezen egyedek szama mar annyira elenyeszo, hogy csak mult idoben beszelunk roluk.
En kifejtenem neki hogy ez a nap az o eleteben is ugyanolyan fontosnak kellene hogy legyen mint a tiedben, es ha ez mar most nem mukodik akkor inkabb szoljon, mert nem allsz neki ruhat varratni azert hogy neki tetszel. (itt emeld fel a hangod) Mondd meg neki, hogyha pedig azt mereszeli mondani hogy neki macinaciban is jo vagy akkor nem vagy hajlando hozzaszolni ma este es a vacsorajat is jobb ha az anyukajatol keri, mert o (anyuka) biztos hogy ugyanugy szereti akkor is ha meg 45 evesen is vele lakik. (emelt fovel tavozas)
MEGIS MIT KEPZEL?! Persze hogy segitenie kell! (en a nagy tanacsado eskuvoi ugyekben, hahaha!)
zsike1983, krina, supersonica, messengerina es KissMe!
nagyon szepen koszonom a tamogatast - jol esett.
Tegnap felhivtam a noveremet delelott es a 'beszelgetes' ot percen belul kiabalasba fulladt, mert nem volt kepes vegighallgatni engem (en ot igen, de amikor en jottem volna jott a szavambavagas).
Utana tobbszor hivott, de nem vettem fel (nekem is van gerincem!), ugyhogy jott egy sms keso delutan hogy este megint hivjam (o otthon en London - nekem ingyen van - mindig igy csinaljuk).
Felhivtam es elnezest kert. Eloszor meg akart oktatni, de legalabb most mar vegighallgatott, ugyhogy nagy nehezen (azt hiszem) sikerult vele megerttetnem hogy nem akarok en senkinek sem keresztbe tenni hacsak a valaki esz nelkul rikacsol. Beszeltunk egy orat, es a vegere mar o is atlatta hogy mirol beszeltem egeszen eddig.
Meg egyszer koszi a tamogatast - jovok majd meg tobbert is ha szuksegem van ra! :))
Én is elég szervezkedős típus vagyok, és bár néha örültem volna, ha nem mindent nekem kell intézni, egy esküvőszervezőre nem bíztam volna rá. A torták miatt kifejezetten haragudtam anyósra és anyura. Az étteremben nálunk is segítőkészek voltak, de azért kétszer-háromszor bementem hozzájuk, hogy az aktuális dolgokat egyeztessük. Így lett minden jó, ahogy mi elterveztük. Illetve ha nem is pont olyan, de a vendégek jól érezték magukat, és a mi eskünk örökre szól. Ez fix.
Nálunk is pl. a dekorcuccokat megvettem egy kis barátságos helyen, + ik*ában, odavittük egy nappal az esküvő előtt, és a személyzet a tervek szerint feldobta, még a lufikat is felfújták a bejárathoz :))
Barátnőm nekem is sokat segített, virágot hozott-vitt, másik a ruhánál, stb.. Meg szerintem teljesen más a hangulata, ha magadnak tervezed, szervezed a dolgokat (mi a meghívót is magunk csináltam pl.) Mondjuk én szeretek szervezgetni, tehát így jól is jött ki :)