Keresés

Részletes keresés

nilan Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6643
Nem emlékszem, régen olvastam. Nem akart meggyőzni semmiről, csak az eseteket írta le. Az egyik különösen megragadt bennem, amikor egy kislány fölött robbant fel a narancs nagyságú gömbvillám, és kb. 40 liternyi víz zúdult rá. Persze lehet mese is.
Előzmény: aas (6640)
nilan Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6642
Bocsánat, nem tudtam, hogy maga az Úr szólított meg személyesen.
Előzmény: Willie (6639)
terla Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6641

Szinte biztos, hogy Egelyről van szó. Ő publikált sokat a gömbvillámról (négydimenziós fizika), nullponti energiáról, korlátlan energiaforrásról ,Tesla rejtélyes kisérleteiről, asztaltáncoltatásról, fémhajlításról fizikai magyarázattal stb.

De nyithatunk átmenetileg egy fizika-kozmológia topicot, akit érdekel.

Előzmény: aas (6640)
aas Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6640
Nem tán Egely György ?
Előzmény: nilan (6637)
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6639
mar csak azert mert az alabii kijelentesbol ket dolog kovetkezhet
1. nem mindenki fizikaprofesszor, aki annak latszik
2. a fizikaprofesszorok is tudnak hulyeseget beszelni
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6638
es ki ez a professzor?
nilan Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6637
Na, azért ennyire nem szabad leragadni. Magyar fizikus professzor szerint, ha megfejtjük a gömbvillám titkát, akkor az összes fizika tankönyvet kidobhatjuk. És ez csak a gömbvillám.
Előzmény: Willie (6634)
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6636
Cserebe egy link hogy egy kis politika is legyen:)

http://www.opendemocracy.net/bad_democracy/index.jsp
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6635
Az olvtarsaktol elnezest kerek, hogy ennyire elkalandoztunk a topik temajatol!
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6634
nomost ezek igen tavol allnak a bolygokeletkezes temakoretol.

Az osrobbanas elmelet mivel tiszta fizika ezert bizonyitekokkal elegge jol ala van tamasztva csak sajnos mint minden fizikai elmeletnek megvannak a maga korlatai. De azokon belul z elso 10^-43 masodperc kivetelevel egeszen jol megmagyarazza a most lathato Vilagegyetemet. Persze van meg nehany kisebb problema, de azok az ido mulasaval le fognak tisztulni.
A masik elmelet visoznt semmifele konkret interpretalhato bizonyitekokat nem tartalmaz csak egyszeruen kijelenti, hogy a lathato vilagegyetem igy a benne talalhato emberi elet veletlenul nem johetett volna letre. Ezert szukseg van egy tervezore, aki mindezeket megtervezte. Ezzel csak az a baj, hogy ez inkabb vallas jellegu, hiszen nem lehet olyan kiserletet kitalalni, amivel ezt vagy ennek az ellenkezojet bizonyitani lehetne. Ezert is nem tekintik sokan tudomanyos elmeletnek. Hianyoznak belole a tudomanyossag alapveto feltetelei. Sot nem ismertek a korlatai sem.
Z.
Előzmény: nilan (6633)
nilan Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6633
Pro és kontra. Az ősrobbanás, és az intelligencia általi tervezés.
Előzmény: Willie (6632)
Willie Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6632
konkretan melyik elmeletekre gondolsz?
Előzmény: nilan (6631)
nilan Creative Commons License 2006.10.05 0 0 6631
Nem tagadom, ismereteim elég hiányosak, de annyit kiérzek a témából, hogy egyik elmélet sem áll igazán stabil lábakon.
Előzmény: Willie (6630)
Willie Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6630
Bar ez itt off topic, de javaslom, hogy hallgass vegig nehany alapfoku asztrofizika kurzust a bolygok keletkezeserol. Marmint olyanokat, amelyek tenyleg foglalkoznak az ott lejatszodo fizikai folyamatokkal.
Vagy ha gondolod akkor nezek neked nehany konyvet esetleg cikket, amibol tudsz tajekozodni. Mert azert a hattersugarzas izotropiajat vagy anizotropiajat kapcsolatba hozni a bolygokeletkezessel es azon keresztul az elet kialakulasaval az eleg komoly, ismeretekbeli hianyossagokra utal.
Ezt nem sertekent, hanem pusztan joszandekbol mondom mint a tema valamilyen szintu muveloje.
Előzmény: nilan (6629)
nilan Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6629
Hát a bolygókról. Jó, vallják, hogy akkor még cseppfolyós állapotban, forrón, szinte gáz állapotban voltak. De akkor ott, milyen csira maradt volna életképes?
Előzmény: Willie (6628)
Willie Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6628
Ezt most nem vagom teljesen. Milyen tormelekekrol van szo?
Előzmény: nilan (6627)
nilan Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6627
Ezt nem tudtam, de mindig is furcsállottam a gömb alakú „törmelékeket”.
Előzmény: Willie (6625)
nilan Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6626
Nekem, fogalmam sincs.
Előzmény: Sarkany (6624)
Willie Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6625
"Az ősrobbanás ellen szól, hogy a háttérsugárzás minden irányból egyenlő."

Eppen most kaptak Nobel-dijat azert mert kimutattak, hogy ez nem igaz.
Előzmény: nilan (6623)
Sarkany Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6624

Szerinted, ki kódolta be az információt?

Előzmény: nilan (6623)
nilan Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6623
Az ősrobbanás ellen szól, hogy a háttérsugárzás minden irányból egyenlő.
Valamint az, hogy az élet kialakulásának annyi az esélye, egy ősrobbanás után, mint egy repülőgép temetőben történő robbanás után, összeálljon egy üzemképes gép, ami magától felszáll.

Előzmény: Sarkany (6613)
tibra Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6622

Petronyák László (MDF) hogyan kerülhetett a megyei közgyűlésbe? Vagy a megyei elnökségből következik mindez?

Amúgy a helyi viszonylatban Nagyon érdekes az, hogy a polgármesterjelölt (lista második) lemaradt a közgyűlésről. A bejutó a városi elnök.

Ez a modern konzervativizmus helyi mérhető mutatója:)

Sarkany Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6621

Sólyom elnököt komplex módon lehet csak megitélni. Sommásan nem.

A nyilatkozatainak komplexitásában? Az elég sommás... :))

Előzmény: terla (6614)
Sarkany Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6620

Ha egyszer időd és kedved lesz, kölcsönadom vagy lemásolom...

Érdemes megnézni!

Előzmény: eR-dei (6619)
eR-dei Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6619
Én szombaton 3 -ig dolgozom, és nagyon fáradt leszek...
Sarkany Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6618

A többit a véletlen ingadozások hozták.

No, ezt ebben a filmben kőkemény logikával cáfolta egy informatikus prof. Érdemes megnézni a filmnek ezt a részét! Lehet, hogy újra megnézem én is...

Előzmény: terla (6615)
Sarkany Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6617

Sárkány, komolyan kérdeztem, milyen elitet tennél a jelenlegi helyére. Visszatámadsz és nem adsz érdemi választ. Valszeg tudod, h nem lehet őket lecserélni.

Miért ne lehetne őket lecserélni?

Ezen az alapon a rendszerváltozás sem történhetett volna meg (amennyiben az tényleg rendszerváltozás volt és nem csak jelképrendszer változás).

Grósz Károly is valami hasonlóval dobálózott, no meg fehérterrorral...

Szóval, a kételyeid ellenére, szerintem igenis leválthatók!

Új, hiteles arcok kellenek, a jelenlegiek elkoptak, lejáratódtak, hiteltelenek, valamennyien.

Annyira azért ne becsüld alá a magyar társadalomban rejlő szellemi képességeket, hogy abból nem kerülne ki egy új elit!

Eljön majd az idő, amikor a társadalom többsége is belátja, hogy a mostaniak alkalmatlanok, nem jutunk velük egyről kettőre és le fogja váltani őket. 

Persze, ez nem holnap lesz...

daridazsuzsi Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6616

én valóban leragadtam a nemzeti liberalizmusnál. :)

terla Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6615

Világokon át. Láttam korábban  m2-őn a sorozat több filmjét. Lőrincz Gabi vezette. Hamvas (poszthumusz), Dúl Antal , Daubner Béla és mások értékes gondolatai tényleg lekötik az ember figyelmét.

Kezdeti információ.  Ajánlom figyelmedbe a modern kozmológia vákuumfluktuációs elméletét. Az Ősrobbanás utáni tágulás/felfúvódás során a véletlen kvantumfluktuációk növekedtek  kozmikus méretű inhomogenitásokká, galaxisokká, csillagokká. (COBE műhold bizonyította)  De kb az első 10 a minusz 44- től 10 a minusz 35-ödik másodpercben az alapvető fizikai törvények kialakultak. Ez volt az induló információ. A többit a véletlen ingadozások hozták.

Könyvcímeket magánmélben cserélhetünk.

Ha itthon leszek, elmegyek a Tiszamoziba.

terla Creative Commons License 2006.10.04 0 0 6614

Hát nem értem. Én az SZDSZ vidéki stratégiájáról írtam valamit. Idéztem a Hírszerzőből, egy vidéki szdsz-pmester véleményét, aki nemz. lib.-t ajánlott. Ebből lett egy kalamajka. Közben egyiktek sem jött konkrét ötlettel, mit tegyenek vidéken a liberális politikusok, milyen stratekot-taktikát kövessenek.  Erdei sem.Egyébként az Unióban is késhegyre menő küzdelem folyik a nemzeti érdekekért, kvótákért, támogatásokért stb. Ti a "bezárkózást" említitek és a "nyitottságot" mint reális alternatívákat.  Ezek tartalom nélküli üres közhelyek. A nemzeti szó ma a nemzet gazdasági-kulturális érdekeiért/értékeiért való harcot jelenti az Unióban  ill. a globalizlódó világban.

Továbbá: Sárkány, komolyan kérdeztem, milyen elitet tennél a jelenlegi helyére. Visszatámadsz és nem adsz érdemi választ. Valszeg tudod, h nem lehet őket lecserélni.

Tibrával értek egyet Vass L. megitélésében.

Sólyom elnököt komplex módon lehet csak megitélni. Sommásan nem.

Ti teljesen magabiztosan ítélkeztek mindenről és azonnal. Én tele vagyok kételyekkel.

Sajnálom.

Előzmény: daridazsuzsi (6591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!