a következő választás után. Alkotmánymódosítás, kétharmados törvénykezés, nürnbergi törvényszékhez hasonló felelősségrevonás lesz az országot a tönk szélére sodrók szigorú megbüntetése, hosszú szabadságvesztések és vagyonelkobzások kiosztása nekik.
Amikor a büntető adó ellehetetleníti őket, olcsón szabadulni akarnak tőle hogy ne menjen rá a vagyonuk a veszteségre, akkor olcsón át lesznek véve és a magyar szövetkezeteknek odaadva.
"Visszamenőleg nem lehet elrendelni az elévülést, de más törvényt sem lehet hatálybaléptetni visszamenőleg. Teljes jogi nonszensz. Minden törvény elfogadásának pillanatától, vagy törvényes erőre léptetés után kezd el működni."
Az uj alkotmany ez alol kivetelt tenne a torvenyhozoinkkal szemben.
Miért, szeretnéd, hogy Magyarország alkotmányos monarchia legyen? Én ellenzem. 1918 óta nics királyunk, és nem is hiányzik. Inkább a köztársasági elnök jogkörét kéne módosítani úgy, hogy ne csak kirakatfigura legyen.
Visszamenőleg nem lehet elrendelni az elévülést, de más törvényt sem lehet hatálybaléptetni visszamenőleg. Teljes jogi nonszensz. Minden törvény elfogadásának pillanatától, vagy törvényes erőre léptetés után kezd el működni.
"lealacsonyító kifejezéssel illetése, például aki az Árpád-sávra azt mondja hogy nyilas, vagy a Turulra azt hogy bádogtyúk, az másfél év börtön először felfüggesztve,"
Én ezt a szólásszabadság korlátozásának tartom. Miért ne mondhatná ezt valaki, aki nem szereti Magyarországot, a magyar embereket, annak ellenére, hogy a szuletesi anyakonyvijeben az állampolgárság rovatban a "magyar" áll.
Én viszont ezekkel szemben nem tiltanam azt, hogy a mi oldalunk pedig megkerdojelezhesse ezek magyarságát (nem a magyar állampolgárságát!)
Ki mondta, hogy a polgári demokrácia az köztársaság? Nagy Britannia talán nem polgári demokrácia? A nemzeti jelképek nem politikai rendszerhez, hanem magához a nemzethez kötődnek.
Miért szerepelne az alkotmányb az Árpád-sávos zászló meg a Turul? Mi közük a polgári demokrácia és köztársaság eszmevilágához?
Persze ha ezt mégis sikerül valamilyen csoda folytán átvinni, és bekerül az Alkotmányba, akor én is elfogadom, mivel mint állampolgárnak kötelességem tisztelni az állam alaptörvényét.
No de hogy ne lehessen kritikával illetni (,,becsmérelni") valamit??!!! Már bocsánat, de a szólásszabadság jogát is ki kivánja valaki módosítani az Alkotmányból?
Például az Alkotmányban fel lesznek sorolva a nemzeti jelképek, a BTK-ban pedig azok megsértése, lealacsonyító kifejezéssel illetése, például aki az Árpád-sávra azt mondja hogy nyilas, vagy a Turulra azt hogy bádogtyúk, az másfél év börtön először felfüggesztve, másodszor letöltendő, hozzáadva az első másfél évet is.
Ha az alapján történik, akkor nincs akadálya Alkotmányban rögzíteni, hogy a magyar nyelv a sumér rokona, hogy az asszony ingatag, illetve hogy hülyének lenni kötelező.