Igen előre kell fizetni, 2-3 napon belül. Addig nem kapod meg a travel wouchert. Fizetés banki átutalással. Most már egy magyar bankon keresztül megy a dolog, így sima belföldi forintátutalással történik.
Az eddigi infókat köszönöm! Mekkora az esélyünk arra, hogy csak úgy odamegyünk Hrabusicére május 1-jén, és simán találunk valami olcsó szállást? Pílában egyáltalán nem találok semmit, pedig rákerestem a google-n. :-(( Az a víkendház, aminek a linkjét elküldted nem hangzik rosszul, csak az a baj, hogy 3-an vagyunk, így az nekünk elég húzós 3000 SK/nap/ház. :-(( A limba.sk-n ha foglalunk valamit, ott előre kell fizetni átutalással, vagy hogy megy ez? Segítsetek még, please!!!
Hrabusicében van egy "központi" túristainformáció. Ez egy családi házban van, ahol a hölgy tartja a kapcsolatot a község összes szállásadójával. Mondjuk nem illik túl későn beesni hozzá. A másik, hogy szerintem május 1-jén tényleg zsúfoltság lesz.
Mi a május 1-jei hosszú hétvégén szeretnénk menni a Szlovák Paradicsomba és az lenne a kérdésem, hogy kell-e előre szállást foglalni valahol, vagy simán találunk úgy is, hogy csak odamegyünk? Pár évvel ezelőtt szerencsénk volt, Hrabusicén találtunk szállást. Illetve, ha a Velky Sokolt szeretnénk megjárni, akkor hol a legjobb megszállni? Köszönöm!
Tegnapi séta:) Podlesok-SB-Klastorisko-Hernád áttörés-Podlesok. Jó sok vízzel, még olyan helyeken is ahol eddig sosem láttam. Némi víz jött fenntről is:( Emiatt volt egy kis kényszerpihenő a tanösvény 3aspontjában lévő faháznál. A 67-es út helyenként nagyon borzalmas állapotban van, nem tudom akkor a kisebb utak milyenek lehetnek:(
Zejmár szakadék - természetesen. :) (Remélem járni fog a libegő (és vki lekíséri mellette a férjem a völgybe, mert ő fel nem ül rá :) )
Mivel odaútban állunk meg túrázni, vmi tuti hely kell, ahol egymást is könnyen megtaláljuk, lévén hogy nem mindenki ismeri egymást a csapatból és ez lesz az össznépi talihely. És némileg biztonságos, mert nem örülnénk ha a 4 napi cuccunknak nyomaveszne a túra végére.
Én csak megálltam a buszfurdolóban:) Igaz akkor állt el éppen a hó. De a felvonós képen látható szálló előtt is álltak páran. A kis utcákban meg nem is tudom hogy lehet elférni. De van előtte egy falu ott szellősebbnek tünt.
Vagyis mégse. A Velky Sokolt (az is sólyom :) ) mentük. Jó lenne idén a Fehér patak mellé a Sólyom völgyet is megmászni, csak a társaság többsége nem hiszem hogy bírná.
Nem gondoltam volna. Tavaly ősszel azt másztuk meg, igaz, a társaság másnap össznépi fürdőzést szavazott meg, csak én nem bírtam magammal és mentem másik csapattal még egy délutános-koraesti Hernád-Klastorska Roklina körre. :)
Márciusban is mentünk egy egynaposra: Podlesok - Hernád bejárat - zöld úton fel a kolostorhoz - sárga úton le a Fehér-patakhoz - Sólyom-völgy - Suchá Belá kijárat - sárga és piros úton le Podlesokra. Ez kb. 8 óra volt, de közben sokat fotóztunk, a barátom néha 20 percet is képes volt várni egy-egy jégcsap fotózásakor, az arról leeső vízcsepp megfelelő helyzete miatt :-)
Az egész túra alatt 2 emberrel találkoztunk. Szeretek hétköznap menni, már jó korán indulunk (fél 5) és 7-fél 8 magasságában már kezdhetjük is a túrát. Utána egy kis bevásárlás a poprádi Tesco-ban és irány haza.
Holnap majd teszek fel egy-két szép képet erről a túráról.