Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Én sem vagyok nagy avokado termelő csak felmerült bennem ez a gondolat. És ha egy szakkönyv azt irja, hogy teleltetni kell akkor biztos kell. Én csak felvetettem a témát.
Kilgore!
Én mikor átültettem a magot akkor sima virágföldet vettem és vettem hozzá szerves marhatrágyát kb. 2-3 kilós kiszerelésben és azt is kevertem a földbe. Nagyon bejött :-)))
Én is azt tanácsolom, hogy nem kell a magot kivenni a földből hanem egy nagyobb cserépbe kell földlabdástul átteni. Ekkor nem fog sérülni semmi. Bár átültetésre én inkább a márciust javasolnám.