Ez durva volt! Hozzaert a feketehez?:( Es akkor ez jelenti azt, hogy ha valakinek snooker kell a frame megnyeresehez, akkor nincs mar miss, vagyishogy itt mar nem tetethette vissza Gray, igaz?
Ismeri valaki a "tenball"-t? Ez egy érdekes snooker asztalon játszható játék (http://www.snooker.co.at/tenball.htm) Tegnap kaptam egy videót, amin Jimmy White meg Alex Higgins játsza és igencsak el kezdett érdekelni mert szerintem jó kis gyakorló játék, meg gyors meg minden. Ennek örömére úgy döntöttem megpróbálom összeszedni a különböző snooker asztalon és golyókkal játszható játékokat és kirakom az rwsnooker.uw.hu-ra. Ha valaki tud ilyeneket az dobjon már meg vele itt vagy magánban! Nekem eddig a köv játékok szabályai vannak meg angolul: Elimination, Killer, 101 és tenball. Majd lefordítom őket. Sokat hallok vmi "torta" nevű játékról ami lehet, hogy közte van a felsoroltaknak viszont kiváncsi lennék, hogy mi pontosan annak a szabályai (évekkel ezelőtt állítólag elég sokat játszották itthon is)
nem is. Mert minusz pont nincs is. Ez csak valami hülyeség. Ellenben jókat vigyorgok magamban mikor lejön 1 nagyobb csoport, mindig van valaki aki borzasztóan "ért" hozzá és igen komoly arccal előadja a "szabályokat" (minusz pont, miss, meg hogyan kell felállítani a golyókat, mi az értékük stb) Néha jobb mint egy Monty Python!
Azt hittem mar elvesztel:) Haaat ez az 1080...:( Inkabb maradok a 320/620-nal asszem:) Bar a Gold Crown-nak nem tudom az arait, de majd most talan kiderul. Ott egyszer mar voltam, es ugy emlekszem nem fulladtam meg a fusttol:)
Akkor ti egyaltalan nem allitotok vissza? Minusz pontot hogy lehet csinalni? En itt a versenyen meg olyat nem lattam, hogy valakitol is levontak volna.
"safety shoot" - olyan lökés, amikor megpróbálod olyan helyzetbe hozni az ellenfelet, hogy egyáltalán ne lásson rá a köv célgolyóra, vagy pl csak nagyon messziről, nagyon hülye szögben (megpróbálod snooker-be hozni) stb stb
Huh, de rég jártam erre...
ha klubbot kell ajánlani akkor a Rex-re szavazok de én kicsit elfogult vagyok mert annak idején ott kezdtem snooker-ezni és azóta is hű maradtam Az biztos, hogy füst, wurlitzer nincs, max a kakadu "kajabál" néha és biztos, hogy nem a legolcsóbb (1080 Ft/óra) de vmit vmiért! Amikor heti kb 2x tudok lemenni játszani, munka után fáradtan, akkor inkább ott vagyok ennyiért és jó asztalon játszom, mint egy füstös/hangos helyen idegesítem magam. Nekem ennyit megér mert máshol sajna képtelen vagyok koncentrálni. (rwsnooker.uw.hu) A Gold sem rossz, bár ott évek óta nem voltam és akkor még a snooker asztalok nagyon rossz álapotban voltak, bár azóta tudtommal felújították azokat is. Ezért ott van tömeg meg füst is, de nem rossz a hely.
Miss-t mi sem használunk, sőt a magyar bajnokságban sem. Mivel a miss alapvetően tudtommal a bíró saját belátására van bizva, hogy megadja vagy sem, így azt hiszem senki nem döntheti el ha 2-en játszanak, hogy most akkor használják-e. Sokszor látom/hallom, hogy a rex-ben is így játszanak, ami néha azért "komikus" lássuk be! Ennél jobb, amikor okostojások minusz pontokat kezdenek számolni és azon vitatkoznak, hogy a csúszkákon hogyan jelezzék pl, hogy: "minusz 8 pontod van..."
Olyan lokes, aminek nem golyo elrakasa a celja, hanem az, hogy az ellenfel kovetkezo lokesenel minel nehezebb helyzete legyen, ne legyen lehetosege golyot elrakni.
Azert ezt gondolom te is meg tudtad volna fogalmazni, ha picit megerolteted magad...
megint egy hülye kérdés: pontosan mi az a biztonsági lövés?? Mármint a célja, lényege... stb. Vki tudna egy jó magyar nyelvű meghatározást, amit szőkék is megértenek?? :O
Hat igen, abban biztos vagyok, hogy nalunk nem lesznek nagyon foglalkoztatva a szines golyok:) Legfeljebb, amikor veletlenul az megy be a piros helyett:) Lehet tippelni mekkora lesz a legnagyobb break-em holnap:)))
Asszem a Gold Crown-ba megyunk, mert az Art-tol felek, hogy nagyon fustos, a Rex meg lehet hogy nagyon draga:)
Valoszinu 4 jatekos miatt, de eleg hulyeseg, mert 4-en furcsan snookereznek, ha nem parban jatszanak, de akkor meg ugyis egybeszamoljak a pontokat gondolom. Viszont az se hulyeseg hogy az alson kulon lehet szamolni a break-eket:)
Na akkor kérdeznék erről a tábláról. Ahova én járok (általában fenomenális tehetségem miatt csak biliárdozni és ritkábban snookerezni) ott is ilyen tábla van. Mi a jó égre van ez a rengeteg csúszka? felülről, alulról és 2 számsor. Ez 4. Külön a breaket meg külön a frame-t (mármint a frameben szerzett pontokat) számolni? A legfelső az a nyert frame-k, gondolom, de abból is több van. Nasszóval homályosítsatok fel. :)