Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Volt benne egy pali aki egy valami víztartályos nagy üvegmicsodában nevelt banánfákat és az egyik 4 méteres fa meg is hozta a terméseit. Na mit szóltok hozzá juh és csirketrágyával öntözte őket asszem naponta? Kicsit bogaras. Nem?
Helló Onobody! Az avokádó engem nagyon érdekel, de változatlanul nem tudom, mit rontottam el, hogy nem maradt meg. Pedig már fél méter volt. Mit tegyek?
Én vettem egyet a Kaiser's-ben vettem egyet amit elültettem sima virágföldbe, nem hajtott ki. A másikat a Tesco-ban vettem azt pedig vízben gyökereztettem fogpiszkálót szúrva az oldalába.
A boltban veszel egy avokádó-gyümölcsöt és a magját frissen elülteted. Ha ügyes vagy ki fog hajtani. Nekem egyszer sikerült, de sajnos egy év után a növény elpusztult, mert valamilyen igényét nem tudtam nyilván kielégíteni. Ki tudja, hogy milyen ápolási igényei vannak az avokádónak?
Nem tudjátok véletlen hogy hol lehet kapni avokádó magot? Én már próbáltam 2-vel is de nem sikerült mert azt mondják hogy nagyon kicsi a csírázási idő. Nekem van egy grapefruit magom idén kelt ki olyan 7cm magas 5 leveles.
Én sem vagyok nagy avokado termelő csak felmerült bennem ez a gondolat. És ha egy szakkönyv azt irja, hogy teleltetni kell akkor biztos kell. Én csak felvetettem a témát.
Kilgore!
Én mikor átültettem a magot akkor sima virágföldet vettem és vettem hozzá szerves marhatrágyát kb. 2-3 kilós kiszerelésben és azt is kevertem a földbe. Nagyon bejött :-)))
Én is azt tanácsolom, hogy nem kell a magot kivenni a földből hanem egy nagyobb cserépbe kell földlabdástul átteni. Ekkor nem fog sérülni semmi. Bár átültetésre én inkább a márciust javasolnám.