Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 213
Én a Jobbikra szavaztam. Bosszúból. És most hogy Bajnai első hivatalos, miniszterelnöki útja Izraelbe vezetett, és ott a Jobbik karanténba (gettó?) zárásáról egyeztetett, úgy tűnik, az OGY választásokon is rájuk fogok.
Előzmény: gavintommy (-)
aavensis Creative Commons License 2009.06.25 0 0 212
Párját ritkítóan kitartó orbanofób vagy. Akár tiszteltre méltó is lehetne ez a kérlelhetetlen álhatatosság, de inkább monománnak tűnik. Azt meg ki lehet kezeltetni.
Előzmény: Kiss G. Eszter (209)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 211
"nem értem"

Próbálkozzál Callie elvtársad beírásának megértésével, hátha jobban sikerül ez a (számodra) nehéz feladat, ha a magadfajtádtól hallod a magyarázatot.
Előzmény: Kiss G. Eszter (209)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.06.25 0 0 209
Akkor leszs ez igazan erdekes, amikor Orban Koztarsasagi elnokot csinaltat magabol.

Na akkorra kellene ezt tartogatni! Mert ott jogos lesz ez, hogy nem kepviseli az egesz nepet csak sajat hatalommaniajat, de az hogy a jobbikosok altal szavazott kepviselok miet kepviselnek az egesz szavazoi kort nem ertem.

Előzmény: gavintommy (-)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2009.06.25 0 0 208
Pontosan. De hat az ilyen topiknyitok miert olvasnak el ;-)
Előzmény: fanyűvő (37)
Callie Creative Commons License 2009.06.25 0 0 207
A Jobbik három képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. De Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád engem, magyar állampolgárt nem képviselnek.

Írd alá te is: ők ne beszéljenek a te nevedben! Tiltakozz a gyűlölködés, a kirekesztés ellen. Mutasd meg, hogy Magyarország mit gondol a Jobbikról!

Megkapó ez a zavaros nagyotbeszélés.

engem, magyar állampolgárt nem képviselnek

Dehogynem képviselik, a jogálluk szerint a magyar állampolgárokat képviselik. Esetleg rosszul /jól/hűen/hamisan, de képviselik.

Írd alá te is: ők ne beszéljenek a te nevedben!

Ez meg fölösleges: Morvai a saját nevében beszél, nem valamelyik aláíró vagy jobbikos szavazó nevében.

Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 205
Ez egy tipikus tojás és csirke probléma. Az mindenesetre biztos, hogy a sorkatonaság kiiktatása egy fontos szocializációs lehetőséget szüntetett meg. (Akkor is ezt mondom, hogy ha saját bőrömön tapasztaltam ezt előfelvételisként, olyan szabolcsi és zalai cigányokkal összezárva, akiknek jórésze börtönviselt volt.)
Tehát nyilván nem megy az, hogy elmegy a lumpen gyereke az iskolába, bemegy a kapun és kijön a társadalom szocializált tagjaként. Meg az sem megy, hogy munkát és tisztességes életkörülményeket ajándékozol nekik és akkor megoldódik a kérdés. (A parkettát el fogják tüzelni és reklamálni fognak, hogy rosszul égett.)
Előzmény: Antisystem (203)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 204
"majd vigyázni fognak, hogy ne a trambulinról vizeljenek a medencébe, és ettől sokan jobban fogják érezni magukat egy kicsivel. És gondosan ugyanúgy szőnyeg alá fognak söpörni minden társadalmi feszkót, hisz ha állnak valahova, akkor a tömegbázisuk valamelyik oldala veszélybe kerül. Szerintem kb ezt várhatod egy eljövendő FIDESZ érától."

Ezt én értem és logikusnak is tartom, hiszen ezt diktálja a logika egy abnormálisan nagy tömegtámogatottságú néppártnak. De a helyzet konszolidálódásával (ha ez sikerül nekik) ezek a "feszkók" olyan erősen fognak leképeződni a Fideszben, hogy az darabokra fog szakadni (előfeltétel a posztkommunista veszély teljes eliminálása!) és onnantól kezdve esélye van a hosszabbtávú megoldásoknak. Lehet, hogy optimista vagyok. Mindenesetre "rendszeren kívüli párt" csak olyasmi szintű politikai produkcióra lehet képes, mint most a Jobbik. Nem hiszek abban, hogy valaki a garázsában szuperszónikus vadászgépet épít.
Előzmény: Antisystem (202)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 203

Emlékeztetnék arra, hogy Orbánék pl. az iskolábajáráshoz akarták kötni bizonyos juttatások folyósítását. Gondolom nincs vita azon, hogy a cigánykérdés alfája és omegája is az oktatás.

De, imádok vitázni, és azért én alapvetően baloldali és liberális vagyok, nem is kicsit - csak nem a honi "ballib" értelemben, hanem amit a világban ezeken értenek.

Szóval nem, az oktatás csak a második lehet. Az első, hogy annak a családnak legyen miből élnie, tehát munkahelyek teremtése azon az iskolázottsági szinten, ami ennek a széles rétegnek megfelel. Akkor is, ha gazdaságilag veszteséges (bár kétlem, hogy veszteségesebb lenne a permanens szocsegélynél). HA ez megvan, akkor mindenkit el kell küldeni dolgozni, munkából élni. És ha ez is megvan, akkor jöhet az a pont, hogy iskoláztatás gyereknek, felnőttnek, hogy tovább lehessen lépni. Szóval ahhoz, hogy ebben meg tudjuk haladni az 1989-es állapotot, előbb el kellene ujra érni azt az 1989-es állapotot - családoknak munka, szakképzési rendszer helyreállítása, stb:(((

Például olyanra is gondolok, hogy visszaállítanám a 2 év sorkötelességet azoknak, akiknek nincs szakmája vagy érettségije - pótlandó azt a szocializációt, amit az iskola adott a többieknek. Oszt majd  a seregben, kontrolláltan megszervezném a képzést, és a szakmával leszerelést, meg ilyenek...

ÜdV

Előzmény: Mr. L. Q. (200)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 202

Megvigasztallak, szinte törvényszerűen el fogják. A FIDESZ-elit ugyanis ugyanúgy rendszerbe épült, integráns része ennek a szmötyinek, mint az összes többi főbérletes viccházi párt. Ráadásul a szájkaratén túl alig különbözik az MSZP-től, ami érthető, mert mindkettő tömegpárt, ami eléggé meghatározza a poziciót, széles tömegbázisnak egyszerre megfelelni csak opportunistán lehet.

Valószinű, hogy - tanulva a saját előző ciklusukból, meg a gyurcsányi érából - majd vigyázni fognak, hogy ne a trambulinról vizeljenek a medencébe, és ettől sokan jobban fogják érezni magukat egy kicsivel. És gondosan ugyanúgy szőnyeg alá fognak söpörni minden társadalmi feszkót, hisz ha állnak valahova, akkor a tömegbázisuk valamelyik oldala veszélybe kerül. Szerintem kb ezt várhatod egy eljövendő FIDESZ érától.

ÜdV

Előzmény: Mr. L. Q. (197)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 200
Ez teljesen korrekt és egyetértek. Amit mondok, hogy a 2002 óta tartó ámokfutás nélkül mostanra még nem durvult volna el így a helyzet. Emlékeztetnék arra, hogy Orbánék pl. az iskolábajáráshoz akarták kötni bizonyos juttatások folyósítását. Gondolom nincs vita azon, hogy a cigánykérdés alfája és omegája is az oktatás. Többek között ebből is aztán nyilvánvaló a magyarbálinti oktáspolitikai kurzus (meg a "jogvédős" körítések) célja és értelme.
Előzmény: Antisystem (195)
NattyDread Creative Commons License 2009.06.25 0 0 199
"Tiszta Charta-névsor eddig. "

Azt is aláírtam anno :oDDDD
Előzmény: zividivi (145)
NattyDread Creative Commons License 2009.06.25 0 0 198
"Hogy van ez, hogy embereket ki akarunk rekeszteni? Hol a tolerancia?
Az empátia? Azért mert más a véleménye? "

Ennek az az értelme, hogy normális ember még azelőtt elhatárolódik ezektől ország-világ előtt, mielőtt ez a ... izé először zsidózásra nyitná a száját az EP-ben, mert az manapság a legtöbb helyen elég gáz.
Előzmény: Magda (139)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 197
Így van, nincs több menet. Ha ezt (is) most elb..ák*, akkor irány az ébredő Mali.

*Bocsánat, de ezt itt így plasztikus.
Előzmény: Törölt nick (194)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 195

Én azt hittem, hogy most szűken véve a mostani Jobbik-jelenségről beszélünk.

Igen, pont arról beszélek.

Például, hogy a JOBBIK-nak az egyik alapvető ismérve, hogy nem volt még soha parlamenti párt, a vezetése nem tartozik az un. "rendszerváltó politikai elit"-be. Ez szerintem nagyot dobott most az eredményein.

Más példát mondjak, a JOBBIK most eléggé a cigányság problémakörét meglovagolva tudott szavazatokhoz jutni. Csakhogy, ami ma Magyarországon a cigánybűnözés, az Amerikában az afro meg hispán gettó-bűnözés, máshol meg az éppen ott  periferizálódott réteg attitűdje. Aminek tipikus jellemzője a többedik generációs munkanélküli lét, az ehhez kötődő gettósodás, az, hogy ezek az emberek gyermekkoruktól nem a munkavégzésre szocializálódtak, az életükből kimaradt a munkahely meg a rendszeres munkát végző család szocializációs hatása.

Ez meg pont a mezőgazdaság szétverése és a rablóprivatizáció következménye, akkor váltak a főként vidéki és kevésbé iskolázott rétegek a tartós munkanélküliség sorsára. És aki akkor volt kisgyerek, vagy akkor született, és azóta ebben nő fel, az lesz a "cigánybűnöző". Szóval szerintem nem az uborkát lopó romákkal, hanem az ő szüleik munkahelyének elprivizésén meggazdagodott konjunktúralovagokkal, a rendszerváltás ügyeskedő haszonélvezőivel, a rablóprivatizálásból képződött "új tulajdonosi réteggel" szemben kellene a vas kéz. Tekintet nélkül arra, hogy éppen melyik holdudvarhoz sorolt be.

ÜdV

Előzmény: Mr. L. Q. (187)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 193
"a béna Antallékra"

Miután nem tetszettünk forradalmat csinálni és nem vettük elő az elvtársakat, ezért az üres államkassza, az érintetlen (poszt)komcsi propagandagépezet, az ügynökökkel feltöltött MDF és államgépezet, a rákos sejtként elburjánzó SZDSZ-eses "liberális értékrend" ellenében többet nem lehetett várni.

Sőt Orbánéknak sem lesz könnyű dolga, pedig remélhetőleg most akár a 2/3-ot is megkapják a nagytakarításhoz...
Előzmény: Törölt nick (188)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 192
Arról nem beszélve, hogy még a kerekasztal-paktumot sem írta alá az összes alkusz, utólag sem hagyatták jóvá a társadalommal, végeredményben gazdaváltáson kívűl az égvilágon semmi sem történ.

A kommunista diktatura jogfolytonos saját magával.
Előzmény: Törölt nick (188)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 190

Nézd, ez is egy vélemény, legfeljebb nem az enyém.

a politikai elit mindig a társadalom morális szintjét tükrözi vissza egy demokráciában, ne kenj minden szart másokra, ezt az elitet mi termeltük ki, mi alakítottuk ilyenné

Ez már rögvest nem igaz, a kis magyar gengszterváltás egyik tipikus jellemzője volt, hogy a tömegek kihagyásával és az ő fejük felett zajlott, elitista paktumok is diktátumok formájában. 

nem a politikai eliten múlt - kizárólag -, hogy melyik ország öltözött barna vagy fekete rongyokba és melyik nem, hacsak úgy nem, hogy volt ahol demagóg gazemberekre szavaztak, volt ahol mégsem
Itten meg örvendetesen önmagadnak mondassz ellen, mert természetesen pont a választás az, aminek oka van.

az meg már a hülyeség csimborasszója, hogy majd a politikai elit tanul abból, ha mi egymást vagy a szomszédainkat halomra gyilkoljuk

Valóban az lenne, ezért mondtam én pont az ellenkezőjét. Hogy háború nélkül kellene tanulnia...

ÜdV

Előzmény: santaclaus123 (186)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 189
//"...a politikai elit mindig a társadalom morális szintjét tükrözi vissza egy demokráciában.."//

Egy demokráciában talán.

De egy kvázidemokráciában, mint láthatod, éppen fordítva vagyon: a társadalom morális szintjét zülleszti sajátmagáé alá bármelyik politikai elit.
Előzmény: santaclaus123 (186)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 187
Én azt hittem, hogy most szűken véve a mostani Jobbik-jelenségről beszélünk.
A magyar társadalom, ill. jelen politikai berendezkedésünk bajai persze ezekben is gyökeredzenek, de akkor szinte kezdhetnénk Ádámnál és Évánál. :) De ha már erről van szó, nálam senki sem fog jobban egyetérteni abban veled, hogy nagy hiba, inkább halálos bűn volt a "megegyezéses rendszerváltás".
Előzmény: Antisystem (184)
santaclaus123 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 186
sok hülyeséget tucc összehordani, de most még magadat is alulmúltad a "történelmi dialektikáddal"
a politikai elit mindig a társadalom morális szintjét tükrözi vissza egy demokráciában, ne kenj minden szart másokra, ezt az elitet mi termeltük ki, mi alakítottuk ilyenné és ha éppen megint vérbe és mocsokba süllyedünk, azt is magunknak, magának köszönheti a társadalom
nem a politikai eliten múlt - kizárólag -, hogy melyik ország öltözött barna vagy fekete rongyokba és melyik nem, hacsak úgy nem, hogy volt ahol demagóg gazemberekre szavaztak, volt ahol mégsem
az meg már a hülyeség csimborasszója, hogy majd a politikai elit tanul abból, ha mi egymást vagy a szomszédainkat halomra gyilkoljuk és azt hiszed te meg majd malmozol közben a "történelmi dialektikáról"
Előzmény: Antisystem (176)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 185
The kettle calls the pot black. C’est la paille et la poutre. Bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű.
Előzmény: MGperY (181)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 184

Ezzel nem értek egyet. Ezeknek a problémáknak a magvát kérlek az egész elqrt rendszerváltás tette le... főként az Antall féle jogász-történész egylet és az utánuk jövő kleptokraták a magyar mezőgazdaság szétverésével, a kárpótlási jegyes potyaprivatizációval, a bővített ujratermelés nélküli "eredeti tőkefelhalmozás"-sal. Azzal, hogy a "cél az új tulajdonosi réteg létrejötte" szlogennel törvényesítették, és piedesztálra emelték a lopást és a maffia-szerű állami működést.

ÜdV

Előzmény: Mr. L. Q. (182)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 183
Visszamehettél volna egészen 1989-ig.

Már a Kerekasztalnál elkezdődött a rontás. Mármint a rendszerváltás megakadályozása.

Ugyanolyan társadalomkirekesztés folyt már ott is, mint evvel az aláírásrafinériával.
Előzmény: Mr. L. Q. (182)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 182
Szerintem le kellene szokni arról, hogy "a politika ezt csinálta "vagy "a politika azt csinálta". Egészen konkrétan a 2002 óta eltelt politikai és gazdasági ámokfutásról van itt is szó, kiemelten pedig a Gyurcsány Ferenc nevével jelzett korszakról.
Előzmény: Antisystem (176)
MGperY Creative Commons License 2009.06.25 0 0 181
kostólgatdz nyuszómuszó?
vigyázz, ráérek.
az h te nem tudsz magyarul, nem az én hibám. de nem is magyarbálinté, mielőtt ebbe is beleugatnál, fogalom nélkül.
Előzmény: Mr. L. Q. (180)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 180
"ja, látom hány postod van. nem kell válaszoldnod."

Zseniális megoldás ez, szegénykém. :D :D
Előzmény: MGperY (175)
MGperY Creative Commons License 2009.06.25 0 0 178
cukor vagy!
Előzmény: Mr. L. Q. (177)
Mr. L. Q. Creative Commons License 2009.06.25 0 0 177
Dehogy fájt! Mindig, most késő este is, jól tudok szórakozni azon, ha egy ballib szénné égeti magát. :)
Előzmény: MGperY (174)
Antisystem Creative Commons License 2009.06.25 0 0 176

Vannak trendi dolgok tudod, mint mostanában a világon (Európában, sajnos, főleg) ez a bornírt bezárkózás, egyes népcsoportok hibáztatása minden bajért (antiszemitizmus, idegengyűlölet, homofóbai, stb.).

Basszus, ez hárítás, tessék már légyszi észrevenni. Tudod, a Nagy Gazdasági Világválság nem azért vezetett bizonyos szélsőségek megerősödéséhez, mert ez így "trendi", hanem mert szükségképpen nem vezethetett máshoz, köszönhetően annak, amit előtte a politika művelt. És ahol nem oda vezetett, vagy nem olyan mértékben, az meg annak volt köszönhető, hogy ott a politika nem azt művelte. Ezek kő kemény ok-okozati összefüggések, történelmi dialektika, és nem divat-kérdés.

Úgyhogy a felvetésedre csak azt tudom válaszolni, hogy őszintén, teljes szívemből remélem, hogy nem fog bekövetkezni a "De az egyensúly helyre fog állni, ahogyan a makro gazdasági jelenségek a világban normalizálódnak.", és végre rá fog kényszerülni a cseppet sem tisztelt politikai elit, hogy egyszer világháborús vérfürdő nélkül is tanuljon a hibáiból.

Az aláírás, szerintem nem önsorsrontó és nem suicid. Óriási dolog, hogy van egy eszköz- az internet- ahol sokan (kicsit beismerve, hogy az EP választás előtt nem fogták fel, hogy mekkora a baj) S.O.S. jeleket küldhetnek, névvel és arccal a világnak. Hogy mi, magyarok nem ilyenek vagyunk.

De, mi magyarok ilyenek vagyunk, senkinek nincs joga egy másképp gondolkodó ember magyarságát megkérdőjelezni egyik oldalon se. Hidd el, a megoldás annak elfogadásával kezdődne, hogy mi magyarok ebben az időpillanatban ilyenek vagyunk. Azért, mert.... és akkor kezdődhet az érdemi munka az okok sorbavételével...

Úgyhogy de, engem mint magyar állampolgárt Morvai, Balczó és Szegedi teljes joggal képviselnek, ugyanis honfitársaim, a magyar választók demokratikus választáson őket erre megválasztották, és nekem nincs jogom ezt a választást felülbírálni. És ez mindaddig áll, amíg a tevékenységüket a magyar Alkotmány betartásával végzik, amire felesküdtek.

Arra van jogom, hogy elmondjam, hogy ennek én nem örülök, arra van jogom, hogy a legközelebbi választáskor azon igyekezzek, hogy mások kerüljenek a helyükre. Arra nincs, hogy a mandátumuk legitim voltát megkérdőjelezzem - már, ha demokratának tartom magam.

Aláírást meg konkrét, megfogalmazható célokért érdemes gyüjteni.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!