Ezri Dax hordozza most a Dax-szimbiótát,mivel Jadziat megölte a Dukatba bújt antipróféta a Tears of the Phrophets c. részben (6.szezon záróepizód).De ez elég off egy VH-topicban.:)
Amugy egy gondolat:
A ferfi mindenkeppen hibazott!
HA nem ellenseg lett volna a no, hanem csak egy "arulo" ember, akinek szabadsagot igertek volna, ha elarulja az embereket, akkor is ugyanigy gond lett volna abbol, hogy elmondja a titkot.
A kovetkezo, szombati resz szerintem csak kozepes lesz...
A férfi szájából ez hangzott el a rész közben: "Még sohasem kínoztak meg, de esküszöm, semmivel se tudnának rábírni arra, hogy eláruljak nekik bármit is."
Hmm... Azt mondjatok, hogy a no Dax? En csak Jadzia(?) Dax-ot ismerem a DS9 hidrol, de ez a no ugyanaz? Vagy valami rokona a DS9-ban?
Kár,hogy nem láttam őket magyarul is.Sajnos ritkán látom a TV3-on. :(
Nem sok happy endet láttam eddig,valami csavar általában van.:) Persze ez egyáltalán nem baj. A sorozat fő erénye SZVSZ -a témák változatosságán,gondolatébresztő voltán kívül- éppen ez az előre nem látható befejezés.:)
Larel:
Igen, ez mind volt, es en mindket, altalad emlitett reszt lattam mar.
Hasonlokepp, szerintem is nagyon jo reszek. Sok jo resz volt meg, "I, robot" (Adam a keszitoje ellen fordul, miert, targyalas), "Deprogrammers" (ez is tuti, egy programozott embert, rabszolgat valtoztatnak vissza). Illetve meg sok masik ;)
Altalaban a happy end-es reszek a gyengebbek, de ez szerintem azert igy nem igaz, erdekesseg azokban is van, es olyan kellemes nezni oket.
Nem olvastam végig a topicot,bocs,ha már valaki említette,és azt sem tudom,a TV3 adta-e már,mert sajnos nem mindig látom itt.Viszont a PRO7-en mindig megnéztem,különösen két rész tetszett.Az egyikben fogságba kerül egy hajó legénysége,megpróbálják egymás ellen hangolni őket,közben kihallgatások folynak,a végén már teljesen összeroppannak és akkor jön a nagy csattanó.A másikban néhány embert föld alatti bunkerbe zárnak,teljesen egyedül,csak monitoron keresztül tartják egymással a kapcsolatot.Minden nap kapnak egy riasztást,ekkor legalább egyiküknek meg kell nyomnia egy gombot,hogy megakadályozza a totális megsemmisítést.A vége ennek sem piskóta.
Srácok, ma este megy szerintem az egyik legjobb rész! Már az első alkalommal is sajnáltam, amiért nem vettem fel, de most ez pótolható! Ez "A kegyelem", azt hiszem, ez a címe. Amikor egy pasast foglyul ejtenek egy nőcivel, akit fokozatosan átoperálnak az idegenek és csak a sztori utolsó percében derül ki, hogy a csajszi nem is ember, hanem alien, aki voltaképp kém és azért zárták össze a fószerral, hogy kiszedje belőle a legfontosabb titkokat. Eszméletlenül jó a csattanó a végén!
Bár az ID4 az egyik kedvenc filmem, van benne yó pár baki...
Na igen, érdekes hogy minden sfi-fi ben az idegenek a Földet akarják bántani.. Más bolygó
van bajban nem rulez azt nem szeressék a fejlett
idegenek/ nem eladható a film.. ki a fene megy
moziba ha nem a Föld van veszélyben?/
Talán az Alien sorozat volt ami még színvonalas
sci-fi volt bár a III-ik résztől a nívó mintha
ment volna lefelé..
Gabika:
Igen, bar az ID4-et csak reszben lattam (tv-n), gagyinak tunt, es annyira nem neztem.
En mindenesetre nem hiszek abban, hogy egy nalunk 1000x fejlettebb technikaval rendelkezo idegenek idejonnek, es elfoglaljak a bolygot.
Valahogy ertelmetlen az egesz.
Szoval ha 1000x fejlettebbek technikailag, de "szellemileg" megsem, akkor mar siman elpusztithattak volna onmagukat.
Vagy ugye ha talalkoznak egy fajjal, akik meg naluk is fejlettebbek, de ott is agresszivan lepnek fel, akkor az a faj kiirthatja oket.
Gabika:
Na igen, bar en regebben lattam, ezert nem neztem teljesen most az ismetlest.
Valamennyire ez is tipusfilm, marmint hogy "az idegenek biztos ellensegek, lojjuk oket, aztan rajovunk, hogy csak segiteni akartak".
Altalaban az ilyen filmek nem happyend-esek -- pl.: miutan kiirtottuk az idegeneket, rajovunk, hogy most akkor az emberiseg fog meghalni, mert nem sikerult megoldani a vegzetes problemat, amiben segithettek volna az idegenek -- de a mostani az volt.
Huhh, ez a mai resz jo volt. Amikor a Marson egy mikroorganizmust talalnak.
Kar, hogy mar ismetles, es az egyik itteni hozzaszolasban mar valaki elsutotte a veget, de sebaj...
Igy is jo volt... meg amugyis azert lehetett sejteni ahogy alakultak a dolgok.
Valerie23-hoz: nem emlekszem pontosan , hogyan szolt a mondat de azt hiszem annak a valtozatnak, hogy "aki fel a sajat halalatol az elo" helyesnek hangzik.Forditva mar nem igaz persze hiszen nem kocsonosen egyertelmu a megfeleltetes a ket dolog kozott.
Láttam a részt, csak meg akartam nézni magyarul is. Remélem másodszor már nem maradok le róla. Csak tartson ki addig a TV3 :-) Mert most már lassan nagyon időszerű a Csiga2-vel az összeolvasztás, nekik meg van ehelyett a sorozat helyett fasza rózaLindájuk, meg ilyenek. KúL!!