Sziasztok!
Negyedik évébe jár a Corsám,és nagyon vigyáztam a pótkerekemre,/a többibe 45-ezer km/ekkor történt,/miért ne nyaralás közbe?/hogy a ball elsőmnek "cicije"nőtt!A balatonnál sehol nem kaptam hozzá eredetit,/Firestone F580 165x70xR13./aztán pesten sem.Azt monták több helyen már nem gyártják.Vettem kinomban egy pár uj Misit előrre,igy most keresnék párt a pótomhoz. Ha valaki tudna megoldást,megköszönném!
Háááát a színe az "szellőkék", de alufelni az nincs. Ma voltam a szervízben, és mondták, hogy ha tényleg a kormánymű a ludas, akkor komplett cserélik, és még érvényes a szavatosság.
Viszont azt is mondták, hogy nem biztos hogy ez baj, úgyhogy egy kardán csuklót cserélnek benne először, és csak akkor jön a kormánymű, ha az nem segített.
Jó régen nem jártam errefelé, de látom hogy igencsak felélénkült a topic!
Most már két éve hajtok egy 1.2-es C-s Corsa-t, de hálistennek eddig nem sok problémám volt vele. Mindössze egyszer kellett javítani a jobb első elektromos ablakemelőt.
Viszont az utóbbi időben az Opelroy 11-es hozzászólásában leírt gyári hiba jöhetett elő, nevezetesen a kopogó kormány esete.
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e lehetőség ennyi idős korban arra, hogy garanciában javítsák a hibát, illetve hogy ez hiba másoknál is jelentkezett-e?
ELADÓ 3db Corsa C lemezfelni Debica M+S 165/70R13-as téligumikkal. Ebből kettő hátsókerék volt, alig van kopva. Forgásirányok jelölve. 2 telet használtam őket. (A 4.-et oda kellet adnom az autóval pótkeréknek) Anno újonnan vettem a felniket.
Érdeklődni a megadott emilen.
Ez hulla komoly!
Legalább is, mikor a márkakereskedés szervizesét megkérdeztem ahol az autómat vettem azt mondta, hogy van gyári klíma de azt fogom mondani , hogy nem kérem mert ennyi az ára. Úgyhogy alapból valami más megoldást javasolt, de konkrétumot nem tudott mondani.
bc.
Hello! A klímát mi szereltük be az Opel Dunában az egyik Demo autónkba. (1,2 16V) 3 napot vett igénybe, persze nem reggeltől estig ezen dolgoztunk. Ha gondolod, gyere be valamelyik nap 8-16 között, és megmutatom. Akár ki is tudjuk próbálni. Diavia gyártmány, úgyhogy nem igazán értem, hogy miért mondták, hogy C-Corsába nem gyártanak. Na mindegy...
Üdv, opelroy
opelroy
Mekkora corsába rakták be? Én tegnap körbetelefonáltam egy csomó klímás céget. A diavia elhajtott helyből, hogy sebességfüggő szervós autóba nem tudnak klímát rakni, mert a diavia nem gyárt még ilyet.... Vagy megint egy hozzáértő hölgy kezelte a telefonokat?! Azok a cégek akiket felhívtam egyik sem tudta tutira megmondani, hogy lehet e tenni az 1-2es c be klímát, opel gyári klíma szereléssel olyan 750-800.000 ft. Ha mégis megoldható kérek infót, hogy hol szerelték Neked.
Köszi!
Sziasztok! A múlt héten szereltünk egy C-Corsába Diavia klímát és meglepően jók a tapasztalatok!
Diaviához képest itt már vigyáztak, hogy korrekt legyen az elektromos rendszer. Egyes részei a meglévő relédobozban kaptak helyet méretpontosan, még a vezérlő reléket tartalmazó tábla a relédoboz mellé felpattintható. Jól illeszkedik minden, a szokottnál jobb kidolgozás és szerelhetőség miatt. Egyetlen hátránya talán, bár ez minden Diavia klímáról elmondható, hogy a kesztyűtartó méretét jelentősen le kell csökkenteni a nagy fűtésbox miatt. A hűtés megfelelő, a rendszer csendes. A belső kezelőpult gyári, tehát a középkonzol olyan lesz, mintha eredetileg is klímás lett volna az autó. Aki Diaviában gondolkozik, szerintem nyugodtan vágjon bele!
Mi is örülünk minden új Corsa-s topic látogatónak!
A dísztárcsákat ezek szerint nem csak az enyémről
vitték el... Azóta párszáz forintos Auchan-os műremekek vannak fenn. Nagy előnye, hogy le se to##m ha egy éjjfél körüli félálomban elkövetett parkolás megkarcolja. :-)
A Diavia klímáról AstraF16V Opel fórumos topictárs-nak olvastam a véleményét régebben. Azt írta jól hűt, de az elektromos rendszere megbízhatatlan. Esetleg kérdezd meg a nagy Opel fórumban, őt ott gyakrabban megfordul.
A Hapzi mobil elérte a 40,000km-t!
Jelenlegi fogyatékosságai:
Az eredeti ContiEcoContact gumi hátul asszimetrikusan kopott be. Márciusban a téli szezon után megcseréltem az elsőket hátulra és azóta surrog. Állítólag majdnem minden autónál előfordul, ahol a hátsó tengelyen nincs terhelés.
A bal első ablakemelő mechanikára ráférne egy kis zsírozás mert nyekereg.
Télen a hidrotőkék kopogtak beindítás után 1-2km-en keresztül.
Enyhe gyorsításnál előfordul, hogy dadogva gyorsít. Valamelyik szűrő (benzin, levegő) bekoszolódott? Ha már 2/3-on lenyomom a gázt akkor nincs gond és nem is mindíg fordul elő.
A riasztóm nagy esőben menet után vagy extrém párás időben valahol beázhat és fals riasztásokat csinál. Laserline riasztó suxx.
Most viszem majd komplett átnézésre , majd orvosoltatom a hibákat.
Egyébként pöpecül fogyaszt, jól megy, és a fennti apróságokon kívül semmi bajom nincs vele.
Ha kisautót vennék megint Corsa lenne. :-)
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a topikot és nagyon örülök Nektek! Egy éves volt májusban a corsám, most 16.000 akármennyi van benne. Nagyon-nagyon szeretem, ez az első autóm. A férjemnek volt már kettő corsája, az ég világon semmi bajuk nem volt, pedig az egyikkel a délszláv háborút járta és két év alatt beletett 220.000 kilómétert. A kötelező szervizeken kívül egy tankot kellett cserélni, mert egyszer túltankolták, és behorpadt, de ezt garanciában kicserélték. Az én autóm 1.2-es 3 ajtós, fehér. Róla is két hetes korában durrantották meg a dísztárcsákat, hogy száradna le a keze annak, aki hozzányúl más autójához! Uff! A bejáratós időszakban igazán nem kell nagyon kímélni, mert padon már megjáratják ezeket az autókat, de azért óvatoskán, ne hajtsuk túl, mert az sem tesz jót neki, viszont néha nyugodtam meg lehet kergetni, mert ha nincsen kihuzatva, lomha marad a motor. Ezer kilométernél bevittem egy olajcserére, és most egy évesen egy másikra. Eddig nem jelentkezett semmi probléma. Nekem nem nyiszog a műszerfal, viszont a kalaptartó néha igen, de csak akkor, ha nincsen jól visszatéve, vagy rá van nagyon döntve a hátsó ülés.
Most kérdeznék.
Szeretnék bele klímát. Tényleg érdemes a Diaviával kezdeni? A fogyasztás növekedés nem nagyon érdekel, meg az sem, ha lomhább lesz, mert csak egyedül használom, max a kutyám van a csomagtartóban. Az a lényeg, hogy hozzáértők legyenek és feleslegesen ne barmolják szét a kisautómat. Visszaolvasgattam pár oldalt, ha van valakinek személyes tapasztalata klímailag kérem ossza meg velem! Köszönöm!
Nos, én is megosztanék pár tapasztalatot a járgánnyal kapcsolatban. Mivel az utóbbi pár hétben beleraktam az 1.2es Corsánkba kb 3000kmétert. Először is nagyon jó az autó futóműve, még autópályán 160nál is stabil, össze nem hasonlítható egy kb10 éves kisautóval. Mivel a táv nagy részét német ótópályán tettem meg, ezért kénytelen voltam kipróbálni az autó teljesítményét is. (Mert ugye a bal sáv konst. 160+, a másik meg 90 el megy) Nos a lényeg, hogy simán viszi a 160at, de sík pályán 180at, lejtőn lefelé meg még gyorsabban is. Kipróbáltam az érdi emelkedőn is, ott 160al fölmentem. Továbbá lemértem, hogy mennyit csalhat a sebességmérő, és arra jutottam, hogy 120nál max 4-5km/h-t csal. A fogyasztással nagyjából meg voltam elégedve. 80-110es tempónál, klíma nélkül 5litert fogyasztott. Klímával 130nál, úgy, hogy volt benne pár gyorsabb szakasz kb6.5-6.9litert mértem. Természetesen vannak negatívumai is a járgánynak, méghozzá, hogy kopogósak a műanyagok, és, hogy az ajtón szinte minimális a szövet, illetve a ki be szállások hatására könnyen koszolódik az ajtó belseje.
vinettu: Nektek pedig én gratulálok!!! Sok-sok egészséget kívánok az egész családnak.
Egy tipp: Amikor először be akartam rakni a gyerekhordozót hátulra, alig sikerült mert úgy tűnt miliméterre éppen csak elég hosszú a hátsó biztonsági öv. A harmadik beszerelésnél érdekes módon már bőven elég hosszú volt. Aztán rájöttünk, hogy ha nagyon ki van húzva, véletlenül megrántod szerelés közben és beaakad a biztonsági öv akkor nem akad ki olyan könnyen mint kevésbé kihúzott állapotában. Mivel be volt akadva, nem tudtam jobban kihúzni, azt hittem olyan rövid és nincs mit tenni vele... :-)
Nekünk most 2+1/2 hetes a pici, lassan megyünk vele ide-oda hosszabbacska utakra is. Valahogy így képzelem a pakolási stratégiát: kalaptartó ki, babakocsi + cumisüvegek + pelus csomagtartóba. Baba + anyuka hátulra. Saját cuccaink az első ülésre beszíjazva sporttáskában, meg lábhoz ahová fér szatyrokban... :-) Majd írok tapasztalatokat!
Azért elkezdtem szemezni egy kombi B Vectra-val, vagy egy farkaslámpás Mondeo-val. A Vectra nekem jobban tetszik, felszereltebb és kényelmesebbnek tűnt az utastérben, a Mondeo csomagtartója viszont 80 literrel nagyobb.