nem egyszerű a történet... amikor az előző Audim volt pont 2002-es és sima halogénes... elhatároztam hogy megcsinálom, de abba is maradt! Új lökös amibe a mosó benne van, kábelek, lengőkarokra szintérzékelő, lámpa, trafó meg tökösség belefogni! árba nem tudok segíteni... függ hogy új cuccok vagy bontottak... Lámpa érdemes ha új, meg a trafó! remélem tudtam valamit segíteni!
A6 2.5 Tdi V6 Quattro 1998-as 6-seb. manuális váltós autó aszthiszem full extrás .
Az elmúlt héten sikerült hozzájutnom,bal elején sérülten, ami már ki is lett javítva. De maradt még probléma.
Hibajelenség: centrálzár távirányítóval nem nyit, ha a zárat nyitom kulcsal az is csak egy ajtót nyit, és nem hallani a centrál motorját.
Megvan minden kulcsa( 2 távos bicska+1 szervíz kulcs), de eggyikel sem nyílik az összes zár egyszerre.
Ezen kívül sem a belső világítás, sem az elektromos ablakok nem működnek, az elektromos ülés megy, de az ülésfűtés már nem.
Olyan mintha elszáltvolna valami bizti, átnéztem a műszerfal oldalában lévőket, de nem találtam hibásat. Létezhet, hogy ezek a cuccok egy áramkörről működnek és ott lehet valami bibi? :-(
Gondoltam hátha ez valami tipikus eset, valami relé hiba, vagy komfort modul, vagy valami más?
Egyébként ez a semmi hasznavehetetlen Navi plus, ami magyarországon nem is működik, nem is ér 1 ft-sem, ezért sajnálok rá mindent egyes forintot. Tököm kivan az ilyen értelmetlen pénzkidobásért. Egy szar rendszer az egész.....
Ez nem is kérdés egy gumiharangnál, mert azt én megcsinálom magamnak..... de az ilyen hangtechnikai elektromosságos kütyükhöz nincs fingom se! :)
POHU meg..............
Az egy szót sem érdemel.
Na mind1 majd csak lesz valami, most elvileg 7000ft körül megmondják egy helyen csak vinni kell a kocsit, meg pótkulcs, meg kártya(ami nincs) valszínű ez lessz..
Ez mind szép, de mint korábban írtam a 35-ös címen belül nekem csak a 21-es csatornán van vmi kulcstanítási funkció, és semmi több lehetőség. Ennek fényében?
Ja bocsi, az előbb a magyar rablókról beszéltem...
Most írok pár sort a kinti rablókról:
Szétszakadt a jobb első féltengelyemen a gumi harang. Gondoltam jobb hamar megcsináltatni, egyedül meg nem mertem nekiesni. Ausztriában dolgozom, de Sopronban lakom. Van egy ismerősöm egy bécsi márkaszervízben (Audi Narowetz) gondoltam rácsörgök, mikor, és mennyiért csinálnák meg. Kapatam egy majdnem !!400EUR-ós!! árajánlatot. !!140EUR/óra díjért dolgoznak!! a javítási díj lett volna 280EUR, a többi 120EUR az alkatrész.
Szépen megvettem a gumiharangot az unixnál 2200Ft-ért!!! aztán egy soproni műhelyben 5000Ft-ért!!! kicserélték. Itt megúsztam 7700Ft-ból amit Bécsben már 120000Ft-ból csináltak volna meg.
Gyorsan hozzáteszem hogy a bécsi műhely így is fullra tele van melóval...
35-ön van a komfortmodul. Vagy beikszelhető a lehetőség, hogy automatikusan záródjanak az ajtók (bár nekem 25km/h rémlik), vagy 2-es számrendszerbeli egyszerű problémát kell megoldani. ;)
Azt mondtátok, h a 35 címen lehet beállítani azt, h az ajtók 15km/h nál lezárjanak... De abban nincsen ilyen állítási lehetőség szerintem, vagy mégis???
Hamarabb van problémája a motornak a hidrotőkével, és a miatta leforduló himbákkal, meg az esetleg megkopó vezérműtengellyel, mint a porlasztócsúccsal. Érdekes hangja tud lenni.
És arról nem is beszélve, hogy ha nem te vagy az első tulajdonosa a kocsinak, akkor 100%-ig nem lehetsz benne biztos, hogy cseréltek-e fejegységet a kocsiban, és akkor már a gyárból lekért kóddal is ugyanott vagy, mint most, mert nem ahoz való. Gondolom ilyenkor a pénzt nem adják vissza :-)
És kíváncsi lennék, hogy a márkaszerviz mennyiért hajlandó megoldani a problémát :S Egy oldalon azt olvastam, hogy 70 font-ért akarták csinálni pár éve.
utána néztem , a tiéd nem 30 szelepes , tehát a szelep dekni sem az a fajta mint nekem , így valószínű nem is áll meg az amit írtam . folyhat még a hengerfej alol is amúgy , de tényleg egy alapos mosás és kiderül hogy honnét szivárog .
Egyébként nem értem, hogy attól, hogy elment a feszültség, miért kell újra rádiókód... Ha visszajött a feszültség, akkor miért nem nézi meg mondjuk az immobilisert, vagy a motorvezérlőt, vagy valamit, aminek minden kocsiban egyedi azonosítója van, amiből megállapítaná, hogy még mindig ugyanabban a kocsiban van, tehát nem kérne kódot.
Egyébként ezt én úgy olvasom, hogy az áramszünet után nem kell kódot kérnie:
"The Concert II radio has "Smart coding", which makes it unnecessary to enter a code to unlock the radio as long as the radio is installed in the car that it belongs to, even after disconnecting and reconnecting battery power. If you are installing a Concert II radio in a different car than the one it came in, you must enter the code to unlock the radio."
mond meg a szerelődnek hogy mossa le azt a motort és akkor látni is fogja honnan szökik az olaj .
szelepdekni tömítés (remélem ez is V6-os és nem hülyeséget írok) szóval ez a tömítés csak pasztával együtt ér valamit , anélkül ereszteni fog , megvannak gyárilag a pontok rajta ahova mindenképpen kell tömítő paszta .
Főtengely szimering , első vagy hátsó ? Mindenképpen a gyárit javasolnám bele . Első cseréhez komplett vezérlést le kell szerelni , kocsi elejét szétbombázni . Ha már szét van szedve termosztátra ránézni :D
hátsóhoz váltót le kell húzni motorrl , nem mindegy hogy kézi vagy autómata qotro vagy sem ?
Egyébként nem kéne a rendszernek újra felismerni??
Dehogynem. ...Miután a kódjával igazoltad hogy nem lopott cuccot akarsz a rendszerrel felismertetni...
Ha gyárilag ez a fejegység van az autódban akkor menj be egy Audi szervízbe és ott pár nap alatt az alvázszám alapján lekérdezik a kódot. (Nem ingyen!)
Ha nem ezzel a fejegységgel jött ki gyárilag az autó akkor kaki van. Vagy veszel egy gyári fejegységet kóddal, vagy megpróbálod feltöretni valami szakival. Szerintem közel azonos árban van a két megoldás.
Audi 100/A6 1994-es évjáratú ABC motorkódú 2.6-os benzines masináról lenne szó.Eléggé csöpög az olaj a motorból.A szelepfedél tömítések és az olaj-gomba cserélve lettek,de nem oldotta meg a csöpögést.A szerelő szerint jó eséllyel a főtengely szimeringnél eresztgeti.Ha esetleg cseréltetném a főtengely szimeringet,mit érdemes cserélni még ha már szét lesz kapva?És mennyi a reális költsége ennek a cserének?(a munkadíjra gondolok,mennyit kérhetnek érte reálisan...).Előre is köszi a hozzászólásokat!!!
Sziasztok. Kis szerviz előtt állok és valami prémium minőségű motorolajat keresek... valami ami tényleg jobb! Tudtok nekem ajánlani valami jót? Köszönöm