Keresés

Részletes keresés

Caidhan Creative Commons License 2001.04.23 0 0 84
Asszem, az a Carrie, csak más címen kiadva. Egyébként a Carrie filmváltozatát még nem említette senki, pedig az is nagyon jó.
Előzmény: pőcsike (82)
Laslow Creative Commons License 2001.04.23 0 0 83
De én nem akarok még 30 évet várni a következő 3 kötetre!
Előzmény: Espé (81)
pőcsike Creative Commons License 2001.04.22 0 0 82
Én erre a Boszorkánylányra nem emlékszem..
Espé Creative Commons License 2001.04.22 0 0 81
Még három kötetet tervez asszem, úgyhogy szerintem nem írta meg a többit.. Az volt a jó eddig, hogy amik az USA-ban már kijöttek, azokat lehetett szépen kiadogatni, most viszont nekünk is meg kell várni a következő részeket. :)
Előzmény: Laslow (79)
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.22 0 0 80
Az a Holtsáv, az melyik? Miről szól? Csak azért, mert nem ugrik be, bár lehet hogy olvastam...
a rendcsinálók meg vmi álnéven megy, nem, vmi Bachman, vagy mi...? az p.horror??
Laslow Creative Commons License 2001.04.22 0 0 79
Jaja. Viszont az utolsót megírta már King? Úgy értem befejezte már a történetet, vagy 1-2 kötet még csak az ő fejében létezik? (vagy ott se)
Előzmény: Espé (78)
Espé Creative Commons License 2001.04.22 0 0 78
A Setét Torony a hetvenes évek vége óta folyamatosan íródik. Az első kötet úgy '84 tájékán jelent meg.
Előzmény: Espé (71)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.04.22 0 0 77
Én olvastam a Mágust az elment, a Boszorkánylányt, az nagyon jó, meg a Tűzgyújtót, az is nagyon jó.
pőcsike Creative Commons License 2001.04.22 0 0 76
Én sem olvastam a Setét torony sorozatot, úgy szét lett darabolva, hogy eddig lemondtam róla...(a könyvtárban pedig igen improvizatív módon vették meg a részeket..)
Tudna valaki mondani Budapesten olyan könyvesboltot ahol meg tudom venni a Holtsávot, vagy a Rendcsinálókat? Itt Debrecenbe nincs egy normális könyvesbolt se..
A tóparti kisértetek télleg zavaros egy kissé a végén...és az a gond hogy én az utolsó oldalakat egy "igazi" King könyvnél már 3-4 soronként olvasom, mert olyan izgalmas, és utánna olvashatom újra azzal a kérdéssel a fejembe hogy: akkor most hogy is volt ez?
Még azt is be kell vallanom hogy a Bilincsben óta rendszeresen annyira kinyitom az ajtót amikor alszom, hogy ne lássak be a sarokba..aki olvasta az tudja miért..
waters Creative Commons License 2001.04.22 0 0 75
Halihó!
Könyvben nekem magasan a Holtsáv...
Filmváltozatban a Végítélet veri a mezőnyt!
Hihetetlen jó film szerintem...
W
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.22 0 0 74
zsanna, ne hagyd abba, meg fogod érteni, bár egy kicsit tényleg elszállós (bár nem biztos hogy egyetértek azzal, hogy a S. Torony óta elszállós King, mert nem tudom, hogy a Nem jön szememre.. nem előbb íródott-e mint a S.Torony sorozat - az előbbi '94-es, az utóbbit nemtom)

Nem is kell érteni igazán, inkább szokni, meg figyelni kell...de bazijó könyv, nekem még van kb. 100-oldal belőle, s eddig tök jó.

Egyébként, ha már az elszállósdinál tartunk, a Tóparti kísértetek is nagyon agyament volt, ettől függetlenül tetszett.

zsanna Creative Commons License 2001.04.22 0 0 73
Akkor én is egyenlőre hagyjam abba a "Nem jön szememre..."-t? Még csak kb 100 oldal körül tartok.
Előzmény: Espé (71)
Ain Creative Commons License 2001.04.22 0 0 72
Filmen szerintem is szar. Elég rég olvastam bármit is Kingtol, de nekem a régi könyvei tetszettek.
Az újabbak nem. Nem olvastam azt az életre kelo kamionosat, de ezt a poént Asimov már elsütötte.
Szerintem hamár új-angliai horror, akkor Lovecraft.
Előzmény: Spanci (63)
Espé Creative Commons License 2001.04.21 0 0 71
Nem olvastad a Setét Torony sorozatot? Mert anélkül tényleg nem világos a Nem jön szememre álom. Ezért mondtam, hogy az utóbbi időben King eléggé elszállt ebben a torony-dologban, úgyhogy jó lenne kitárgyalni. Szerintem zseniális, de ahányszor mondom, kvázi süket fülekre találok.
Előzmény: pőcsike (70)
pőcsike Creative Commons License 2001.04.21 0 0 70
Na lássuk csak. Az első King könyv amit olvastam a Ragyogás volt, de ennél nekem sokkal jobban tetszett a Tortúra (ha a filmváltozat közül kellene választanom, akkor viszont az előbbire voksolnék.) Nagyon ott volt még a Bilincsben, és a két Rose. Emlékszem egy sivatagos sztorira is, ahol egy idegbeteg rendőr gyilkolászott, mi is volt az?
A filmadaptációkat egyébként leginkább szeretem elkerülni, mert eddig szinte csak csalódás volt. Filmrekerülése után a sztori laposnak, és unalmasnak tűnik, néhol pedig nevetségesnek: ahogy a Gonosz házánál (ha jól sejtem a Borzalmak Városa alapján).Mostanába kezdek aggódni: a legutóbbi munkák: a Thomas Gordon segíts, és az Atlantisz gyermekei elég gyengére sikeredett, bár jól tudom hogy ez nem King megszokott stílusa, ez is ő, de én szívesebben borzongok. (A sárkány szemét meg sem említem, néhol kissé groteszk, de semmi különös)
dogofthetemlple-el egyetértek: A Nem jön szememre álom valóban hatalmas könyv. Nem tudom hogy mit értett gondolkozás alatt, de nekem azon kellett gondolkodnom hogy: most miről van szó?, hogy is van ez? Be kell vallanom hogy többször elvesztettem a fonalat (ehhh..)de az egészen különleges világa nagyon elszórakoztatott.
Laslow Creative Commons License 2001.04.21 0 0 69
Bizony, kifejezetten tanácsos őket egymás után olvasni:) Fura lenne pl minden előzmény nélkül olvasni az egyik kötetet, hogy ott van pár ismeretlen emberke meg valami Blain és találós kérdéseken gondolkodnak... Kellenek az előzmények, na:)
Előzmény: Espé (68)
Espé Creative Commons License 2001.04.21 0 0 68
Én úgy tanácsolnám leginkább. Igaz, hogy van rövid összefoglalás az elején, de azért egy King mű 1 oldalban, az nem az igazi. :)
Előzmény: zsanna (67)
zsanna Creative Commons License 2001.04.21 0 0 67
A Setét torony köteteit ajánlott egymás után olvasni? A múltkor a könyvtárban láttam a II. kötetet, de nem mertem kihozni.
dogofthetemple Creative Commons License 2001.04.20 0 0 66
A "nem jon szememre alom" cimun kb. haromszor aludtam el kb. mindig ugyanott.
Azt hittem, hogy ez egy nagyon rossz konyv, csak batyam hatarozott velemenye miatt
vettem megint kezembe es HATALMAS konyv. A vegere persze bedurvul, mint az osszes tobbi,de VEGRE MERT ELSZAKADNI A HORRORTOL. (na jo nem az elso eset, de
nekem a "sablonos" vagy inkabb klasszikus horrorjai, amikben nagyon genyo modon
ijesztget, szoval azok kevesbe jonnek be. Inkabb a gondolkozosok.

na csa

zsanna Creative Commons License 2001.04.19 0 0 65
Ja, pont most kezdtem el olvasni a "Nem jön szememre..."-t, arról még nem tudok nyilatkozni.
zsanna Creative Commons License 2001.04.19 0 0 64
Még egy szavazat a Holtsávnak! Behoztuk már a Ragyogást? ::)))
Spanci Creative Commons License 2001.04.19 0 0 63
Én a Holtsávot olvastam először, de hogy micsoda tárgyafilmet csináltak belőle. Bár nyilvánvalóan levon az élvezeti értékéből, hogy német szövegre az a régi fahangú szinkronember nyekegi rá a magyart.
Előzmény: Ain (61)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.19 0 0 62
mert voltam kb. 10 éves, amikor megnéztem :)
Előzmény: Legion (60)
Ain Creative Commons License 2001.04.19 0 0 61
Holtsáv. Ennyi...
Legion Creative Commons License 2001.04.19 0 0 60
Szerintem az "Az" elég szar film. Az első rész még elmegy (a zsidó faszi öngyilkosságáig), de a második röhejes.
A frász jött rád ettől a filmtől??????
Előzmény: Dave Bowman (58)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.19 0 0 59
és persze egy film nem képes érzekeltetni a stílust, lásd Állattemető...
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.19 0 0 58
bocs, ha már említve volt...

látta valaki az "Az"-t? hát meg kell mondjam, ezek a mai halálbrutál gyilkolós filmek esti mese hozzá képest. könyvben is zsiráf, de a frász rámjött a filmtől.

a Hasznos holmik még nagyon jó, persze, és a Remény rabjai is, de a színészek miatt főleg.

voltak neki tévésorozatai is, néhány részes, de azok nemnagyon jöttek be.

alric Creative Commons License 2001.04.19 0 0 57
Jó filmek

Szerintem a Halálsoron, de még inkább a Remény rabjai nagyon jó filmek. Meg az Állj mellém.

Ragyogás: Stanley Kubrick filmje szintén nagyon jó, de nem túl hű a könyvhöz (volt egy másik változat is, SK írta a forgatókönyvet, az már inkább).

A John Carpenter féle Christine legalább olyan jó, mint a könyv, bár szerintem nem ez SK legsikerültebb műve.

A Hasznos holmik nekem tetszett, leginkább Ed Harris és Max Von Sydow miatt. Könyvben nem olvastam. A Mistery-t is a színészek vitték a hátukon, a könyv sokkal hatásosabb.

Dark Half, Sorvadj el, Állattemető, Holtsáv, Cujo, Langolierek és még sorolhatnám átlagban nézhető filmek, viszont a könyveknél szerintem is gyengébbek. Vannak nagyon rosszak is, pl. Maximum Overdrive.

Előzmény: dogofthetemple (55)
scum Creative Commons License 2001.04.18 0 0 56
Sziasztok!

Én is elég nagy SK fan vagyok, minden könyve meg van - kivéve az Atlantis-t, emrt még nem tudtam hozzájutni :-(
SZVSZ a legjobb könyve a Tortúra (ez tette rám a legnagyobb hatást, úúú féltem is!) aztán a Dark Tower sorozat következik. A Holtsáv is szuper, valamint a The Stand (ennek nem tom a magyar címét). A kisregények és a novelláskötetek nekem nagyon bejönnek. Nem kifejezetten tetszett a Hasznos holmik, szerintem a vége nagyon gáz... attól eltekintve az ötlet zsenális, és egész a végéig nagyon jó is volt a könyv. Csak az befejezés...
A filmek nekem nem tetszenek annyira, mint a könyvek, a Langolierek filmen kifejezetten nem jött be, egyedül a Ragyogás volt nagyon jó, ez is Jack Nicholson miatt

SC

dogofthetemple Creative Commons License 2001.04.18 0 0 55
King ponyvairo-e es, ha nem akkor is.?

Egyebkent melyik filmek nezhetok es melyek a legrosszabbak?
Szerintem jo King-film az, amelyiket elobb lattad, mint olvasta volna.
En lattam az Azt filmen meg regebben es durvan feltem(ek) tole. majd elolvastam es
meg durvabb volt. Viszont a Borzalmak varosa filmen borzalmas.
A Hasznos Holmik, Sorvadj el nezhetok bar nem er a konyv kozelebe sem.
A Christine meg a Ragyogas kurva nagy filmek, amiknek ugyancsak nincs tul sok kozuk
magahoz a muvekhez.
Nagyon bejott meg a Tortura konyvon es, ha jol tudom, akkor a no, aki jatszott a fimben
Oscart kapott. (hogy oszinte legyek, nem hiszem, hogy ezert....bar Obi Van is kapott)
Ja, a Dolores filmen zsenialis. Sajna nem olvastam.
A Funyiroember meg a Sometimes they come back 1 is nezheto.
szerintem.

dog

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!