Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.07.25 0 0 195
Szerintem is még elméletben vedd át az oltást,mert erősödnie kell.Azt hiszem kicsit savanyút szeret,de ennek inkább nézz utána,mert régen volt ilyenem.Jobb virágföldeken rajta van minek jó.
Előzmény: krimo (193)
Opi Creative Commons License 2003.07.25 0 0 194
Az enyémnek is vannak levéldobálós időszakai, de túléli... (Viszont azt vettem észre, hogy a hirtelen fényerőváltozást nem nagyon bírják... Lehet, hogy az erkély sokkal napsütöttébb?)

(ps. Behoztam őket az irodába, azóta nőnek, mint a veszettfene!:) )

Előzmény: krimo (193)
krimo Creative Commons License 2003.07.23 0 0 193
Szia!
Nem, csak bedugtam valami mellé a konyhában, mindíg ezt csinálom, sajnálom kidobni a magot.
Locsolom, most az erkélyen van, ami néha nagyon is cugos, de amikor bent volt akkor is kb 10-12 levélnél feladta.A topikot olvastam,a Citruskertet nem.A Nállunk is megterem-ben olvastam még, mindenféle oltásról, de annak neki sem mernék állni, meg persze sosem lessz akkora a kis citromkám :(
Mijen földbe kéne tennem?
Előzmény: Tozatu (192)
Tozatu Creative Commons License 2003.07.22 0 0 192
Citromnak való földbe ülteted?Locsolod?Nem öntözöd túl?Tápozod?Nincs huzatban?Takácsatka?Ezt a topicot elolvastad?Van egy könyv,a Citruskert,azt olvastad?
Előzmény: krimo (191)
krimo Creative Commons License 2003.07.22 0 0 191
helló! van itt valaki?

Van egy kis citrom kezdeményem magról, és most érezte úgy hogy elkezdi ledobni a leveleit. Mindig eddig jutok a citrom magokkal, megnőnek max 10 cm-re és eldobálják a leveleiket. Mit rontok el?
Ha valaki erre jár válaszoljatok! Köszi.

endru Creative Commons License 2003.05.30 0 0 190
Takácsatka ellen a Biolának és a Mitacnak kell hatnia. Azonban el kell találni az átkokat mert ha csak megfujdogálod akkor csak a markukba röhögnek. Ajánlatos nedvesitőszert belekeverni és 3 naponta gondosan lepermetezni. Ezt legkevesebb 5x megismételni. A megkevert permetlét aznap fel kell használni.
Értesits az eredményről
Előzmény: jmoon (189)
jmoon Creative Commons License 2003.05.30 0 0 189
Ja az enyémeken takácsatkák pusztítják a leveleket, ezáltal kicsit gyorsabban sárgulnak az alsók. Fújogatom rovarölőkkel, Biola, Fito-akármi... de csak nem akarnak megszűnni. És a többi növényen is előfordulnak. :-/
Előzmény: jmoon (188)
jmoon Creative Commons License 2003.05.30 0 0 188
A szabadban tartott banánoknál ez általános szerintem. Nekem szobában van kettő, és nem szakad a levele, de láttam pl. a füvészkertben, vagy kiállításokon amiknek csíkozva meg van szaggatva. Nincs annak semmi baja attól, az új levelei majd egészben lesznek, ezek meg egyszer úgyis leszáradnak.
Előzmény: Lucky Strike (186)
Tozatu Creative Commons License 2003.05.29 0 0 187
Ha ngyon gondos szeretnél lenni,gombaölőszerrel lefújhatod.Vannak kis sprayk,nem kell nagy adagot megvenni azért.
Előzmény: Lucky Strike (186)
Lucky Strike Creative Commons License 2003.05.29 0 0 186
Sziasztok!

Egy banánfával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Egy elpusztult banánfa (szüleimnél elfagyott) gumójából (vagy mije van?) lett 4 kis növény. A jó időre való tekintettel kitettem az erkélyre, fény, hőmérséklet, minden ideális, csak jött a tegnapi vihar és megtépázta egy kicsit őket. Beszakadtak a levelei, más baj egyenlőre nincs, kérdés, hogy ezt simán kinövi, vagy nem ártana valamilyen kezelés?

Előre is köszi a segítséget

LS

Tozatu Creative Commons License 2003.03.14 0 0 185
Tényleg nagyon aranyos!
Előzmény: Shee (184)
Shee Creative Commons License 2003.03.12 0 0 184
Köszönöm!

Szerencsére van egy zárt, üvegezett teraszunk!

endru Creative Commons License 2003.03.12 0 0 183
Jaj de csinos :-))
Hol tartottad télen?
Előzmény: Shee (182)
Shee Creative Commons License 2003.03.11 0 0 182
Sziasztok!

Ime az én kis mandarinfám!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Opi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 181
Lehet, hogy nálam is ez a probléma. De a múlt évben is ugyan így voltak, mégsem lett semmi bajuk.:(
Előzmény: demjengi (177)
Tozatu Creative Commons License 2003.01.06 0 0 180
Ribizlimag,van olyan topic,hogy növényvédelem,ahol biztos találsz a bajodra megoldást,biot és nem biot.A leánderemet legutóbb beöntöztem a rovarírtóval,de a pajzsokat le is kell sk.mosni.
Előzmény: ribizlimag (178)
endru Creative Commons License 2003.01.06 0 0 179
Magocska.
Én a tetveimet a MOSPILON 20SP nevü felszivódó szerrel kezelem a következőképen:
Pontosan olvasd el és csináld, nem olyan bonyolult.
A szert 4 gr-os csomagban vettem, ez kb. 10 literre való. Ezért óvatosan kiszórtam egy papir lapra, és késsel 8 felé osztottam. Ezt külön-külön gondosn becsomagoltam, hogy ne hulljon szét. Betettem egy dobozba, ráirtam "mospilon, méreg" és olyan helyre tettem, hogy gyerek el ne érje, ne találja meg. Egy adag igy fél gram ez 1 liter vizhez elég. Vettem egy pumpás flakont, ráirtam MÉREG, megtöltöttem vizzel és feloldottam a szert. Ha a flakonod csak fél literes (néhány cseréphez elég) akkor tovább kettéosztottam a szert. Evvel permeteztem le a fámat. Van erkélyem, ott csináltam, habár nem igazán mérgező a szer. 3 nap múlva újból, majd ismét 3 nap után megismételtem. A maradék szert kiöntöttem. 10 nap után lebomlik, igy nem szennyezi a környezetet de nem is hatásos.
Előzmény: ribizlimag (178)
ribizlimag Creative Commons License 2003.01.06 0 0 178
Kb. egy évvel ezelőtt az én narancsfám is elkezdte hullatni a levelét, majdnem teljesen kopasz lett! Az volt a baja, hogy tetves lett. Vettem pajzstetűírtót, de még mindig nem pusztultak ki (a tetvek), pedig már párszor befújtam szegény fát. Tudtok valami jó tetűírtót ajánlani?
Előzmény: Opi (176)
demjengi Creative Commons License 2003.01.06 0 0 177
A mi 15 éves citromfánk is lehullajtotta az összes levelét. Nagyon csúnyán néz ki szegény, mert egyébként tele van citrommal. Sajnos én tudom, hogy miért. Nem tudtunk neki 0-10 C-ot bitosítani. Kb 20 C-ban van, és szerintem elég világosságot sem kap. Nagyon szurkolok, hogy tavasszal, ha kirakjuk, akkor magához térjen. Kellene egy télikert, de egyenlőre kisebb lottó nyeremény esetén lehetséges.
Előzmény: Opi (176)
Opi Creative Commons License 2003.01.04 0 0 176
:( Segítség! :( A citromfám az újév örömére eleresztette fülét-farkát, meg főleg a leveleit, és nem tudom mi lehet az oka. :( Elvileg vizet és minden egyebet rendesen kap, de mégis!
tibor0322 Creative Commons License 2002.11.26 0 0 175
Citromunk 13 terméséből 3 már beérett, megettük (csak mivel nejem későn szólt, így nem tudtam meg, mennyivel finomabb, mint a bolti :)
Előzmény: tibor0322 (161)
endru Creative Commons License 2002.09.22 0 0 174
Egy embert találtam aki vállalt oltást, de olyan áron, hogy azért kész fát is lehet kapni. Ha nincs ismerősöd akinek van termő fája, akkor ismerkedj meg virágárussal és kérj tőle egy ágat. A törzs legyen ceruza vastag. A Velich: nálunk is megterem cimű könyv ir erről. Szerintem ha még soha nem oltotál akkor 0,01% az esélye annak, hogy megered, de lehet, hogy született tehetség vagy. Arra biztatlak, hogy kisérletezzél.
Remélem szakembertől is kapsz választ.
Előzmény: ensingmosing (173)
ensingmosing Creative Commons License 2002.09.22 0 0 173
Sziasztok!

Lenne egy pár kérdésem. Van nekem egy pár darab grapefruit növényem, és az lenne a kérdésem, hogy mikor lehet őket oltani, vagy egyáltalán kell-e őket oltani? A következő a szitu: nem tom pontosan, de kb. két évesre saccolom őket, már kb 30-40 centisek, már kezdenek elágazni, a törzsük alja meg már kezd fásodni. Olyan 4-5 mm vastag a törzse némelyiknek. A leveleik egész nagyok és már azok a tüskék is megjelentek a levélhónaaljban. Lehet ezeket a növényeket már oltani vagy várjak még? Hol tudják nekem beoltani? Otthon mekkora az esélye annak hogy lévén teljesen amatőr fejjel sikeresen be tudom oltani? Egyáltalán tud nekem valaki segítséget, esetleg néhány termő ágat adni, ha már most be lehetne oltani?
A válaszokat előre is köszönöm, és epekedve várom!
Császtok!
Ensingmosing

Tozatu Creative Commons License 2002.07.26 0 0 172
Óvatosan,nedvesen széthúzhatod őket.Vagy együtt egy nagyobb cserépbe.Szereti a párás meleget,napfényt.
Előzmény: jmoon (171)
jmoon Creative Commons License 2002.07.26 0 0 171
Sziasztok! Pár napja kaptam egy banánfát! :-) Az a gondom vele, hogy kb. 40-50 centis, de körülötte van vagy 4-5 kisebb, egészen a legapróbbig. A műanyag cserepe pedig csak olyan 15 cm-es lehet, így elég szűkösen vannak. Azt hallottam, meg itt is azt olvastam, hogy a szétültetés elég kockázatos... Elolvastam az egész fórumot, de sokkal nem lettem okosabb, tehát hogyan is fogjak hozzá a szétültetéshez? Ja és szobában a harmadikon fogom nevelgetni. Mennyire rakjam közel az ablakhoz?
Tozatu Creative Commons License 2002.07.05 0 0 170
A kiültetettek nálam diszgránátok,szép dupla viráguk van,még nem teremtek,állitólag nem is fognak,mivel hibridek.Kinézetre bokrok inkább,mert mindig jön a tövükről is,a teteje visszafagy.Amelyiknek szimpla virága van,az terem is.Ezek még cseppek nekem.Árnyékban tényleg megnyúlik,szeretik nagyon a napfényt,akkor erős lesz.
Előzmény: Gonda Szilvia (169)
Gonda Szilvia Creative Commons License 2002.07.05 0 0 169
De ha nem vágom le, akkor úgy elnyúlnak a hajtások, hogy csuda és több ág nem fejlődik rajta. Csak azt az egyet növeli. Gondoltam, hogy előbb valami kis faszerűséget kellene belőle növelni és utána virágozhat. Szerinted ez teremni is fog? Igaz, hogy még csak egy éves és bennt van a munkahelyemen, nyáron ráadásul árnyékban, mert ilyenkor nem süt be a nap. Egyébként van belőle több példány, majd kisérletezem velük.
Előzmény: Tozatu (168)
Tozatu Creative Commons License 2002.07.04 0 0 168
Banánilag kezdő vagyok,a kinti télen kifagyott,a bentit még nem mertem szétszedni,együtt van a nagy a kicsinyeivel.Azt mondták,hogy a nagy egy idő után elpusztul,gondoltam igy egy átültetést megspórolok.A gránátalmát első télen fagymentes helyen szoktam teleltettni,aztán kiültetem a kertbe,kint is marad,de takarom a tövét télire.Ha hajtásról szaporitok,akkor egyenest cserépbe ültetem,mert nekem rosszul gyökeresedik vizben.De hogy fog virágozni Neked,ha mindig levágod a hajtást?
Előzmény: Gonda Szilvia (167)
Gonda Szilvia Creative Commons License 2002.07.04 0 0 167
Sziasztok! Tanácsot kérnék banánügyben. Szerintetek mindegy, hogy tavasszal, vagy ősszel, vagy amikor már nagy az új hajtás, akkor vágom le és úgy ültetem el a banánfiókát? Mert én már jártam úgy, hogy tavasszal levettem egy kis hajtást, az megmaradt. Utána őszre egy darab új nagy, erős hajtás jelent meg. Az is levettem ősszel és a nagy és a kicsi is elpusztult. Azóta az első hajtásból már vagy öt kicsit levettem és semmi bajuk nincs. Csak most gondban vagyok, hogy levághatom-e ezt az egy tényleg, nagy és erős új hajtást. Segítsetek! Egyébként én gránátalmát ültettem még magról. Ki is kelt kettő. Amikor túl hosszúra nőtt, levágtam és azt a hajtást is ki lehetett vízben gyökereztetni. Most pedig amikor már kicsit hosszab a hajtás le szoktam vágni. Mindíg előbújik egy új kis ágacska belőle. Remélem lesz belőle valami. Van valakinek gránátalmás tapasztalata?
Lvica Creative Commons License 2002.05.24 0 0 166
Sziasztok.

Bár nem ez az a topic, de ha már úgyis volt szó több különleges növényről, talán ide sorolható a kiwi is. Vettem márciusban egy kis növénykét, öntermékenyt, kopasz kiwit termőt. Legnagyobb megdöbbenésemre egy hónappal a kertbe ültetése után bimbók tömkelege jelent meg a harminc centis növényen.
El se hittem eleinte, de most már centisek a bimbók. Lehetséges, hogy be tudja érlelni a gyümölcsöket..? Normális ez egyáltalán egy ilyen csöpp növénynél? Van vkinek tapasztalata...?

Vica

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!