Keresés

Részletes keresés

N^66 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1208
amúgy nincs is messze... 5 óra repülővel tértől térig... feltéve, ha van jó csatlakozásod... =)
Előzmény: banyek79 (1204)
N^66 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 1207
sziasztok

de ittvan N^66 =)

hát kedves banyek79, el kell, hogy rémítselek. Izland nem Hollandia, semmilyen tekintetben sem...

mint egykori Fosshótel alkalmazott nagyjából tisztában vagyok a szállodai árakkal...
2-3 csillag (skandináv standard szerint), napi 50(!) EZER HUF, 2 főre - fürdőszobával - reggelivel. lehet olcsóbban is találni szálást, de nem mindenhol. persze függ attól is, hogy hova szeretnél menni és leginkább, hogy mikor. ez az ár főszezon ár. ha guesthouseba mész, akkor megúszhatod kicsit olcsóbban, szintúgy 2 főre - fürdőszobával - reggelivel, 36-40 EZER HUF/nap. ha esetleg lemondanál a fürdőszobáról, akkor ez még tornázható lefelé =)
1 ISK ~ 3 HUF

ha további kérdésed van... csak bátran =)
xednix Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1206

Kb. 3.

Nem nagyon váltanak itthon. Vigyél eurót és váltsd be ott. Vagy vigyél bankkártyát, nagyjából bárhol tudsz vele fizetni.

kekvillam Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1205
Hmmm, N^66 nincs vélelenül :-) vmi infód szobaárakról?
banyek79 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1204
Egy ISK kb. mennyi HUF? Nem nagyon látom, hogy váltanának itthon direktben :)

Olyasmi szállást keresünk, ahol vannak ágyak, nem kell megosztani másokkal a szobát (youth hostel kilőve), lehetőleg wc-fürdő, bár az még belefér közös használatba. Ilyet Amszterdamban ~100e HUF-ért találtunk egy hétre. Nagyon messze van ahhoz, hogy könnyű legyen elsőkézből információt szerezni :)
Ellenben vissza fogok olvasni :)
Előzmény: xednix (1202)
xednix Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1203
Hm. Úti lesz az a könyv...
Előzmény: xednix (1202)
xednix Creative Commons License 2006.10.31 0 0 1202
Hello,

Milyen szállást keresel?
A kemping az 600-800 korona / fő / éj.
Egyéb szállás az több (gondolom sokkal).
Élelmiszer boltban néha volt olyan érzésem, mintha az itthoni árakat látnám. Csak persze koronában volt kiírva :)

Nyaralás tervezéshez szerintem érdemes egy jó utikönyvet beszerezni (volt is korábban ilyenről szó a topikban).
De hogy egy jó kiinduló url-t is mondjak: www.google.com :)

X
Előzmény: banyek79 (1200)
czy Creative Commons License 2006.10.30 0 0 1201

Igen, határozottan jó helyen jársz :-)

Javaslom, hogy kicsit olvass vissza, és ha marad még kérdésed, kicsit konkrétabban tedd fel.

Jó tervezgetést, üdv

c

Előzmény: banyek79 (1200)
banyek79 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 1200
Jó helyen járok ugye, ha szeretnék Izlandról ezt-azt megtudni?
Egészen pontosan az érdekelne, hogy tudtok-e ajánlani egy url-t, ahonnan elindulva egy izlandi nyaralást meg lehet tervezni?
Péládul érdekelnének az árak...talán ez az amiről nem sikerült információt szereznem. pl. Hány forint egy Izlandi Korona? Milyen árra számítsak, hogyha szállást keresek? Azt hiszem, ezzel kezdem, és ha ettől nem rémülök el, akkor kérdezek majd többet is :)
xednix Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1199
Köszönöm a tájékoztatást!
Lehet, hogy még lesz kérdésem. Ha megyek még, az legközelebb jövő nyáron lesz, úgyhogy pár nap ide-oda egy válasszal igazán nem számít :)
Az utazási irodát biztos kihagyom.

Előzmény: burekecso (1197)
xednix Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1198
Most már valóban sokkal jobb:)
Előzmény: Jón Leifs (1196)
burekecso Creative Commons License 2006.10.10 0 0 1197

Kedves xednix!

Néhány napot Erdélyben voltam, ezért csak most tudok válaszolni a kérdésedre.

Természetesen vizet nem kell vinned, útközben rengeteg tisztavizű folyót keresztezel, ott nyugodtan fel lehet tölteni a kulacsokat. A menedékházaknál van csapvíz is, sőt a jobban felszerelteknél lehet vásárolni egy-két dolgot (pl. kétszersült, konzerv, gázpalack - nekünk ez utóbbi kellett, és teljes megdöbbenésemre a botnar-i menedékháznál volt vagy húsz darab, kissé már rozsdás, de különböző méretű és működő palack, az életünket mentette meg). A kaját azonban alapvetően vinni kell. Mi ez ahhoz képest, hogy együtt túráztunk egy 60 év feletti házaspárral, és az öreg cipelte a porcelán tányérokat (lapost és mélyet egyaránt!!!), amiket aztán minden este el is mosogatott (ekkor láttam). Hát ez volt az egyik legnagyobb "élményem". Még annyit, hogy Landmannalaugarban (onnan érdemesebb indulni) egész jól felszerelt a hippibolt (két ősöreg, összekapcsolt, zöldre festett autóbusz - képet láthatsz róla atco honlapján), ott sok mindent be lehet szerezni. Utána már nehezebb.

Vmelyik utazási iroda hirdeti az 5 nap/4 éjszakás útját 219.000.-ért (+reptéri illeték). Ennyiért, igaz "fapadosabban" két hetet el lehet ott tölteni. üdv: Bure

Előzmény: xednix (1184)
Jón Leifs Creative Commons License 2006.10.07 0 0 1196

Képzeljétek, ma reggelre már nálam sem működött a galéria, úgyhogy csináltam egy újat. Ez jobb, mint  a régi, mert beépítettem az oldalba, így sokkal különlegesebb. Ezenfelül csináltam egy "Bannerek" oldalt, remélem, az is fog tetszeni! (-:þ

J. L.

N^66 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 1195
szia

köszi a megnyugtatást =)
én alapból tűzrókázom, de mikor azzal nem működött... egyből IE majd Opera... de most legalább tudom, hogy nem az én készülékemben van a hiba =)
Előzmény: xednix (1194)
xednix Creative Commons License 2006.10.07 0 0 1194
Sajnos a képgalériával nálam is ez a helyzet. A kis képekig ok, de a nagyok nem jönnek be. Próbáltam Operával, Firefoxal és IEvel is, ugyanaz.

Előzmény: N^66 (1193)
N^66 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1193
szia

majd még összeszedem gondolataimat a bandával kapcsolatban ;) van egy akkora számuk, hogy szerintem minden hazai kereskedelmi adó csak azt játszaná egyész nap =) legalábbis nagy party szám volt a nyáron, és az izlandiak azt mondták, hogy mikor első alkalommal hallották a bandát, nem hitték el, hogy izlandiak, mert azok sosem csinálnának ilyen jó zenét =)
a képgaléria tudom, hogy hogy néz ki, de az a baj, hogy mikor a kisképre kattintok, akkor a nagy nem nyílik meg, csak a jól ismert kis piros x-es kép jön be =(

North
Előzmény: Jón Leifs (1191)
Jón Leifs Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1192

Így néz ki a képgalária.

Képgaléria

J.L.

Jón Leifs Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1191

Szia N^66!

Elvielg a képgaléria külön nyílik meg, és a többi ismerősömnek (akiknek ajánlottam az oldalt és nézték) működött. Esetéleg később nézz vissza újra, hátha a szerverrel volt valami gond.

Ha tudsz bármi információt küldeni erről a Jeff Who nevű bandáról (kép, leírás, zeneszámok), azt szívesen venném!

nemethy.andras@izlandi.hu

J.L.

P.S.: ha valakinek kell @izlandi.hu -s emal cím, akkor írjon nyugodtan, a részletekben majd megeggyezünk (-:þ

Előzmény: N^66 (1190)
N^66 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1190
szia

tetszik az ötlet...
bááár, nem tudom, hogy csak nálam van e a hiba, de a képek nem működnek.
a zene... tudom, még fejlesztés alatt, de ha a jövőben kihagyod a Jeff Who nevű bandát, akkor ráduszítom a bálnámat ;P =)

North
Előzmény: Jón Leifs (1189)
Jón Leifs Creative Commons License 2006.10.06 0 0 1189

Sziasztok!

Régen írtam már Nektek, mivel volt sok dolgom msotanság. Hogy valami örömhírrel is szolgáljak, készítettem egy honlapot, aminek szerintem (remélem) mindenki fog örülni.

http://www.izlandi.hu

Ha bárkinek ötlete javaslata van nyugodtan írjon (e-mailt, vagy az ottani fórumon). További minden jót Nektek!

J. L.

xednix Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1188
Hát igen, a Landmannalaugar-Thorsmörk, amiről kérdeztem, az gyalogtúra.
A botos ötletet mindenesetre megjegyzem, még jól jöhet :)
Előzmény: N^66 (1187)
N^66 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1187
gyalogosan... az más... de mindenre van megoldás --> vigyél magaddal nordic walking botot, élezd ki a végét és használd dárdának ;)
Előzmény: xednix (1186)
xednix Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1186

Tartok tőle kicsit, hogy meghaladná képességeimet, hogy gyalogossan átgázoljak egy birkán :)

Előzmény: N^66 (1185)
N^66 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1185
vidd itthonról ;P akkor olcsóbb :D
amúgy mindenhol lehet kapni valamit enni... ha meg mégsem, elütsz egy birkát és megfőzöd egy forrásban =)
Előzmény: xednix (1184)
xednix Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1184
Tényleg, kaját és vizet vinni kell az egész útra, vagy lehet közben szerezni valahol?
Előzmény: burekecso (1178)
xednix Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1183
Hm, hm. Érzem én már, hogy alakul a jövő nyári programom...
Előzmény: burekecso (1178)
zozocam Creative Commons License 2006.10.01 0 0 1182

Szerintem is Izlandon a legjobb megoldás egy ilyen lakóautó bérlése, ha megteheted (hosszabb távra éri meg, - akkor lehet alkudni, pár napra brutál drága). Független vagy mindentől és végül még az is lehet, hogy nem lesz drágább a végösszeg. Közlekedni amúgy is kell, így legalább megvan a szállásod + olcsó kajád (mert konyha is van benne) és a 4wd miatt extra helyekre is eljuthatsz, ahol a szállás mitatt nem kell aggódni. Az meg baromi jó, hogy nincs stressz, hogy odaérsz-e valahova és lesz-e szállás, mennyiért stb. Egy csomó időt sporólsz meg vele és.... HATALMAS ÉLMÉNY.

Mi ezzel a Mitsu Pajero Pick Up-pal nyomtuk, pár kép belülről is a "konyhával". Kb. 12 litert evett, ami elég jó szerintem. Fűtés is van, gázpalackról.  Nagyon rendes volt a cég, egyszer valami elromlott és autozott a tulaj 150km-t....nem is szólt, hogy jön! Megkérdezte telefonon mere nyomjuk éppen, aztán egyszer csak jött egy autó és ledudált minket, hát ők ültek benne, ripsz-ropsz megcsinálták (asszem' az ablakkal volt gáz) és mentek is vissza Reyk.-be. El se hittem. 

http://randburg.com/is/camper/

Előzmény: riboly (1174)
riboly Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1181

Szia Bure,

Nem véletlenül írtam, hogy mindenkinek más lehet nagy élmény, szóval senki ne érezze magát lebeszélve Jökulsarlonról! A Koppenhága-Keflavik jegy nekünk szerintem tényleg olcsó volt (kb 5 hónappal előre vettem!), már sajna nincs meg róla a papír, de átszámítva úgy 50.000 forint körül lehetett (Budapest - Keflavik összesen volt valamivel 70 ezernél több). Akkor az adott időpontra nagyjából az Icelandexpress is ugyanennyiért adta volna a jegyet. Landmannalaugar pedig ugyan kimaradt, de legalább nyomós ok van újra visszatérni (a többi 100 mellett)! Sok szép utazást kívánok!

Előzmény: burekecso (1175)
N^66 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1180
szia

igazából az az ár a lehető legkedvezőbb volt. májusi indulás, augusztus végi hazatérés. megnéztem ugyanerre az időre az Icelandexpresst és drágább volt. viszont van CPH - Akureyri közvetlen járat, ha valaki északra akar menni.

szépek a képek =)
Előzmény: burekecso (1177)
burekecso Creative Commons License 2006.09.28 0 0 1179
Bocs mindenkitől, elkapott a hév... Négy lett, de úgyis látjátok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!