Keresés

Részletes keresés

Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.26 0 0 8072

Szerintem ez AC/DC függetlenül a kapcsolási rajztól. A jobb felső sarokban van az a négy billenőkapcsoló, ott lehet átváltani az AC-DC között. Csak szar a fotó a hirdetésben. Ez ugyanaz a kínai típus, ami Stahlwerk márkanév alatt vívott ki magának elismerést. Ez egy fasza gép, legalább is a Stahlwerk nagyon ott van. Van amelyikben plazma is van.

Előzmény: refse2 (8070)
refse2 Creative Commons License 2016.10.26 0 0 8071
Előzmény: refse2 (8070)
refse2 Creative Commons License 2016.10.26 0 0 8070

A jófogáson szoktam látni egy orosz ac-dc  awigépet, de nekem valami nem stimmel az adat táblán.

A táblán lévő kapcsolási rajzon nem látható az ac kimenet.

Olyan mintha csak egy dc awi lenne. Rosszul látom?

Motaba78 Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8069

Köszönöm. Mellé még kap egy 6,4m3 argon palackot.

Előzmény: Rahed Lee (8068)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8068

Ezt a HyperTig-et nem ismerem, de Jasic és Stahlwerk gépekkel sokfelé lehet találkozni ipari szinten is. Nem nagyon szoktak panaszkodni a felhasználók.

Előzmény: Motaba78 (8067)
Motaba78 Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8067

Köszi, akkor marad a jasic hypertig 200p. Az egyik oktató helyen is jasic gépek vannak mind awi mind co2 fronton. Azt mondjàk bírjàk a strapàt.

Sajna többet nem tudok most szànni rà.

Előzmény: Rahed Lee (8066)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8066

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy a kínai gép az bizony nagy lutri.

Én perpillanat a negyedik kínai inverteremet nyúzom. A jelenlegi (Jasic Mig 200) tűnik eddig a legjobbnak. Ez nagyon ipari kivitel de nem is az a fajta, amit 3 hónapig gyártottak nyolc féle színben, 15 márkanéven. A BLM AC/DC az sokat szivatott, pedig külsőre a csúcstechnikát képviselte. Full digit vezérlés, grafikus kijelző stb. Jól lehetett vele dolgozni, amíg működött.

A méret sok mindent elárul. Ha a mindentudó gép testileg nem sokkal nagyobb, mint egy 6 dobozos sörösrekesz, akkor kezdj el gyanakodni. A kis házban nem fér el egy normális méretű hűtőborda, ventillátor. Ha bekapcsoláskor zúg, mint egy Boeing 747-es. Ha a panelokon csak a robotok által beépíthető apró, felületszerelt alkatrészeket látod, az sem jó jel. Vannak fizikai törvények, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni, még ha a kínaiak gyakran meg is teszik. A fent említett Jasic inverterem közel akkora, mint egy trafós. A tököm leszáll, ha odébb kell rakni. Az ipari Ergus awi már kisebb, de belül az is nagyon átgondolt, nincs agyonzsúfolva, rendesen átjárja a hűtőlevegő. Bírja is a strapát. Az AC/DC verziója már kétszer akkora, mint az én DC gépem. A BLM AC/DC kisebb házában, kétszer annyi panel, alkatrész volt belezsúfolva. Bele is pusztult.

Van néhány kínai márka, (Jasic, Rilon, Stahlwerk) ami már bizonyított ipari körülmények között is, de azokat évekig ugyanazzal a fizimiskával gyártották, volt elég idejük kiforrni. Szóval van kockázat a kínai projektben, de annyi pénzért, amennyiért általában adják őket, újan nincs alternatíva. De a használt profi gépekkel is lyukra lehet futni.

Nem nagyon tud itt senki hiteles értékelést adni ezekről a gépekről. Mire elterjednének annyira, hogy egy reprezentatív közvéleménykutatást lehetne szervezni, addigra már túl vannak a hatodik típusváltáson. A múltkor Batri Guszti levezette néhány profi márka típusait alapul véve, hogy a nagyok 10-12 évig gyártanak egy típust. Elgondolkoztató.

Előzmény: Motaba78 (8064)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8065

Igazából mindegy mert ez is kb 4-5 éves konstrukció. Akinek volt/van az nem panaszkodott rá, de az új digipulse-ok állítólag sokkal jobbak.

Majd jönnek a fiúk és megmondják. Refse-nek is ilyesmi van (a digipulse) csak nem alfaweld néven, talán Viliék is használnak ilyet ... akinek a régebbi volt az úgy maximum olyanra panaszkodott hogy nagyon hangos a hűtőventi, nehéz a gép, illetve nem olyan stabil az ív alacsony áramon. Azt azért látni kell hogy ez nagyon a belépő szint, sajna nagy csodát ennyiért nem lehet várni :-( Ennek ellenére megvehető, használható, aztán ha van vele elég meló és kitermeli az árát akkor gyorsan le kell cserélni egy jobbra :-) ha meg nem hozza a pénzt akkor meg ez is több mint elég.

Előzmény: Motaba78 (8064)
Motaba78 Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8064

Köszönöm, és úgy mit tudni róla megbízható? 

És mondjuk a koràbbi vagy ezhttp://hegesztogepek.info/termek/tm-200-pulse-inverteres-awi-acdc-hegesztogep/ lenne jobb esetleg nem nagybani munkàra?

Előzmény: maseratisti (8062)
refse2 Creative Commons License 2016.10.25 0 0 8063

Az adattáblán kivehető az áramfelvétel  33,7 től 57 amperig !

Neked mennyi van otthon ?

Előzmény: Windrad (8052)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8062

Azt ugye tudod hogy ez nettó ár? (kurvára a lap alján pici betűkkel ott van hogy ÁFA nélküli árak)

Egyébként ebben a 200e körüli ársávban nem nagyon lesz más gép. Főleg hogy ezt gépcsaládot az alfaweld már nem árulja, az iweldek, jasicoc, stahlwerkek 300 körül, új alfaweld Digipulse-ok (amik ennél sokkal jobbak) szintén 300-ért ... szóval sajna nem

Új alfák itt:

http://hegesztogepek.info/termekkategoria/tig_awi_hegesztes/tig_awi_ac_dc_egyenaramu_valtoaramu_hegesztogepek/

Előzmény: Motaba78 (8061)
Motaba78 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8061

Sziasztok, azzal a kèrdèssel fordulnék hozzàtok, hogy awi gèpet szeretnék ès ezt nèztem ki:

http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/02618__ALFAWELD_HYPER_TIG_200P_200A_230V_AC_DC_awi_inverteres_hegesztogep

Alu ès savállóhoz kellene.

Vagy hasonló àrban esetleg jobb?

Előre is köszönöm a vàlaszt.

maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8060

Az a gond hogy nem orosz ... szinte minden gép kínai. A Buddy sorozatú gépeit még az ESAB is Kínban gyártatja!!!

Előzmény: Windrad (8058)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8059

Persze, kompresszor tömlő, benzin, vagy levegő cső, bármi ami méretre passzol.

Előzmény: Windrad (8058)
Windrad Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8058

A gépről készült youtube videónál és máshol is elég jókat írnak róla a hozzászólásokban. Lehet hogy csak a gyártó megbizottjai irkálnak az eladás elősegítésére de az oroszok elég jó és tartós gépeket szoktak gyártani legalábbis régen ez így volt . 

Kompresszor tömlő is jó lenne a palackhoz? méretre szerintem stimmelne

maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8057

Egyébként közben eszembe jutott hogy az alfaweldnek van a 185-ösnél olcsóbb Co gépe.

Nem szoktuk ajánlani mert a 185-ös 15-el többért tudja a bevont elektródát is, meg erősebb is, de ha ez a 85 körülia max keret, és csak co gép kell akkor a dragon mig jó vétel

http://hegesztogepek.info/termek/dragon-mig-165-inverteres-co-hegesztogep/

Ott helyben megkapsz reduktort, és tömlőt is, ha tudsz egy kicsit alkudozni akkor lehet 95-ből kijön a gép reduktorral tömlővel.

maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8056

A reduktor és a gép közt bármilyen méretben passzoló tömlőt használhatsz, amihez hozzá tudsz jutni. Nincs benne nagy nyomás, ennek ellenére érdemes vagy egy szorosabbat rámelegíteni a csatikra, vagy egy passzentosabbat bilinccsel rögzítve.

6-os vagy 9-es szokott lenni a tömlővéges csati.

Én a 6-osra 5-ös méretű BEHKA MIG márkájú tömlőt tettem. Bármilyen márkájú jó, nincs jelentősége. Barkácsboltból, légtechnikásból, autós, vagy mezőgazdasági boltból, ahonnan, amilyet sikerül.

Előzmény: Windrad (8054)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8055

Van nála REDBO néven is, más előlappal, arról ugyanez, bocs hogy csak én válaszolok, de szerintem a többiek már kinyomják a gépet, elmennek sörért, és hanyatt vágják magukat a sírástól ha felmerül ez az orosz gép kérdés :-)

Windrad Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8054

Még egy kérdésem lenne. Milyen tömlőt használjak a co palack és a hegesztő összekötéséhez?

maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8053

Valakinek előbb-utóbb ki kell próbálni ezt is :-)

Hívd fel az eladót, ha megnyugtató az a garanciális és szerviz háttér amit majd mond, akkor ajánlott vétel.

Két lehetőség lehet

1 nem tudja azokat az adatokat ami az adattáblán szerepel (ez a valószínűbb)

2 tudja az adatokat ami az adattáblán szerepel (ez egyrészt kisebb csoda, de annál nagyobb szívás lenne, mert akkor PAKSRA kell direktbe dugni a hegesztőt)

Viccet félre téve továbbra is azt mondom hogy szerintem nem annyival olcsóbb egy IWELD alufluxnál hogy megérje a kockázatot.

Windrad Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8052
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8051

Én is így tudom, azért is írtam, hogy nem igazán értem miért lenne gond a bar-os manométer. De azt nem sikerült megtudnom, hogy mennyi lehet a max átfolyása lit/perc-ben.

Amik így vannak kalibrálva, azok 16 vagy 32 literesek.

Azért nyammogok rajta, mert láttam a listán olyant is, ami csak 1,5 liter/perc-et tud. Nem tudom, hogy milyen technológia igényel ilyen kis mennyiséget, de ha gyártják, akkor biztosan kell valahová ilyen is.

Előzmény: maseratisti (8050)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8050

+ a liter/perc-es manométer is nyomást mér, csak épp nem abban van skálázva ... ha jól tudom. A rotacső nyilván más.

Ezért linkeltem hogy 2100-ért van külön manométer, literes, ha jó árban van a messer, akkor megérdemli.

Előzmény: Rahed Lee (8049)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.24 0 0 8049

Felhívtam a Messer hegesztő szakmérnökét, kifaggattam a bar-os nanométeres reduktorról. Azt mondta, hogy elvileg lehetne használni, de a nyomásmérős reduktorok nem mennyiségi szabályozásra vannak tervezve. Nehéz precízen beállítani. Nem igazán értettem, hogy mi a különbség, mert akármilyen mértékegységben is mérünk, az eredmény ugyanaz, vagyis egy bizonyos mennyiségű gáz jön ki belőle. Ha ezt meg tudom mérni a pisztolynál, akkor nagy gond nem lehet, de valamiért mégsem ajánlotta. Ha a mennyiségi szabályozás a mérvadó, akkor lit/min-es óra, vagy a lebegőtestes, rotacső kell. Azt mondta, hogy a nyomásmérős igazán olyan ipari berendezésekhez való, ahol fix kimenő nyomás kell. 

Előzmény: maseratisti (8043)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8048

Van Linde telep is. Nem az a gondom, hogy nem tudnék reduktort venni a városban. Van jópár szaküzlet. Csak ez a Messer igen jó áron van és nem volt használva.

Előzmény: maseratisti (8047)
maseratisti Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8047

Linde telep nincs felétek? Lehet venni manométert, literest talán 2100Ft

Nekem ez a fajta Linde reduktor van (Rhöna egyébként)  http://www.hegesztesieszkoz.hu/nyomascsokkentok-nyomasszabalyzok-arak-megrendeles-online-webshop/200_bar_palacknyomasig_hasznalhato_reduktorok_98/argon_reduktor_20030_literperc_linde_rhona_1020

teljesen korrekt.

Manométer ugyanezen az oldalon

Előzmény: Rahed Lee (8046)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8046

Némelyiknél véletlenül L/min-ben adták meg, de ott is nagy a szórás (1-50 lit/perc között). Ha belefutok, akkor a max érték nem éri el a szükséges gázáramlást, vagy ha túl nagy, akkor meg nem lehet precízen belőni a kisebb értéket.

Előzmény: maseratisti (8044)
Rahed Lee Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8045

Nekem is ez a gondom. Találtam egy Messer reduktort, amin az átfolyásmérőn 10 bar-nál van a piros csík. Széttúrtam a netet, de a belegravírozott típusjelzés alapján semmit sem lehet találni. A típuscsalád meg kb. 25 tagot számlál, csak a fotó alapján beazonosítottam vagy 8-at. Ahány annyiféle paraméterrel. Van ami csak 1,5 bar-t tud kifelé.  Az eladó meg semmit nem tud róla.

Letöltöttem a Messer katalógust, abban minden bent van, csak az a gravírozott cikkszám nincs, így 8 típusra szűkült a dolog. Hollandert  tudnék hozzá csináltatni, ha netán nem G1/2-es lenne. Meg tudnám mérni rotaméterrel a pisztolynál, de ahhoz meg kellene vennem. Így meg lutri.

maseratisti Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8044

Illetve ha maga a reduktor belül fizikailag max 20 vagy 32 litert képes átengedni, akkor annyi a maximum.

maseratisti Creative Commons License 2016.10.23 0 0 8043

10 bar? hát olyan 300-500l/perc :-) Attól függ a reduktoron mekkora kimeneti nyílás de az 1/4-es csatin simán kijön 300 liter

Olyan fél bar környékén/alatt lehet valahol az általánosan használt 6-8 liter/perc átfolyás, ha be lehet egyáltalán rendesen lőni a reduktoron.

Előzmény: Rahed Lee (8042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!