Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lezli72 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4381

Off!

Megjött ma a parkszenzorom az ebay-on vettem 30€ volt postával együtt,gyári új,szinre fújva, Szombathelyen a Vörösnél 30.000+fényezés lett volna,kicsit durva különbség!

peri77 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4380

Igen, ezek már voltak nekem is cserélve ! Jó kis kiadás, de újabb 100K km-ig (reméljük tovább is) le van a szívócső gond tudva :)

Előzmény: cs!rke (4378)
AudiA6 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4379

Az audiba darabja ennyi!

Előzmény: cs!rke (4378)
cs!rke Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4378

Még jó, hogy lehet kapni! :D

Előzmény: AudiA6 (4376)
peri77 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4377

Nekem is ugyanez volt. A BT modul basztatja a MOST buszt, ezért pattog a hang. Fel kell frissíteni a legújabb software verzióra, vagy csere újabbra ha az nem megy !

Előzmény: bogusz (4368)
AudiA6 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4376
Előzmény: CR-TDI PASSAT (4373)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4375

persze  a le és fel kapcs között ne teljenek el percek .................... 5-10-15 sec  

Templomegere W123/220D Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4374

első begyújtásra   kell neki 5-15 sec mire olyan fényereje lesz hogy leszárítja az utat  , de ha már beizzott akkor  lekapcs  utáni ismételt felkapcsolásra nem veszít az erejéből . 

Előzmény: cs!rke (4372)
CR-TDI PASSAT Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4373

Üdv!

3.0 TDI A6-oshoz keresnék porlasztókat, illetve szívócsőcsappantyúkat.

Előre is köszönöm!

cs!rke Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4372

Már én is gondoltam rá, de nem problémás, ahogy a xenon begyújt? illan egyet, aztán valamivel halványabb, és kell neki jónéhány másodperc (illetve a teljes fényerőhöz akár 1-2 perc is), hogy rendesen világítson.

Még a ködlámpára gondoltam, hogy lehetne oda is, de azt ugye csak rossz látási viszonyok között használja az épeszű autós. ;)

Egyébként nézegetem az utángyártott lámpákat is, hátha van bennük H4-es, ami bixenonosítható, de nem találtam. Ezzel még a másik félelmem, hogy a gagyi lámpa szarabb lesz, mint a gyári 13 éves. 3-as Golfba bezzeg volt a gyáritól eltérő Hella lámpa (4-es optik fekete volt az enyémben).

Előzmény: Templomegere W123/220D (4371)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2012.02.09 0 0 4371

tegyél be a refibe is xenont   , na akkor lesz besza behugy  :D       Én megléptem , ha azt felkapcsolom ...............  én még a szembe jövő lámpáját alig látom de az már vadul villog :)  viszont mivel a tompitottam szar , amikor lekapcsolom a refit , na akkor van vaksötétség és parketta fék . 

Előzmény: cs!rke (4367)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4370

Helló!

Tudja esetleg valaki, hogy egy 98-as 2.5v6 tdi quattro a-seb.manuális váltósba szereltek külön olajhűtőt, és ha igen hol kellene lennie?

Csak mert olajcserénél találtunk az enyémen egy ledugózott olajcsövet, a motor alatt, ami nem tudom hova mehetett eredetileg.

Arra gyanakszom, hogy ez mehetett az olajhűtőhöz, ami furcsa módon elpárolgott:-) , mert sehol sem találom.

Előre is köszi a választ!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4369

Na ezek után szedje szét akinek hat anyja van...

Az emeltfényű halogénekről eddig is megvolt a véleményem, (csak arra jók hogy szétégessék a lámpát és az elektromos rendszert) így vettem 5000Ft-ért egy másik trafót a gagyixenonhoz (!amivel azért jól látok!) és így marad! Tavasszal kicsit felporírozom a búrát, (már megvettem a cuccot hozzá) de én szét nem feszegetem az tuti.

Előzmény: DAMORON (4366)
bogusz Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4368

Üdv. Szeretnék egy problémában segítséget kérni a fórumtársaktól, hátha valaki már tapasztalt hasonlót: Adott egy 2006 évj. Audi A6 3.0 TDI ASB mot.kód. Probléma a következő. Rádió, CD, vagy navigáció módban is közbe-közbe egy kis pukkanó hang kiséretében el megy a hang, aztán 2-3 másodperc után visszajön. VCDS -sel nézve az első kijelző kezelőben találtam egy kommunikációs hibát, aminek  esetleg lehet  köze ehhez a szimptómához. Csináltam még egy Optikai busz vizsgálatot is, ahol a telefon kivételével minden jónak ítéltetett. Esetleg, ha valaki találkozott már hasonlóval, legyenszives segítsen, merre induljak a hibakereséssel. Előre is köszönöm. Ui: erősítőt ellenőriztem, nem ázott e be esetleg, de ott sem találtam vizuálisan látható gondot.....

cs!rke Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4367

Ezek szerint az enyémben még jó a foncsor. Utólagos xenon van benne (H1), és amióta betettem, azóta nem nagyon használom a reflektort, mert nincs túl nagy különbség közöttük. Ugyan nincs automatikus szintállítás az autóban, de kényesen ügyelek a lámpa rendes beállítására. Így teljesen meg vagyok vele elégedve. Az lenne a hab a tortán, ha bixenon H4 lenne, de nem az.

DAMORON Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4366

Én meg azt hittem csak nekem xar a világításom az A6-omban..:)

Tavaly nyáron lett elegem hogy este nem látok semmit.Annyira kellett figyelni,hogy néha azt hittem agyvérzésem van és azért nem látok.Autósboltba mondom adjatok valami normális pilácsot,amivel lehet látni is."Van itt egy jó kis 100W-os Narva izzó pár.Bár tiltott (100W) de ezzel tuti meggyullad még az útszéli kóré is."

Beraktam...Gyöngyös-Győr vonalon hajnali 3-kor én voltam a zsírcsászár!A szembejövők azt hihették hogy nukleáris villanás jön szembe velük.Namondom:EZ MÁ DÖFI!Mekkora marha voltam hogy nem próbáltam ki régebben.3-4 nap múlva megint 2-300Km vezetés reggel.Indulás.Deee...Mintha kicsit kevésbé hasítaná a setéccséget...Kicsit mintha szag is lenne a kocsiban...Motorháztető kinyit,szag megcsap.Mi a pics...asztaqr...Valami ég!!!A bal oldali foncsor mint egy rothadt alma magába roskadva.A jobb oldali foncsor egyszerűen kilyukadt.

Cirka 3 hét alatt találtam egy pár bontott lámpát,szerencsére hulladékok voltak (ezért olcsók),de a foncsorok épek.Így a 4-ből tudtam csinálni 2-őt.Akkor én is megcsináltam a foncsor és a projektor takarítását.A foncsor belső része eléggé fosos téma,nagyon óvatosan szabad csak tisztogatni mert a tükrös rész jobban tapad a rongyhoz,mint a műanyaghoz amire felvitték.De azért egész jó lett...

Templomegere W123/220D Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4365

Csináltam már.   Amin túl kell lenni az a lámpa szétszedése . a búra lefeszegetése .   Ha ez megvan onnét már egyértelmű az egész .    

Lefeszegetni pedig máshogy nem tudod csak ésszel és erővel  .   Nekem 2 db lapos csavarhúzó és erő kellett hozzá , na meg a tudat ha törik akkor van egy tartalék amit fel tudok tenni , de nem törik olyan könnyen , a lámpa test (fekete ) az már inkább .

Előzmény: Tibi (Mr.T) (4364)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4364

Na ez engem érdekelne... a vetítőlencse takarítás... nagyon rég megakarom csinálni! Esetleg majd ha oda jutsz...tudsz segíteni? Köszönöm

Előzmény: Templomegere W123/220D (4363)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2012.02.08 0 0 4363

nekem  gyári xenon van   c5-ben , 97-es a verda , és semmit nem látok vele , de meg is van az oka.  Lámpát szét lehet szedni , csak kicsit nagyobb akarattal kell nekiállni .    Mindkét tompitott foncsor szinte feketére van "égve" .  Majd ha jobb idő lesz leteszem 3 napra a kocsit  aztán szétszed , elküld foncsorozni majd összerak és elvileg gyárias lesz .     2-3e ft-ért foncsorozzák ha jól emlékszem / db  + posta . A vetítő lencsének önmagának semmi baja , max egy kis rárakódott por , szemét  akármi lehet rajta azt meg le lehet törölni szépen .  

Az is igaz hogy ezt a  dolgot kb fél éve halogatom ... bezzeg amikor  sötétben kell autóznom akkor megfogadom hogy másnap szétszedem ..... de eddig nem jutottam el idáig .    

Előzmény: Tibi (Mr.T) (4362)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4362

Na most igen... jó a téma... Vetítőlencse és halogén izzó... hulla...gagyi... sz@r.... egy forintot nem ér... Sima foncsoros lámpa... Lámpa kivesz... üveg nem mattul mert üveg... tükör alkohollal kitakarítva új osram izzó... komolyan mondom nektek sima halogén foncsorral úgy világított hogy azt hittem felolvad az aszfalt...... na most vetítőlencsénél ez nem működik mert nem lehet szétszedni... fater felpolíroztatta a búrát ami műanyag hááááát valamivel jobb de mivel a vetítő lencse így kavarja a port egy X év után használhatatlan és ha az kap valami gagyi szezon izzót akkor meg egyenesen kuka... kb ennyi!

rage. Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4361

Nekem c5 A6-ban a 3. lámpa volt. Mert mikor vettem akkor volt a gyári ami be volt mattulva. Semmit sem láttam vele.

Vettem bele utólagos xenon. Próbáltam abból jobb minöségüt venni és erősebbet. Jobb lett. Utána karaboloztam és a lakatosom vett bele depos lámpát. Abba sima halogént raktam mert nem volt kedvem xenon venni már.Meg nem volt meggyöző. És jobban is világított a halogén. Ráadásul azt tegyük,hogy esőben használhatatlan a xenon. (gyárit is használtam) 

A depos lámpa az minden csak nem használatra való.

Vettem 2db gyári új Hellát bele és abba osram izzót. Eddig ez világít a legjobban. 

Persze a gyári xenon azért nagyon jó:) Az esőt kivéve:)

Szóval utólagos xenont soha.

A gyári halogén lámpa és izzó páros ha nem 10 éves akkor szerintem nagyon jó!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4360

Annyi nekem belefér.

Előzmény: Tibi (Mr.T) (4353)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4359

Csak házilagosan gondoltam, mert azt, hogy beguruljak egy Audi szakszervízbe az anyagilag megfizethetetlen.

Jöhetnek a cikkszámok. Előre is köszi.

Ha mailra küldöd akkor a krauss@citromail.hu-ra küld!

Előzmény: peri77 (4356)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4358

Soha nem értem ezt a "szart se látok a lámpával, rakjunk bele ilyen-olyan szirszart a homasitából" szöveget !

Majd megértenéd ha vetítőlencsés fényszórója lenne az Octavia-toknak is. Amíg a tükörfoncsoron szórt fényt hasonlítasz össze egy gyári xenonnal nincs is mit észrevenni.

Bármit is gondolsz nem látok rendesen a sima halogénessel. A projektor nagyon sokat elvesz az izzó fényerejéből. Előző autóm nem projektoros volt, nem is volt semmi gondom a halogén fényerejével.  Egyébként hogy lehet "gyári állapotban" tartani egy lámpát? Te mit csinálsz vele? Az én magánvéleményem az, hogy jó nagy barom volt aki vetítőlencse mögé hagyományos izzószálat tervezett.

Előzmény: peri77 (4354)
kkookkoo Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4357

hali tudna segiteni valaki? A6-tom van 2006-os a ball hátso lámpa álandoan hibát jelez amikor szétszedik minden égő rendben van már át fujattam kontakt spray-vel kicseréltettem az izzokat akkor is vissza adja a hibát 1-2 nap után mi lehet a hiba?

peri77 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 4356

Ha házilag akarod megoldani xenon-osítást, tudok segíteni kapcsolási rajzokkal, cikkszámokkal, kódolással miegymás ...

üdv.

Előzmény: Törölt nick (4352)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.02.05 0 0 4355

Erre reagálnék... ott volt faterom 2001-es A6-osa... halogénes volt... komolyan mondom Nektek mintha egy gyertya égett volna benne... komolyan... lóf@sz volt az egész.... láttál vele szóse róla... de azért egy szezon lámpa komolyabb... mondjuk itt is évjárat meg típus függő a dolog... :)

Előzmény: peri77 (4354)
peri77 Creative Commons License 2012.02.05 0 0 4354

Soha nem értem ezt a "szart se látok a lámpával, rakjunk bele ilyen-olyan szirszart a homasitából" szöveget ! Nem hiszem ha gyári állapotban van tartva, akkor a sima halogén rendszerrel "nem lehet látni". Nem tudom elképzelni, hogy olyan autót gyártottak volna 2002-ben aminek a világítása használhatatlan. Vagy igen ?

A családban van egy 2008-as Octavia halogén lámpával. Nem mondanám, hogy a xenon-os A6-osom (2007-es modellév) sokkal de sokkal jobban világítana.

(Na jó elötte a B8-as A4-esem xenon-ja azért sokkal faszább volt)

Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.02.05 0 0 4353

Amikor én akartam akkor kb 180E lett volna... sok sikert!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.05 0 0 4352

Köszi a választ.

Azzal vagyok gondban hogy a sima halogénnel nem látok szart sem. Most van benne egy HID-szett ha úgy tetszik gagyixenon. Ezzel látok, viszont illegális. Szarakszik az egyik trafóm ezért azt  mindenképpen cserélnem kell. Ezért gondolkoztam, hogy beszerzem a cuccokat használtban, és ha megoldható akkor átszerelni. Nyílván az árak nagyságrendileg különböznek egy gyári xenon és egy HID trafó csere között, de ha 1-2százezerből megoldható akkor a gyári verzió mellett döntenék.

Előzmény: Tibi (Mr.T) (4351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!