Keresés

Részletes keresés

MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.29 0 0 119
A mai nappal örömmel vettem tudomásul, hogy letöltöttem King - Riding the Bullet c. 66 oldalas (MSWord-ben 24 oldal) művét MAGYARUL!!!

Még nem kezdtem bele - de biztos jó lesz :) !

hali

Caidhan Creative Commons License 2001.04.28 0 0 118
Nekem a Halálsoron valamiért nem tetszett. Úgy éreztem, hogy túl kiszámított jelenetekkel akarnak hatni az érzelmeimre. A karakterek egysíkúak voltak, az operatőri munka meg tragikus. Szóval, nagyon nem jött be.
Előzmény: RKata (116)
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.28 0 0 117
RKata igazat szólt King megítélésével kapcsolatban :) !
RKata Creative Commons License 2001.04.28 0 0 116
Nálam a 'Remény rabjai' a favorit. (Mivel nem ez az eredeti címe, így amikor a filmet elkezdtem nézni, nem is tudtam, hogy egy megfilmesített Stephen King-kisregényről van szó.) A másik kedvenc történetem tőle a 'Halálsoron'. (Csak az idegesített, hogy - mint ahogyan a ponyvákat szokás - egyesével adták ki az egyes részeket, és már alig bírtam ki, hogy megjelenjen a soronkövetkező.:o)) A belőle készült filmet két barátommal néztem meg (egyik sem viráglelkületű ifjú :o)), és megdöbbentő volt látni, milyen hatást tett rájuk a film. Teljesen sokkolta őket (egyébként nem ismerték még a történetet), meg persze engem is, és mozi után egyáltalán nem volt kedvünk megvitatni a filmet - mint ahogyan azt máskor szoktuk.
Stephen Kingben azt szeretem és tisztelem, hogy nem egy műfajban tud olyan regényt alkotni, mintha mindig abban írt volna (echte horror, pszicho-thriller, sci-fi, fantasy, elbeszélések), és mindegyikben egy csomó olyan gondolatot vet fel, amit elolvasva én is rádöbbenek: "Tényleg, miért is van ez így?", "Tényleg, erre eddig nem is gondoltam."
Sokan egyszerű horror-írónak könyvelik el őt, és hatalmasat tévednek ezzel.
Laslow Creative Commons License 2001.04.27 0 0 115
Ma
megvettem
Légzőgyakorlat
The Breathing Method
Angolul
Yes!
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.27 0 0 114
milyen ünnep? érettségi szünetre gondolsz vagy az anyák napjára :))

cukorbogar Creative Commons License 2001.04.26 0 0 113
Ebben mondjuk lehet valami, számomra a Nem jön szememre álom egy sokkal pozitívabb világot jelenít meg, valahogy úgy mintha Az eltűnése(?) után kicsit megtisztult volna Derry (bár mint tudjuk, ott valahogy mindig mocskosabb dolgok történtek, mint ált. máshol, de mégis), nem?

A torony a rózsákkal (amit a Patrick nevű kisfiú rajzolt?) persze tényleg nem jelentett nekem semmit így, de igyekszem beszerezni a Tornyokat most már gyorsan és okosodni, bár amennyi időm olvasásra mostanában jut, még egy darabig nem leszek kompetens, bár talán most a hosszú ünnep alatt? :)

Előzmény: Stefferl (111)
SPANCI Creative Commons License 2001.04.26 0 0 112
Cukorbogár!
Ha kedved kaptál a Tornyokhoz és elolvasod referáljál már majd légyszi, mert én a nagy King rajongó (most mélyen elszégyellem magam, lesütöm a szemem) egyszerűen nem bírtam elolvasni, lekövetni. Életemben először fordult elő ilyen King apámmal kapcsolatban.
Előzmény: cukorbogar (109)
Stefferl Creative Commons License 2001.04.26 0 0 111
Hali!
Cukorbogár,úgy értem a két történet világszemléletében látok némi ellentmondást!
Nem érzed így?
Persze ez nem feltétlenül baj.
Espé Creative Commons License 2001.04.25 0 0 110
Van az a cowboy-kalapos faszi meg a torony a rózsákkal, az nehezen érthető kép a ST nélkül. De most már befejezem. :))
Előzmény: cukorbogar (109)
cukorbogar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 109
Nem zárja ki, mert a Nem jön szememre álomban többször is utal a nyolc évvel korábban történtekre, pl. a Kultúrközpont a "nagy áradás után" épült, stb. Én amikor először olvastam, az Az előtt, nem is fordítottam rá különösebb figyelmet, de így másodszorra már érthető volt. A Tornyot még nem olvastam, de így nagy kedvem kerekedett...:) az Insomnia az egyik kedvencem, bár szerintem a Holtsáv a legjobb. A Borzalmak városától sokáig tényleg nem mertem/bírtam elaludni, gyengék az idegeim ..:) A nem annyira horroros sztorijai jobban bejönnek.
Előzmény: Stefferl (107)
Espé Creative Commons License 2001.04.25 0 0 108
A Szemet olvastátok? Tök jó fantasy regény!
Stefferl Creative Commons License 2001.04.25 0 0 107
Érdekes,hogy Derry hatalmas erők csomópontja.
Az Az és az Insomnia is ott játszódik.A két történet a legjelentősebb az emberiség életében.
Mondjuk egyik sztori talán kissé kizárja a másikat.
Stefferl Creative Commons License 2001.04.25 0 0 106
Hali!
SPANCI,például a Rémkoppantókban mikor Derrybe mennek át elemekért totál rosszul lesznek a levegőtől,és az egyikük látni véli a bohócot az egyik csatornanyílásban!
Mondjuk érdekes,hogy ez 88-89 körül játszódik,Az pedig már 85-ben (vagy 84-ben?) elpusztult.
imrege Creative Commons License 2001.04.25 0 0 105
Sőt, egy ízben (tán a Halálos árnyékban?) szó van egy Stephen King nevű fickóról, aki mindenféle furcsa könyveket ír...
...Na az a könyv sem semmi! Bár a film ott is gyengébb.
Előzmény: SPANCI (104)
SPANCI Creative Commons License 2001.04.25 0 0 104
És hogy képes férfi létére annyira de nagyon egy nő agyába képzelni magát (Dolores, Bilincsben)? Egyszerűen félelmetes. Bár már olyan hülyéket is hallottam, hogy azt a felesége írta.
Biztosan sokat hatott rá, hogy teljesen nők között nevelkedett. Nem volt férfi a családban!
Én például azt is szeretem, miután minden könyvét olvastam már, amikor egyik könyvben átutal egy cselekmény vagy egy személy egy másik könyvére.
Előzmény: imrege (103)
imrege Creative Commons License 2001.04.25 0 0 103
Honnan tudja ez az ember ennyire, hogy mi van a tudatalattinkban? Ott van pl. a Tom Gordon, segíts! Hogyan volt képes ilyen mértékben belemászni egy tízéves, eltévedt gyerek lelkivilágába?
Egyébként az elcseszett filmek versenyét nálam a Tortúra vezeti. Könyvben nagyon jó. Alig vártam a filmet, ami akkora csalódás volt, mint ide Makó (meg Jeruzsálem).
Nagyon sajnálom, hogy a Borzalmak városát nem láttam filmen (Salem végzete volt a címe), pedig ment a TV-ben is (elbambultam, nem vettem észre annakidején). Látta valaki?
THE BEST Creative Commons License 2001.04.25 0 0 102
Sziasztok. Szerintem a Cujo a Mester legjobb könyve, a 2. helyezett a Ragyogás, a 3. pedig a Holtsáv.
A Cujo volt az első King könyv életemben, amit olvastam. Kb. 12-13 éves lehettem, s a könyv elolvasása után sokáig féltem kimenni a kertünkbe, mert mindig azt vártam hogy valamelyik bokor vagy fa mögül rámtámad egy hatalmas kutya. Nagyon be voltam parázva!

A Halálsoron filmen nagyon kellemes meglepetés volt, nagyon jól visszadták a Kingre jellemző világot.
Viszont nemrég láttam a Hasznos holmikat filmen, és rettenetesen rossz volt. Hihetetlenül bénán csinálták meg az egészet. Egy csomó részt nem értettem volna, ha nem olvastam volna el előtte a könyvet.
A rémület a sivatagban a leggyengébb a könyvei közül. Nem rossz, de szerintem a leggyengébb.

GreenLipton Creative Commons License 2001.04.25 0 0 101
Lehet, hogy hülyeséget írok, de én valami Rémálmok és Lidércek-re emlékszem. Egyébként most jelent meg (újra) egy novelláskötete: Éjszakai műszak ('77-'79). Nagyon érdekes, mivel a legtöbb novellát már megfilmesítették (pl. Leszoktató Rt. a Macskaszemből, Néha visszatérnek, Kamionok, Fűnyíróember (huh,ez aztán teljesen más mint a film!), Mángorló, Kukorica gyermekei stb).
Kedvencem a Tortúra és a Ragyogás (filmen is állat, bár utóbbiból csak a Kubrick-os változat; az újabb 4-5 órás változat bár szinte egy az egyben a könyv, mégis talán túl szájbarágósra sikeredett).
Ami még nagyon tetszett, az a Talizmán volt. Gyönyörű!!!Fantasztikus hangulata van, csodálom, hogy még nem próbálkoztak a megfilmesítésével. Szerintem tuti befutó volna (ha nem vesszük a végét; nem emlékszek pontosan, hogy mi nem tetszett benne, de valami nagyon egyszerűen vége volt).
Előzmény: TRohger (100)
TRohger Creative Commons License 2001.04.25 0 0 100
Na most oszinten... olvastam a Holtsavot is, az Azt is meg a Nem jon szememre alom-ot /almot?/ is, de az Azon kivul nem emlekszem, hogy tetszettek-e, vagy sem. (: Az Az tetszett, az biztos. De szerintem Kingnek a legjobb tortenetei a Ragyogas es az Allj ki mellettem!
Meg volt egy novella, cimere nem emlexem, es azt a konyvemet lenyultak; szoval abban volt egy olyan, hogy egy ficko az orszaguton asott egy godrot, a fonoke meg belehajtott. Na, az meg egy jo kis tortenet volt... abban a konyvben volt ilyen erdoben eltevedos halott sztarokkal teli faluban jatszodo tortenet is. Az is tetszett... De nem emlexem a kotet cimere sem. Ha valaki meg tudna mondani...
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.25 0 0 99
Espé! Nagyon jól csinálod...illetve majdnem jól! :)
Olvastad a könyvet vagy csak félig??
Van benne egy bézbólsapkás...zöld kamion...stb...de nem akarom lelőni a dolgokat, ha esetleg vki még nem olvasta volna. Éted?!

...a...aaa...tüggyújtóóóó az horroros??? (megvan, csak még nem kezdtem el)

Espé Creative Commons License 2001.04.25 0 0 98
Nem novelláskötet, hanem egy teljes regény. Egy öreg pacskerről szól, aki egyszercsak fényburkokat kezd látni, és kiderül, hogy ezzel nincs egyedül...

(jól csinálom? :))) )

Előzmény: Laslow (97)
Laslow Creative Commons License 2001.04.25 0 0 97
Lehet, hogy hülyét kérdezek, de melyik az a Nem jön szememre álom? (Esetleg azok az 1 és 2 meg 3 és 4 perccel éjél után novelláskötetek?)
Stefferl Creative Commons License 2001.04.24 0 0 96
Meg ezek is hihetetlen dolgok:amikor az elején Stan kijelenti:"A teknősbéka nem segített nekünk."
Miért is nem,a végén kiderül.
Tudom hogy ez egyszerű hatáskeltés de a legjobbak közül való!
Bocs,hogy így lelkendezek de ez egy k...a nagy mű.
Na viszlát!
Stefferl Creative Commons License 2001.04.24 0 0 95
Hali!
MichaelPatton jól szóltál!
Én állandóan azon filózok,hogy az Az-e a jobb vagy az Insomnia.
Azért mégis a legdurvább jelenet az Az-ban van a végén amikor a Chüd szertartása zajlik.
De nem tudom hányan vettétek észre (gondolom elég sokan),hogy a magyar fordításban egy óriási hiba van.Mivel hosszú a könyv,és vagy öten fordították, nem nézték át tisztességgel egymás munkáját.
Így eshetett meg az,hogy a nyelvtörő versike,amelyet Bill gyakorolt állandóan-és amelynek aztán központi szerepe van Az legyőzésében-vagy 3 féle változatban van meg a regényben.Ráadásul az utolsó helyen már nem is vers formályában.Súlyos figyelmetlenség,és sokan nem is értették ezt a könyvben.
Tudjátok:"fejem sokszor falba verem,mégis most is kísért szellem."
Espé Creative Commons License 2001.04.24 0 0 94
Milyen bézbólsapkás?
Előzmény: MichaelPatton (92)
WaseK Creative Commons License 2001.04.24 0 0 93
Eddig csak kettőt volt szerencsém olvasni.A Borzalmak városát és a Hasznos holmikat.Az első jobban tetszett, de a második is jó:)Pályázom a többi könyvre is.
MichaelPatton Creative Commons License 2001.04.24 0 0 92
Na! Befejeztem a Nem jön szememre álom (az Álmatlanság mért nem volt jóóó???) című művet, s azt hiszem új kedvencem született ezáltal!!
Az Az (It) mellett a legjobb King mű (szerintem)...gyerekek ez a 'királypisti' egy állat...vagy egy lángelme...mindenesetre lenyűgöző az az összetettség amit ebben a könyvben megmutat. Nehéz olvasmány...de megéri.

Ja, és aki aggódik 100-150 oldallal a vége előtt, hogy ki a búbánat az a 'bézbólsapkás' és mi van vele - akit megjelenít az egyik doki -, az nyugodjon meg...a könyv végén ez is kiderül...és én még azt hittem hogy én vesztettem el a fonalat olvasás közben :)

Na, aki King-rajongó, aki nem, az Insomniát el kell olvasni!!! Nem horror, de nem is Atlantisz Gyermekei...félelmetes a világunkkal kapcsolatos elmélete..
Kiolvastam....és azóta....keresem.....a fényburkokat!!!
De azért elég jókat alszom, szóval aki a könyv hátlapját írta, biztos nem olvasta a művet, vagy csak reklámduma….mindegy, egy szó mint száz, ez is csak a szádban olvad, nem a kezedben, vagyis el kell olvasni magát a könyvet!

Laslow Creative Commons License 2001.04.24 0 0 91
Jah, hát én is ezt mondom, hogy a Setét Torony az ász. Bár mikor az első kötetet olvastam, nem túl sokat értettem belőle, olyan ködös massza volt az egész, párszor már szinte csak azért olvastam, mert King-könyv, nem mert lenyűgözően jó.. De utólag visszagondolva nagyon nagy élmény volt! Éppen mert ködös és misztikum! Mert nincsennek a dolgok megmagyarázva. A világ elmozdult és kész. Nincs múlt, se jövő, csak a jelen.
A további kötetekben ezt nem érezni annyira, azok már "izgalmasak", cselekménnyel telik, nagyon jók. Leginkább azt szeretem a Setét torony sorozatban, hogy minden megtalálható benne, amit szeretek Kingtől: múlt és jövő egyaránt, fantasy és sci-fi.
Hülyén mondtam el, de ez van.
Stefferl Creative Commons License 2001.04.24 0 0 90
Bocs:Toronyhoz...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!