14V, meg 13.8V között nem nagy a különbség. Ezt tekintheted azonos értéknek, mivel legalább az egyik mérőeszköz nem hitelesített.
Egyébként a nyugalmi áramfelvételt kéne megmérni, nem a feszültséget. Minden fogyasztó kikapcsolva, ajtó becsukva, álló motor, kulcs nincs bedugva, illetve érdemes az autóval 10-20 percet várni, és utána áramerősséget kéne mérni az akksinál. Ha ez pár tized amper értéket elér folyamatosan, akkor valami szívja az akksit. Az lenne az ideális, ha néhány 10mA az áramfelvétel, de 0.1A-nél ne legyen jelentősen több. A jellemző 20-30mA nyugalmi érték.
A nyugalmi állapotot megmértük, 14.00V-ot ad, az akksim pedig 70 Ah-s. Vhol a vezérlő felé veszik el a fesz, mert az óra se meg a VAG se mutatott 13.8-nál többet, terhelésen sem...
Szerintem regisztrálj. Nagyon sok jó cuccot meg lehet venni olcsón. Olcsóbb mint a bontó, és ha ráér pár napot, akkor onnan veszed meg, mint pl. ezt a pótféklámpát.
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy 1999-es Audi A6 2.5 TDI 150 LE eddig semmi baja sem volt, viszont egy hónapja kapott egy új turbót, mert a gyári már egy picit szippantott az olajból, kicseréltük és tökéletesen működik is, viszont egy 2 héttel ezelőtt elkezdett valami ventillátor bekapcsolni, szó szerint zúgni az autó, de csak amikor megyek vele kb egy 10 perc után, nem vészes csak lehet hallani. Klímától függetlenül, se a víz nem melegedett fel, motorolaj hőmérséklet is megfelel, de valami mégis bekapcsol. Ha valaki tudna nekem segíteni, nagyon megköszönném!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy 2005ös A6 3.0tdi quattrom és szoftver frissítés után egy-két menüpontot kivett az mmiből! pl sebességfigyelmeztető, akksiszint jelző! A telefonomat továbbra sem tudom párosítani a kocsihoz :( Paks környékén tudna valaki segíteni ezen menüpontok visszaállításával? Előre is köszönöm!
Az hogy a gáz önálló életet él,a "vészüzemmódnak" tudható be.Felpörög-befullad,felpörög,befullad.Germán okosság,hogy a szervízig még valahogy el tudj evickélni...Pont ezeket a hibákat éltem meg én is.Nekem az aksival volt a baj.Vásárlás után 2-3 héttel jöttek elő a hibák.A kedves eladó 45Ah-s aksival adta át a kocsit,ahogy kicsit elfáradt,már világított is a műszerfal mint a csarácsonyfa.Vadi új 70Ah-s aksit vettem bele.1 hónapig minden okés.Majd megint ugyanezek a hibák.Hát befosok...Aztán kiderült hogy a jobb első ajtó kapcsolója nem kapcsolt "alvó" üzemmódra,és leszivattyúzta az aksit.Ahogy ez rendbe lett téve,már nem volt probléma vele.Rá kellene mérned az aksira,mennyi az autó nyugalmi áramfelvétele.
Szeretném a segítségeteket kérni. 00' S6-ba(AQJ) tönkre ment a bal első ajtóban lévő ablak emelő gomboknál a hástsó ablakok emelelését szabályozó gomb.
Jelenség: Ha lenyomom a gombot akkor nem akad be ezért ilyenkor a hátsó ablakokat nem lehet lehúzni a hátsó ajtókon lévő gombokkal csak elölről tudom őket vezérelni. De ha nyomva tartom a gombot akkor működnek a hátső ajtón lévő gombok is.
Esetleg nincs valakinél ilyen elfekvőbe? Vagy hol tudnék ilyet beszerezni? És kb milyen árban? Illetve van szükség valamilyen utólagos beállításra csere után (gondolok itt valamilyen tanításra, programozásra)?
Új vagyok itt és egy kis segítség kéne. 2 hónapja vagyok A6 tulaj, egy 2004-es C5 2.7T a kocsi, szeretem-imádom, de van vele egy kis elektromos hibám.
2 napja kigyulladt az ESP és a chech engine lámpám, ESP az hol visszajön-hol elmegy, az autó iszonyat mód lebutult kb 100-150 LE-t ad le, van h a gáz önálló életre kel és +/- 500 fordulatot játszik, 2* le is fulladt menet közben. A computerből pedig mindig más hiba jön ki, volt eddig lambda, légtömegmérő, kipu hőmérséklet sensor stb.
Elősször a töltésre gyanakodtunk, na most az hol jó hol nem, a generátorból még leadja a 14V-ot alapjáraton, terhelésen ez 14.2-14.5, de a computerbe már csak 12.9-13.5 jut el, a fogyasztóktól/terheléstől függ. Az összes biztosíték jó, a generátorban most volt szabályzó és csapágy csere, az akksi zsír új.
Volt már vkinek ilyen hibája, vagy van tippetek mit érdemes megnézni?
Ha minden kötél szakad, autóvillamosságiban mondtak rá 2 napot, de ezt legutolsó esetben szeretném...
Manuális első kerekesem van, 99-es, de nem tudok ilyen kivezetett olajhűtőről.
Tegyük fel, hogy van/volt. Valamivel hűteni kellene. A hűtőközeg lehet víz, vagy levegő.
Levegő: elől csak a vízhűtő, IC, klímakondenzátor, illetve előtte a szervokormány olajának hűtőcsöve van.
Víz: valahova be kell kötni a vízkörbe (olajszűrő foglalata szokott ilyen lenni), vagy a vizet lehet bevezetni az olajtérbe (karterban szokott lenni vízcső).
Ilyeneket keress, de szerintem nem találsz.
Egyébként ha egy csövet találtál, akkor azon nem lehet kétirányú áramlás, tehát vagy találsz egy másik csövet is, vagy az valami más lesz?
Esetleg csinálj képeket, vagy akár etka-ban próbáld meg behatárolni, hogy mi az, amit találtál!
Na gyerekek...a helyzet a következő... ahogy van a vízhőfok jelző mutató a műszaerfalon... annak a piros mutatója fele krafton ég... halványabban és mint az üzemanyag jelző mutató... és néha villódzik... mi a búbánat lehet! Led? elektronika? thx