Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Döme1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2765

Még egy kérdésem lenne a hozzáértőkhöz!

A kiszemelt járgányon a sebességváltó kar kissé bizonytalanul mozog,az egyest és a kettest csak némi odafigyeléssel hajlandó bevenni,a többi fokozattal és a hátramenettel nincs gond.Mi lehet a baj?Most egy sokat futott A Vectrám van,és egyszer cseréltek a váltórudazaton műanyag perselyt,lehet itt is csak annyi lehet a baj?Egyébként nem reccsen maga a váltó,ezért gondolom nem kupplunghiba.

Köszi!

AAAAAAAAAAAAAAA
veciv6 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2764
Elkallodhat veletlenul de szandekosan is.....
Nekem a masik autohoz megvan,de csak a masik tulaj altal van bejegyzes,mivel en soha nem vittem szervizbe ,de lelkiismeretesen szervizelem.
A vekim viszont kulfoldrol van szervizkonyv nelkul,es koltottem ra rendesen magam miatt,mert szeretem,ha rendben vannak a dolgok.....
El kene vinned egy allapotfelmeresre,ha ismersz valami megbizhato szerelot v. szervizet es az az ellenorzes is beszedes lehet.....szamodra az autot illetoen.
A szervizkonyv ennyiben nem nervado mivel sok ember negativ velemennyel van roluk -hangsulyozom teljesen jogosan.....
A hasznaltauto sajnos ilyen -nagyon lutri.......
Előzmény: Döme1 (2763)
Döme1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2763

Köszönöm a segítséget a fórumtársaknak!

Kedves veciv6!

Sajnos képet nem tudok mutatni,de a gyanús az a szervízkönyv teljes hiánya,ami egy állítólagos magyar forgalomba helyezett 7 éves autónál egy kicsit szokatlan.Még ha meglenne,de üresen,annak is jobban örülnék,de így?Állapota alapján reális a km óra állás,de mi van ha mégsem annyi? Így számomra titok a kocsi eredete.

mumtaz Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2762
Köszönöm kolléga. ;-)
Nem nagyon hallottam még, hogy az ABS behalt volna. Illetve ritkán, de az kb 50 autóból 1, amit a legnagyobb rosszindulattal sem neveznék típushibának, ellentétben a pixelhibás board computerrel (MID/TID).

Általában jeladó hibáról beszéltek inkább, ahol elszakadt a jeladó vezetéke, vagy kontakthibás lett a csatlakozója, de ez a hibakód kiolvasásakor kiderül.
Előzmény: veciv6 (2760)
mumtaz Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2761
Egy kis segítség az évjárat meghatározásához: Alvázszám

A km számlálót (műszeregység) simán vissza lehet állítani, viszont emlékeim szerint a futásteljesítményt a motorvezérlő is tárolja, amit szintén emlékeim szerint nem lehet megváltoztatni. Ez viszont csalóka is lehet, mert ha közben cserélték, akkor mutathat kevesebbet is, mint a valós, illetve többet is, ha egy többet futott gépből bontották ki.
Előzmény: Döme1 (2758)
veciv6 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2760
Ahogy mumtaz kollega irja egy hibakod olvasas nem artr......
Ill. nekem semmi problema az ABS-el,de a csaladban van meg 2 ill. barati korben 4 es azoknal sem.....
Előzmény: dinodenver (2756)
veciv6 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2759
Gepen elvileg visszalehetne keresni az evjaratot es ,ha kivancsi vagy ra szerintem a futasteljesitmenyt is.....
Esetleg kepet tudnal folteni,hogy milyen az auto es, miert gyanus az evjarat....?
Előzmény: Döme1 (2758)
Döme1 Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2758

Jó reggelt Vectra tulajdonosok!

Segítséget szeretnék kérni,mint leendő B-Vekis.Kinéztem egy szép kombi B2 Vectrát,de a gyártási évszám ami a forgalmiban szerepel kicsit gyanús.Kérdezném,hogy az alvázszám alapján hogyan ellenőrizhetném a kocsi valódi korát,és azt,hogy hol gyártották?Szerintetek ha a kilométerszámláló meg át lett állítva,azt Opel szervízben meg tudják mondani viszonylag nagy biztonsággal?

Előre is köszi a segítséget!

mumtaz Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2757
És amikor nem megy, akkor világít a visszajelző lámpa? Mert akkor érdemes lenne egy hibakódot kiolvasni. Esetleg felmerülhet még, hogy csekkolni az akku feszültségét, mert ugyebár 10,5V alatt az ABS kilövi magát.
Előzmény: dinodenver (2756)
dinodenver Creative Commons License 2008.10.26 0 0 2756
Hello
Állítólag tipushiba hogy Bben az abs néha működik néha nem.Ami vicc hoyg első indításra állás után még működik ha aznap másodszor indítom be már nem.Szerviz gynakodott h a jeladok koszolodtak csak el, de végül aztmondták kikéne cserélni az egészet ami kb 250 rongy valakinek nincs tapasztalatta ezzel a hibaval kapcsolatban? Előre is köszi üdv!!!
veciv6 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2755
Ja es ez mind uj es az utolsonal a hatso szarny is benne van....
Előzmény: H Geri (2751)
AAAAAAAAAAAAAAA
veciv6 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2754
Ez 550£. kb.180.000 ft magyar postaval,de ez megbizhatobb
ceg es az ar alkukepes.......
veciv6 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2753
Ez ugyanazon cegtol...az ar megint egyezik az elozovel...
veciv6 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2752
Ez magyar cimre postazva :250£-kb. 84.000 ft
H Geri Creative Commons License 2008.10.25 0 0 2751

Sziasztok!

Nagyon sok angol képen láttam B Vectrához nagyon szép spoilert körbe az autokon. Ezeket kb mennyiért lehet venni használtan kintről? Nem újra gondolok mert azok biztos drágák. Amit itthon kinéztem az is vagy 300e Ft annyiért autót lehet kint bontásra venni!

veciv6 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2750
Tegnap csinaltam ezt a 2 kepet......
Eleg szepek......
Előzmény: veciv6 (2749)
veciv6 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2749
azert ez sem rossz...
veciv6 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2748
Az igazi cupe feeling...... :-))
Előzmény: veciv6 (2747)
veciv6 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2747
a feeling..
vekirob Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2746
Köszi a segítséget, holnap reggel kipróbálom! Nálam még nem, de az előző gazdájánál már durrant vissza a gáz, mert szét van esve a légszűrő ház! Van rajta szelep is. Jó lenne, ha menne gázzal, legalább ideiglenesen. Egyébként Lovato rendszer van benne és, ha ráadom a sluszt, akkor már tudom is váltani, hogy benga vagy automata legyen. Direkt gázra nem tudtam, hogy lehet váltani! Köszi!
mumtaz Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2745
Passz! Viszont az AC-nak akkor sem szabadna mennie gázüzemben.
Előzmény: Vlad19 (2743)
AAAAAAAAAAAAAAA
OpelVectra2.016V Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2744
Értem, akkor lehet marad a GM cuccos.....
Előzmény: veciv6 (2727)
Vlad19 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2743
Lovato gázrendszer. Van visszajelzés , de csak simán ráadott gyújtásnál nem jelez semmit , abban a pillatban hogy elinditom a motort kezd el csak működni a kapcsoló + a LEDek. Tehát az általad leirtak alapján pl nekem nem sikerült gázzal inditanom :(
Előzmény: mumtaz (2742)
mumtaz Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2742
Miféle rendszer van a verdában? Valami visszajelzésnek mindenképp kell lennie. Olyan nincs, hogy nem Te döntöd el, hogy benyával, vagy gázzal akarsz járni.
Előzmény: Vlad19 (2741)
Vlad19 Creative Commons License 2008.10.24 0 0 2741
ez a gázon indulásos dolog nálam valahogy nem igazán működik. ráadott gyújtásnál nem ég semmiféle led a kapcsolón, és hiába próbálom állítgatni nem történik semmi. csak ha jár a motor akkor. úgyhogy szerintem nem minden autónál oldható meg a gázzal inditás sajnos.
Előzmény: mumtaz (2739)
ateszx20xev Creative Commons License 2008.10.23 0 0 2740
Én az Elring-re esküszöm. Minden tömítésem az és sehol sem csöpög az olaj.
Ja, és ha bármilyen tömítést cserélsz, a pasztát el ne felejtsd!
Előzmény: OpelVectra2.016V (2726)
mumtaz Creative Commons License 2008.10.23 0 0 2739
Na most az első. A normálisabb gázrendszert a normálisabb szerelője úgy köti be, hogy amikor gázüzemen van, akkor nem megy az AC. Olyannyira nem, hogy beraknak két mágnesszelepet, amiből az egyik a gázcsövön, a másik a benyán van és a kettő közül csak az egyik van nyitva.

A gáz kifogyása nem puffanással/rántással jár. Ilyen hangot akkor ad, ha visszadurran. Nem mindennapos, de néha előfordul és légtömegmérős kocsinál, ha nincs visszacsapó szelep, akkor szinte azonnal kinyírja a légtömegmérőt. Ha a gáz kifogyóban van, akkor mezei reduktorosnál egyre alacsonyabb fordulatszám elérésekor akar megfulladni a motor. Ez nálam a kezdetétől a végéig kb. 10 km. Aztán már a szelep zár a tartályon a túl alacsony nyomás miatt. LPG befecskendezős rendszerrel nincs tapasztalatom.

Vész esetén mindig lehet gázzal indítani. Én így járok már majd' egy éve, mert vannak gondok a benyás oldallal (nem az AC). Nálam pl. a gázzal indítás úgy működik, hogy a kapcsoló feletti két LED mutatja az üzemmódot ráadott gyújtásnál benyára kapcsolva világít (teljes benya üzem), gázra kapcsolva villog (automata gáz üzem). Utóbbi esetben benyával indul, majd később átáll gázra. Ha gázüzemre van kapcsolva és villog a LED, akkor jön az a trükk, hogy át kell kapcsolni benyára, majd azonnal vissza gázra. Ilyenkor a gáz LEDje már nem villogni, hanem folyamatosan világítani fog és az autó gázzal indul.
Előzmény: vekirob (2737)
veciv6 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 2738
Reszemrol passz-soha nem volt es nem is lesz gazos autom......
Viszont van itt ket illeto is akinek,ha jol emlekszem ue. a mocival van gazszettes autoja ok hatha tudnak majd valamit segiteni......
Előzmény: vekirob (2737)
vekirob Creative Commons License 2008.10.23 0 0 2737
Helló Mindenki!

A segítségeteket szeretném kérni!
X16XEL-es Vectrám van. Benzin-gáz a kicsike. Tavaly vettem és egy hónap után tönkrement az AC PUMPA. A szerelő azt mondta, hogy vigyázni kell, mert ha kevés benga van a tartályban és folyamatosan LPG-vel használom, akkor nincs elég hűtése a pumpának mivel az édes nedű hűti, túlmelegszik és behal. Tegnap menet közben (gázzal) rántott egy erőset még valami roppanást is hallottam, de utána szépen gurult tovább. Gondoltam fogyóban a gáz és váltottam bengára (ez azért nem természetes persze)! Ment is rendesen, de leállítás után már nem indult el. Csak benzinnel tudok indítani, mert automata a gáz! Ezt csinálta tavaly is! Járt már valaki így? Esetleg ötlet hogy miért nyírja ki az AC-t? Köszi.
veciv6 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 2735
Annyi,hogy ez itt van kint Angliaban........
Az auto ledobta a szijat es elment a teljes vezerles-amugy teljesen full tip-top allapotu......
Most ebay-n van font jo par+a vateran is lattam 2 napja olyat amilyet te keresel.....
Előzmény: Törölt nick (2733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!