Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Nick_X14XE Creative Commons License 2003.11.03 0 0 390
Most nézem az auto2.hu-n, hogy vannak új Corsa felszereltségi szintek is: Viva, Essentia, Enjoy és Cosmo.
Mit tartalmaznak vajon az új szintek? Az opel.hu még a régieket irja csak.
Egy 1.4-es Essentia 2582eFt! Ez már a ráncfelvarrott és Twinport motoros lehet?
sz..zs Creative Commons License 2003.11.02 0 1 389
sziasztok

en a jovo ev folyaman vennek egy uj autot. A szempont, hogy kicsi legyen, de ne vmi tavol keleti gagyiság,

igy a kovetkezokre gondoltam:
corsa,fiesta,206,clio,fabia,polo - ezekbol az atlag 2m-2m300e forint koruli verzio, szoval elegge a paletta aljarol.

egy kozel 5 honapos corsan tanultam vezetni, es jo lenne ilyet nyustolni a kesobbiekben majd.

szoval: miert Corsa es miert ne? beszeljetek ra vagy le :)

vinettu Creative Commons License 2003.11.01 0 0 388
Az égvilágon semmi. Hacsak nem az, hogy a Corsa....1.2 felirattal ellátottaknak krómozott a hűtőmaszkja. Ezek 2002 vége óta így vannak...
Előzmény: Kukac Bálint (387)
Kukac Bálint Creative Commons License 2003.10.31 0 0 387
Bakker.... helyesen:

Opel............Corsa
..................1.2

Corsa.............1.2

KB

Előzmény: Kukac Bálint (386)
Kukac Bálint Creative Commons License 2003.10.31 0 0 386
Sziasztok! Szerintetek van-e kulonbseg az alabbi hatso logo konfiguracioval ellatott 1.2 Corsak kozott?

Opel Corsa
1.2
es

Corsa 1.2

...vagy csak elfogyott az Opel logo...
KB

yerico5 Creative Commons License 2003.10.31 0 0 385
Szívemből szóltál!

Folyamatosan nézem az üzletek polcain és a játékkereskedésekben, de nem találok. Amúgy a BBurago gyárt valamelyik méretarányban, de az nem az egyszerhasználatos 300 Ft-os kategória. De inkább nézd meg a honlapjukon, és ha nagyon kell, akkor a modell vagy makett boltokban talán meg tudják hozni rendelésre.

Előzmény: imray (383)
Barci Creative Commons License 2003.10.31 0 0 384
Sziasztok!
Corsa C-hez keresek sátvédőt,tudja valaki hol kapok?

Köszi

imray Creative Commons License 2003.10.30 0 0 383
Még egy hülye kérdés: a Bburago vagy esetleg valmelyik hasonló cég gyárt Corsát kicsiben?
Csak úgy kérdeztem...
vinettu Creative Commons License 2003.10.29 0 0 382
Nekem F Astra esetében is előjött ez a gond. Orvosolni egyszerű volt, de mire rájöttem! Mikor kiugrik a gomb és működik a villogó, két oldalt meg kellett fogni a kapcsoló szélét és egy picit még meghúzni kifelé. Egy aprót pattant, majd ezután visszatolva már beakadt. Szervizbe soha nem vittem emiatt...
Előzmény: Matu (380)
Nick_X14XE Creative Commons License 2003.10.29 0 0 381
A korai Corsánkon állandó szivás volt a vészvillogó, most a '99-esen rendszeresen használom köszönésre, semmi baja.
A kapcsolót ki lehet pattintani a helyéröl, azt nem tudom, hogy a kapcsoló háza is hozzáférhetö lesz-e ekkor.
Ha nem, akkor az nagyobb munka, a szellözörostélyok mögött van két csavar (zárd le a levegöbefújást, nehogy beleessenek a csavarok a szellözörendszerbe), meg a belsölevegö-keringtetö körüli müanyag takaró alatt még kettö. Ha ezeket kicsavarod, akkor valamennyire kijön a középkonzol, ha teljesen ki kell venni akkor ki kell akasztgatni a fütés/szellözést vezérlö bowdeneket is.
Ha nem csináltatok még ilyet akkor inkább vigyétek be egy szervizbe. Nem nagy munka igazából, túl horribilis összeget csak nem fognak érte elkérni.
Előzmény: Matu (380)
Matu Creative Commons License 2003.10.28 0 0 380
Sziasztok!
Egyik ismerősöm el akarja adni a 93-as Opeljét, de meghibásodott a vészvillogó kapcsoló. Nem lehet lekapcsolni. Állítólag Corsa betegség. Nem tudjátok megmondani hogy lehet megjavítani vagy kicserélni? Sajnos nincs szerelési útmutatóm.
előre is köszi
tys Creative Commons License 2003.10.28 0 0 379
Sziasztok,

Nem régota vagyok Corsa tulaj teljesen elégedett vagyok vele,
városban 6,8 -7,2 a fogyasztás attól függően, hogy hogyan nyomom.
Egyetlen zavaró dolog most jött elő a napokban.
Reggeli indulás után nyikorog a lengéscsillapító, 5 - 10 perc után múlik el csak a nyikorgás.

Valaki találkozott már ezzel a problémával?

Nick_X14XE Creative Commons License 2003.10.27 0 0 378
Elvileg minimálisan jobban megy a 98-astól, de "fenékkel" nem fogod megérezni, esetleg müszeresen mérve.
EVO 99-et én is próbáltam egy tank erejéig és _feltünöen_ sokat fogyasztott belöle. Érzésre amúgy semmi extra.
Előzmény: imray (373)
HaPZi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 377
Olaszul auto da corsa versenyautó, cavallo da corsa versenyló. A GM eredetileg Nova-nak keresztelte és Angliában még most is az alatt a név alatt fut, de spanyolul a "no va" azt jelenti, hogy "nem megy"... :-) Így lett belőle Corsa a kontinensen.

A 95 bőven elég neki. Legalábbis az én 1.2-esemnek. Egyszer egy gyengébb napomon hagytam rábeszélni magam V-Power-re is. Semmi különbség nem volt.

hali,
hpz

yerico5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 376
Mondjuk az elmúlt 1 évben én is csak 95-öst tankoltam az X10XE-be
Előzmény: vinettu (375)
vinettu Creative Commons License 2003.10.27 0 0 375
Használd csak nyugodtan a 95-öst. Én tankoltam próbaképpen EVO 99-t, de többet evett a kocsi belőle sajnos.
Több hatása van annak, ha a motor jól van trenírozva.:)
yerico5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 374
Ahogy szokták mondani, nem megy tőle jobban, de még az is lehet, hogy rosszabb sem lesz. Szóval nem éri meg... elméletileg, de a magyar 98-as van a közhiedelem szerint 95-ös oktánszinten.
imray Creative Commons License 2003.10.27 0 0 373
Sziasztok.
Én kb. másfél hónapja vagyok Corsa tulajdonos. Sőt: boldog tulajdonos.
Eredetileg Skoda Fabiát akartam, de most már nem cserélném el a Corsát két Fabiára sem.
Arra lennék kiváncsi, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az üzemanyagtípusokkal kapcsolatosan. Hivatalosan 95-ös ólommentessel megy, de mennyire érezhető-e a 98-as "hatása"?

(És egy hülye kérdés: jelent valamit az, hogy Corsa?)

Licó Creative Commons License 2003.10.22 0 0 372
SZVSZ kérdezd meg a Punto topikban, ugyanaz a motor. Illetve a stilos kartársak közül is többen próbálták már. (Rossz véleményre nem emlékeszem ezzel kapcsolatban.)
Előzmény: rdpapa (371)
rdpapa Creative Commons License 2003.10.22 0 0 371
Bocs kimaradt! Igen a dízelre gondoltam!
Előzmény: PÍT (370)
PÍT Creative Commons License 2003.10.21 0 0 370
Dizelre gondolsz? Ha igen szvsz még nem lehet kapni. Benzinesből pedig nincs 1,3-s.

üdv:c20xe

Előzmény: rdpapa (369)
rdpapa Creative Commons License 2003.10.20 0 0 369
Szeva Skacok!
Van már valakinek tapsztalata az 1,3-s mocijú géppel?
vinettu Creative Commons License 2003.10.18 0 0 368
Hali. Nemrég felfigyeltem egy kis zajra -zúgásra, zakatolásra- a kocsi eleje felől. Nem tudtam mire vélni, azt hittem a motor mikor hideg. Tegnap viszont egészen véletlenül rájöttem, hogy a zaj a tompított fényszóró bekapcsolásakor kezdődik(!). Ma próbálgattam kissé és rájöttem, hogy a fényszórómagasság állítómotorral lehet gond, ugyanis ha bekapcsolt fényszórónál végig kapcsolom az összes fokozatot megszűnik, ha visszatérek "0" állásba, akkor megint beindul. Most "1" állásban hagytam -így kuss van- és szervizbe viszem. Volt már valakinek hasonló hibája?
HaPZi Creative Commons License 2003.10.15 0 0 367
Ha tartósan 5 fok alá megy a hőmérséklet és akkor sem lesz kopogás indulásnál, akkor merem majd 100%-ra azt mondani, hogy segített az olaj. Ha tényleg így lesz akkor megkérdezem mit rakott bele az ismerős szerelő.

üdv,
hpz

Előzmény: PÍT (352)
vinettu Creative Commons License 2003.10.14 0 0 366
Én ugyan nem, csak olvastam véleményt vmelyik nyúzban, igaz Astra volt. Állítólag nyomatékosabb, csendesebb és finomabb járású mint az eddigi 1.4-es. Mindezek mellé még kevesebbet is eszik. Kipróbálnám.
Előzmény: derogal (365)
derogal Creative Commons License 2003.10.13 0 0 365
vlki mar probalta az uj 1.4-es twinport-os Corsa-t???
vinettu Creative Commons License 2003.10.13 0 0 364
Mikor mi vettük, nem nagyon volt pénzünk, autó viszont kellett. A kérdés az volt, hogy 100e Ft felárral 1.2-es motor, vagy 108e Ft felárral elektromos csomag. A motor mellett döntöttem, nem bántam meg. Más kérdés, hogy azóta már lenne pénzem elektromos csomagra is:)
Előzmény: sasanz (363)
sasanz Creative Commons License 2003.10.13 0 0 363
Üdv.
tapasztalatom szerint a hivatalos kedvezmények mindenütt egyformák, de elképzelhető, hogy egyes szalonok még rétesznek. Az átadási vagy mifene díj változhat, a különbség 10-20 ezer Ft max. Én a Hűvösvölgyi úton vettem a kocsit, kedvesek voltak*,és valamivel olcsóbb volt az átadási díj, mint pl. a belvárosi parkolóházban lévő szalonban.
* 1000%-osan korrektek itt sem voltak

Kezdetben én is 1,0-t akartam venni, de amikor tegnap négy felnőttel megrakva mentem a Rókahegyre, nagyon örültem, hogy 1,2-es a motor. Szerintem gondold meg, van-e lehetőség erősebb motorra.

Előzmény: zollabg (361)
sasanz Creative Commons License 2003.10.13 0 0 362
8-10 km-nél én sem mentem többet, igaz Bp. belvárosban, gyakran a dugóban ülve/araszolva, és az utak 70%-ban tele volt a kocsi könyvvel, bútorral. de 8 l fölötti fogyasztás így is soknak tűnik.
Előzmény: vinettu (360)
zollabg Creative Commons License 2003.10.13 0 0 361
Sziasztok!

Eljött az idő, hogy megvegyem életem első új autóját. Lehetőségeim alapján egy Corsa viva 1.0-ra esett a választásom. Az lenne a kérdésem, hogy nagy különbségek vannak a márkakereskedések által nyújtott kedvezmények között, illetve szerintetek Pesten melyik szalonban lehet a legkedvezőbb konstrukciót kapni?
Kösz, Laci

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!