Szerintem is jó rá mindkettő méret. Én a 2.8 V6-ossal is csak 205/55R16 mérettel járok. Tökéletes lesz neked is a dieselre. Volt nozzá egy replika S8 felni 225/40R18 méretben, 30 körüli ET számmal, na attól óvakodj! Gyakorlatolag itthon használhatatlan a szar út és a nyomvályuk miatt, egész úton húz jobbra-balra. Már futóművesnél is voltam, de kiderült, hogy a futómű jó, ezt egyszerűen nem szereti a kocsi...:(
Itt azért van egy kis kavar. A 35-ös magasság önmagában nem jelent semmit. A 35-ös szám arra utal, hogy a szélességének hány %-a a magassága. 205/55R16 mellett elfér a 215/55R16 (kicsivel nagyobb átmérő, de beleférhet még). A 245/45 R17 már nem az igazi. 20 mm-rel nagyobb az átmérője, mint ami ajánlott, /40-es gumi kell ekkora felnihez ilyen szélességben. /35-ös gumi 17-es felnire 285 széles kellene, szerintem ez nem alternatíva. /35-ös csak 18-as felnihez való.
A szélesség végülis nem olyan vészes itt a magassága a kényes... 255-ös a nyárom és SAJNOS 35-ös a magassága...használhatatlan, csattog, ver, nulla kényelem! magasság itt a fontos szerintem... még egyszer te tennék fel ekkorát... ezt sem én tettem fel...így vettem! :S
Szerintem ha a tanksapkán, vagy gépkönyvben megadott gumiméretek közül lehet választani, még ha nem is pontosan egymás váltóméretei, néhány % eltérés nem gond. Én kb a 3. féle szettnél tartok, télire 225/55 R16, nyáriba 245/45 R17, mindkettő használható méret hozzá, nekem tökéletesen megfelelt így eddig.
Segítségeteket kérném a tévhiteim eloszlatásához, esetleg jó döntés megalapozásához..
Használtan vett 1999-es 1.9 TDI (AFN) A6-osra keresek 16"-os gyári felniket (lehetőleg még 1-2 szezonos nyári gumikkal együtt, jövőre vennék rájuk újakat), mivel az autóhoz kapott gyári 15"-os felnik alapos felújítást igényelnek, és a legkevésbé sem tetszenek.
Neten időnként ráakadok jó ajánlatokra, de egynémely esetben a felnikre szerelt gumik méretei számomra nem egyértelműek.
7Jx16, 5x112 ET45-ös, a csatolt képen látható gyári felniről beszélünk, melyre legjobb tudomásom szerint 205/55 R16-os gumik passzolnak. Ritkán, de ráakadok olyan ajánlatokra is, ahol pontosan ugyanilyen felniken 215/55 R16-os (tehát, 10mm-rel szélesebb) gumik vannak. Úgy tudom, hogy ezek nem váltóméretei egymásnak, mégse tiszta a dolog.
A tanksapkámon látható méretjelölés szerint az autóra 205/55 R16 és 215/55 R16 egyaránt megfelelő méretek. Ebayen nézelődve a németek is használják erre a felnire mindkét méretet.
Később rárakható erre a felnire az elfogadhatóbb árban kapható 205/55 R16, futómű szempontjából okoz-e valamilyen káros hatást a 215-ös gumi?
Számomra logikátlan, hogy hasonló hengerfeje legyen.... A furat még lehet hasonló (amúgy a 2,4 és a 2,7T hasonló furatú), de a turbósok kisebb kompressziójúak és eleve nagyobb terhelésre vannak méretezve...
Csak akarni kell......ha meg megsértődsz a humoromon, az a Te bajod:)
Alkatrész kereskedelmem kizárólag a szervizt szolgálja ki. Ritkán szoktam itt elveszett embereknek segíteni....tehát ha mást keresel, bennem nem marad tüske.
Ehhez a feladathoz még csak 21. századi tudás sem kell. Más levelezőprogramot nem ismersz? Csak indítsd el az OE-t, vagy Windows Mail, de akár lehet nem MS termék is, és legyen az az alapértelmezett programod! Máris menni fog.
De pl. azt sem értem, hogy mi tart fél óránál tovább egy Outlook javításban? (pst file biztonsági mentése, uninstall, reinstall, pst vissza, mailfiók beállít, csak hogy a fapados verziót írjam)
Szóval mégegyszer: legyél kreatívabb, ne csak várd a problémád megoldását. ;)
Hmm. Írtam egy sort, de megsértődnél, inkább csak szolidabban. mi lenne, ha rákattintanál a nevére, és ott az email küldésre? Neked kell valami, de más ugráljon? A mailcím meg nem csak Neked jön jól, hanem pl. robotoknak is. Nem véletlen, hogy az adatoknál is úgy van elérhetővé téve, ahogy.
Szóval legyünk egy kicsit kreatívak, problémamegoldók, és ne csak mástól várjuk a segítséget! ;)