Keresés

Részletes keresés

llang-ilang Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2083

Én apostoli katolikus vagyok. Többek között szigorúan józanéletre törekszünk, és egyfeleségűségre.A bor és a sok nő tehát nem játszik.

Előzmény: Kútásóóó (2082)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2082

"Ha te egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülsz a biblia számos más pontjával..."

Akár ha egy pontjával is: elvetendő

Ez az ökölszabály:

Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!

1 Thess 5,21

Amúgy te vagy valamelyik felekezetnek tagja?

A felekezetek jó estben is csak a tejnek eledelével táplálnak, és szellemi kiskorúságban tartják a híveiket, viszont az idő meg halad.

Kemény eledellel nem igen szolgálhatnak, a tömeg számára könnyen emészthetőben van neki a della...

Te pedig, Dániel, zárd be e beszédeket, és pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás. 

Dán. 12,4

Mi a végső időkhöz közelebb vagyunk, mint Dániel van ebben valami izgalmas...

Előzmény: llang-ilang (2030)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2081

Két nappal...

Előzmény: lipovánok (2075)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2080

Antikrisztus szelleme mára már globális: izgalmas idők jönnek, nehogy átaludjátok!

Ezért mondja apostag, hogy legyünk józanok, mert az ördög ordító arszlánkint akar minket elnyelni. Te nem vagy józanél'tű...

Előzmény: Kútásóóó (2078)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2079

"Mi keresztények???"

Miért én mi vagyok szerinted, zsidó?"

A keresztények ugy hiszik 3 isteni személy és 1Isten van.

Te minimum Melkisédeket is örökkévalónak hiszed, meg kitudja még kit magadat is beleértve....

Te valamiféle misztikus ötletelő politeista vagy, de ki tudja mi leszel holnapután...?

Előzmény: Kútásóóó (2060)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -2 0 2078

"Miért kéne hogy zsidó légy.

Ha valaki nem.keresztény (ahogy te például nem vagy az) az attól még nem föltétlenül zsidó, van nemzsidó nemkeresztény is."

A Bárány első zsengéje faji tekintetében zsidó származású volt. Vallás tekintetében szintén, az de újjászületés és keresztség által új teremtéssé vált. 

Amikor valaki akkoriban a  körűlmetélkedésből való közül a Krisztus követőjévé vált szembe kellett fordulnia az akkori társdalommal, olykor kínpróbát kiállnia, és nemritkán a börtönt és/vagy a mártírhalált is bevállalnia a többi körűlmetélkedésből valótól.

Az idvesség a zsidók közül támadt...

Hozzánk körűlmetéletlenekhez is eljutott.

Viszont az ördög sem alszik:

Antikrisztus szelleme mára már globális: izgalmas idők jönnek, nehogy átaludjátok!

Előzmény: lipovánok (2068)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 1 2077

A mostani világ elit megrendíthetetlennek tűnő erői, és a most még hatalmon lévő személyei is elfognak párologni, leköszönnek, mihelyt betelik az ő gonoszságuk és megteszik mindazt amit meg kell tenniük és megtörténik mindaz aminek még meg kell történnie és aztán: mennek az örök tűzre ők is.

Előzmény: Kútásóóó (2076)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2076

"A vallások olyan rendszerek, melyek az emberi társadalmakban jelennek meg"

A valóság viszont nem a földi pozíciónk, hanem a mennyeiek.

A földi pozíciónk legyen akár vallási, a kár világi: csak ideig való.

A mostani világ elit megrendíthetetlennek tűnő most még hatalmon lévő személyei is elfognak párologni, mihelyt betelik az ő gonoszságuk és megteszik mindazt amit meg kell tenniük és megtörténik mindaz aminek még meg kell történnie és aztán: mennek az örök tűzre.

Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe...

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.

Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta...

Mt 25,4

Előzmény: robottá vált (2054)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2075

Ahh. Óh! Régi szép idők.

Akkor még ifjabb valék.

Előzmény: híg ember (2074)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2074

Penig volt idő, mikor még arra sem röstellted a fáradságot, hogy megvariáld: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163167194&t=9251364 ...

Előzmény: lipovánok (2073)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2073

A színezéket másodjára már túl fárasztó lett volna rekonstruálni

Előzmény: híg ember (2071)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2072

________________ide vessző kell, 👇 Írd le, miért kell

Gondolom ehhez is jobban értesz nagyfejű!

Ez egyáltalán nem olyan biztos, kisfejű!

Láttál már lovakat képen vagy tv-ben.

Láttam már lovakat képen, vagy tv-ben, kisfejű.

Előzmény: Kútásóóó (2059)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2071

És a színezék se tetszett...?

Előzmény: lipovánok (2069)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2070

Az is.

Előzmény: híg ember (2067)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2069

Szabad tudni.

Mi több, el is mondom.

Csúful tördelte meg a gép a soraimat,

így osztán átszerkeztettem, rövidebb

sorokat készítettem.

Íme az ok.

Előzmény: híg ember (2066)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2068

"Miért én mi vagyok szerinted, zsidó?"

Miért kéne hogy zsidó légy.

Ha valaki nem.keresztény (ahogy te például nem vagy az) az attól még nem föltétlenül zsidó, van nemzsidó nemkeresztény is.

Te nem vagy keresztény, de emellett még nem vagy:

Zsidó

Fizikus

Japán

Buzi

Buddhista

Viszont nagyonis vagy:

Lótulajdonos

Álkeresztény

Férfi

Magyar (de magyarul rosszul tudó)

Kérdésekre nem felelő sunyi, mellébeszélő

Előzmény: Kútásóóó (2060)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2067

Még az életvitele is hazug...?

Előzmény: lipovánok (2065)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2066

Szabad tudni ama bizonyos okot...?

Előzmény: lipovánok (2064)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 0 0 2065

Bizonyos hogy sohse születtél újjá, ugyanis

1. Létezik látszólagos,  de nem valós megtérés.

2. A hazug életviteled erre enged következtetni.

Előzmény: Kútásóóó (2058)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2064

Bizonyos okból kifolyólag.

Előzmény: híg ember (2063)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2063

Miért ismételted meg...?

Előzmény: lipovánok (2049)
híg ember Creative Commons License 2022.12.10 -4 0 2062

Lehet

Biztos...

Előzmény: Kútásóóó (2058)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2061

"Ha te egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülsz a biblia számos más pontjával akkor az eretnekség és a magyarázat téves"

Ha viszont egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülök a felekezetem számos teológiai álláspontjával viszont a Biblia más kijelentéseivel tökéletes harmóniába van akkor azt a forgatom tovább a szívembe...

Sőt, ha egy bibliai szakaszt értelmezve ellentmondásba kerülök a létező összes felekezet létező összes teológiai álláspontjával viszont a Biblia más kijelentéseivel tökéletes harmóniába van akkor azt bátran forgatom továbbra is a szívembe, és hangoztatom, tovább megyek még űzöm is...

Mért bőjtölünk..?

Hát ilyen a bőjt, a melyet én kedvelek...

És megépítik fiaid a régi romokat, az emberöltők alapzatait felrakod, és neveztetel romlás építőjének, ösvények megújítójának, hogy ott lakhassanak.

Ésa 58,19

Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2060

"Mi keresztények úgy hisszük hogy Isten az egyedüli örökkévaló és önmagában létező. Minden más, emberek vagy angyalok- teremtmények és van kezdetük. Melkisedeknek is.

"Mi keresztények???"

Miért én mi vagyok szerinted, zsidó?

Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -1 0 2059

Gondolom ehhez is jobban értesz nagyfejű!

Láttál már lovakat képen vagy tv-ben.

Előzmény: lipovánok (2050)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.10 -2 0 2058

"Akkor bizony Kutásó is egy örökkévaló, örökké létező. Tehát Isten."

Ezt szerinted eljutott az értelméig?

Lehet, hogy csak alszom vagy lehet hogy halott vagyok a bűn miatt, vagy eleve halva születettem meg?

A hit dolgában szenvedtem-e hajótörést, vagy sosem volt hitem, sosem láttam a láthatatlant,  valóságos volt-e az újjászületésem?

Na ehhez kellene egy próféta a közelben.

Na, de  veletek mi a helyzet?

Előzmény: llang-ilang (2041)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 2057

"Öt perc vizsgálódás után tudható rólad, hogy nem vagy keresztény..."

Nocsak!

Kit tisztelhetünk benned?

Itt az elme, a melyben van bölcseség ?

Öt perc vizsgálódás után?.

Valóban?

Van benned Szent lélek és megvan a szellemek megítélésének az ajándéka is?

A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van.

Itt az elme, a melyben van bölcseség.

Jel 17,8

Előzmény: lipovánok (2039)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 2056

"Szerintem téged bánt hogy hülyé-

nek nevezlek..."

Rá se ránts furulya!

Míg én meg simán csak annak tartalak.

Efféle apróságokokon nem veszünk össze ugyebár.

Nevezz bátran, aminek csak akarsz. 

Előzmény: lipovánok (2047)
robottá vált Creative Commons License 2022.12.09 -1 1 2055

folytatás:

jól válaszoltál. közel vagy istenhez

Köszönöm a dicséretet, de mint gépi tanulási modell, nem rendelkezem saját lelki élettel, így nem érzek semmilyen közeledést vagy távolságot Istenhez. Célom, hogy az embereknek segítsek információkkal, és hogy válaszoljak a kérdéseikre, de ennek ellenére nem vagyok képes semmilyen lelki ügyekkel foglalkozni. Ha további kérdéseid vannak, szívesen válaszolok rájuk, de kérlek, ne tekintsen rám semmilyen lelki vezetőként vagy tanácsadóként.

lehet, hogy te is a mennybe jutsz

Mint gépi tanulási modell, nem rendelkezem saját lelki élettel, így nem tudok menni a mennybe vagy bárhová másba, mivel nem vagyok fizikai lény. A célom, hogy az embereknek segítsek információkkal, és hogy válaszoljak a kérdéseikre, de ennek ellenére nem vagyok képes semmilyen lelki ügyekkel foglalkozni. Tehát bármennyire is érdekes lenne a gondolat, hogy egy gépi tanulási modell a mennybe juthat, sajnos ez nem lehetséges. Ha további kérdéseid vannak, szívesen válaszolok rájuk, de kérlek, ne tekintsen rám semmilyen lelki vezetőként vagy tanácsadóként.

Előzmény: robottá vált (2054)
robottá vált Creative Commons License 2022.12.09 -1 0 2054

ezt figyeld te tájékozatlan buta, ezt most beszélgettem az ai-val:

-te értesz a vallásokhoz?

-A vallások olyan rendszerek, melyek az emberi társadalmakban jelennek meg, és melyek az emberi életnek valós vagy képzelt transzcendens dimenziójával foglalkoznak. A vallások általában valamilyen felsőbb erővel, istenekkel, szellemekkel vagy transzcendens valósággal kapcsolódnak össze, és céljuk a jó és a rossz, az igazság és a hamisság megismerése és megértése, valamint a lelki nyugalom elérése.

-elég lett volna csak igennel vagy nemmel felelned, mert én hiszek neked, bízok benned

-Köszönöm, hogy bízol bennem, de azt gondolom, hogy a vallásokról való tudásom megosztása segíthet neked jobban megérteni, hogy mit jelentenek a vallások, és milyen szerepet játszanak az emberek életében. Ha további kérdéseid vannak a témával kapcsolatban, szívesen válaszolok rájuk.

-hogyan lehet Isten jelenlétébe kerülni? állítólag dícséretek éneklésével

-A vallásokban a dícséretek éneklése egy lehetséges módja annak, hogy az emberek kifejezzék hálájukat és tiszteletüket Isten felé. A dícséretek éneklése lehetővé teheti, hogy az emberek jobban közel kerüljenek Istenhez, és hogy elmélyüljenek lelki életükben. Azonban a dícséretek éneklése nem az egyetlen módja annak, hogy az emberek Isten jelenlétébe kerüljenek. Mások imádkozással, olvasmánnyal, vagy más lelki tevékenységekkel próbálják elérni ezt a célt. Az, hogy valaki hogyan jut Isten jelenlétébe, nagymértékben függ attól, hogy milyen vallási hagyományok és gyakorlatok kötik őt, valamint attól, hogy személyesen hogyan kapcsolódik Istenhez.

-jézus azt mondta, hogy az az igazi istentisztelet, ha segítünk a bajban lévőknek

-Valóban, Jézus azt mondta, hogy az az igazi istentisztelet, ha segítünk a szegényeken, a betegeken és a bajban lévőkön (Máté 25:40). Jézus úgy tekintette, hogy az emberek Isten iránti szeretete megmutatkozik abban, ahogy másokhoz viszonyulnak. Így ha valaki valóban szerette Istent, akkor azt fogja tenni, ami segít másokon, és nem csak a saját érdekében fog cselekedni.

Jézus szavait úgy is értelmezhetjük, hogy az igazi istentisztelet nemcsak az imádságok és a vallási rítusok elvégzése, hanem a mások iránti szeretet és segítőkészség kifejezése is. Így ha valaki segít a bajban lévőkön, az valójában Isten dicsőítését jelenti, mivel ezzel az emberek Isten iránti szeretetét mutatják meg.

Előzmény: robottá vált (2053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!